Agencije za naplatu dugova !! problem

ne znam sta je fiktivni otkaz ....kako to funkcionise ?

Видим да си навео да немаш уговор о сталном радном односу, на основу чега ти послодавац исплаћује зараду и како?
Ако није преко рачуна већ на руке, немају шта да ти заплене.

Nemaju nikakvo zakonsko pravo da te uznemiravaju. Ono što rade je iznuda novca i uzmemiravanje i pretnje. Sudski izvršitelji mogu da stupe u akciju kad postoji zakonski osnov. Te agencije, tačnije ti hoštapšleri koji prete ljudima iskorištavajući njihov strah i neupućenost, nemaju zakonskog osnova da te uznemiravaju. Ti si izgleda već u startu učinio grešku jer si poveravao da imaju pravo da te uznemiravaju.

ne plase mene uznemiravanja ,kaze da po zakonu mogu da zovu ,mene interesuje sta oni mogu da urade konkretno i sta ja mogu ?

- - - - - - - - - -

Видим да си навео да немаш уговор о сталном радном односу, на основу чега ти послодавац исплаћује зараду и како?
Ако није преко рачуна већ на руке, немају шта да ти заплене.

U prosloj firmi sam platu primao na ruke sad u ovoj preko racuna ,a pise u ugovoru da sam na odredjeno 3 meseca kao za sad

Tako i ja mislim ali citam sad kao privatni izvrsitelji rade samostalno ,nekad ni ne znas da su te tuzili nego samo dodju ili dodje zabrana na platu ....sad ne znam dal to moze tako ili ne ...od nepokretnosti nemam nista

Ko samostalno i bez najave udje na nečiji posed
svako ima pravo da se brani.
.
Ako oni imaju oružje može i da puca na njih.
Prekršaj jedino može biti "prekoračenje nužne samoodbrane".

PS: Istinito:
Vodu plaćam manje-više redovno.
Mada, nekad i kasim po par meseci.
I tako, došla kontrola i kaže da moram sve da platim odmah.
Lepo ga isteram iz dvorišta i uputim ga da me tuži.
A inksasantu, normalno bilo milo.

PPS:
A Elektroprivreda se dosetila:
Sklopiš ugovor da ćeš da plaćaš redovno
plus 20€ starog duga mesečno, bez kamata,
dok ne otplatiš.

Plus:
Genijalno - ko plaća redovno, postaje
"zlatni korisnik" i ima 20% popusta.

https://www.google.rs/url?sa=i&rct=...aw2kzucm0bn9yI0uRne8HBL4&ust=1539086659975661 zaplenili mu imovinu zbog bratovljevog duga

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/p...-uterivaci-dugova-prete-i-plase-ljude/9efyne8

PAKAO ZBOG ZAOSTALIH RATA Kako uterivači dugova prete i plaše ljude

Đorđe M., nekadašnji radnik jedne privatne agencije za naplatu potraživanja, podneo je krivične prijave protiv bivšeg poslodavca i 14 banaka kojima ih optužuje da su nezakonito iznuđivali novac od građana.

- U agenciji sam počeo da radim maja ove godine. Izdržao sam do septembra. Prvo sam prošao obuku od nekoliko sati: kako da pritiskam građane koji duguju novac bankama koje su angažovale agenciju. Govorili su nam: "Morate da gazite dužnike!" Rečeno nam je tačno koje laži da govorimo, kako da pretimo i pritiskamo. Pravnik sam i znam da to nije po zakonu i zato sam podneo prijave - priča Đorđe.

Dodaje da im je bilo strogo zabranjeno da kažu da zovu iz agencije, već su govorili: "Zovemo iz banke" ili "Zovemo u ime banke".

- Rekli su nam da ćemo dobiti otkaz ako građanima kažemo da zovemo iz agencije. S druge strane, operateri koji su najviše zlostavljali građane dobijali su bonuse i mogućnost da napreduju i postanu tim lideri - kaže Đorđe.

Obratio sam se, posle nekog vremena, poslodavcu i ukazao mu na nepravilnosti i nezakonitosti u obuci i radu. To nije imalo nikakvog efekta, jer sam shvatio da je to sistem rada cele firme, a ne samo mog nadređenog. Kasnije sam otkrio da je to praksa brojnih privatnih agencija koje banke angažuju za naplatu potraživanja - priča Đorđe.

