Advokati vs. javni beležnici

Mada, ja mislim da pored ovih zaglupelih srtrucnjaka niko nece ni kupiovati nekretnine, uvesce zakone po kojima ce tvoja imovina biti strogo ogranicena u primeni....i to najdalje do 2025.

Ja sam prodala jednu nekretninu ( mala para, a kupac i nema para pa je placanje u roku od 4 godine,
na neke rate). Ja sam napisala ugovor, potpisala su dva svedoka, zivog coveka nismo pitali, njegova je nekretnina
onog momenta kad mi isplati i zadnje pare. Onda cu verovatno taj ugovor morati kdo notara da nosim na overu,
smanjicu cenu, kupac ce biti saglasab jer on placa te troskove tako da ce cela prica kostati mozda 500 evra.

Ista ta vlast.....manje vise....samo njega nema i nema komunizma? Ko su sad ovi isti onda? Isti a zovu se monarhisti ne komunisti....

Правниче, бори се ти за своју струку.

Бори се за независно правосуђе.

Независно правосуђе је 90% свих реформи, поглавља, државности, слободе, суверенитета, морала, врлина, мудрости, части, итд...итд...

За остало се не бринем...

Ja sam prodala jednu nekretninu ( mala para, a kupac i nema para pa je placanje u roku od 4 godine,
na neke rate). Ja sam napisala ugovor, potpisala su dva svedoka, zivog coveka nismo pitali, njegova je nekretnina
onog momenta kad mi isplati i zadnje pare. Onda cu verovatno taj ugovor morati kdo notara da nosim na overu,
smanjicu cenu, kupac ce biti saglasab jer on placa te troskove tako da ce cela prica kostati mozda 500 evra.
A pazi, trebalo je da ga pustis da koristi nekretninu, jer jedino tako ces uvek znati gde da ga trazis...:) Kud ce on ako nema para?

Независно правосуђе је 90% свих реформи, поглавља, државности, слободе, суверенитета, морала, врлина, мудрости, части, итд...итд...

Pa pazi, ako je pravosudje nezavisno od vlasti koju mozes da cimas, onda je ( kao sada) zavisno od kriminala kome ne mozes da izadjes na ulicu jer ne znas ko su....

Naravno, to je osnova za svako demokratsko drustvo, nego drustvo cine ljudi , a oni zele ovako kako zele.

ti si ocito glup ili glupa

agencija za nekretnine ns group u novom sadu, prvo kslopis naravno predugovor o kapari, on isa svojim pravnim timom sve odrade, it placas proviziju naravno kao kupac i oni proveravaju sve, stan, u katastru... ali odradi i ono sto sam naveo

na dan potpisa ugovora i predaje kljuceva, kod notara prvo u agenciji mozes prebrojati a mozes i kod notara ispred, posle izjavis da je islo prek oracuna...

ja sam tupsone prodo stan da bi kupio veci.... doplatio... o svom novcu imam validno dokaze i proeklo tak oda mi zvizde jaja...
sve crno na belo

a vi u bg nekom o postenju ?

ja samo govorim da notar kada upitaj este li regulisali placanje, vi potvrdite obostrano, i on pre potpisa proveri u centralnom registru da nema duple prodaje stana...

i to je to

a svi neupucnei koje ti zamlacujes ovde i slicni tebi, treba da znaju ono njabitnije :

LJUDI KADA KUPUJETE STAN, ADVOKAT CE VAM PROVERITI U KATASTRU IZVADITI LIST NE POKRETNOSTI, GLEDAJTE DA BUDE NA DAN KUPOVINE (MADA ONI U KATASTRU JENDOM NEDELJNO REFRESUJU PODATKE) I PROVERITE U OSNOVNOM I VISEM SUDU NA IME PRODAVCA DAL IMA NEKI SPOR... IZACE VAM AKO IMA NEKA OSTAVINSKA RASPRAVA , IZACE I AKO IMA NEK ISPOR SA BANKOM, IZACE SVE...

TO SU NEOPHODNE STVARI, JER NE KUPUEJTE IGLU NEGO STAN... POSLE NEMA KAJANJA...

MEJDUTIM RPEVARE SU SMANJENJE OVOM PROCEDUROM U CENTRALNOM REGISTRU NOTARA KOJI POGLEDJAU DAL IMA NEKA HIPOTEKA ILI DUPLA PRODAJA PRED SAM POTPIS VAS...

