Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim Te Oče nebeski, pomozi našim dragim prijateljima da uvide Tvoju ljubav, Tvoj zakon, Tvoje zapovesti...

Joh 14:15
Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.

Isus Hrist

Pomozi im da nađu snage... daj im Ti snage da mogu da stanu hrabro sa svima nama...

da mogu da podnesu
SRAMOTU HRISTOVU...

Heb 11:24 Verom Mojsije, kad bi veliki, ne htede da se naziva sin kćeri Faraonove;
Heb 11:25 I volje stradati s narodom Božijim, negoli imati zemaljsku sladost greha:
Heb 11:26 Državši
sramotu Hristovu za veće bogatstvo od svega blaga misirskog; jer gledaše na platu.
Heb 11:27 Verom ostavi Misir, ne pobojavši se ljutine careve; jer se držaše Onog koji se ne vidi, kao da Ga viđaše.

.. radi Tebe i Tvoje ljubavi.

Ovo Te molim Oče nebeski da čuješ i uslišiš ove reči molitve...

i da se ispune Tvoje reči Gospode...

Joh 10:16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Tebi neka bude hvala i slava što ćeš učiniti ono što mi ne možemo svojom silom...

što ćeš dotaći srca mnogih i što ćeš ih dovesti u Tvoje carstvo...

Joh 6:39 A ovo je volja Oca koji me posla da od onog što mi dade ništa ne izgubim, nego da ga vaskrsnem u poslednji dan.
Joh 6:40 A ovo je volja Onog koji me posla da svaki koji vidi Sina i veruje Ga ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.

SDG (Soli Deo Gloria);22211321]Molim Te Oče nebeski, pomozi našim dragim prijateljima da uvide Tvoju ljubav, Tvoj zakon, Tvoje zapovesti...

Joh 14:15
Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.

Isus Hrist

Sin nije Otac niti je Otac Sin! Prijatelju pobrkali ste lončiće, više ne zanate ni šta naučavata ni šta trdite, učitelju treba da vas je sramota.

Pomozi im da nađu snage... daj im Ti snage da mogu da stanu hrabro sa svima nama...

da mogu da podnesu
SRAMOTU HRISTOVU...

Ko to daje snage kome i kako "ON" hoće, hajd kaži ko je taj "TI" što deli snagu?

Heb 11:24 Verom Mojsije, kad bi veliki, ne htede da se naziva sin kćeri Faraonove;
Heb 11:25 I volje stradati s narodom Božijim, negoli imati zemaljsku sladost greha:
Heb 11:26 Državši
sramotu Hristovu za veće bogatstvo od svega blaga misirskog; jer gledaše na platu.
Heb 11:27 Verom ostavi Misir, ne pobojavši se ljutine careve; jer se držaše Onog koji se ne vidi, kao da Ga viđaše.

.. radi Tebe i Tvoje ljubavi.

Ovo Te molim Oče nebeski da čuješ i uslišiš ove reči molitve...

Ko je "ON" Otac nebeski što čuje i usliši molitve?

i da se ispune Tvoje reči Gospode...

E i ko je taj Otac nebeski a ko ti je taj Gospode kome upućuješ tvoje molitve? Posebno me zanima u čije ime se moliš i ko ti je taj Otac nebeski?

Joh 10:16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Tebi neka bude hvala i slava što ćeš učiniti ono što mi ne možemo svojom silom...

što ćeš dotaći srca mnogih i što ćeš ih dovesti u Tvoje carstvo...

I šta je rekao GOSPOD kojem Bogu se treba moliti i kako se to treba moliti, znaš li?
Ko je taj što vodi ovce i kome se ovce trebaju dovesti, ni to ne znaš?
O kom to cartvu ti prijatelju snivaš?
.

Joh 6:39 A ovo je volja Oca koji me posla da od onog što mi dade ništa ne izgubim, nego da ga vaskrsnem u poslednji dan.

Aha Otac šalje a Sin pokorno kao taj što je poslat izvršava! Naravno da čuva ako mu je dato da čuva i vaskrsavaće isto jer mu je i to dato da može vaskrsavati.

Joh 6:40 A ovo je volja Onog koji me posla da svaki koji vidi Sina i veruje Ga ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.

Nego šta nego da je to volja jedinoga premudroga Boga i spasitelja našega JEHOVU, naravno da je Sin došao da nam pokaže ko je Bog i šta je božije carstvo! Dabome da će svak koji uzveruje u Gospoda našega jevanđelje i preobrati imati večni život.

Što se tiče adventističke tvrdnje da su apostoli i mironosice praznovali subotu, i živeli po Starozavetnom zakonu, i to je istina - ali samo do Hristovog Vaskresenja, i Njegove pobede nad grehom, satanom i smrću! Jer do Hristovog Vaskresenja nije ni postojao razlog za praznovanje nedelje - jer se Hristos još ne beše proslavio (Isa. 52.6-7,13 ; Jn. 12.28,32); a kad se proslavio (Vaskresenjem) ispunio je Svoje obećanje dato apostolima i u pedeseti dan po Svome Vaskresenju (u nedelju) poslao na njih Duha Svetoga (Jn. 7.39 ; D. ap. 2.1).

Emuilo, sve bi to bilo tako samo da je Hristos posle vakrsenja rekao: Od sda zakon vam vise nije potreban. Slobodno mozete ziveti kao bezakonici, a ranije je rekao da bezakonici nece uci u carstvo nebeskeo.

Sve bi to bilo odlicno, da je Hristos posle vaskrcenja rekao, subotu vise ne treba da praznujete, praznujte prvi dan sedmice. Da je to rekao mi bismo bili jednomisljenici, ali On o promeni ne rece bas nista, ni jednu jedinu rec.

