Adventizam i subota

Nema on kulu...to je samo prica ...
...da ga ne deprimiramo onako odjednom,nek bude postepeno... :D
On je pogazio Sv oce, kanone Sv Savu...sve.
Pogazio on sve to ali zna sve o EGW,pitaj ga sta hoces ima odmah da ti copy/pasti...pardon, izdiktira ! :D
Rekli mu da je bolje da procita sve pljuvacke komentare za njenih knjiga umesto da cita Sveto Pismo i on to ozbiljno progutao.

Ne. Kako će ići kad nije na svakoj Litrugiji?
Ponavljam i dopreciziram:
Obred pranje nogu je Isus uspostavio nakon one zadnje veceri kada je uspostavljen obred uzimanja hljeba i vina sto ce reci da to nisu razliciti ,odvojeni obrerdi vec je to jedan jedinstveni paket koji se praktikuje jedan za drugim stoga te jasno i precizno pitam:

Dali obred pranja nogu kojeg praktikujete ide nakon uzimanja hljeba i vina ,bez razlike koliko ga cesto uopste imate ?

Ponavljam i dopreciziram:
Obred pranje nogu je Isus uspostavio nakon one zadnje veceri kada je uspostavljen obred uzimanja hljeba i vina sto ce reci da to nisu razliciti ,odvojeni obrerdi vec je to jedan jedinstveni paket koji se praktikuje jedan za drugim stogfa te jasni i precizno pitam:

Dali obred pranja nogu kojeg praktikujete ide nakon uzimanja hljeba i vina ,bez razlike koliko ga cesto uopste imate ?
Ponavljam da Hristos nikada nije zapovijedio Svojim učenicima da SVAKI PUT kada uzimaju hljeb i vino peru jedni drugima noge niti iz Pisma proizlazi da su to apostoli tako praktikovali. Obred pranja nogu je ustanovljen kao prikaz skromnosti i ljubavi. Ne kao obaveza na svakom evharistijskom sabranju.

Ponavljam da Hristos nikada nije zapovijedio Svojim učenicima da SVAKI PUT kada uzimaju hljeb i vino peru jedni drugima noge niti iz Pisma proizlazi da su to apostoli tako praktikovali. Obred pranja nogu je ustanovljen kao prikaz skromnosti i ljubavi. Ne kao obaveza na svakom evharistijskom sabranju.
A ko te tera da to radis svaki put ?

Pitam te DALI BAR JEDNOM godisnje praktikujete onako kako je to uspostavio Isus - prvo da uzmete hljeba i vina a da nakon toga operete noge jedan drugome ???

Sram te bilo ,po istoj logici ja bih te sada trebao pitati sledece:

Dali je Isus uspostavio da se uvek uzima hleba i vina u toku jednog istog obreda ??
Šta sram me bilo što ne vjerujem proročinim budalaštinama?

Da, Isus je ustanovio da prilikom svake Evharistije budu izneseni Njegovo Tijelo i Krv za one koji su dostojni pričešćivanja. Suština Evharistije je upravo to, a ne pranje nogu koje je, za razliku od Evharistije, puka simbolika.

Šta sram me bilo što ne vjerujem proročinim budalaštinama?

Da, Isus je ustanovio da prilikom svake Evharistije budu izneseni Njegovo Tijelo i Krv za one koji su dostojni pričešćivanja. Suština Evharistije je upravo to, a ne pranje nogu koje je, za razliku od Evharistije, puka simbolika.
Iznesi dokaze da je Isus zapovedio da se vino uvek uzima zajedno sa hlebom isto kao sto trazis dokaza od mene da je Isus rekao da obred pranje nogu ide u isto vreme nakon uzimanja hleba i vina.

Iznesi dokaze da je Isus zapovedio da se vino uvek uzima zajedno sa hlebom isto kao sto trazis dokaza od mene da je Isus rekao da obred pranje nogu ide u isto vreme nakon uzimanja hleba i vina.
"A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete tijela sina čovječijega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi" (Jovan 6:53).

"26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje" (1 Korinćanima 11:26).

Dakle Tijelo i Krv idu zajedno a nikako odvojeno.

"A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete tijela sina čovječijega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi" (Jovan 6:53).

"26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje" (1 Korinćanima 11:26).

Dakle Tijelo i Krv idu zajedno a nikako odvojeno.
A gde to pise,sta fali da danas uzmes hleba a sutra ili prekosutra vina i onda dobijas "paket"kojeg pominjes !??

A gde to pise,sta fali da danas uzmes hleba a sutra ili prekosutra vina i onda dobijas "paket"kojeg pominjes !??
Pa pročitaj kod apostola da to ide zajedno. Dakle mora se jesti i piti zajedno. Apostol se poziva na ustanovljavanje ove Sv. Tajne na Tajnoj večeri gdje je naravno to obavljeno zajedno. I besmisleno je to dvoje razdvajati kako rade recimo rimokatolici.

