Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
POREKLO I RAZVITAK PAPSKE MOCI

Izgleda da neki ovde misle da je papstvo iznenada tek u 6. veku dobilo svoju vlast i postalo vrhona sila
nad Crkvom i nad carevima, ali takav zakljucaak je pogresan.

Papstvo se postepeno uzdizalo. Od samog pocetka posle apostola rimski biskup je zahtevao
da mu se prizna prvo mesto iznad drugih episkopa. Ovo je postalo uocljivo od 2, veka.
"Od kraja drugoga veka, kada se linija rimskog biskopa jasnije pokazala, jer je vec tada poceo da
izjavljuje da je on naslednik Sv. Petra; i u licnosti biskupa Viktora primetio se agresivni duh,
sto ce pokazati veliku razliku rimske stolice u poslednjim vekovima.
" BC Vol 9, p. 677.

Prenosenjem carske stolice iz Rima u Konstantinopolj, car Konstantin je s jedne strane naneo stetu papstvu,
jer je pod njegovim uticajem 451. godine Kalcedonski sabor 28. kanonom izjednaci carigrsdkog patrijarha sa
rimskim biskupom, ali rimski biskup Leon nije hteo da podpise taj kanon.
Od tada je rimski biskup smatrao seme na mestu Cezara i postao najuzviseniji covek na Zapadu.

Papa je sebi prisvojio pravo da moze da objasni, izmeni ili protumaci i Bozji zakon. Koncil je 373, u zakljucku broj 3. zakljucio:
"Papa moze da menja Bozji zakon, jer njegova vlast nije od coveka, nego od Boga i on sluzi na mesto Boga na
zemlji sa punom vlascu da vezen i razdresuje ovce."
Isto, p. 680.

"Mi odredjujemo da Sveta Apostolska Stolica i rimski Ponrifik je naslednik blagoslovenog Petra, princa apostola,
i pravi namesnik Isusa Hrista, glava cele Crkve i otac svih hriscanskih ucitelja, i da je njemu u blazenom Petru data
potpuna vlast da hrani, vlada i upravlja celom Crkvom, kao sto to nalazu i zakljucci ekumesnikh sabora i sveti kanoni.
" Isto, str, 680.

"Tako, papa je krunisan sa trostrukom krunom, kao car neba i zemlje i podzemlja. " Isto, str. 680.

"Papa je hteo da postane glava i Istocne crkve, i to uvek na osnovu tvrdnje, da je njegov predhodnik
Petar dobio od Hrista vlast nad celom Crkvom, i da svi ostali episkopi, incluzive i istocni patrijarsi, moraju
u njemu gledati svoj centar, svog sudiju i svog poglavicu."

Jevsevije Popovic, Opca crkvena istorija Vol 1. str. 736.

Da ne bi neko pomislio da sa branilac papstva i njegove vlasti, budiute uvereni da to nisam,
niti se slazem sa zahtevima papstva i njegovog nastojanja da vlada Carkvom i svetom.

Medjutim, cinjenica je, da je papin uticaj bio veliki jos od 2. veka i da je njegova vlast postepeno rasla.
I kao sto to katolici izjavljuju, da je njemu dato pravo da menja, objasjava i tumaci i Bozji zakon.
Varaju se oni koji misle da rimski biskup nije imao nikakvog uticaja i udela u uspostavljanju nedelje.

Poslednja izmena:
Ako voplis Boga zar ces prekristi neku od 4.

Da bi se Bog voleo grešnik treba da shvati svoje žalosno stanje...

da je ZASLUŽIO KAZNU za svoje bezobzirno kršenje Božjeg zakona...

grešnik prvo mora da shvati da je..

IZGUBLJEN

(ali to se ne sviđa sotoni, zato uljuljkuje sve grešnike da mogu da nastave da greše...

i da će ih Bog primiti u carstvo i to bez...

POKAJANJA
PRIZNANJA
ODRICANJA SEBE
NOVOG ROĐENJA
LJUBAVI I ŽRTVOVANJA ZA DRUGE
...

ceo ovaj nakaradni religiozni sistem...

