Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srca su im bila okamenjena da ne poznaju Spasitelja.
Bila im je preca subota od Boga.

Ne! Bitno im je bilo da zadrže svoj ponos, gordost, oholost...

SVEŠTENIČKI POLOŽAJ

NOVAC

Luk 16:13 Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti, ili će jednog voleti a za drugog ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.
Luk 16:14 A ovo sve slušahu i fariseji, koji behu srebroljupci, i rugahu Mu se.
Luk 16:15 I reče im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaša; jer šta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom.

Kršenje BOŽJEG ZAKONA donosi ovo što vidite na ovoj zemlji...

i naravno da je GREH UZROK poremećenih odnosa...

ali GREH se SPOZNAJE kroz BOŽJI ZAKON...

Vi ste sami rekli da svi imaju u srcu (preko savesti - što je glas Svetog Duha) upisan ovaj zakon...

ali greh je izopačio ljudski rod, tako da mnogi NE OSEĆAJU da su grešnici...

mnogi izopačeni ljudi misle da su "normalniji" od normalnih ljudi (njima se rugaju)...

Rom 1:18 Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.
Rom 1:19 Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;
Rom 1:20 Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.
Rom 1:21 Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.
Rom 1:22 Kad se građahu mudri, poludeše,
Rom 1:23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.
Rom 1:24 Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;
Rom 1:25 Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.
Rom 1:26 Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.
Rom 1:27 Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.
Rom 1:28 I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,
Rom 1:29 Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
Rom 1:30 Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,
Rom 1:31 Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
Rom 1:32 A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.

Znaci svi osim subotara su izopaceni???

Ne! Bitno im je bilo da zadrže svoj ponos, gordost, oholost...

SVEŠTENIČKI POLOŽAJ

NOVAC

Luk 16:13 Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti, ili će jednog voleti a za drugog ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.
Luk 16:14 A ovo sve slušahu i fariseji, koji behu srebroljupci, i rugahu Mu se.
Luk 16:15 I reče im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaša; jer šta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom.

Sve im je bilo bitnije od Hrista,

Znaci svi osim subotara su izopaceni???

Božja reč poziva SVE grešnike...

da shvate da su

IZGUBLJENI

(greh i grešnici ne mogu ući u carstvo nebesko)

ZATO STVORITELJ POZIVA GREŠNIKE

Mat 11:28 Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.
Mat 11:29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim.
Mat 11:30 Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.

Isus Hrist

Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.

Poslednja izmena:
Božja reč poziva SVE grešnike...

da shvate da su

IZGUBLJENI

(greh i grešnici ne mogu ući u carstvo nebesko)

ZATO STVORITELJ POZIVA GREŠNIKE

Mat 11:28 Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.
Mat 11:29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim.
Mat 11:30 Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.

Isus Hrist

Aha, dakle crkve koje su osnovane od apostola i sacuvane do danas su uzalud osnovane.
A dosao je tu neki amerikanac i prorocica i sada kraj crkve Bozije ne valjaju a ova je super ,jel tako?

(htedoh već da napomenem...

ne čoveku (svešteniku), već...

ISUSU HRISTU

Onome koji je PREUZEO VAŠE GREHE...

Da li ste došli pred Isusa Hrista u molitvi...

i zamolili Ga da Vam oprosti SVE GREHE...
(sve sebičnosti koje ste počinili a koje je On morao da preuzme da bi mogao da Vam ponudi oproštenje)

koji su uzrokovali Njegovo odvajanje od Oca...

eli eli lama sabachthani

posmatrajte ovo UŽASNO stanje duše...

(neshvatiljive patnje - kazna za greh...

koju će grešnik morati da iskusi ako se ne bude pokajao za sve grehe)

Poslednja izmena:
Onda nema sta da se brinemo???

1Jn 4:18 U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi.
1Jn 4:19 Da imamo mi ljubav k Njemu, jer On najpre pokaza ljubav k nama.
1Jn 4:20 Ako ko reče: Ja ljubim Boga, a mrzi na brata svog, laža je; jer koji ne ljubi brata svog, koga vidi, kako može ljubiti Boga, koga ne vidi?

ALI...

Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
Heb 10:27 Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote.
Heb 10:28 Ko prestupi zakon Mojsijev, bez milosti umire kod dva ili tri svedoka.
Heb 10:29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?

Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.

Isus Hrist

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back