Pa pročitaj kod apostola da to ide zajedno. Dakle mora se jesti i piti zajedno.
Gde to pise da se mora zajedno,zasto falsifikujes Bozju Rec ??
Apostol se poziva na ustanovljavanje ove Sv. Tajne na Tajnoj večeri gdje je naravno to obavljeno zajedno. I besmisleno je to dvoje razdvajati kako rade recimo rimokatolici.
A vase je dobro sto razdvajate obred pranje nogu koji se desio u toku iste veceri i sa istim profilima poziva !? :D

Gde to pise da se mora zajedno,zasto falsifikujes Bozju Rec ??
Tamo gdje Hristos i apostoli to zajednički tretiraju kao dio jedne Tajne.

A vase je dobro sto razdvajate obred pranje nogu koji se desio u toku iste veceri i sa istim profilima poziva !?
Zato što to nije ustanovljeno kao obaveza na svakoj Liturgiji i pravi značaj tog Hristovog čina nije u samom pranju nogu već u tome šta to simboliše. Ne vidimo nigdje u Pismu da su hrišćani jedni drugima pod obavezno prali noge prije uzimanja Tijela i Krvi niti se to tretira kao moranje.

Tamo gdje Hristos i apostoli to zajednički tretiraju kao dio jedne Tajne.
Hajde da to jos jednom citiram,mozda ovaj put bolje vidis:

Jov.13,4.5.12-15:
"...Ustade od večere, i skide svoje haljine, i uze ubrus te se zapreže;
Potom usu vodu u umivaonicu, i poče prati noge učenicima i otirati ubrusom kojijem bješe zapregnut...
...A kad im opra noge, uze haljine svoje, i sjedavši opet za trpezu reče im: znate li što ja učinih vama?
Vi zovete mene učiteljem i Gospodom; i pravo velite: jer jesam.
Kad dakle ja oprah vama noge Gospod i učitelj, i vi ste dužni jedan drugome prati noge.
Jer ja vam dadoh ugled da i vi tako činite kao što ja vama učinih..."

A stra je to Isus ucinio ucenicima ?
NAKON VECERE ,dakle ne sutradan,ne sedece godine vec JE USTAO OD VECERE i poceo je prati noge ucenicima sto je jasan i nesporan dokaz da obred uzimanja hleba i vina ide zajedno sa obredom pranje nogu !!!

Zato što to nije ustanovljeno kao obaveza na svakoj Liturgiji i pravi značaj tog Hristovog čina nije u samom pranju nogu već u tome šta to simboliše. Ne vidimo nigdje u Pismu da su hrišćani jedni drugima pod obavezno prali noge prije uzimanja Tijela i Krvi niti se to tretira kao moranje.
Evo upravo sam ti dokazao da nisi u pravu i da pomenuti obredi idu ISKLJUCIVO u paketu,ili sve ili nista !!!

Hajde da to jos jednom citiram,mozda ovaj put bolje vidis:

Jov.13,4.5.12-15:
"...Ustade od večere, i skide svoje haljine, i uze ubrus te se zapreže;
Potom usu vodu u umivaonicu, i poče prati noge učenicima i otirati ubrusom kojijem bješe zapregnut...
...A kad im opra noge, uze haljine svoje, i sjedavši opet za trpezu reče im: znate li što ja učinih vama?
Vi zovete mene učiteljem i Gospodom; i pravo velite: jer jesam.
Kad dakle ja oprah vama noge Gospod i učitelj, i vi ste dužni jedan drugome prati noge.
Jer ja vam dadoh ugled da i vi tako činite kao što ja vama učinih..."

A stra je to Isus ucinio ucenicima ?
NAKON VECERE ,dakle ne sutradan,ne sedece godine vec JE USTAO OD VECERE i poceo je prati noge ucenicima sto je jasan i nesporan dokaz da obred uzimanja hleba i vina ide zajedno sa obredom pranje nogu !!!

Evo upravo sam ti dokazao da nisi u pravu i da pomenuti obredi idu ISKLJUCIVO u paketu,ili sve ili nista !!!
Apsolutna laž koju si pokupio od proročice.

Da, Hristos je to učinio apostolima i preporučio im da tako čine ALI NIJE TO POSTAVIO KAO OBAVEZU ZA SVAKI PUT KAD JEDU NJEGOVO TIJELO I PIJU NJEGOVU KRV.

Apostol Pavle kada piše o Evharistiji piše o hljebu i vinu I NE SPOMINJE PRANJE NOGU kao sastavni dio tog obreda tj. Svete Tajne.

Nigdje u Pismu ne stoji da je to neraskidivo povezano.