VAVILON VELIKI

... napravljen da uguši grešniku probuđenu savest!

Zato grešnicima smeta ČISTOTA Isusa Hrista koju mogu da vide u posvećenim ljudima...

zato su proganjali Isusove sledbenike...

i nastaviće to isto da rade sa još većom mržnjom...

Poslednja izmena:
Rom 3:10 Kao što stoji napisano: Ni jednog nema pravednog;
Rom 3:11 Ni jednog nema razumnog, i ni jednog koji traži Boga;
Rom 3:12 Svi se ukloniše i zajedno nevaljali postaše: nema ga koji čini dobro, nema ni jednog ciglog.
Rom 3:13 Njihovo je grlo grob otvoren, jezicima svojim varaju, i jed je aspidin pod usnama njihovim.
Rom 3:14 Njihova su usta puna kletve i gorčine.
Rom 3:15 Njihove su noge brze da prolivaju krv.
Rom 3:16 Na putevima je njihovim raskopavanje i nevolja;
Rom 3:17 I put mirni ne poznaše.
Rom 3:18 Nema straha Božijeg pred očima njihovim.
Rom 3:19 A znamo da ono što zakon govori, govori onima koji su u zakonu, da se svaka usta zatisnu, i sav svet da bude kriv Bogu;

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Rom 3:10 Kao što stoji napisano: Ni jednog nema pravednog;
Rom 3:11 Ni jednog nema razumnog, i ni jednog koji traži Boga;
Rom 3:12 Svi se ukloniše i zajedno nevaljali postaše: nema ga koji čini dobro, nema ni jednog ciglog.
Rom 3:13 Njihovo je grlo grob otvoren, jezicima svojim varaju, i jed je aspidin pod usnama njihovim.
Rom 3:14 Njihova su usta puna kletve i gorčine.
Rom 3:15 Njihove su noge brze da prolivaju krv.
Rom 3:16 Na putevima je njihovim raskopavanje i nevolja;
Rom 3:17 I put mirni ne poznaše.
Rom 3:18 Nema straha Božijeg pred očima njihovim.
Rom 3:19 A znamo da ono što zakon govori, govori onima koji su u zakonu, da se svaka usta zatisnu, i sav svet da bude kriv Bogu;

I sta je doneo zakon?
Da ceo svet bude kriv Bogu.
Dakle sluzio je svrhu i onda gde ima toliko greha javlja se milost Bozija i ona se javila u Isusu.
Znaci sada smo u Hristovoj slobodi, vise ne robujemo zakonu i slovu.

Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Joh 14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Joh 14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Joh 14:18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.
Joh 14:19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.

Obrezujes li se ti?
Prinosis li zrtvu za oprostaj grehova?
Ides li u sinagogu subotom?
Kamenujes li prestupnika?
Postujes li svih 613 zapovesti Bozije?

Boky, da li znas zbog cega dolazis do te konfuzije?
Zato sto ne razumes podelu zakona.

Kao sto u svakoj drzavi postoji zakonodavstvo tako postoje i razni zakon; Zakon o trgovini, zakon o vlasnistvu poseda, kriminalni zakon, zakon o zdravlju, zakon o patentima itd. Posto je Iizrailj u isto vreme bio i zasebna drzava bez zakonodavstva i suskog sistema, Bog im je dao razne zakone. Svakako da ni ti neces reci da je Dekalog Mojsijev zakon, nego je Gospodnji.
Isto tako neces valjda reci da je to zdravstveni zakon, nego svako zna da je moralni i da nema nikakve veze sa zdravstvenim ili obrednim zakonom.
To sto su Jevreji nabojali 613 zapovesti je nesto drugo. Postoje moge zapovesti ali se one odnose na razlicitu grupu propisa koji imaju razlicite svrhe.

I sta je doneo zakon?
Dakle sluzio je svrhu i onda gde ima toliko greha javlja se milost Bozija i ona se javila u Isusu.

Da postoji sloboda DUHA koji je Isus Hrist imao...

i koji hoće da da svima...

svima koji hoće da prihvate Njega iz ljubavi...

