gost 306236
Aktivan član
- Poruka
- 1.734
SVI pravoslavni hriscani imaju slave. Bilo hramske, bilo gradske itd...Svi pravoslvni hriscani nemaju slave vi ste to ostavili jos od peruna...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SVI pravoslavni hriscani imaju slave. Bilo hramske, bilo gradske itd...Svi pravoslvni hriscani nemaju slave vi ste to ostavili jos od peruna...
pa ja sad ne razumem jel isus bog ili nije, ako nije sta je?
SVI pravoslavni hriscani imaju slave. Bilo hramske, bilo gradske itd...
Evo ti:
Уместо да одговориш на питање ти се правиш Енглез!Petrov. Ja pomislio evo iskrenog coveka?
A ono jos jedan primer nehriscanskog ponasanja.
Kada smo mi to menjali 5 puta ucenje???
А ко је прихватио, ако то нисмо ми?Vi niste prihvatili pravu veru . Vec veru punu neznabostva i idolopoklonstva.
Treba pogledati kako se u postovima samo ponasate.
Tu nema ni H od hriscanstva, sto me jako zalosti.
Ја га нисам, и не знам ни једног Православца који га је прихватио. Да ли ти знаш неког?Sto se tice vaseeg peijatelja pape.
Pa tu temu smo jako opsirno obradili uz mnostvo dokaza.
Vrati se malo unazad nebih voleo sve to da postavljam ponovo.
Samo ako bude potrebno.
Sto se tice onog Serafimovog opisa koji je svetac Nikolaj zapisao.
To je cisto navodjenje na idolopoklonstvo.
Isus zivi u nama ne u ikonama.
Mene bibilo sramota da mi imamo takvu smejuriju.
Ја веома лако могу доказати мојим постовима – да та теорија када сам ја у питању апсолутно није тачна. Већ да је било обратно. А за остале не бих судио.Osim toga vi ste nas ovde napali ne mi vas.
Мени лично још мање. Адвентиста има 20 милиона, а Православаца 300. И сигурно ће се та разлика још више повећати. Јер ко ће да иде у секту. Према томе мени ни једна доктина или став Адвентиста не смета. Смета ми једино што заводите наивне људе и водите их у пропаст.Nama vi ne smetate niti vase verovanje.
Pomoci cemo onima koji zele da se oslibode te zablude i otada.
Ko ne zeli srecan mu put i svako dobro.
ГДЕ?Psujes. Ne prilci hriscaninu takvo izrazavanje.
Grozno je.
Sramno je.
Ne hriscandsi je.
Да нам ниси одговорио зашто су Адвентисти мењали доктрине и чији Дух их је водио док су имали првобитне доктрине.A sta si ti to ozbiljno izneo da bi ja skretao sa teme???
Дискредитсција се наставља, зато што су ту Адвентисти мајстори. А у Библијским доктринама дунстери.Bez da smo imali neku ozbiljnu diskusiju u samom startu radi svojih pogresnih predrasuda kojima si zatrovan protiv nas, si nas osudio.
Ја их у размени постова са тобом не видох. Покажи ми их!!!Vrati se na pocetak ove diskusije.
I videces da na sve dajemo argumentovane odgovore.
Biblijske odgovore.
Koje niko nemoze da srusi.
Мислим да си ти ПРАВИ представник Адвентиста. Управо ово је карактеристичан пример како се понашају Адвентисти. Има их и ОК, али заиста у мањини. И никада ми није БИЛО ЈАСНО ШТА ТРАЖЕ У АДВЕНТИЗМУ СА ТАКВИМ ЉУДИМА. Ако неко зна замолио бих га за одговор.Moue samo da nas mrzi.
Nikoga ne nazivamo ne vredjamo ne koristmo psovke i nazivke...
Ako smo izazvani, odgovaramo argumentovano i pokazujemo na netacnosti.
Isus to reče svojim apostolima koji su stubovi crkve, a ne sektašima poput tebe.
Samo što je kod adventista odavno počela regresivnost.![]()
a i bre serpente pa zar ne znas ta je to bila akcija milosrdnog adventiscikog andjela....sve je to elen vajt lepo objasnila u svojim bogom danim vizijama
![]()
SVI pravoslavni hriscani imaju slave. Bilo hramske, bilo gradske itd...
Emanuilo, kome ti prodajes kiririki?
Zar si zaboravio pesmu: "Niko nema sto Srbin imade, Srbin ima krsnu slavu Svetitelja Savu?
Neces valjda reci da pravoslavni pesnik govori neistinu.
Koliko je meni poznato, a mozda se nesto skorije izrodilo sto ja ne znam, samo Srbi imaju krsnu slavu.
Hramska slava je potpuno drugo od krsne. Da li sam u pravu?
Znaci da vecina pravoslavaca i nemaju krsnu slavu. U to su zabasali samo Srbi.
I sta tu ima lose ?
Postovanje Boky,
Pa ko kaze da uvek u necijem verovanju mora biti lose?
Mi samo kazemo i pitamo da znamo kako je?
Ne razumem?
Sta je tu lose sto se krsna slava postuje od uvek, od nasih predaka koji su primili krstenje na dan nekog svetitelja?
Inace slavu drze i Hrvati posebno na ostrvima i primoriju,a drze je kao ostatak svoje stare vere, pa mnogi Albanci ,pa Romuni medju kojima su se srbi naselili.
Pa prosto je, kao sto i rekoh gore, krsna slava i jeste to po cemu se Srbi pravoslavci poznaju, to je njihov pecat prepoznatljivosti u pravoslavlju.
Inace veoma je dobro sto se krsna slava i danas proslavlja,jer se toga dana i ateista i muhamedanac i katolik i bilo ko secaju Boga, Svetitelja i svojega porekla, i naravno vere kojoj pripada ili je pripadao,medjutim priznajem, danas su slave postale vise gozba nego molitva.
Ali se nadam da jos ima ljudi koji u cinu proslavljanja Boga, secanjem na dela Sveca kojega proslavljaju i molitvi za svoje predke i svoje zdravlje u miru i molitvi proslavljaju krsnu slavu.
Boky, ono sto mi pitamo jeste sledece: Otkuda to da svi ostali pravoslavci, osim Srba, nemaju krsnu slavu?
Nikad nisma cuo da je Hrvati imaju. Ako imas neki dokaz volo bih da i to znam.
Kao sto si rekekao da je imaju Srbi koji su se naselili u Rumuniju da je tamo imaju, mozd aje to slucaj i sa srbima u Hrvatskoj.
Bilo bi dobro danam neki eksper pravoslavnih obicaja to lepo objasni.
Rusi, Bugari, Rumuni.
Nemaju takve slave kao vi.
Ostalo od Peruna i mnogobostva.
Posle samo promenili ime od Perunskih bogova na hriscanske licnosti.
Kompromis.
Nisu hteli da se odreknu neznabostva pa to tije...
Boky hvala na objasnjenu.
Pre svega mi smo nekad imali Krsnu slavu. Nikad nismo zvali katolike, a pogotovo muslimane, a ti mi sada rec enesta novo.
Dobro si rekao da se i na slavama ljudi satanu da jedu i piju, pa cesto biva i onoga sto nebi trebalko da bude, pslovki itd.
tako da se dobije utisamk da se malo prica o slavi i Bogu ili svecu, nego se obavljaju svakakvi razgovori.
Posto samo pravoslavni Srbi imaju slavu a drugi pravoslavci je nemaju, mozda to i ne bi trebalo da bude deo hriscanske religije, nego deo nacionalnih obicaja.