Pa da su makar apostoli, ako ne pre onda makar za vreme sabora 49. godine, kada su rekli da se na hriscane iz mnogobostva ne stavlja nikakav jaram, da su onda rekli, mi ih oslobadjamo od praznovanja subote a umesto toga neka praznuju nedelju. Ali i ti to dobro znas nijedan od njih nista ne rece o odbacivanju subote i prihvatanju nedelje.
Pa ni Pavle koji se kasnije obratio, ni on ne dade takvu zapovest. Cak ni Jovan na Patmosu na kom je bio jos 96. godine i pisao je sve dotada,
pa ni on ne govori o nikakvoj promeni.

E sad ti se pozvas na ono da je primio viziju u dan Gospodnji. Dan Gospodnji po Bibliji je subota a nije nikad bila nedeljua. Ali cak da je i u nedelju Jovan primio viziju,
sta bi to znacilo? Nista. Proroci su mogli primiti viziju bilo kada i svakoga dana u sedmici pa nigde nije zapovidjeno da je to sveti dan i da ga zbog toga treba praznovati.

Sve u svemu Subota je praznik koji je Bog uspostavi prilikom stvaaranja, a nedelju su ljudi odredli.
Pa sada ko hoce ljude da slusa vise nego Boga, to je njegovo pravo neka ih slusa, a sto je rekao Isus Navin "Ja i moj dom sluzicemo Gospodu." To je moja odluka.

I gde ovde piše da će Bog odbaciti sav pokvareni svet 1844. a da će Isus preći u Nebesku svetinju? :dontunderstand:

Tema Danilo prorocastvo je jako obilna tema za ovakvui vrtu diskusije.

Treba mnogoi pisanja jer je rec o svim poglavljima iz Danilove knjige.-

Stih pos tih.

MEDJUTIM TI TO KRITIKUJES NAPDAS A NEPOZNAJES TO UCENJE.

ZASTO?

PA ZATO STO SE VIDI TO IZ TVOJEG PITANJA I TVRDJENJA KOJE GLASI:

Da ce bog odbaciti sav pokvareni svet 1844:

TAKVO UCENJE NE PSOTOJI KOD NAS NITI U VEZI TE TEME.

Iz takvih stvari se vide vase prave namere, a one su. da vas nije briga sta je sta, nego vam je samo cilj da na neposten nacin, izvrnete istinu o nama, pljujete, kaljate.

ALI STO VISE TO RADITE TO CE BOG VISE BLAGOSLOVITI SVOJ NAROD.

Mt 5:11 Blago vama ako vas uzasramote i usprogone i kažu na vas svakojake rdjave reči lažući, mene radi.

BLAGO...

1.Pet 4:14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.

BLAGO...

Dakle 1844 je isteklo Danilovo prorocanstvo.

Tada Bog nikoga nije odbacio nego je tada poceo zadnji odsek istorije ovoga sveta.

Bog uvek u svako vreme prima svakoga dok ta milost ne prodje...

Tada Bog podize adventiste kao nekada Noja preko kojega je opominjao predpotopni svet pre nego ga je unistio.

Dakle od 1844 zivimo u vreme poslednje velike Bozje milosti kada Bog zeli da preko nas i na jos razne nacine opomene ovaj svet pre nego dodju strasni sudovi na njega.

BOG NIKADA NE KAZNJAVA OVAJ SVET PRE NEGO GA OPOMENE.

Jer nebi bilo pravdeno.

Poslednja izmena:
E ovo si lepo nasao, Da Duhom, a ne slovima koja ubivaju.

Sta znaci to duhom ne slovima?

Koja je razlika?

Da li duhom znaci, slobodno kriste zakon.
A Bog ce kazniti svet koji krsi zakon, a vas necu jer ste vi pod mojom zastitom?

Vi smete slobodno.

Vi niste gresni jer imate protekciju kod mene.
Pogotovo mnostvo svetaca koje imate ovamo, koji potezu, konce za vas, ujka, brat itd...

Gore treba imati ujku, onda moze sve ili?

Samo ateisti i jeretici ce platiti sto krse zakon jer mi ne veruju i nemaju ujke ovamo?

Oni ce goreti u pakao.

Vi ste slobodni da gresite jer ste moji i vase ujke, sveci su moji.

Kako bi vas kaznio kada oni placu predanom za vas?

A ove ateiste i ostale koji nisu clanovi crkve i koji nemaju ujku, bacicu u upakao?

Tema Danilo prorocastvo je jako obilna tema za ovakvui vrtu diskusije.
Treba mnogoi pisanja jer je rec o svim poglavljima iz Danilove knjige.-
Stih pos tih.
MEDJUTIM TI TO KRITIKUJES NAPDAS A NEPOZNAJES TO UCENJE.
ZASTO?
PA ZATO STO SE VIDI TO IZ TVOJEG PITANJA I TVRDJENJA KOJE GLASI:
Da ce bog odbaciti sav pokvareni svet 1844:

TAKVO UCENJE NE PSOTOJI KOD NAS NITI U VEZI TE TEME.
Iz takvih stvari se vide vase prave namere, a one su. da vas nije briga sta je sta, nego vam je samo cilj da na neposten nacin, izvrnete istinu o nama, pljujete, kaljate.
ALI STO VISE TO RADITE TO CE BOG VISE BLAGOSLOVITI SVOJ NAROD.

Mt 5:11 Blago vama ako vas uzasramote i usprogone i kažu na vas svakojake rdjave reči lažući, mene radi.

BLAGO...
1.Pet 4:14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.
BLAGO...
Dakle 1844 je isteklo Danilovo prorocanstvo.
Tada Bog nikoga nije odbacio nego je tada poceo zadnji odsek istorije ovoga sveta.
Bog uvek u svako vreme prima svakoga dok ta milost ne prodje...
Tada Bog podize adventiste kao nekada Noja preko kojega je opominjao predpotopni svet pre nego ga je unistio.
Dakle od 1844 zivimo u vreme poslednje velike Bozje milosti kada Bog zeli da preko nas i na jos razne nacine opomene ovaj svet pre nego dodju strasni sudovi na njega.