šta mislite zašto su ga odbili sveštenici? Zato što nije imao ljubavi? Nije imao moć?

Ne! Nego zato što su VOLELI GREH!

GREH

I sta je doneo zakon?

A DA LI TO ZNACI DA OD SADA SLOBODNO MOZES DA ROBUJES GREHU I BEZAKONJU?

"Svaki koji cini greh i bezakonje cini i greh je bezakonje." 1, Jovanova 3,4.

"Koji govori poznajem ga a zapovesti Njegove ne drzi laza je i iastine u njemu nema." 1. Jovanova 2.4.

"Jer je ovo ljubav Bozja da zapovesti Njegove drzimo i zapovesti Njegove nisu teske." 1. Jovanova 5,3.

"Ovde je trpljenje svetih, koji drze zapovesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12.

"Telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Bozjem niti moze." Rimljanima 8.7.

"Sluge ste onoga koga slusate ili greha za smrt ili pravdu za zivot vecni."

Poslednja izmena:
EVO CELOG KONTESTA:
Lk 23:56 Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Zasto te lazi neo???

И пошто прође субота, Марија Магдалина и Марија Јаковљева и Соломија купише мириса да дођу и да помажу Исуса
Posto prodje subota.

Isusove sldebnice svetkuju subotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Što se tiče adventističke tvrdnje da su apostoli i mironosice praznovali subotu, i živeli po Starozavetnom zakonu, i to je istina - ali samo do Hristovog Vaskresenja, i Njegove pobede nad grehom, satanom i smrću! Jer do Hristovog Vaskresenja nije ni postojao razlog za praznovanje nedelje - jer se Hristos još ne beše proslavio (Isa. 52.6-7,13 ; Jn. 12.28,32); a kad se proslavio (Vaskresenjem) ispunio je Svoje obećanje dato apostolima i u pedeseti dan po Svome Vaskresenju (u nedelju) poslao na njih Duha Svetoga (Jn. 7.39 ; D. ap. 2.1).

Naravno. prorocanstvo proroka Danila.

Ako to nema osnove u bbiliji, to nikoga od nas ne zanima...

OD KADA IZADJE ZAPOVEST:

Dan 9:25 Zato znaj i razumi: Otkada izidje reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedelja, i šezdeset i dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme.
I gde ovde piše da će Bog odbaciti sav pokvareni svet 1844. a da će Isus preći u Nebesku svetinju? :dontunderstand:

GREH JE PROBLEM!

Mrzeli su Hrista jer je Njegov život nesebične ljubavi...

UKORAVAO NJIHOVU SEBIČNOST

(sebičnjaci osećaju grižu savesti kada je neko nesebičan pored njih.. To se oseća i vidi, svi to vide..

Hristova nesebičnost je razotkrila njihovo licemerstvo i oni su morali ili da se promene (kao što sada Bog poziva sve vas da prihvatite Isusa Hrista i poslušnost), ili će morati da stanu potpuno na Sotoninu stranu...

time što će sasvim svesno i slobodno IZABRATI...

SEBIČNE PRINCIPE

(nisu hteli da se odreknu sebe, isto kao i Juda što se nije odrekao sebe...

.. I na kraju je grešnik spreman i da ubija u ime Boga...

(to se zove prelest g. Neo)

Joh 16:2 Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
Joh 16:3 I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene.

A ovo ćete činite jer niste poznali Oca ni mene (kaže Isus Hrist)

Poslednja izmena:
Kakvo ne argumentovano tvrdjenje???
A sta rade ovde u subotu gde nema jevreja?
Apg 16:13 A u dan subotni izidjosmo iz grada k vodi gde beše bogomolja; i sedavši govorismo k ženama koje se behu sabrale.

Pa ako nisu subotu onda su nedelju ili?
Pokazi nam gde su slavili nedelju kao dan odmora ili kao dan vaskrsenja??
Ako nema takvo mesto onda je ocigledno da su slavili subotu kao dan odmora.
Neznabosci ne svetkuju subotu da bi apostoli, isli da ih traze kao sto kazes da to cine sa jevrejima!!!
Ocigledno je da su oni isli i kod Jrevrja i kod neznabozaca subotom jer su svetkovali subotu...

