Advokati vs. javni beležnici

Ako narod ima za crkvu sigurno ima i za advokata.
I dobro je što je sve poskupelo pa se seljaci!a sad ne isplati da vode decenijske rasprave čiji je pevac a čiji pilići, a sve završilo u čorbi još pre desetog ročišta...
To je politika mafije....ko je odrzavao sporove po 10 godina, a kao seljaci krivi? Nepismene , necasne kriminalne sudije...da ne pominjem advokate i tuzioce...

To i kazem....sudijske sluzbenike su kupovali za pivo, beleznika mora dobro da plati i jos da ima jaka ledja da moze s njim da muva.

Нотар је нешо друго, он је био овлашћен да врши упис у регистар, данас бележник врши увид у регистар. Катастар врши упис или испис доносећи решење. Бележник нема толику одговоност као Нотар.

Две потпуно различите ствари по врсти јавних овлашћења !!!

Све је то финта да су они као одговорни за нешто у вези непокретности. Само да врше исправно и благовремено увид

Нотар је нешо друго, он је био овлашћен да врши упис у регистар, данас бележник врши увид у регистар. Катастар врши упис или испис доносећи решење. Бележник нема толику одговоност као Нотар.

Две потпуно различите ствари по врсти јавних овлашћења !!!

Све је то финта да су они као одговорни за нешто у вези непокретности. Само да врше исправно и благовремено увид

Da li bi ti bio ljubazan da nam ovde prevedes na recimo engleski ili nemacki obe ove funkcije.
Jednom notar, a jednom javni beleznik.

Javni beležnik ili Notar predstavlja jednu od najvažnijih karika u postupku kupoprodaje nekretnine. Najčešća i najupečatljivija aktivnost koju obavlja u vezi sa raspolaganjem nekretninama je overa (solemnizacija) Predugovora ili Ugovora o kupoprodaji. Njegova odgovornost za ispravnost poverenog posla je izuzetno velika i zato ne treba da čudi procedura koja nije postojala u vreme overe ove dokumentacije u Sudu.

S oboje se slazem, advokat nema ovlascenja, a beleznik ima. Advokat bi hteo da ima ovlascenje, ovaj mu ne da i tu ne mogu da se dogovore oko cifre...

овлашћење -> моћ -> имовина

то је процес који ствара бележничку олигархију.

то је за адвокате неприродна елита, која је настала СНСовом доделом лиценци за бележника (50,000е 9то чланој комисији на руке)

овлашћење -> моћ -> имовина

то је процес који ствара бележничку олигархију.

то је за адвокате неприродна елита, која је настала СНСовом доделом лиценци за бележника (50,000е 9то чланој комисији на руке)
Da i? najbolje da svi krimosi budu bez imena? Ovako imas beleznika koji nije lud da se zajebe....a vec je hejtovan od tuzilaca i advokata....
Ili mislis da je bolje kao do sada, kupis sudiji cokoladu, a posle sudjenja delite dobit od kradje?

Da i? najbolje da svi krimosi budu bez imena? Ovako imas beleznika koji nije lud da se zajebe....a vec je hejtovan od tuzilaca i advokata....
Ili mislis da je bolje kao do sada, kupis sudiji cokoladu, a posle sudjenja delite dobit od kradje?

Фора

Ајде да не мислимо о чоколадама, већ о олигархији и њиховој акумулацији имовине и дељењу са СНС-ом.

Види то овако, ДС је направио 2 развојне банке које су поделиле по 300мил.Е кредита које ДС-овци нису нити ће вратити.

Е па то ти је компензација СНС-а са извшитељима и бележницима...

Mozes da kupis pravo da stanujes, da obradjujes njivu, da koristis lokal ili da cepas drva na lokaciji....ali vlasnistvo....aka, nema vise...
Zakoni o odrzivom razvoju predvidece da njive vise nema za sirenje gradova, mozes da rusis i gradis osam spratova vise...otprilike kao golubarnik, sto je sasvim ispravno, za amerikance oni su vec glupavi.....nego me brinu ovi "nasi" ameri koji treba da nas "obuce" da zivimo za kolektiv....( recimo komunu...:)
Pazi, oni nas da nauce da zivimo u komunizmu...:)

Фора

Ајде да не мислимо о чоколадама, већ о олигархији и њиховој акумулацији имовине и дељењу са СНС-ом.

Види то овако, ДС је направио 2 развојне банке које су поделиле по 300мил.Е кредита које ДС-овци нису нити ће вратити.

Е па то ти је компензација СНС-а са извшитељима и бележницима...
ajde da uopste ne mislimo? Sta fali amerima i britancima i nemcima?

Објасни ти мени, како то да су адвокати и судије нечасни(углавном), да је цело друштво корумпирано, а да су само нотари часни и стручни?

Где су расли ти људи, у некој саксији под стакленим звоном?

Наградно питање:Да ли ти заиста мислиш да је неко дозволио да у нотаријат уђу људи само по основу поштења и стручности, без страначке и личне подобности?

Сви су знали да је реч о изузетно профитабилној делатности и ту су пробрани искључиво они који су били подобни, сувише је то леп колачић да би се то препустило случају.

Da, o lakrdijaškom izboru notara sam i ja pisao ranije na forumu, više o tome ovde. Nije moj tekst, da se razumemo, ali to je u principu to.

https://getosrbija.wordpress.com/20...ne-koje-su-dominirale-u-notarskim-komisijama/

Bio neki "strucan" advokat i sad on zna da koji mu je najgluplji sudija ( da ne mora da mu placa) ( odomacilo se u srbiji da je advokat sve i sva u pravosudju, pa i sudije pocele da misle da je tako) i taj mi trazio nekih 2500 hiljade evra za troskove sudjenja za neko drvocije lisce pada u oluk. Doneli oni odluku i sve sredili samo ja da platim. naravno nista nisam platio, a sudija je naprasno u n50 godina otisao u penziju ( kakvu penziju nije mi jasno, delovao je zdravo) :)

I za to sam ti rekao, nama fali par vesala za monarhiste i pravosudje reseno...

Охоо...

А, не , не ,.... Јединсво власти и збућкана и слепљена трипартитна власт и даље влада као да је Тито жив ...

Нема то везе са монархијом, већ са црвеним терором

Back