BOG NIKADA NE KAZNJAVA OVAJ SVET PRE NEGO GA OPOMENE.

Jer nebi bilo pravdeno.
Očigledno da ne poznaješ učenje osnivača svoje sekte.

Utemeljitelji ASD upravo grade tezu da je "Bog odbacio sav pokvareni svet". Od Boga odbačeni pokvareni svet su svi oni koji nisu prihvatili "poruku prvog anđela" (ono što je Miller propovedao). Nema čak ni "popravnog" za "pokvarene", sa 22.10.1844. "zatvorena su vrata". Ovu "groznu" vest propovedaju narednih sedam godina (nije slučajno sedam godina), s tim da glavni pokretač svih ovih zbivanja, Miller, napušta i naučavanje i pokret. Istekom sedam godina, neispunjenjem onoga što su očekivali i najavljivali, "pioniri Adventizma", umesto da priznaju zablude, odlučuju "rupe u svom naučavanju" zakrpati novom zabludom. Iznedruju doktrinu o "Isusovom preseljenju" u Nebeskoj Svetinji. Verni Ostatak, od navjestitelja "najgroznije vesti" čovečanstvu (da ga je Bog 22.10.1844. god. odbacio), promeće se u "jedinog donositelja spasonosne istine" čovečanstvu. Ali ponovo ne može bez ekskluziviteta. Samo oni kojima je dato znati u kojem stanu u Nebeskoj Svetinji sada živi Isus, zaslužuju spasenje. Oni koji to ne znaju i ne prihvataju, čak i kad molitve Bogu upućuju, te molitve idu direktno Sotoni

1. deo.

KO SU STVARNO ADVENTISTI I STA JE NJIHOV ZADATAK???

ADVENTISTI SU KAO NEKADA NOJE KROZ KOGA JE ISUS SILAZIO DUHOM SVETIM DA PROPOVEDA, OPOMINJE PREDPOTOPNI SVET!!!

Bozja pravda zahetva da Bog pre nego izlije svoje sudove na ovaj svet, narod, ljude uputu prvo OPOMENE , MILOSTI.

Da obavesti...

Sto znaci da Bog daje sansu svima da se pokaju prvo i tada se njegov sud nebi srusio na njih.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I prvoga sveta ne postede, nego sacuvavsi samo osmoga Noja pored ostalih sedam, PROPOVEDNIKA pravde navede potop nad svetom BEZBOZNIKA.
2 Petrova 2,5.

Kroz Noja osudi Bog svet...
Jevrejima 11,7.

KROZ NOJA ...PROPOVEDNIKA... KROZ NOJA IM JE ISUS DUHOM SVETIM PROPOVEDAO TIM LJUDIMA U NOJEVO VREME A NE NEKIMA U PAKLU.
JER IM JE DUHOM SVETIM KROZ NOJA PROPOVEDAO 120 godina dugo.

Kroz Noja je Bog osudio svet jer je kroz njega propovedao pokajanje, kraj i sud koji je dolazio na tadasnji svet potopom.

Ali ne poslusase kako kaže 1 Petrova 3,20. Nego samo osam dusa se spas.

BOG NEBI MOGAO DA IH OSUDI DA IH PRE TOGA PREKO NOJA NIJE OPOMENUO.

O tome je rec.

Tada je Isus, duhom svetim preko Noja propovedao tim ljudima o tome govri izvorni tekst...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kada je Bog poslao Jonu Ninevljanjima da ih opomene :

Jona 1:2 Ustani, idi u Nineviju grad veliki, i propovedaj protiv njega, jer izadje zloća njihova preda me.

Jona nije hteo prvo je opobegao jer je znao koliko su oni zli i da psotoji mogucnost da ga ubiju.
Bili su pozanti po svojoj iskvarenosti i zlu.

Bog ga je ipak odveo tamo...

Tako i adventisti, hteli oni ili ne da opominju ovaj svet da se kraj priblizio i da zivimo U VREME MISLOTI KAO PREDPOTOPNI SVET KOJI JE IMAO VREME DA SE POKAJE DOK JE NOJE GRADIO KOVCEG 120 godina:
Bog ce podici nekoga drugoga koji ce to ciniti i opominjati ovaj svet ako adventisti to ne budu hteli...
Ilic e podici druge u njihovim redovima koji hoce...

Niti iko moze da se spasi tih opomena jer ce ih Bog uputiti bilo kako...

Jona 3:2 Ustani, (Jono) i idi u Nineviju grad veliki, i propovedaj mu ono što ti ja kažem.

STA SE ONDA DESILO???

4 I Jona poče ići po gradu jedan dan hoda, i propoveda i reče: Jošte četrdeset dana, pa će Ninevija propasti.
5 I Ninevljani poverovaše Bogu, i oglasiše post, i obukoše se u kostret od najvećeg do najmanjeg.
6 Jer kad dodje ta reč do cara ninevijskog, on usta sa svog prestola, i skide sa sebe svoje odelo, i obuče se u kostret i sede u pepeo.
7 I proglasi se i kaza se po Nineviji po zapovesti carevoj i knezova njegovih govoreći: Ljudi i stoka, goveda i ovce da ne okuse ništa, ni da pasu ni da piju vode.
8 Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostreću, i da prizivaju Boga jako, i da se vrati svaki sa svog zlog puta i od nepravde koja mu je u ruku.
9 Ko zna, eda se povrati i raskaje Bog i povrati se od ljutog gneva svog, te ne izginemo.
10 I Bog vide dela njihova, gde se vratiše sa zlog puta svog; i raskaja se Bog oda zla koje reče da im učini, i ne učini.

Kda su se pokajali i shvatili opomenu Bog nije sproveo svoje namere jer on nezeli da unisti nego da spasi.

MEDJUTIM AKO SE NE POKAJU KAO U SLUCAJU PREDPOTOPNIH LJUDI ONI CE BITI UNISTENI.

To jest spaseni ce biti samo oni koji s e pokaju i ostave greh.