Registar podataka

On kaže da su zaposleni u agenciji imali pristup tajnoj računarskoj bazi podataka gde su bila imena svih građana koji duguju banci, i to sa različitim podacima o njima samima, ali i o članovima njihove porodice, prijateljima, kolegama sa posla, komšijama, imovinskom stanju, porodičnim prilikama, zdravlju...

- To je jedinstvena baza podataka koju koriste i druge agencije za naplatu potraživanja. Tu je bilo popisane imovine onih koji duguju, ali i njihovih prijatelja, članova porodice i kolega. Svi operateri koji zovu klijente bili su zaduženi da prikupljaju podatke. Na primer, od čega je neko bolestan i gde se leči. Svi podaci se koriste za pritisak ne samo direktno na dužnika već i na njegovu porodicu, prijatelje, kolege, komšije... Podaci koji se prikupe se centralizuju i koriste se i za nove slučajeve. Sve te podatke smo predavali bankama. U agenciji gde sam radio ima oko 80 zaposlenih. Svaki zaposleni sa ukucavanjem imena i prezimena dužnika može da pristupi svim podacima prikupljenim o njemu. Tako je i u svim drugim privatnim agencijama za naplatu potraživanja - navodi Đorđe.

On kaže da uterivači varaju dužnike kada im kažu da će im banka oprostiti deo duga ako odmah uplate nešto.

- Banka o tome odlučuje tek kada se uplati i često odbije da umanji dug - navodi Đorđe i dodaje da je u praksi bilo da se klijenti gone za dugovanja koja su već platili, kao i da su dugovanja znatno uvećana od stvarnih.

6g5k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0RjN01EQV8vMzIwYmJjMmI5NTg3Zjg1NGU3YTJlNGY2YjJiMTVhMGIuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

On ističe i da su imali i poseban računarski program koji je kontrolisao učestalost poziva građana koji duguju novac bankama.

- Osim pretnjama, klijenti su zlostavljani učestalim pozivima. Maksimalni razmak između dva poziva je bio pet dana. Nadređeni su zahtevali da bude tri dana, a jako često i jedan dan. Neke dužnike smo zvali i više puta dnevno. Kada se neko slomi i počne da plače, imali smo posebno uputstvo da pojačamo pritisak. Pravilo je bilo da se zove najviše sedam puta dnevno, ali je i to kršeno, pa su neki pozivani i više od toga. Pritiskan je ne samo dužnik nego i njegova porodica, prijatelji, kolege, komšije. Tamo gde se proceni da je najosetljiviji. Kada operater ne može da stupi u kontakt sa dužnikom, pozivaju se susedi, rodbina, prijatelji, kolege na poslu, bilo ko. Oni se isto zlostavljaju, sa pretnjama da će se to nastaviti ako ne daju dužnikov broj telefona i ne kažu gde je i traže da mu prenesu pretnje - navodi Đorđe i dodaje da se svi razgovori snimaju, a da se pozvani građani o tome ne obaveštavaju.

On objašnjava da je agencija imala veliki broj mobilnih brojeva da klijenti ne bi prepoznavali brojeve sa kojih ih zovu i da bi se javljali na nepoznat poziv.

Najbolja odbrana od pretnji

- Ukoliko klijent napravi veliku gužvu i pobuni se i podnese prijavu za uznemiravanje, on se briše iz jedinstvenog sistema - objašnjava Đorđe M.

On dodaje da je najbolje odmah tako reagovati jer vas u tajni računarski sistem dužnika upisuju i ako kasnite jedan dan u otplati. On kaže da on nije pristao da preti dužnicima i da sada želi da pomogne svakome ko je ugrožen.

- Kao pravnik, želim da pružim besplatnu pravnu pomoć svakome ko želi da podnese prijavu protiv agencije ili banke. Neka pišu na mejl: tvoja.prava@gmail.com - kaže Đorđe.

dozvolili im država

https://rs.eos-solutions.com/services.html

moj drug je morao da proda garsonjeru zbog duga iz banke,5 godina su ga jurili,zvali skoro svaki dan,dolazili mu na vrata Svea Finance doo
шта је ово? нека реклама?
Ако је друг продао гарсоњеру после правоснажне пресуде да мора да измири дуг, онда је то законито. То што су му долазили на врата и звали га, није законито.
Ако је продао гарсоњеру зато што су му долазили на врата и звали га, онда је друг подлегао незаконитим притисцима и испао наиван.