Apsolutna laž koju si pokupio od proročice.
Sram te bilo falsifikatoru,citirao sam ti Bozju Rec !!!
Da, Hristos je to učinio apostolima i preporučio im da tako čine ALI NIJE TO POSTAVIO KAO OBAVEZU ZA SVAKI PUT KAD JEDU NJEGOVO TIJELO I PIJU NJEGOVU KRV.
To je ucinio NAKON VECERI,dakle ne sutradan,ne sledece godine,dali priznajes da je ovo tako ?????????
Apostol Pavle kada piše o Evharistiji piše o hljebu i vinu I NE SPOMINJE PRANJE NOGU kao sastavni dio tog obreda tj. Svete Tajne.
A jel pise da vino i hljeb idu u potpuno isti obred,daj konkretnog citata koji nam to eksplicitno tvrdi ili priznaj da si na svoju ruku praktikujes verske novotarije.
Nigdje u Pismu ne stoji da je to neraskidivo povezano.
Eto dao sam sam ti citata da pranje nogu ide ODMAH NAKON VECERE,sta bi vise od toga,video zapus od tog dogadjaja da bi poverovao ?

Sram te bilo falsifikatoru,citirao sam ti Bozju Rec !!!
Protumačenu proročicom.

A jel pise da vino i hljeb idu u potpuno isti obred,daj konkretnog citata koji nam to eksplicitno tvrdi ili priznaj da si na svoju ruku praktikujes verske novotarije.
Piše i već sam naveo citate.

Eto dao sam sam ti citata da pranje nogu ide ODMAH NAKON VECERE,sta bi vise od toga,video zapus od tog dogadjaja da bi poverovao ?
Pa da, neki dokaz da su apostoli i rani hrišćani to praktikovali tako neraskidivo.

Protumačenu proročicom.
Sram te bilo citirao sam ti jasnog Biblijskog teksta stoga hajde mi ti reci sledece:
Dali je Isus ucenicima oprao noge NAKON te veceri ILI MOZDA SLEDECI DAN ILI GODINU ????????
Piše i već sam naveo citate.
Nisi falsifikatoru,zasto lazes ?
Daj citata kojio to eksplicitno kaze ili priznaj da lazes !
Pa da, neki dokaz da su apostoli i rani hrišćani to praktikovali tako neraskidivo.
Mene zanima iskljucivo ono sto stoji u Bibliji,sve sto je van toga a nije u skladu sa Biblijom jeste jereticki optpad za kojeg je apostol dao prokletstvo !

Sram te bilo citirao sam ti jasnog Biblijskog teksta stoga hajde mi ti reci sledece:
Dali je Isus ucenicima oprao noge NAKON te veceri ILI MOZDA SLEDECI DAN ILI GODINU ??????
Na Večeri pa?

Nisi falsifikatoru,zasto lazes ?
Daj citata kojio to eksplicitno kaze ili priznaj da lazes !
Apostol Pavle se bavi pitanjem Evharistije i skupa tretira i hljeb i vino čime potvrđuje da su to dva dijela jedne Svete Tajne koji su nerazdvojno povezani. Ne pominje pranje nogu.

Mene zanima iskljucivo ono sto stoji u Bibliji,sve sto je van toga a nije u skladu sa Biblijom jeste jereticki optpad za kojeg je apostol dao prokletstvo !
Zašto onda vjeruješ proročici? Gdje u Bibliji piše da će se pojaviti proročica u Americi?

Jesi li to skontao sa pomocu naocara EGW ?
I ako se to desilo na istoj veceri s kojim pravom onda taj obred izvodite drugom prilikom a ne nakon uzimanja hleba i vina,neovisno koliko puta godisnje,nek bude sve to eto i jedanput ?
Apostol Pavle se bavi pitanjem Evharistije i skupa tretira i hljeb i vino čime potvrđuje da su to dva dijela jedne Svete Tajne koji su nerazdvojno povezani. Ne pominje pranje nogu.
Gde to EKSPLICITNO potvrdjuje,to te pitam ?????????
Zašto onda vjeruješ proročici? Gdje u Bibliji piše da će se pojaviti proročica u Americi?
Zato sto je nafta danas poskupeka a Putin testirao svoju novu raketu u Ukrajini.
Jel se mozes fokusirati predmetnoj diskusiji ili bi da opet pobegnes pricajuci o lanskom snjegu ?

Poslednja izmena:
Jesi li to skontao sa pomocu naocara EGW ?
I ako se to desilo na istoj veceri s kojim pravom onda taj obred izvodite drugom prilikom a ne nakon uzimanja hleba i vina,neovisno koliko puta godisnje,nek bude sve to eto i jedanput ?
Zato što nigdje ne vidimo da se to obavezno radilo nakon uzimanja hljeba i vina.

Gde to EKSPLICITNO potvrdjuje,to te pitam ?????????
Pa upravo tu gdje apostol to tretira kao cjelinu jednog obreda.

Zato sto je nafta danas poskupeka a Putin testirao svoju novu raketu u Ukrajini.
Jel se mozes fokusirati predmetnoj diskusiji ili bi da opet pobegnes pricajuci o lanskom snjegu ?
A je li? Što ti teško da odgovoriš? Ti bi da ispituješ druge u nedogled na sto različitih tema (ovdje smo prvo pričali o suboti da bi ti odjednom počeo ispitivati o pranju nogu), ali da tebe ne ispituju.

Back