Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ja sad ne razumem jel isus bog ili nije, ako nije sta je?

Da li ti možeš obijasniti šta se podrazumeva pod "Biti Bog"?

Mojsije šta je bio Faraonu i ko je nazvan BOGOM ovoga sveta?
Sada mi kaži koliko to Bogova ima uzimajući u obzir da su i Isus i Sveti Duh Bogovi?
Još mi kaži šta je Bog Otac, dal je i on neki Bog ili je to samo funkcija?

A da! ja ću tebi zazlike radi odgovoriti jer vi meni još niste dorasli odgovoriti. Isus jeste "Početak Božijeg stvaranja i zato je nazvan JEDINORODNI" još ima i funkciju PRVORODNOGA i pisma se ne mogu kvariti.
Pozdrav

Ако је то све на бази чега си ти ИЗНЕНАЂЕН КАКО СЕ ЈА ИЗРАЖАВАМ, онда имам 3 питања:

1. Кога сам ја ту увредио или изненадио, овом изјавом.
2. Да ли има неистине у томе, што сам изнео?
3 . Да није то можда скретање са главне теме - Адвентисти Седмог Дана?

Psujes. Ne prilci hriscaninu takvo izrazavanje.
Grozno je.
Sramno je.
Ne hriscandsi je.

A sta si ti to ozbiljno izneo da bi ja skretao sa teme???

Bez da smo imali neku ozbiljnu diskusiju u samom startu radi svojih pogresnih predrasuda kojima si zatrovan protiv nas, si nas osudio.

Vrati se na pocetak ove diskusije.

I videces da na sve dajemo argumentovane odgovore.

Biblijske odgovore.

Koje niko nemoze da srusi.

Moue samo da nas mrzi.

Nikoga ne nazivamo ne vredjamo ne koristmo psovke i nazivke...

Ako smo izazvani, odgovaramo argumentovano i pokazujemo na netacnosti.

Petrov. Ja pomislio evo iskrenog coveka?
A ono jos jedan primer nehriscanskog ponasanja.
Kada smo mi to menjali 5 puta ucenje???
Уместо да одговориш на питање ти се правиш Енглез!
Па недеља на суботу! Па Христ није Бог, па јесте! Па сва храна па само чиста! Па Христ ће доћи 1844, па га сада чекамо............
Али све ми је јасно после овог твог одговора.
Када човек нема аргументе, онда прибегава оваквим стварима.

Vi niste prihvatili pravu veru . Vec veru punu neznabostva i idolopoklonstva.
Treba pogledati kako se u postovima samo ponasate.
Tu nema ni H od hriscanstva, sto me jako zalosti.
А ко је прихватио, ако то нисмо ми?

Sto se tice vaseeg peijatelja pape.

Pa tu temu smo jako opsirno obradili uz mnostvo dokaza.
Vrati se malo unazad nebih voleo sve to da postavljam ponovo.
Samo ako bude potrebno.
Ја га нисам, и не знам ни једног Православца који га је прихватио. Да ли ти знаш неког?

Sto se tice onog Serafimovog opisa koji je svetac Nikolaj zapisao.
To je cisto navodjenje na idolopoklonstvo.

Isus zivi u nama ne u ikonama.
Mene bibilo sramota da mi imamo takvu smejuriju.

За иконе је више пута поновљено да се ми не молимо предмету, већ живом Богу.

Osim toga vi ste nas ovde napali ne mi vas.
Ја веома лако могу доказати мојим постовима – да та теорија када сам ја у питању апсолутно није тачна. Већ да је било обратно. А за остале не бих судио.

Nama vi ne smetate niti vase verovanje.

Pomoci cemo onima koji zele da se oslibode te zablude i otada.

Ko ne zeli srecan mu put i svako dobro.
Мени лично још мање. Адвентиста има 20 милиона, а Православаца 300. И сигурно ће се та разлика још више повећати. Јер ко ће да иде у секту. Према томе мени ни једна доктина или став Адвентиста не смета. Смета ми једино што заводите наивне људе и водите их у пропаст.