Bog unistava kada se njegove zadnje opomene odbace...

Niko kao adventisti danas ne upucuje taklve ozbiljne opomene o poslednjem odseku vremna u koje zivimo i opomene ovome svetu da se pokaje od greha...

JESU LI ADVENTISTI NESTO TU IZMISLILI I STAVILI SEBE U ULOGU OPOMINJACA OVOGA SVETA; I NECE POSTOJATI TAKVE OPOMENE NA KRAJU ISTORIJE OVOGA SVETA?

Ne nisu izmislili.

One ce psotojati i adventisti ih nazivaju: TROSTRUKA ANDJEOSKA VEST OPOMENE i oni obajvljuju svetu te opomene.

1 andjeo:

Off 14:6 I videh drugog andjela gde leti posred neba, koji imaše večno jevandjelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.

Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2. andejo.

Off 14:8 I drugi andjeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

3. andjeo.

9 I treći andjeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred andjelima svetima i pred Jagnjetom.

To je srz postojanje adventisti i srz njihovih opomena i propovedanja svetu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
2 deo.

KO SU STVARNO ADVENTISI I STA JE NJIHOV ZADATAK???

OBJASNJENJE VIKE I OPOMENE TRI ANDJELA:

1. andjeo i vest:

Oni objavljuju cisto ne iskvareno, Bilijsko jevandjelje svetu o spasenju.
Oni su ejdini koji govre na osnovu Bilije da je sud poceo na nebu.
Svaki slucaj , svaciji zivot se ispituje i donosi se se zadnja odluka za zivot ili vecnu smrt.
Jer kraj mora da dodje.
Bozja milost se uskoro zavrsava, ona nce vecno tolerisati greh.
Zapazimo da prvi andjeo poziva narode da se pokaju.
Pa zar nemamo milionske hriscanske vleike crkve kako to?
Prva vest andjela sadrzi poziv da se ljudi poklone onome koji je ste stvorio?
Pa zar to ne cine milinoski hriscani?
Tu je rec o suboti.
Samo tako se ljudi klanjaju Bogu kao stvoritelju kaze Bilija.
2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2.andjeo i vest.

Vavilon je otpala crkva i sve koje slede njenu nauku i sjedine se sa njome.
Tokom istorije Izvornog hriscanstva u crkve su se uvukle tolike zblude u ucenja . neznabostva, otpada i novotarije.
Koje ponizavaju Boga i navode ljude na greh.
U tome prednjaci ktolicka crkva.
Ona ce skupiti na kraju sve te crkve pod svoje...
Bog poziva ljude da izadju iz tih otpalih crkava a pogotovo kada one budu ujedinjene sto vec i jesu:
Off 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Izidjite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
2.Kor 6:17 Zato izidjite izmedju njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti,
Adventisti su poslusali ovaj poziv i ovu vest.
KaKO BI JE ONI UPUCIVALID RUGIMA A SAMI NISU POSLUSALI?

3. anjdeo i vest.

Je poziv na stvari koje se vec dogadjaju ali ce se naveliko dogadjati u skoroj buducnosti i mnogo skorije nego sto mislimo.

Ljudi se poklanjaju zveri a to je covek kako bozja rec kaze.

18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

To je papstvo i papa.

Pravi cilj papstva je da ujedini sve crkve pod svoje rukovodstvo sa nameromd a priznaju vrhovnu vlast pape.

SVETO PISMO I PRAKSA POKAZUJE DA CE ONI BITI FLEKSIBILNI U TOME.

Neces ti morati da postanes katoli.

Ti ostajes dalje pravoslvac ili musliman , budista itd.

Vazno je da u odredjenoj meri koja je tebi moguca priznas vrhovnost papi.

Bozja rec kaze da ce neki primiti zig na celima neki na ruci...

Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,

Oni koji prime zig na celu su direktni podanici.
Ostali na ruci nisu direktni ali su priznali iz nekog razloga i uslove.

DA LI CE BITI ONIH KOJI CE ODBITI?

Da bice ih, najverovatnije pojedinci ne ustanoive ili organizacije

16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.
18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

ONIC E BITI PRISILJAVANI KAO STO VIDIMO EMBARGO KOJI JE SRBIMA DOBRO POZNAT...

DA LI CE SE SVI POKLONITI?

NECE:

Off 20:4 I videh prestole, i sedjahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.

Očigledno da ne poznaješ učenje osnivača svoje sekte.

Utemeljitelji ASD upravo grade tezu da je "Bog odbacio sav pokvareni svet". Od Boga odbačeni pokvareni svet su svi oni koji nisu prihvatili "poruku prvog anđela" (ono što je Miller propovedao). Nema čak ni "popravnog" za "pokvarene", sa 22.10.1844. "zatvorena su vrata". Ovu "groznu" vest propovedaju narednih sedam godina (nije slučajno sedam godina), s tim da glavni pokretač svih ovih zbivanja, Miller, napušta i naučavanje i pokret. Istekom sedam godina, neispunjenjem onoga što su očekivali i najavljivali, "pioniri Adventizma", umesto da priznaju zablude, odlučuju "rupe u svom naučavanju" zakrpati novom zabludom. Iznedruju doktrinu o "Isusovom preseljenju" u Nebeskoj Svetinji. Verni Ostatak, od navjestitelja "najgroznije vesti" čovečanstvu (da ga je Bog 22.10.1844. god. odbacio), promeće se u "jedinog donositelja spasonosne istine" čovečanstvu. Ali ponovo ne može bez ekskluziviteta. Samo oni kojima je dato znati u kojem stanu u Nebeskoj Svetinji sada živi Isus, zaslužuju spasenje. Oni koji to ne znaju i ne prihvataju, čak i kad molitve Bogu upućuju, te molitve idu direktno Sotoni

E SVASTA BOZE MILI IMA NA OVOM SVETU?
On misli da bolje zna od nas sta verujemo?
Rec je o buducim dogadjajima.
Upravo sam opsirno objasnio u temu sta i ko su advenmtisti.
Bog ce odbaciti sav pokvareni svet posle isteka vremena milosti koje je pocelo 1844 godine po Danilovom prorocastvu.
A to je vec kraj sveta.
Adventisti propovedaju da se ljudi pokaju.
Cemu tom propovedanje ako su vecsvi odbaceni?