Dela apostolska – svojevrsna istorija rane Crkve – opisujući Pavlova putovanja i naučavanja na nekoliko mesta spominje Pavlove „subotnje susrete“ sa Jevrejima. Kakva su to okupljanja bila i ko se tamo okupljao (jesu li možda hrišćani) neka svako sam zaključi.

Dj 13,14 – Subota u sinagogi u Antiohiji pizidijskoj. Pavle govori Jevrejima i na kraju ga pozivaju da govori i sledeće subote.
Dj 13,44 – Sledeća subota u istoj sinagogi. Okupljeni Jevreji psovkama se suprotstavljaju Pavlovu govoru. Na kraju Pavla i Barnabu izbacuju iz toga kraja. Jesu li ovo bila okupljanja hrišćana u subotu???

Dj 16,13 – Subota u Filipima. Pavle govori okupljenim ženama izvan grada. Samo jedna bogobojazna žena, imenom Lidija, prihvata Pavlovo naučavanje i krsti se. Nekoliko dana kasnije Pavla i Silu izudaraše i baciše u tamnicu. Jesu li ovo bila okupljanja hrišćana u subotu???

Dj 17,2 – Pavle u Solunu. Tri subote zaredom Pavle u sinagogi raspravlja sa Jevrejima na temelju Pisma. Jevreji na to unajmiše lokalne bandite da uhvate Pavla i Silu kako bi ih „izveli pred narod“ (pred narod se izvodilo kako bi se nekoga kamenovalo). Ne nađoše ih, te Pavle i Sila pod okriljem noći pobegoše u Bereju. Jesu li ovo bila okupljanja hrišćana u subotu???

Dj 18,4 – Pavle u Korintu. Svake subote raspravlja u sinagogi i uverava Jevreje i Grke. Reakcija Jevreja na ova Pavlova uveravanja bilo je protivljenje i huljenje, na što im Pavle reče: "Krv vaša na glave vaše! Ja sam nedužan. Od sada idem k poganima." Jesu li ovo bila okupljanja hrišćana u subotu???

Ovaj citat iz Dj 18,4 zadnje je spominjanje subote u Delima apostolskim. Nakon toga Pavle putuje, naučava, osniva nove zajednice, učvršćuje postojeće, i nigde subote. Međutim, u tim susretanjima i sastajanjima s hrišćanima nalazimo baš prvi dan, Dj 20,7: "U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, ...."

Da zaključimo. Pavlova subotnja okupljanja završavala su tako da je Pavle ili dobijao batine ili bežao da ne dobije batine. S hrišćanima se Pavle na lomljenje hleba (euharistiju) sastajao u prvi dan sedmice.

Boky, da li znas zbog cega dolazis do te konfuzije?
Zato sto ne razumes podelu zakona.

Kao sto u svakoj drzavi postoji zakonodavstvo tako postoje i razni zakon; Zakon o trgovini, zakon o vlasnistvu poseda, kriminalni zakon, zakon o zdravlju, zakon o patentima itd. Posto je Iizrailj u isto vreme bio i zasebna drzava bez zakonodavstva i suskog sistema, Bog im je dao razne zakone. Svakako da ni ti neces reci da je Dekalog Mojsijev zakon, nego je Gospodnji.
Isto tako neces valjda reci da je to zdravstveni zakon, nego svako zna da je moralni i da nema nikakve veze sa zdravstvenim ili obrednim zakonom.
To sto su Jevreji nabojali 613 zapovesti je nesto drugo. Postoje moge zapovesti ali se one odnose na razlicitu grupu propisa koji imaju razlicite svrhe.

To sto oni nisu delili zakon iz prostog razloga sto po slabosti coveka nisu mogli da odrede koja je veca,je nesto.
A ti sada delis zakon da bi opravdao svoju veru, da kazes aha ovo je ukinuto a ovo ne???
Dakle ako Bog kaze da ce da napravi novi bolji zavet onda prestaje stari.
Prosto kao pasulj.