Поздрав

Psujes. Ne prilci hriscaninu takvo izrazavanje.
Grozno je.
Sramno je.
Ne hriscandsi je.
ГДЕ?
Дискредитовање саговорника је омиљено оружје Адвентиста у борби против истинитих људи.
A sta si ti to ozbiljno izneo da bi ja skretao sa teme???
Да нам ниси одговорио зашто су Адвентисти мењали доктрине и чији Дух их је водио док су имали првобитне доктрине.

Bez da smo imali neku ozbiljnu diskusiju u samom startu radi svojih pogresnih predrasuda kojima si zatrovan protiv nas, si nas osudio.
Дискредитсција се наставља, зато што су ту Адвентисти мајстори. А у Библијским доктринама дунстери.

Vrati se na pocetak ove diskusije.

I videces da na sve dajemo argumentovane odgovore.

Biblijske odgovore.
Koje niko nemoze da srusi.
Ја их у размени постова са тобом не видох. Покажи ми их!!!
А није тачно да их НИКО НЕ МОЖЕ СРУШИТИ. Правилно би било речено:
Нико их не може СРУШИТИ У Адвентистичкој Цркви, јер су верницима испрани мозгови. У другим Црквама итекако су срушене. Па нико у њих не верује! Једино Адвентисти.

Moue samo da nas mrzi.

Nikoga ne nazivamo ne vredjamo ne koristmo psovke i nazivke...

Ako smo izazvani, odgovaramo argumentovano i pokazujemo na netacnosti.
Мислим да си ти ПРАВИ представник Адвентиста. Управо ово је карактеристичан пример како се понашају Адвентисти. Има их и ОК, али заиста у мањини. И никада ми није БИЛО ЈАСНО ШТА ТРАЖЕ У АДВЕНТИЗМУ СА ТАКВИМ ЉУДИМА. Ако неко зна замолио бих га за одговор.
Поздрав

Evo Hristovih reči upućene Njegovim učenicima...

(ove reči su upućene i svim Isusovim učenicima u budućim vremenima, a tako i nama danas)