Svi do jedan se sluzite neistinama i izvrtanjem istine.
To je greh, otvoreni javni greh koji cinite i za to nema spasenje moji prijatelji.
To je sramno sto cinite i zalosno.

Poslednja izmena:
E SVASTA BOZE MILI IMA NA OVOM SVETU???

Rec je o buducim dogadjajima.

Upravo sam opsirno objasnio u temu sta i ko su advenmtisti.

Bog ce odbaciti sav pokvareni svet posle isteka vreme milosti koje je poceli 1844.

A to je vec kraj sveta.

Adventisti propovedaju da se ljudi pokaju.

Cemu tom propovedanje ako su vec odbacebi?

Svi do jedan se sluzite neistinama i izvrtanjem istine.

To je greh, otvoreni javni greh koji cinite i za to nema spasenje moji prijatelji.

To je sramnos to cinite i zalosno.

Sramno je sto ti propovedas zenu koja je omanula Hristov dolazak i molila se sotoni 29 dana,e to je moj prijatelju sramota...

Sramno je sto ti propovedas zenu koja je omanula Hristov dolazak i molila se sotoni 29 dana,e to je moj prijatelju sramota...

Gde ja to propovedam neku zenu?
Laz vam je glavno oruzje a kobajagi ste prava crkva???

Off 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

3. deo.

UZMIMO ZA PRIMER SODOMU I GOMORU.

Bog je unsitio Sodomu i Gomoru, okolne gradove i sela.

ZASTO?

20 I reče Gospod: Vika je u Sodomu i Gomoru velika, i greh je njihov grdan.
21 Zato ću sići da vidim eda li sve čine kao što vika dodje preda me; ako li nije tako, da znam.

Da li je Bog na neki nacin pre toga opomenuo te narode?

JESTE KROZ LOTA.

LOT JEDINI RPAVEDNIK U TIM MESTIMA JE BIO KAO SVETIONIK I BOZJA OPOMENA SVIM TIM LJUDIMA.

Kada je Avram razgovarao sa Bogom, Bog mu je rekao da nece unsititi gradove ako nadje 10 pravednika u njima:

32 Najposle reče: Nemoj se gneviti, Gospode, što ću još jednom progovoriti; može biti da će se naći deset. Reče: Neću ih pogubiti radi onih deset.
33 I Gospod otide svršivši razgovor sa Avramom; a Avram se vrati na svoje mesto.

Bog je unsitio gradove jer nije nasao ni 10.

Ali one koje je nasao ispod 10 je izveo.

DA LI ADVENTISTI OCEKUJU DANAS DA CE IH MNOSTVO PRIHVATITI???

Pa zasto da ocekuju nesto sto se u sitoriji bozjeg naroda nikada nije desilo.

Uvek ce to biti manjina.

Njihov zadatak je opomena ovom svetu a svako odlucuje sam za sebe...

Poslednja izmena:
Gde ja to propovedam neku zenu?
Laz vam je glavno oruzje a kobajagi ste prava crkva???

Off 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

ajde bre kako te nije sramota,drzite se eleninih ucenja ko pijani plota..ona vam je ispred Boga,uvrteli ste sebi u glavu da ste vi nekakvi glasnici koji upozoravaju svet na nedeljni zakon mislim tragikomedija....
inace ja danas odmaram,jer je danas Hristov dan...
dan vam je vazniji od Hrista i njegovog vaskrsnuca..pa koga vi to slavite?kome se vi molite?mozda sotoni kao vas bajni osnivac:think:

3. deo.

UZMIMO ZA PRIMER SODOMU I GOMORU.

Bog je unsitio Sodomu i Gomoru, okolne gradove i sela.

ZASTO?

20 I reče Gospod: Vika je u Sodomu i Gomoru velika, i greh je njihov grdan.
21 Zato ću sići da vidim eda li sve čine kao što vika dodje preda me; ako li nije tako, da znam.

Da li je Bog na neki nacin pre toga opomenuo te narode?

JESTE KROZ LOTA.

LOT JEDINI RPAVEDNIK U TIM MESTIMA JE BIO KAO SVETIONIK I BOZJA OPOMENA SVIM TIM LJUDIMA.

Kada je Avram razgovarao sa Bogom, Bog mu je rekao da nece unsititi gradove ako nadje 10 pravednika u njima:

32 Najposle reče: Nemoj se gneviti, Gospode, što ću još jednom progovoriti; može biti da će se naći deset. Reče: Neću ih pogubiti radi onih deset.
33 I Gospod otide svršivši razgovor sa Avramom; a Avram se vrati na svoje mesto.

Bog je unsitio gradove jer nije nasao ni 10.

Ali one koje je nasao ispod 10 je izveo.

DA LI ADVENTISTI OCEKUJU DANAS DA CE IH MNOSTVO PRIHVATITI???

Pa zasto da ocekuju nesto sto se u sitoriji bozjeg naroda nikada nije desilo.

Uvek ce to biti manjina.

Vi da ste pravdni i ljubitelji istine istinu bi ste pricali a samo se sluzite lazima..papa nije uveo nedelju to znaju i mala deca,niti je car konstatin uveo nedelju,niti je vas prorok ista pogodio vec se obrukao i molio sotoni po sopstvenoj viziji ..tragedija za tragedijom...tragikokomedija od sekte ste

Vi da ste pravdni i ljubitelji istine istinu bi ste pricali a samo se sluzite lazima..papa nije uveo nedelju to znaju i mala deca,niti je car konstatin uveo nedelju,niti je vas prorok ista pogodio vec se obrukao i molio sotoni po sopstvenoj viziji ..tragedija za tragedijom...tragikokomedija od sekte ste

DA JE TEBI NEDELJA SVETA KAKO KAZES TI BAR U NEDELJU NEBI LAGAO KAO OSTALIM DANIMA.

