Adventizam i slobodno zidarstvo

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.363
Vilijam Miler i slobodno zidarstvo
Miller je bio aktivni slobodni zidar do 1831,Miller je dao ostavku na svoje članstvo u masonskom svijetu 1831., navodeći da je to učinio kako bi "izbjegao druženje s bilo kojom praksom koja bi mogla biti nespojiva s Božjom riječju među masonima". Do 1833. napisao je u pismu svojim prijateljima da se prema slobodnom zidarstvu odnose "kao prema bilo kojem drugom zlu".Bio je američki propovednik kojem se pripisuje početak sjevernoameričkog vjerskog pokreta sredinom 19. stoljeća poznatog kao Millerizam.Nakon što se njegovo proglašenje Drugog dolaska nije dogodilo kako se očekivalo 1840-ih, pojavili su se novi nasljednici njegove poruke, uključujući adventističke hriscane (1860.), adventiste sedmog dana (1863.) i druge adventističke pokrete.
Da li mozemo po sledecoj slici zakljuciti da pioniri adventizma imaju veze sa slobodnim zidarima?
1753651692334.png

ču da li možemo, pa sve "verske pokrete" 19 i 20 veka a i ranije su osnovali masoni (tad su se i nešto pitali u svetu)
pogledaj spomenik osnovaču jehovinih svedoka
Adventizam je napravio Miler.J.svedoke je napravio Rasel.Mormone je napravio Smit .USA su napravili masoni.Svaki americki grad je obelezen masonskim znakom, a recimo u drzavi kolorado u gradu Denveru , pored narodne skupstine se nalazi masonska loza.
Znaci americko hriscanstvo kontrolisu masoni,a ja se pitam sta radi masonsko hriscanstvo kako u Srbiji tako i u regionu Balkana?

Adventizam je napravio Miler.J.svedoke je napravio Rasel.Mormone je napravio Smit .USA su napravili masoni.Svaki americki grad je obelezen masonskim znakom, a recimo u drzavi kolorado u gradu Denveru , pored narodne skupstine se nalazi masonska loza.
Znaci americko hriscanstvo kontrolisu masoni,a ja se pitam sta radi masonsko hriscanstvo kako u Srbiji tako i u regionu Balkana?
svuda agenata ima, šta se čudiš

Pa masonerija je duboko pustila koren. Nije to samo kod adventista.
U jednoj rimokatolickoj crkvi sam vidjela krst koji bi zadivio svakog masona.
Krst je crni metalni visok oko dva metra i okicen raznim djidjama, na vrhu je pjetao sa desne strane otvorena saka/kao za pozdrav, sa suprotne leve strane nesto kao od slame, dijagonalno ukrsteni koplje i neki kao cekic na stapu, uz to su tu jos normalni cekic, kljesta i pehar. Sve u crnoj boji osim kreste kod petla i one slamnate figure. U pozadini je Hristova figura na normalnom krstu i oko 'pojasa' mu zadenuta neka alatka nalik na francuski kljuc.
Posle sam na internetu trazila koje 'umetnik' dela ali nigdje nema ovog krsta sto opisah dok je Isusov lik priblizno naslikan liku originalne statue koja je izlozena.
Da nisam slikala i da mi slika nije pristupacna pomislila bih da sam imala suncanicu.

Iiiiiih bre sto vam smeta ta Vajtova i to samo zbog toga sto vas je pozivala da se obratite od paganstva i da krenete na putevima Gospodnjim s verom u Isusa Hrista i drzeci Njegove zapovesti...toliko jednostavno a ipak,za vas toliko tesko ? :kafa:
Kako moze zena koja je imala napade epilepsije da ikoga poziva na obracenje i jos je tvrdila da su adventisti odabrani boziji narod, :hahaha:
Bila je lazna prorocica, plagijatorka sto se tice onoga sto je prepisivala iz drugih knjiga i razgovarala sa mrtvim muzem koji joj je davao instrukcije u vezi adventizma. To se inace zove okultizam.
Који проблем са мозгом је имала Елен Г. Вајт?
Парцијални комплексни напад је један од чешћих типова епилепсије, а то је тип за који Ходер и Куперус тврде да га је Елен Вајт имала. Темпорална епилепсија режња или психомоторни напади су старији термини за ову врсту напада.
Постоји много бивших адвентиста седмог дана, и евангелиста, који су опширно писали о теолошким грешкама, контрадикцијама са Светим писмом и самоконтрадикцијама у делима Елен Вајт.
Kакав је утицај „анђео“ Елен Вајт имао на формирање и развој адвентизма. Елен Г. Вајт помиње свог „анђела пратње“ око 58 пута. Она користи „рекао је анђео“ око 382 пута; пише „било ми је показано“ 1.491 и „видела сам“ 3.265 пута. Пошто се ови случајеви често понављају у њеним књигама, стварни бројеви наведени горе су вероватно око једне трећине до једне половине ових.
Анђео је рекао: „Мислите ли да је Отац предао свог драгог Сина без борбе? Не, не.“ Била је то чак и борба са Богом небеским, да ли да дозволи кривим људима да пропадну или да да свог љубљеног Сина да умре за њих.
Анђео Елен Вајт је рекао да судбина душа зависи од прихватања три анђеоске поруке.

Видела сам групу која је стајала добро чувана и чврсто, не пружајући никаквог изражаја онима који би пореметили утврђену веру тела. Бог их је гледао са одобравањем. Показана су ми три корака - прва, друга и трећа анђеоска порука. Анђео који ме је пратио рекао је: „Тешко ономе ко помери блок или иглу од ових порука. Истинско разумевање ових порука је од виталног значаја. Судбина душа зависи од начина на који су примљене.“
A ko li je bio taj andjeo?

Adventiste su osnovali psihički bolesnici. Miler i Vajtova bi danas bili u ludnici.
Ne znam, ali imajte u vidu da neki psihijatri bi isto rekli za Isusa i ostale istoriske velikane koje povezujemo sa religijom.
Naravno ne delim to mišljenje, ali po toj logici Isus je stradao od grandomanije, uobražavao da je sin božji i bio u tolikoj deluziji (tipično za psihozu) da ga je to koštalo života, jer svaki bi se normalan odrekao takvih ideja kada bi mu zaista zapretili smrću.
Ograđujem se još jednom, samo navodim kako lako pod "bolesnike" se može podvesti puno toga.
ču da li možemo, pa sve "verske pokrete" 19 i 20 veka a i ranije su osnovali masoni (tad su se i nešto pitali u svetu)
pogledaj spomenik osnovaču jehovinih svedoka
Taj spomenik je postavljen kasnije, nakon njegove smrti i nema veze sa masonerijom, niti se sam Čarls Rasel identifikovao sebe masonerijom, niti masonske lože imaju bilo kakav podatak da je nekad bio mason.

po toj logici Isus je stradao od grandomanije, uobražavao da je sin božji i bio u tolikoj deluziji (tipično za psihozu) da ga je to koštalo života, jer svaki bi se normalan odrekao takvih ideja kada bi mu zaista zapretili smrću.
Prava Vučićevska logika ponižavanja bez kraja. Sa takvima kao ti bi još Turci bili na vlasti u Srbiji. Naravno da je Gospod Isus Hristos Sin Boga živoga.

Back