Mat 10:5 Ovih dvanaest posla Isus i zapovedi im govoreći: Na put neznabožaca ne idite, i u grad samarjanski ne ulazite.
Mat 10:6 Nego idite k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.
Mat 10:7 A hodeći propovedajte i kazujte da se približilo carstvo nebesko.
Mat 10:8 Bolesne isceljujte, gubave čistite, mrtve dižite, đavole izgonite; za badava ste dobili, za badava i dajite.
Mat 10:9 Ne nosite zlata ni srebra ni bronze u pojasima svojim,
Mat 10:10 Ni torbe na put, ni dve haljine ni obuće ni štapa; jer je poslenik dostojan svog jela.
Mat 10:11 A kad u koji grad ili selo uđete, ispitajte ko je u njemu dostojan, i onde ostanite dok ne iziđete.
Mat 10:12 A ulazeći u kuću nazovite joj: Mir kući ovoj.
Mat 10:13 I ako bude kuća dostojna, doći će mir vaš na nju; a ako li ne bude dostojna, mir će se vaš k vama vratiti.
Mat 10:14 A ako vas ko ne primi niti posluša reči vaše, izlazeći iz kuće ili iz grada onog, otresite prah s nogu svojih.
Mat 10:15 Zaista vam kažem: lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj u dan strašnog suda nego li gradu onom.
Mat 10:16 Eto, ja vas šaljem kao ovce među vukove: budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.
Mat 10:17 A čuvajte se od ljudi; jer će vas oni predati sudovima, i po zbornicama svojim biće vas.
Mat 10:18 I pred vlastelje i careve vodiće vas mene radi za svedočanstvo njima i neznabošcima.
Mat 10:19 A kad vas predadu, ne brinite se kako ćete ili šta ćete govoriti; jer će vam se u onaj čas dati šta ćete kazati.
Mat 10:20 Jer vi nećete govoriti, nego Duh Oca vašeg govoriće iz vas.
Mat 10:21 A predaće brat brata na smrt i otac sina; i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
Mat 10:22 I svi će mrzeti na vas imena mog radi; ali koji pretrpi do kraja blago njemu.
Mat 10:23 A kad vas poteraju u jednom gradu, bežite u drugi. Jer vam kažem zaista: nećete obići gradova Izrailjevih dok dođe Sin čovečiji.
Mat 10:24 Nema učenika nad učiteljem svojim ni sluge nad gospodarom svojim.
Mat 10:25 Dosta je učeniku da bude kao učitelj njegov i sluzi kao gospodar njegov. Kad su domaćina nazvali Veelzevulom, a kamo li domaće njegove?
Mat 10:26 Ne bojte ih se dakle; jer nema ništa sakriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati.
Mat 10:27 Šta vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i šta vam se šapće na uši, propovedajte s krovova.
Mat 10:28 I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.
Mat 10:29 Ne prodaju li se dva vrapca za jedan dinar? Pa ni jedan od njih ne može pasti na zemlju bez oca vašeg.
Mat 10:30 A vama je i kosa na glavi sva izbrojana.
Mat 10:31 Ne bojte se, dakle; vi ste bolji od mnogo vrabaca.
Mat 10:32 A koji god prizna mene pred ljudima, priznaću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Mat 10:33 A ko se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Mat 10:34 Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.
Mat 10:35 Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
Mat 10:36 I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi.
Mat 10:37 Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan.
Mat 10:38 I koji ne uzme krst svoj i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
Mat 10:39 Koji čuva dušu svoju, izgubiće je; a koji izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.
Mat 10:40 Koji vas prima, mene prima; a koji mene prima, prima Onog koji me je poslao.
Mat 10:41 Koji prima proroka u ime proročko, platu proročku primiće; a koji prima pravednika u ime pravedničko, platu pravedničku primi

... da malo razmislimo i da usaglasimo svoj život i stavove!

a i bre serpente pa zar ne znas ta je to bila akcija milosrdnog adventiscikog andjela....:mrgreen: sve je to elen vajt lepo objasnila u svojim bogom danim vizijama:hahaha:

Postovanje Neo,
verovatno si pomislio da sam nestao sa foruma.
Razumem Serpanta jer on i nije religiozan ovde je samo da pravi svadju, ali bratko tebe ne mogu razumeti

Zasto lupas gluposti koje nemaju nicega sa istinom? Da li to cinis iz neke pakosti?

Poslednja izmena:
SVI pravoslavni hriscani imaju slave. Bilo hramske, bilo gradske itd...

Emanuilo, kome ti prodajes kiririki?

Zar si zaboravio pesmu: "Niko nema sto Srbin imade, Srbin ima krsnu slavu Svetitelja Savu?
Neces valjda reci da pravoslavni pesnik govori neistinu.

Koliko je meni poznato, a mozda se nesto skorije izrodilo sto ja ne znam, samo Srbi imaju krsnu slavu.
Hramska slava je potpuno drugo od krsne. Da li sam u pravu?

Znaci da vecina pravoslavaca i nemaju krsnu slavu. U to su zabasali samo Srbi.

Emanuilo, kome ti prodajes kiririki?

Zar si zaboravio pesmu: "Niko nema sto Srbin imade, Srbin ima krsnu slavu Svetitelja Savu?
Neces valjda reci da pravoslavni pesnik govori neistinu.

Koliko je meni poznato, a mozda se nesto skorije izrodilo sto ja ne znam, samo Srbi imaju krsnu slavu.
Hramska slava je potpuno drugo od krsne. Da li sam u pravu?

Znaci da vecina pravoslavaca i nemaju krsnu slavu. U to su zabasali samo Srbi.

I sta tu ima lose ?