A da li je papstvo uvelo nedelju i car konstantin ne kazu adventisti vec istorija.

ovde.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/557027-Adventisti-sedmog-dana/page122

I ovde:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/557027-Adventisti-sedmog-dana/page121

A koje ti dokaze navodis da nije?

Samo tvoje reci neistine??? :eek::(

A vernik pravoslvne crkve?:eek:

Nikako nije tesko prepoznati vernike vavilona velikog...

Poslednja izmena:
DA JE TEBI NEDELJA SVETA KAKO KAZES TI BAR U NEDELJU ENBI LAGAO KAO OSTALIM DANIMA.

A da li je papstvo uvelo nedelju i car konstantin ne kazu adventisti vec istorija.

ovde.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/557027-Adventisti-sedmog-dana/page122

A koje ti dokaze navodis da nije?

Samo tvoje reci neistine??? :eek::(

A vernik pravoslvne crkve?:eek:

Pa Biblija te dematuje neobrazovani covece

A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

Plinije je bio guverner Vitanije, Mala Azija, posle Hrista 106-108. On je pisao 107. Trajanu, imperatoru, o svojoj zabrinutosti zbog Hriscana. dakle: ”Oni imaju obicaj da se nalaze, na UTVRDJEN DAN pre nego osvane, i pevaju himnu Hristu kao Bogu… Kada su ove stvari zavrsene, njihov je obicaj da se odvoje i onda ponovo skupe na obrok koji pojedu zajedno bez nereda.” Horn`s introduction, Vol. 1, chapter 3, section 2, page 84. To da je ovo bila Nedelja je evidentno.
1) oni dolaze da zajedno obozavaju Hrista
2) oni se skupljaju da pojedu obrok zajedno, Gospodnja vecera. Mi smo vec dokazali da je “utvrdjeni dan” bio Nedelja.” Na prvi dan nedelje kada se ucenici okupljaju da zajednicki lome hleb.” Dela 20: 7. ovo je tacno istovetno onome sto tvrdi Plinije.

Jevsevije, istoricar, 324. godine kaze: ”Ja mislim da je on (psalmopojac) opisao jutarnje okupljanje na koje imamo običaj da se sabiramo širom sveta” ”Ovim je prorocki naznacena sluzba koja je izvodjena veoma rano svakog jutra dana vaskrsenja po citavom svetu”. Sabbath Manual, strana 125. Ovo je bas ono sto Plinije kaze: ”Oni se nalaze zajedno” svakog utvrdjenog dana pre nego sto svane”, oni se okupljaju da zajedno pojedu obrok. Jevsevije kaze da je to bio obicaj svih Hriscana “da se nadju jako rano i svakog jutra vaskrsnjeg dana.” Očigledno, Plinijev utvrdjeni dan bio je Nedelja. To je bila ista oblast u kojoj su apostoli ucili, i to samo JEDANAEST godina nakon smrti Svetog Jovana. Starešina Andrews, subotar, kaze: ”Ovo Plinijevo svedocanstvo je bilo napisao nekoliko godina nakon apostola. Ono pripoveda o crkvi koju je verovatno osnovao apostol Petar.” Hist. Sab. , strana 237. To pokazuje da su apostoli ucili o drzanju Nedelje.

VARNAVA, 120-ta posle Hrista.

(Kompletan tekst Varnavine Poslanice)

Ova poslanica je bila visoko cenjana u najranijoj crkvi, citana u nekim kao deo Pisma, i pronadjena u najstarijim rukopisima Pisma, nazvanim Sinajski. To da je napisana od strane poboznog coveka, ne moze biti dovedeno u sumnju. Starešina Andrews, Adventisti 7-od dana, priznaju da je poslanica Varnavina “bila u upotrebi polovinom drugog veka, I, kao “apostolska pravila”, jeste od vrednosti za nas sto nam daje neke dokaze o misljenjima koja su preovladavala u regionu gde je pisac ziveo.” Svedocanstvo otaca, strana 21.

Shchaff-Herzog Encyclopedia kaze: ”Poslanica je verovatno napisana u Aleksandriji pocetkom drugog veka od strane uglednog Hriscanina”. Enciklopedija Britanika, najvisi kriticki autoritet, kaze: ”Ovaj rad se jednodusno pripisuje Varnavi, saputniku Sv. Pavla, od strane ranih Hriscanskih pisaca… Ali najveci broj kritika dodeljuje je vladavini Hadrijana negde izmedju 119. i 126. nakon Hrista.” Smitov Biblijski recnik kaze: ”Veruje se da je poslanica napisana u ranom drugom veku.” Johnson`s new universal cyclopedia kaze: ”prema Hefel-u, trebalo bi da je zapisana izmedju 107-120 g…. Ona je najcesce citirana od Otaca, i bila je postovana od crkvenih autoriteta; neki su cak trazili da udje u kanon svetih knjiga.”

Ovo je pregled najboljih modernih kritika vremena, karaktera i autoriteta Varnavine poslanice. Postovana i citana u crkvi pre 120-te, ili u granicama 24 godine od smrti Sv. Jovana, pokazuje sta su Hriscani verovali i praktikovali neposredno nakon apostola. U ovoj poslanici mi citamo: ”Miris vaseg tamjana je gadost preda mnom, i vase mladine i subote ja ne mogu podneti”. Poglavlje II. starešina Andrews priznaje da “on tvrdi ukidanje šabata Gospodnjeg”. ”Testimony”, itd. Strana 22. Dolazeci u prvi dan nedelje, Varnava kaze: ”Odatle, isto tako, mi drzimo osmi dan sa radoscu, dan, na koji je, isto tako, Isus ustao iz mrtvih.” Poglavlje 15.