Odkad 10 zapovesti Mojsijev zakon???

5.Mo 5:22 Te reči izgovori Gospod svemu zboru vašem na gori isred ognja, oblaka i mraka, glasom velikim, i ništa više, nego ih napisa na dve ploče kamene koje mi dade.

Off 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

KAZI TO NEKOM TVOM POPU DA SU 10 ZPOVESTI MOJSIJEVE???

E svasta ima da cujes:eek:

10 Zapovesti su Bozji zakon.

APOSTOLI JASNO DELE 10 ZAPOVESTI KAO POSÉBAN ZAKON.
EVO:

http://forum.krstarica.com/entry.php/31388-Bozji-zakon-10-Bozje-zapovesti-i-Apostoli

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prvo.

2.Korinćanima 3,
6. Који и учини нас врсним да будемо слуге новом завету, не по слову него по духу; јер слово убија, а дух оживљује.
7. Ако ли служба смрти која је у камењу изрезана словима, би у слави да синови Израиљеви не могоше погледати на лице Мојсијево од славе лица његовог која престаје:
8. А камоли неће много већма служба духа бити у слави?
9. Јер кад је служба осуђења слава, много већма изобилује служба правде у слави.
10. Јер и није славно што се прослави с ове стране према превеликој слави.
11. Јер кад је славно оно што престаје, много ће већма бити у слави оно што остаје.

Glasniče, šta je bilo urezano u kamenu? Ovde Pavle kaže da to urezano ubija, da je služba smrti i da prestaje, a da ono što ostaje (služba duha) je mnogo slavnija.

Drugo, kažeš da je onaj zakon koji nije napisan na kamenim pločama određenog trajanja. Kako kada se za obrezivanje i držanje presnih hlebova kaže da su zakon večan?

1. Mojsijeva 17,13. Да се обрезује које се роди у кући твојој и које се купи за новце твоје; тако ће бити завет мој на телу вашем завет вечан.
Izlazak 12,17. И држите дан пресних хлебова, јер у тај дан изведох војске ваше из земље мисирске; држите тај дан од кољена до кољена законом вечним.

Treće, ako je ono što nije urezano u kamenu privremeno, da li to znači da je privremena i uredba o zabrani incesta,pošto ona nije urezana u kamene ploče?

I kako to da Isus kaže da su dve najveće zapovesti one zapovesti o ljubavi koje nisu u Dekalogu nego u onom drugom delu?

5.Mojsijeva 6,5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје.
3.Mojsijeva 19,18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ.

Ovo su jasni i nedvosmisleni dokazi da je Zakon jedan i nedeljiv !

Rev 13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.
Rev 13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.
Rev 13:9 Ako ko ima uho neka čuje.
Rev 13:10 Ko u ropstvo vodi, biće u ropstvo odveden; ko nožem ubije valja da on nožem bude ubijen. Ovde je trpljenje i vera svetih.

A malocas si naveo citat gde kaze da donosi samo greh i ceo svet bude kriv Bogu?

Kršenje BOŽJEG ZAKONA donosi ovo što vidite na ovoj zemlji...

i naravno da je GREH UZROK poremećenih odnosa...

ali GREH se SPOZNAJE kroz BOŽJI ZAKON...

Vi ste sami rekli da svi imaju u srcu (preko savesti - što je glas Svetog Duha) upisan ovaj zakon...

ali greh je izopačio ljudski rod, tako da mnogi NE OSEĆAJU da su grešnici...

mnogi izopačeni ljudi misle da su "normalniji" od normalnih ljudi (njima se rugaju)...

Rom 1:18 Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.
Rom 1:19 Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;
Rom 1:20 Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.
Rom 1:21 Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
Rom 1:22 Kad se građahu mudri, poludeše,
Rom 1:23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
Rom 1:24 Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
Rom 1:25 Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
Rom 1:26 Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
Rom 1:27 Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
Rom 1:28 I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
Rom 1:29 Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
Rom 1:30 Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
Rom 1:31 Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
Rom 1:32 A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back