Advokati vs. javni beležnici

Cime advokat doprinosi da se postuje zakon srbije?
Адвокати доприносе поштовању закона, тако што заступају странке и састављају жалбе, приговоре и друге правне лекове против неправилних одлука судова, тужилаштва, органа управе, јавних извршитеља, нотара и других субјеката.На тај начин адвокатура спречава да неправилне одлуке постану правноснажне и да постану део правног поретка и да тако незаконите одлуке добију правно дејство.

Адвокати доприносе поштовању закона, тако што заступају странке и састављају жалбе, приговоре и друге правне лекове против неправилних одлука судова, тужилаштва, органа управе, јавних извршитеља, нотара и других субјеката.На тај начин адвокатура спречава да неправилне одлуке постану правноснажне и да постану део правног поретка и да тако незаконите одлуке добију правно дејство.
Nemoguce, a ja mislio da oni rade za pare kao svi profesionalci....

Beležnik nije državni službenik.

Na njega su preneta (neka) javna ovlašćenja.
U pravu si, nego sam samo hteo da objasnim da on, na neki nacin, predstavlja drzavu, a advokat je automehanicar....pa odes kod njega da ti prosvercuje pare i platis i on ih prosvercuje, kao vidjeni gradjanin....
Volj ti da smuva drugu stranku ugovorom on je smuva....kao recimo da ti nasteluje vazduh na kolima...nema ogranicenja ni zabrana za njega, za beleznika ima....

U pravu si, nego sam samo hteo da objasnim da on, na neki nacin, predstavlja drzavu, a advokat je automehanicar....pa odes kod njega da ti prosvercuje pare i platis i on ih prosvercuje, kao vidjeni gradjanin....
Volj ti da smuva drugu stranku ugovorom on je smuva....kao recimo da ti nasteluje vazduh na kolima...nema ogranicenja ni zabrana za njega, za beleznika ima....
Koliko si uporan u omalovažavanju advokature tim poređenjima sa poljoprivrednicima, proizvođačima lopata, automehaničarima..

Njih i ne pominjem kada se govori o srpskoj eliti, jer su samo veliki stakori, dok su lekari i sudije ono pravo zlo i dno dna...zakunes se drzavi koja od tebe ocekuje da je stitis, za to te placa, a ti uzimas od stakora pare da ubijas ljude....to je svakako gore nego advokatura...moralno je gore, a i krivicno....

Jednostavno je neukusno poređenje pružaoca intelektualnih usluga, elitnu profesiju za koju su potrebne godine školovanja i čije je posao 10 puta odgovorniji, sa automehaničarima i ostalima koje si naveo.
Koliko godina skolovanja? Je l vazi da se kladimo da ce iskrsnuti podatak o tome koliko njih je kupilo diplomu bez dana skole? Da nisu mozda ucili da budu elitni advokati? Pa nisu, nego da otimaju i kradu....

Gde prijatelju ti zivis kada ne znas kako rade advokati? Sve je na dogovoru izmedju njih i kolega sudija, a zakon ce podesimo prema potrebi....uzmi citaj sta pise po predmetima iz suda i cak sta i kako izjavljuju advokati na sudu....i ako tu nadjes pravnog znanja, povlacim sve sto sam rekao za advokate...

ili koliko njih je diplomiralo dok se nalazilo na odmoru u spaniji? Istina, indeks se setao po fakultetu....
А што ти не дипломираш права на летовању па се лепо не упишеш у регистар адвоката и млатиш паре?

Ја стално слушам те приче како су адвокати покварени.Те приче углавном слушам од ликова који покушавају да нешто муљају и лажу, па када то не прође на суду, онда им је крив адвокат који их је заступао.Увек иста прича -они су дивни и честити људи, који се парниче са својим родитељима, браћом, сестрама, али их је зезнуо неки покварени адвокат/судија/вештак.

У реалности, најчешће нема никакве преваре и корупције, него је реч о проблематичним људима који једноставно нису у праву па су зато изгубили судски спор.Онда они не могу да кажу "Ја сам покварен човек,који хоће да исели рођену мајку из стана и избаци је на улицу па сам зато изгубио спор" већ измишљају причу о неком корумпираном судији или адвокату који се договорио са супротном страном.

А што ти не дипломираш права на летовању па се лепо не упишеш у регистар адвоката и млатиш паре?

Ја стално слушам те приче како су адвокати покварени.Те приче углавном слушам од ликова који покушавају да нешто муљају и лажу, па када то не прође на суду, онда им је крив адвокат који их је заступао.Увек иста прича -они су дивни и честити људи, који се парниче са својим родитељима, браћом, сестрама, али их је зезнуо неки покварени адвокат/судија/вештак.

У реалности, најчешће нема никакве преваре и корупције, него је реч о проблематичним људима који једноставно нису у праву па су зато изгубили судски спор.Онда они не могу да кажу "Ја сам покварен човек,који хоће да исели рођену мајку из стана и избаци је на улицу па сам зато изгубио спор" већ измишљају причу о неком корумпираном судији или адвокату који се договорио са супротном страном.
Vidis, evo ti u ovom tekstu demantujes sebe. Advokatu si dao ulogu pisaca podnesaka koje mu neko izdiktira i glasnogovornika stranke. Coveka bez mozga kojim bi ucestvovao u sporu.
A zasto se neko sudi ako advokat zna da ne moze da dobije spor?

advokat ti kaze ovaj spor ne mozes da dobijes i stranka kaze mogu? Je l to znaci da kada ode kod automehanicara i njemu kaze taj lonac auspuha mi je dobar i ta rupa ne duva....?
a automehanicar fin covek i kaze jeste tako je, ovo mora da dimi iz tudjeg auta ili mozda pusite u koima pa izlazi kroz prozor na auspuh...

A zasto se neko sudi ako advokat zna da ne moze da dobije spor?
Када просечан српски парничар дође код адвоката, оне не каже "Ја сам ђубре од човека и хоћу некога да преварим" већ сложи причу како је неко њега преварио и оштетио па се сада он брани .Онда се крене у парницу, и испостави се да тај лик није у праву, и онда је крив адвокат/судија/сведок/вештак.Сви су ступили у неку заверу против њега, сви су корумпирани, само је он препоштен, једино што хоће да отме брату наследство или да изврда враћање дуга.

Када просечан српски парничар дође код адвоката, оне не каже "Ја сам ђубре од човека и хоћу некога да преварим" већ сложи причу како је неко њега преварио и оштетио па се сада он брани .Онда се крене у парницу, и испостави се да тај лик није у праву, и онда је крив адвокат/судија/сведок/вештак.Сви су ступили у неку заверу против њега, сви су корумпирани, само је он препоштен, једино што хоће да отме брату наследство или да изврда враћање дуга.
alo kolega imate problem sa logikom.....jel te automehanicar pita " na sta se zalite?" a ti mu kazes na menjac, nece da saltuje i je l mu ti kazes kako se pregleda menjac i kako se popravlja?
Advokat te ne pita sta da pise u tuzbi? i ne nalazi ti greske u prici da ne ispadne majmun kod sudije i u sudu? i ne uopozori te na stvari koje ne mogu da prodju?
Pa ako to ne uradi onda jeste prevario stranku.....jer mu je to posao....

Back