Sta starešina Andrews kaze na ovo svedocanstvo? On priznaje da ono uci o ukidanju Jevrejskog šabata i drzanje Nedelje. Ali on tvrdi da je takva doktrina u suprotnosti sa biblijom; zapravo, sa NJEGOVOM idejom Bilbije. Dok sam jos uvek bio vernik sedmog dana, dok sam citao ovu knjigu, bio sam šokiran cinjenicom da starešina Andrews, kroz citavu njegovu knjigu mora da pobija i bori se sa ucenjima svih ranih otaca! Razlog je ocigledan: on drzi jednu doktrinu a oni drze drugu. On veruje u 7-mi dan, a oni veruju u 1-vi dan. Neki od njih su ziveli toliko rano da su razgovarali sa apostolima licno, dok on zivi 18 vekova kasnije! Ko bolje zna od njih?

U njegovoj knjizi “Istorija šabata”, strana 308, on kaze: ”Razlozi ponudjeni od ranih otaca za nemarnost prema obicaju šabata, pokazuje da oni nisu imali narocitu jasnocu povodom subjekta, jer su ziveli u prvim vekovima, koje mi u ovim kasnijim vremenima ne posedujemo.” Kakvo priznanje od strane najsposobnijeg istoricara kojeg su Adventisti imali ikada! On priznaje da su “rani oci” “u prvim vekovima” zanemarili “obicaj šabata”. Kakav ocigledniji dokaz od ovoga mi treba da trazimo da 7-mi dan nije bio postovan u prvim vekovima? Ali kako to ide sa tvrdnjom da je šabat promenjen od strane pape nekoliko stotina godina kasnije? Verovatno da rani oci nisu bili dobri teolozi, niti dobri u rasudjivanju;nisu li mogli svedociti tako jednostavnu CINJENICU? Nisu li mogli izloziti da li su ili nisu drzali Subotu? Naravno da su znali dovoljno o tome, i to je sve sto mi zelimo da pitamo.

Mi ne citiramo ove oce da bismo dokazali doktrinu; za to cemo koristiti samo Bibliju. Mi njih citiramo samo da bismo dokazali prostu, istorijsku CINJENICU, tj: da su rani Hriscani drzali Nedelju, stoga to nije moglo zapoceto sa papama vekovima kasnije.

Učenje svetih apostola, 125. god.

Ovo nije napisano od strane apostola; ipak, poreklo mu je iz ranog perioda. Neki ga smestaju u vreme pre 80-te godine. Profesor Harnack iz Berlina, kaze da ga mnogi svrstavaju izmedju 90-te i 120-te. To je period koji mnogi favorizuju. Ne moze biti mnogo kasnije. New York independent kaze za ovo: ”Od svih nezvanicnih spisa, ovaj je najvazniji”. Proefesor Dungan, Predsednik Drake univerziteta, kaze: ”Evidentno je da nije daleko od smrti Sv. Jovana”. Slavni naucni, Wilbur Crafts, u njegovoj “šabat za coveka”, strana 383, kaze: ovo je ”napisano, po jednodusnoj oceni najboljih naucnika, ne kasnije od 40 godina nakon smrti poslednjeg apostola, i u vremenu svih onih koji su culi Jovanovo ucenje.” U predgovoru ovog znacajnog dokumenta, urednici, prof. Hitchcock i Brown u Union theological seminary, N. Y. kazu: ”Autenticnost ovog dokumenta tesko moze biti osporena”.” Dokument bez sumnje pripada drugom veku;verovatno pre 120-te. tesko nakon 160-te.” Uvod.

Poglavlje 14-to Ucenja Apostola kaze: ”Ali svakog Gospodnjeg dana okupljajte se, lomite hleb, i delite blagoslove”, itd. Ovo svedocanstvo je cisto i dokazuje da je Gospodnji dan bio utvrdjen dan svetkovanja, rano tog dana

Pa Biblija te dematuje neobrazovani covece

A u prvi dan nedjelje, kad se sabraše učenici da lome hljeb, besjeđaše im Pavle, jer namjeravaše sutradan da otide, i produži besjedu do ponoći"
[Dela 20:7]

"Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem"
[1.Kor 16:2

Pa gde tu ima rec o nedelji kao danu sluzbe???

Gde se tu pominje vaskrsenje, litrugije i slicno?

Pa svaki prvi dan sedmice kaze tajs tih.

SEDMICA PREVEDENO SA NEDELJOM.

STA SE DESILO TOGA DANA?

ONO STO SE DESAVALO SVAKOGA DANA:

Apg 2:46 I svaki dan behu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hleb po kućama, i primahu hranu s radošću i u prostoti srca,

SVAKI DAN SU LOMILI HLEB:

Ucenici su delili hleba svakoga dana jer je rec o davanju hrane kazu svi komentari izvornoig teksta.

Svaki Bilijski komentar izvornog teksta kaze da je tu rec o delenju namirnica za hranu ne o pricesti.

Jer su ucenici ucili da ce Isus uskoro doci i novo obraceni vernici su sve prodavali i od toga sus vi ziveli a i pomagalo se manje imucnijim:

Apg 4:32 A u naroda koji verova beše jedno srce i jedna duša; i nijedan ne govoraše za imanje svoje da je njegovo, nego im sve beše zajedničko.
Apg 4:35 I metahu pred noge apostolima; i davaše se svakome kao što ko trebaše.

NE SAMO DA SE SLUZIS NEISTINOM; NEGO I ISKRIVLJAVANJEM SVETOGA PISMA I TO U NEDELJU?

Imali nesto da je tebi sveto? :eek:

Jerte to uce u crkvi???

Kod vas svakoga dana na koji je neko jeo treba da slavimo???

Poslednja izmena:
Tebi je cilj da zatrpavanjem i pokretanjem besmislenih stvari zatrapas ono sto sam pisao o adventistima da ode pozadi da ljudi ne vide istinu.