- - - - - - - - - -

шта је ово? нека реклама?
Ако је друг продао гарсоњеру после правоснажне пресуде да мора да измири дуг, онда је то законито. То што су му долазили на врата и звали га, није законито.
Ако је продао гарсоњеру зато што су му долазили на врата и звали га, онда је друг подлегао незаконитим притисцима и испао наиван.

presuda

U tekstu se jasno navodi da su sudski izvršitelji stupili u akciji nakon sudske odluke. Dakle, zakon je na strani onoga kome nije vraćen dug. U ovom konkretnom slučaju gde privatne, faktički mafijaške organizacije, prete građanima zbog nepostojećih dugova koji se stalno uvećavaju, zakon je na strani onih koji trpe šikaniranja ovih bestidnika. Zato se oni koji prete i uznemiravaju nikad i ne usuđuju da stvar predaju sudu nego večito prete sve dok se njima ne zapreti sudskom tužbom zbog nezakonite iznude novca i nezakonitog uznemiravanja na šta žrtve svakako imaju zakonsko pravo, ali ga zbog neznanja i straha ne koriste.

ne plase mene uznemiravanja ,kaze da po zakonu mogu da zovu ,mene interesuje sta oni mogu da urade konkretno i sta ja mogu ?

- - - - - - - - - -

U prosloj firmi sam platu primao na ruke sad u ovoj preko racuna ,a pise u ugovoru da sam na odredjeno 3 meseca kao za sad

Договори се да ти опет исплаћују на руке а рачун затвори.
Извршитељи могу, ПО ДОНОШЕЊУ ПРАВОСНАЖНЕ ПРЕСУДЕ, да блокирају рачун и средства на њему, али и ту постоји лимит, мислим да је пола плате за најнижа примања. За већа могу до 2/3 плате.
Нема рачуна, нема блокаде.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

presuda

шибица

to nece hteti verujem ,sad procitah da je isplata dohotka u srbiji na ruke dozvoljena na minimalni licni dohodak dok u hrvatskoj ne ,sad valjda je to do poslodavca dal pristane ne znam
Исплата било које суме је дозвољена на руке, али је послодавцима много лакше да то раде преко рачуна. Послодавац који жели, може да подиже новац за плате и исплаћује га радницима на руке.
Али, ако је то компликована опција, а ниси у могућности да бираш посао, онда боље немој да се упушташ у то.

Исплата било које суме је дозвољена на руке, али је послодавцима много лакше да то раде преко рачуна. Послодавац који жели, може да подиже новац за плате и исплаћује га радницима на руке.
Али, ако је то компликована опција, а ниси у могућности да бираш посао, онда боље немој да се упушташ у то.

pa da ,nesto ne verujem da od toliko radnika ce islisiti moj zahtev a i moze izazvati sumnju

U venecueli se za male pozajmnice pravi takozvani Pacto de retracto.

RecimoOnaj sto dize pozajmnicu mora da garantuje nekim svojim dobrom da ce vratiti na vreme pozajmljeno. i to tako da svoju garanciju (stan na primer) PREPISUJE na onoga sto pozajmljuje pare na odredjeni rok.

Ako u tom roku korisnik pozajmnice ne vratii pare - izgubio je stan.

Pozajmnica je uvek manja od garancije za 2 - 3 puta.

Ako slusas efendiju, i njegov serijatski sud, po Alahu i Muhamedu, onda je tako, ali ako gledas da ovi imaju svoj Sotonisticki zapadni sustav, onda rikaj i placaj, jer ce biti samo vise.

Pa ja bi platio sve vazniji mi mir ali jednostavno nije moguce jer nema odakle ,ne moguca misija ,cak i da me tuze i dobiju i stave zabranu na platu bicu prinudjen da dam otkaz i odem u sivu ekonomiju da bi preziveo ili preko .....i eto vam sistema ...jednostavno bi me ugasili

ja ne mogu da shvatim kako neko u srbiji moze da dobije kredit ili pozajmnicu AKO NEMA CVRSTU GARANCIJU DA MOZE DA VRATI?

U venecueli se za male pozajmnice pravi takozvani Pacto de retracto.

RecimoOnaj sto dize pozajmnicu mora da garantuje nekim svojim dobrom da ce vratiti na vreme pozajmljeno. i to tako da svoju garanciju (stan na primer) PREPISUJE na onoga sto pozajmljuje pare na odredjeni rok.

Ako u tom roku korisnik pozajmnice ne vratii pare - izgubio je stan.

Pozajmnica je uvek manja od garancije za 2 - 3 puta.