TOLIKO, IMOLIM DOTICE DA VISE NE PRDE O GLUPOSITMA
Nisam glupa, ali za stanove velike vrednosti sve pare moraju sa računa na račun.
Makar je tako u Beogradu.(ja to radiam)
Za notara u Beogradu moraš da zakažeš 3 dana unapred.
Skeniraš svu dokumentaciju, napravis ugovor i pošalješ.
Na licu mesta notar još jedanput pročita ugovor strankama.
Naravno da notar sve proverava.
Provera agencija,advokat od agencije, i notar,

Ugovore i sve podneske mogu i ne moraju da prave advokati, ne prave ih notari.
Tacno , ali treba reci da notari koji su prekrsili svoju profesionalnu obavezu , i napravili pravni kiks, nisu snosili nikakve posledice i to ne u jednom slucaju nego u mnogo slucajeva, jer su po pravilu dolazili na polaganje notarskog ispita preko SNS klauzule.
Dakle imamo apsurd, da notar zahteva pripremu dokumenata za njega, zato kod mnogih notara preko puta postoji agencija za pripremu dokumenata za notara, sa jasno izjasnjenom reklamom o tome, a notari koji nisu ni nalik regulacionom polusudskom telu ili entitetu pa da preuzimaju npr kao u Nemackoj deo provera na sebe sa kricivnom odgovornoscu ala car Dusan i Arapski Emirati, pa da se narod nagleda jednorukih notara, znas kako bi procvetao biznis...

Nema bolje reklame, ne zatvor, nego jednoruki notari, za Vucicevu politiku da je sudstvo odlicno u Srbiji.
Ovako u zatvorima came ljudi koji su polupali staklo na kiosku, a izvlace se oni koji voze 200km na cas usred grada, krimosi se smeju, jos biraju kao online , u koju ce celiju da ih smeste i kad....hoces sad ili za 4 godine...obicno izaberu kad je svetsko prvenstvo u fudbalu ili kosarci, da brze prodje 2 meseca, ne osetis, a onda ostane jos 4....a unakazio coveka...

Nego ceo sistem je ocigledno namerno tako postavljen.....Sud, Izvrsitelji , notari...........a na drugoj strani advokati....
Nije li to mozda slucajno vaga koja naginje na drzavni uticaj i drzavne sluzbe mnogo vise nego na neko postojanje gradjanskog sudstva?

Jeste jeste, ali se mi pravimo tuta mute....

Nikad, ali nikad advokati generalno nisu bili casni ljudi, sudije su bile casne do jedne tacke preokreta, a onda su i oni postali deo mafije.
Znas sta rade casni advokati i sudije? Nista i jedva prezivljavaju.
Da se dogovorimo odmah sta znaci castan, to je neupotrebljivo u svakom biznisu.
A sta znaci profesionalan, e to je uzasno tesko ako se kucni red, tj ono sto pogresno zovemo profesionalna etika, optereti obavezama.

U Bosni a i u Srbiji je vrlo cesto da se rade dilovi izmedju advokata i protivnicke strane...
Kazna , ako se dokaze je u Bosni 100km, tj BAM , a u Srbiji je bilo manje...
U prevodu, em ne moze da se dokaze, em i ako se nekako nekim cudom pokaze, a da nije omaska, neznanje ili tako nesto, kazne su sitne..

U mnogim stvarima ne mozete kriviti advokata za neznanje...
Npr hoce klijent da promeni ime oca u krstenici. Za vecinu advokata taj proces traje 3 godine , puno rocista, cena skupa, cena i kod suda skupa , plus ne mogu za krace vreme.
Onaj ko moze, moze...
Cisti primer neko zna sitna crevca a neko ne zna...
Ne mozete optuziti advokate u vecini koji ne znaju sitna crevca da su s namerom ostetili pojedinca...iako postoji mozda 5% njih koji imaju staru parolu , uz tvoju cu parnicu iskolovati sina u BG...

Ali zato kad vidite da prave dilove ispod stola, mnoge stvari postaju jasne...
A za sud neprihvatljive.
Ali ja ne bih o tome , to je mnogo slozena stvar, a bitnija stvar je sto se sudije ne drze onoga sto moraju da se drze, zakona i zakona o sprovodjenju parnickog ili krivicnog postupka, jer onda bi advokati bili bolji, oni bolji bi bolje prolazili , samim tim i bili vise u sudu i vecih novcanika, a cak i oni koji nisu pravne struke mogu puno da zarade..
Savetnici za pravne poslove, zvanicno moraju da budu kao i advokati , dipl pravnici.
Medjutim, vise se isplati dati nekome ko dobro barata sa procenom i kontrolom pravnika da rukovodi parnicnim a narocito komercijalnim postupkom , jer su skupi , a kontrola advokata je itekako razumna stvar, kad sistem to ne svhata nikako.
Dobro rukovodjenje i kontrola pravnog postupka uz prosecnog advokata daje bolje rezultate kod nenastimovanog sudije, nego odlican advokat, koji cak i ima renome i sve veze koje mu trebaju, ali je podmitljiv samim tim.