Ali pusticu te malo pa cu zbog toga sto to namerno radis, ponovo sve postaviti!!!

dzaba postovljas kad vas Hrist demantuje?Kolko ste bre bez obraza da cak i Bibliju prepravljate i kazete da laze?Sta kao samo su lomili hleb?Pa sto bas u nedelju?Sto nisu u subotu?
Hristos je ubijen zbog subote a vi taj dan slavite...vas Bog nije Hristos ..a s obzirom da se eln vajt 29 dana molila sotoni po sopstvenoj viziji ti bi trebao da se zpitas kome ti sluzis tom svojom subotom

Pa gde tu ima rec o nedelji kao danu sluzbe???

Gde se tu pominje vaskrsenje, litrugije i slicno?

Pa svaki prvi dan sedmice kaze tajs tih.

SEDMICA PREVEDENO SA NEDELJOM.

STA SE DESILO TOGA DANA?

ONO STO SE DESAVALO SVAKOGA DANA:

Apg 2:46 I svaki dan behu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hleb po kućama, i primahu hranu s radošću i u prostoti srca,

SVAKI DAN SU LOMILI HLEB:

Ucenici su delili hleba svakoga dana jer je rec o davanju hrane kazu svi komentari izvornoig teksta.

Svaki Bilijski komentar izvornog teksta kaze da je tu rec o delenju namirnica za hranu ne o pricesti.

Jer su ucenici ucili da ce Isus uskoro doci i novo obraceni vernici su sve prodavali i od toga sus vi ziveli a i pomagalo se manje imucnijim:

Apg 4:32 A u naroda koji verova beše jedno srce i jedna duša; i nijedan ne govoraše za imanje svoje da je njegovo, nego im sve beše zajedničko.

NE SAMO DA SE SLUZIS NEISTINOM; NEGO I ISKRIVLJAVANJEM SVETOGA PISMA I TO U NEDELJU?

Imali nesto da je tebi sveto? :eek:

Jerte to uce u crkvi???

Kod vas svakoga dana na koji je neko jeo treba da slavimo???

s obzirom da si sektas i da je osnivac tvoje parasinagoge lazna prorocica jasno je zasto ne razumes Bibliju....inace 1844 je prosla odavno osvesti se covece

dzaba postovljas kad vas Hrist demantuje?Kolko ste bre bez obraza da cak i Bibliju prepravljate i kazete da laze?Sta kao samo su lomili hleb?Pa sto bas u nedelju?Sto nisu u subotu?
Hristos je ubijen zbog subote a vi taj dan slavite...vas Bog nije Hristos ..a s obzirom da se eln vajt 29 dana molila sotoni po sopstvenoj viziji ti bi trebao da se zpitas kome ti sluzis tom svojom subotom

Pa sto bas u nedleju?

Pa zato sto su jeli svakoga dana.

Poi tvojoj logici zbog jedenja hleba trebamo svaki dan da slvimo?

Taj dan je Pavle posle subote krenauo na put i ko zna kad ce vise doci, i zato se pominje nedelja kao radni dan u kojiu se putovalo.

Zasto da skupljaju svakoga prvoga dana novac kod kuce?

Sakupljanje novca kod kcue je tebi liturgija?

Zasto u nedelju da sakupe?
zato sto je to bio prvi dan sedmice.

Do petka su nadnicarili i slicno.

Onda je dosla subota nisu prebrojavali novac i bavili se time.

Onda su to cinili sledeci radni dan posle suobte nedelju.

Poslednja izmena:
Pa sto bas u nedleju?

Pa zato sto su jeli svakoga dana.

Poi tvojoj logici zbog jedenja hleba trebamo svaki dan da slvimo?

Taj dan je Pavle posle subote krenauo na put i ko zna kad ce vise doci, i zato se pominje nedelja kao radni dan u kojiu se putovalo.

Zasto da skupljaju svakoga prvoga dana novac kod kuce?

Sakupljanje novca kod kcue je tebi liturgija?

Zasto u nedelju da sakupe?
zato sto je to bio prvi dan sedmice.

Do petka su nadnicarili i slicno.

Onda je dosla subota nisu prebrojavali novac i bavili se time.

Onda su to cinili sledeci radni dan posle suobte nedelju.

da,da..bili su gladni pa su se okupljali da jedu nedeljom....:hahaha: joj sta vam rade po tim seminarima ovo je strasno:eek: odbijas znaci obicaj ranih Hriscana da slave dan Hristovog vaskrsenja?

i evo ti jos jednom sta je Bog obecao sta ce uraditi sa subotom sto je Hristos i ispunio al vama slepima mora izgleda se crta....

Кад долазите да се покажете преда мном, ко иште то од вас, да газите по мом тријему?

13

Не приносите више жртве залудне; на кад гадим се; а о младинама и суботама и о сазивању скупштине не могу подносити безакоња и светковине.

На младине ваше и на празнике ваше мрзи душа моја, досадише ми, додија ми подносити.

da,da..bili su gladni pa su se okupljali da jedu nedeljom....:hahaha: joj sta vam rade po tim seminarima ovo je strasno:eek: odbijas znaci obicaj ranih Hriscana da slave dan Hristovog vaskrsenja?

i evo ti jos jednom sta je Bog obecao sta ce uraditi sa subotom sto je Hristos i ispunio al vama slepima mora izgleda se crta....

Кад долазите да се покажете преда мном, ко иште то од вас, да газите по мом тријему?

13
Не приносите више жртве залудне; на кад гадим се; а о младинама и суботама и о сазивању скупштине не могу подносити безакоња и светковине.

На младине ваше и на празнике ваше мрзи душа моја, досадише ми, додија ми подносити.

Opet si neposten i to nedeljom?

Oni su to radili svaki dan:

Jer se svakid an jede!

Bog mrzi i na tvoje nedelje kada se sluzis nepostenim metodama i neistinom...

13

tebi i sizif da pozavidi:hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back