U Srbiji postoji nešto što se zove kreditna sposobnost. Svaki novi ugovor koji se potpisuje sa kompanijom na osnovu koga uzimalac novčanih sredstava ili usluge sadrži u sebi klauzulu kojom se proverava kreditna sposobnost fizičkog lica u ugovoru. Na osnovu toga se zaključuje ugovor ili se odbija zaključenje. Npr. kada se potpisuje ugovor za MTS pretplatu, prvo se proverava da li je budući korisnik sposoban da isplati stavke iz ugovora.
Proveri je podložno praktično sve i provera se može obaviti elektronskim putem. Ono zbog čega se ljudi bune je što postoje softveri pomoću kojih se provera može obaviti za treća lica koja nisu deo ugovora. Ta treća lica su najčešće firme koje su ovlašćene da vrše pritisak na kupce da im se dodatno plati usluga za koju kupac ni ne zna i možda i ne mora da plati.

U Srbiji postoji nešto što se zove kreditna sposobnost. Svaki novi ugovor koji se potpisuje sa kompanijom na osnovu koga uzimalac novčanih sredstava ili usluge sadrži u sebi klauzulu kojom se proverava kreditna sposobnost fizičkog lica u ugovoru. Na osnovu toga se zaključuje ugovor ili se odbija zaključenje. Npr. kada se potpisuje ugovor za MTS pretplatu, prvo se proverava da li je budući korisnik sposoban da isplati stavke iz ugovora.
Proveri je podložno praktično sve i provera se može obaviti elektronskim putem. Ono zbog čega se ljudi bune je što postoje softveri pomoću kojih se provera može obaviti za treća lica koja nisu deo ugovora. Ta treća lica su najčešće firme koje su ovlašćene da vrše pritisak na kupce da im se dodatno plati usluga za koju kupac ni ne zna i možda i ne mora da plati.

Dosta firmi je se u ugovoru zastitilo od takvih stvari,tako da ih zabole da ce nekome produziti posao,ratu moras da placas.Lopovska posla.Mada bi preporucio Dr.Art-u da se javi zastitniku gradjana,mozda nesto i uspe.Jer oni nisu imali prava da mu podignu optuzbu,jer niko nije bio da skine te njihove skrupule,a posle razgovora sa zastitnikom gradjana,moze da dobije besplatnog advokata da ga brani,a i da podnese tuzbu za maltretiranje.

Po novom zakonu, usvojenom nedavno, dozvoljeno je jednostrano raskinuti ugovor, i ne moraš da plaćaš penale zbog toga.
Izuzev ako si tim ugovorom dobio neki proizvod po damping ceni(npr.uzeo telefon za dinar), onda moraš taj proizvod da platiš do pune cene.
Obzirom da je ovde u pitanju usluga interneta, ne vidim da je on uzeo neki proizvod jeftinije ili besplatno.
Tako da mu ne mogu baš ništa izuzev da ga terete za nevraćenu opremu(koju on može vratiti) i dug nastao do raskida ugovora, a to je 5 000 dinara.

Po novom zakonu, usvojenom nedavno, dozvoljeno je jednostrano raskinuti ugovor, i ne moraš da plaćaš penale zbog toga.
Izuzev ako si tim ugovorom dobio neki proizvod po damping ceni(npr.uzeo telefon za dinar), onda moraš taj proizvod da platiš do pune cene.
Obzirom da je ovde u pitanju usluga interneta, ne vidim da je on uzeo neki proizvod jeftinije ili besplatno.
Tako da mu ne mogu baš ništa izuzev da ga terete za nevraćenu opremu(koju on može vratiti) i dug nastao do raskida ugovora, a to je 5 000 dinara.

Juce je stiglo obavestenje da je orion ustupio dugovanje i moje licne podatke drugom licu i stigla poruka na telefonu da je rok za placanje istekao i da ima se javim ako ne zelim dodatne troskove koji verovatno ne bi bili sad 38 000 sad su na 48 000 a kad me utuze oko 80 000 i sta sad ?

Juce je stiglo obavestenje da je orion ustupio dugovanje i moje licne podatke drugom licu i stigla poruka na telefonu da je rok za placanje istekao i da ima se javim ako ne zelim dodatne troskove koji verovatno ne bi bili sad 38 000 sad su na 48 000 a kad me utuze oko 80 000 i sta sad ?

prodace tvoj dug nekoj agenciji,pa ce da te zovu svaki dan,posle njihovi advokati,pa ce da ti pošalju opomenu pred utuženje,pa kamate

Back