Da se dogovorimo odmah sta znaci castan, to je neupotrebljivo u svakom biznisu.
A sta znaci profesionalan, e to je uzasno tesko ako se kucni red, tj ono sto pogresno zovemo profesionalna etika, optereti obavezama.

U Bosni a i u Srbiji je vrlo cesto da se rade dilovi izmedju advokata i protivnicke strane...
Kazna , ako se dokaze je u Bosni 100km, tj BAM , a u Srbiji je bilo manje...
U prevodu, em ne moze da se dokaze, em i ako se nekako nekim cudom pokaze, a da nije omaska, neznanje ili tako nesto, kazne su sitne..

U mnogim stvarima ne mozete kriviti advokata za neznanje...
Npr hoce klijent da promeni ime oca u krstenici. Za vecinu advokata taj proces traje 3 godine , puno rocista, cena skupa, cena i kod suda skupa , plus ne mogu za krace vreme.
Onaj ko moze, moze...
Cisti primer neko zna sitna crevca a neko ne zna...
Ne mozete optuziti advokate u vecini koji ne znaju sitna crevca da su s namerom ostetili pojedinca...iako postoji mozda 5% njih koji imaju staru parolu , uz tvoju cu parnicu iskolovati sina u BG...

Ali zato kad vidite da prave dilove ispod stola, mnoge stvari postaju jasne...
A za sud neprihvatljive.
Ali ja ne bih o tome , to je mnogo slozena stvar, a bitnija stvar je sto se sudije ne drze onoga sto moraju da se drze, zakona i zakona o sprovodjenju parnickog ili krivicnog postupka, jer onda bi advokati bili bolji, oni bolji bi bolje prolazili , samim tim i bili vise u sudu i vecih novcanika, a cak i oni koji nisu pravne struke mogu puno da zarade..
Savetnici za pravne poslove, zvanicno moraju da budu kao i advokati , dipl pravnici.
Medjutim, vise se isplati dati nekome ko dobro barata sa procenom i kontrolom pravnika da rukovodi parnicnim a narocito komercijalnim postupkom , jer su skupi , a kontrola advokata je itekako razumna stvar, kad sistem to ne svhata nikako.
Dobro rukovodjenje i kontrola pravnog postupka uz prosecnog advokata daje bolje rezultate kod nenastimovanog sudije, nego odlican advokat, koji cak i ima renome i sve veze koje mu trebaju, ali je podmitljiv samim tim.
a da se dogovorimo da je cast predstavljati drzavu u nekoj funkciji i za to polazes zakletvu, koja nosi moralnu obavezu i odgovornost, a u krivicnom zakonu se tretira duplo za istu povredu zakona u odnosu na one druge. Da ne postavljamo pitanje da ga drzava placa.
To oko nezavisnosti moze da se razmislja tek kada se dogovorimo koja drzava postavlja tu gamad.

Nisam glupa, ali za stanove velike vrednosti sve pare moraju sa računa na račun.
Makar je tako u Beogradu.(ja to radiam)
Za notara u Beogradu moraš da zakažeš 3 dana unapred.
Skeniraš svu dokumentaciju, napravis ugovor i pošalješ.
Na licu mesta notar još jedanput pročita ugovor strankama.
Naravno da notar sve proverava.
Provera agencija,advokat od agencije, i notar,
I ovde se zakaze.

Neka proveri i kupac sam.nije na odmet objasnih kako.

Pravnika tri na jednog stanovnika, a narod ceka. ko bre placa svu tu gamad?
Ко мора.
Не можеш ништа да завршиш као лаик на Суду, а од скора ни као адвокат.
Државне службе никад нису биле спорије, неефикасније и лење, а о неспособности да и не говорим.

Ко мора.
Не можеш ништа да завршиш као лаик на Суду, а од скора ни као адвокат.
Државне службе никад нису биле спорије, неефикасније и лење, а о неспособности да и не говорим.
Pa otvorena su poglavlja za pridruzivanje, postalo je vruce, pa kriminalcima ostaje da drzavu prikazu sto goru narodu i to pripisu vlasti, znaci rade sto gore to bolje, ali hiper.

Ovo sto se buni i pise protiv vlasti na netu je nista u poredjenju sa sirinom duzinom kriminlanih pipaka po srbiji. Sva ta gamad je u drzavnim sluzbama i bori se proverenim metodom prikazati vlast sto goru, kao recimo 90tih destabvilizovati je i postaviti idiote. onda dopuniti drzavu svojim podmladkom kao 2006.

Cek , jel ono bese nekog starca osisali tako sto nije koristio escrow, nego potpisao ugovor pa onda placanje, a ono trt od placanja....
A on mislio onda moze da povuce potpis jer je jos kod notara ostao, a notar gleda u nebo i kaze, nemam ja nista sa tim, sto se mene tice nas posao je zavrsen...

Back