ADVENTISTICKI HRISCANI VERUJU

6. Stvaranje
Bog je tvorac svega koji je u Svetom pismu otkrio verodostojan izveštaj o svojoj stvaralackoj delatnosti.
Za šest dana Gospod je stvorio "nebo i zemlju", sva bica na Zemlji i pocinuo sedmog dana te prve sedmice.
Na taj nacin On je uspostavio Subotu kao vecnu uspomenu na svoje završeno stvaralacko delo.
Prvi covek i žena stvoreni su po Božjem oblicju kao kruna stvaralackog dela.
Coveku je data vlast nad svetom, ali i odgovornost da se brine o njemu.
Kada je stvaranje sveta bilo završeno, svet je bio "veoma dobar" spreman da objavljuje Božju slavu.
(1. Mojsijeva 1,2; 2. Mojsijeva 20,8-11; Psalam 19,1-6; 33,6.9; 104; Jevrejima 11,3)

Ne razumem?
Sta je tu lose sto se krsna slava postuje od uvek, od nasih predaka koji su primili krstenje na dan nekog svetitelja?
Inace slavu drze i Hrvati posebno na ostrvima i primoriju,a drze je kao ostatak svoje stare vere, pa mnogi Albanci ,pa Romuni medju kojima su se srbi naselili.

Postovanje Boky,
Pa ko kaze da uvek u necijem verovanju mora biti lose?
Mi samo kazemo i pitamo da znamo kako je?

Pa prosto je, kao sto i rekoh gore, krsna slava i jeste to po cemu se Srbi pravoslavci poznaju, to je njihov pecat prepoznatljivosti u pravoslavlju.
Inace veoma je dobro sto se krsna slava i danas proslavlja,jer se toga dana i ateista i muhamedanac i katolik i bilo ko secaju Boga, Svetitelja i svojega porekla, i naravno vere kojoj pripada ili je pripadao,medjutim priznajem, danas su slave postale vise gozba nego molitva.
Ali se nadam da jos ima ljudi koji u cinu proslavljanja Boga, secanjem na dela Sveca kojega proslavljaju i molitvi za svoje predke i svoje zdravlje u miru i molitvi proslavljaju krsnu slavu.

Ne razumem?
Sta je tu lose sto se krsna slava postuje od uvek, od nasih predaka koji su primili krstenje na dan nekog svetitelja?
Inace slavu drze i Hrvati posebno na ostrvima i primoriju,a drze je kao ostatak svoje stare vere, pa mnogi Albanci ,pa Romuni medju kojima su se srbi naselili.

Boky, ono sto mi pitamo jeste sledece: Otkuda to da svi ostali pravoslavci, osim Srba, nemaju krsnu slavu?
Nikad nisma cuo da je Hrvati imaju. Ako imas neki dokaz volo bih da i to znam.
Kao sto si rekekao da je imaju Srbi koji su se naselili u Rumuniju da je tamo imaju, mozd aje to slucaj i sa srbima u Hrvatskoj.
Bilo bi dobro danam neki eksper pravoslavnih obicaja to lepo objasni.

Pa prosto je, kao sto i rekoh gore, krsna slava i jeste to po cemu se Srbi pravoslavci poznaju, to je njihov pecat prepoznatljivosti u pravoslavlju.
Inace veoma je dobro sto se krsna slava i danas proslavlja,jer se toga dana i ateista i muhamedanac i katolik i bilo ko secaju Boga, Svetitelja i svojega porekla, i naravno vere kojoj pripada ili je pripadao,medjutim priznajem, danas su slave postale vise gozba nego molitva.
Ali se nadam da jos ima ljudi koji u cinu proslavljanja Boga, secanjem na dela Sveca kojega proslavljaju i molitvi za svoje predke i svoje zdravlje u miru i molitvi proslavljaju krsnu slavu.

Boky hvala na objasnjenu.
Pre svega mi smo nekad imali Krsnu slavu. Nikad nismo zvali katolike, a pogotovo muslimane, a ti mi sada rec enesta novo.

Dobro si rekao da se i na slavama ljudi satanu da jedu i piju, pa cesto biva i onoga sto nebi trebalko da bude, pslovki itd.
tako da se dobije utisamk da se malo prica o slavi i Bogu ili svecu, nego se obavljaju svakakvi razgovori.
Posto samo pravoslavni Srbi imaju slavu a drugi pravoslavci je nemaju, mozda to i ne bi trebalo da bude deo hriscanske religije, nego deo nacionalnih obicaja.

Boky, ono sto mi pitamo jeste sledece: Otkuda to da svi ostali pravoslavci, osim Srba, nemaju krsnu slavu?
Nikad nisma cuo da je Hrvati imaju. Ako imas neki dokaz volo bih da i to znam.
Kao sto si rekekao da je imaju Srbi koji su se naselili u Rumuniju da je tamo imaju, mozd aje to slucaj i sa srbima u Hrvatskoj.
Bilo bi dobro danam neki eksper pravoslavnih obicaja to lepo objasni.

Da, veoma zanimljivo.
Kao sto i sam znas Srbi su veoma tvrdoglav narod, pa kao sto i kazu neke predpostvke ,da su se Srbi desko odvajali od svojih Bozanstava paganskih naravno, pa im je Takovo bozanstvo zamenjeno svetiteljem,mada ovo je samo predpostavka.
Druga varijanta je da su u vreme krstenja odnosno na dan,prihvatali sveca koji se tog dana proslavljao kao svog zastitnika,i ovo je predpostavka.
Tacnije nikako se nezna pouzdano.
Sto se tice Hrvata oni je proslavljaju radi svojih korena jer su nekada njihovi preci bili pravoslavni, tako je i sa Albancima,a sto se Rumuna tice oni su jednostavno prihvatili takav obicaj od Srba, mada mali broj.
Ako zelis jos neko pojasnjenje o slavi i kako se to proslavlja drage volje cu ti ukratko pojasniti.
Pozz

Rusi, Bugari, Rumuni.

Nemaju takve slave kao vi.

Ostalo od Peruna i mnogobostva.

Posle samo promenili ime od Perunskih bogova na hriscanske licnosti.

Kompromis.

Nisu hteli da se odreknu neznabostva pa to tije...

Pravoslavni Srbi su posebni u tom smislu što imaju porodičnu slavu. Ali to nije nešto nadodato iz paganstva nego je prisutno u najranijem periodu crkve. U "Stradanju sv. Polikarpa", hrišćanskoj poslanici iz II veka, hrišćani iz grada Smirne pišu kako su se svake godine na dan mučeništva svog učitelja "okupljali u radosti i veselju".

Boky hvala na objasnjenu.
Pre svega mi smo nekad imali Krsnu slavu. Nikad nismo zvali katolike, a pogotovo muslimane, a ti mi sada rec enesta novo.

Dobro si rekao da se i na slavama ljudi satanu da jedu i piju, pa cesto biva i onoga sto nebi trebalko da bude, pslovki itd.
tako da se dobije utisamk da se malo prica o slavi i Bogu ili svecu, nego se obavljaju svakakvi razgovori.
Posto samo pravoslavni Srbi imaju slavu a drugi pravoslavci je nemaju, mozda to i ne bi trebalo da bude deo hriscanske religije, nego deo nacionalnih obicaja.

Da, kao sto i rekoh, to je pecat prepoznatljivosti Srba pravoslavaca.
Inace niko nikoga ne prisiljava da mora da slavi slavu jer je to bas Hriscanska dogma,ali Crkva je to uredila da bude kako treba a sada sto svako radi po svome to je vec druga stvar.
Sto se tice Hrvata Muslimana ,to je samo odraz da su nekada bili pravoslavni.
Inace prva povest o slavi se pominje bas u Albanioji, mada nije jasno jeli to krsna ,ili Hramovna ili neka druga slava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back