NEO, ZAISTA SMO SE UVERILI DA SI TI NAS DOBAR PRIJATELJI I ODLICAN SARADNIK. NEKA TE BLAGI BOG BLAGOSLOVI I CUVA.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neo zaista si smesan.
Pa sto ti od mene jos trazis da pokazem.
Kada sam objavio plagiojat u Sidneju, rekao si da su to sektaske zamke.
A kad sam ti prilozio crno na belo, zanemio si. Ostao si bez reci.
Dakle, prilozili smo kao dokumente:
Knjigu Marka Brankovic a koje je osnovana na clanku iz Velike borbe a koji je doslovno prepisan.
Da li je za pravoslavce opravdano da upotrebe deo tudje knjige a da ne daju referenc, nego izdaju pod svojim imenom
To znaci "kite se tudjim prejem". Zar za tebe to nije plagijat?
Pa ni to nije dovoljno, nego i za reklamu te knjige ponovo navod iz Velike borbe.
Hoces li da ti ponovo postiram clana od Jereja Srboljuba Miletica, "Razbojnik u mantiji"? Za r ti to nije i previse?
Neo, mi se na to uopste ne ljutimo. Ne tarzimo nikakvu nadokanadu iko je navedena knjiga u prodaje.
Ja se slazem da sve knjige Elene Vajt pravoslavni prepisu i izdaju i pod svojim imenom. Vazno je da se nas narod prosvecuje, a ne materijalna koris.
A ako neko na tome i zaradi koju pari, jer tekst je zaista vreda, pa neka mu bude sa blagoslovom.
Za nas je najveca nagrada upravo to sto su pravoslavni intelektualci otkrili da u delima Elene Vajt nalazi se mudrost.
Braćo, pročitajte 4. poglavlje Poslanice Jevrejima i 118. Psalam pa recite šta ste shvatili.
NEO, ZAISTA SMO SE UVERILI DA SI TI NAS DOBAR PRIJATELJI I ODLICAN SARADNIK. NEKA TE BLAGI BOG BLAGOSLOVI I CUVA.
JA SAM ZA CELO MISLIO DA TI KAZES: "BRACO PROCITAJTE CETVRTU BOZJU ZAPOVEST, PA RECITE STA STE IZ NJE SHVATILI."
tuzi bato plagijat je plagijat a ako nastavis da srljas ti i ovi tvoji subotari pocinje serijal istina o elen g wajt i svim njenim lazima...taj miletic cak i da je plagijao u sta licno ne verujem a necu da tvrdim treba da bude tuzen a posto vidim da vi u odma glumite nesto kao nije bitno vazno da je i on cito njeno delo odmah je sumnjivo.....
miko sta je zakon?u bibliji?
E moj brate NEO, mnogo si se zbunio. Sta ti bi da osudis MILETICA za nekakav plagijat?
Miletic je autor clanka "Razbojnik u mantiji". Ne znam da je on igde ista plagirao.
Do sada znamo da je knjigu Vaspitanje plagirao Paja Ranisavljevic (ako sam se dobro setio njegoivog imena).
Poglavlje iz Velike borbe je plagirao Markoi Branhkovic.
Molim te nemoj da vredjas onako dobrog coveka koji je napisao odlican clana.
A drugo treba da znas da je on tvoj (i moj) brat pravoslavac.
Znam da bi ti sada pricao o bilo cemu samo ne o plagijatu i "Razbojniku u mantiji", ali kad me pitas znas kako je Isus odgovorio: "Kako citas?"
Dakle, rec je o Jedno i jedinom zakonu DEKALOGU.
Nego vratimo se na ono sto smo zapoceli a nismo zavrsdili.
Pa tako su tvrdili decenijama,
ali sada priznaju da Isus jeste Bog samo da nije svemoguci. Pitaj Smeska on ce ti to objasniti.
Isus je nazvan BOGOM, kao još neki ali JEDAN je premudri BOG i spasitelj naš nema iz valjda TRI?
pa ja vam zelim dobro, da se vratite stadu....nekad moram grub da budem da bi istina brze doprela do vas....
A ja se trudim bas da ne budem mnogo grub, a hvala ti sto brines o nasem duhovnom zivotu i spasenju. To upravo i mi za tebe brinemo.
Obicaji i prosla istorije ne cine mnogo, nego je presudna nasa vera u Gospoda Isusa Hristas i donosenje duhovnih rodova koji su dokaz da imamo tu zivotvornu veru.
A iskreno da ti kazem, mislim da onaj tvoj Sv, Maksim nije te dobro naucio, kako da se ophodis sa zalutalima.
Ni blizu nije prakse koju je Hristos pokazao.
Grubost ne vredi nista, nego samo otkriva nase siromasno duhovno stanje.
Budi mi ziv i zdrav
Isus Hristos jeste Bog.
Istina ne pravi kompromise sa lazima...siromastvo bi bilo da pristanem da svedocim laz.. Sveti Oci ...su utvrdjivali kanon Svetoga Pisma tako da ne verujuci njima ne verujes ni pismu...
E moj NEO, ni ja ne pravim kompromis sa lazima. To ni Hristos nije pravi, ali je sa prestupnisma lepo postupao. "Idi i ne gresi visae". "Ako te niko ne osudi ni ja te ne osudjujem".
"Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja cu vas odmoriti." Takav primer nam je dao Gospod Isus Hristos. Ljubav, sazanjenje, milost, oprastaj, prijateljstvo, a ne osude i kritike.
Da li si takvim nastupom ikad nekoga vratio sa krivoga puta? Nisi, jer tako se zalutali ve vracaju, nego se guraju jos dalje.
Mora da su vam dali dopuske seminare iz lepog ponašanja a Mico šta ti kažeš imam ja pravo? Biće nešto i od tebe nego šta, nisam li ja reko da ću te ja dovesti na brazdu i uputiti na pravi put a Mico.
Hajd sad pa kaži forumašima koji DUH je vodio tvog brata Teologa, Doktora i Profesora Jack J Blanco dok je frizirao subotarsku bibliju a kad imaš vremena zamoljavam fino da nam postiraš i Jovana 1,1 do pet(5) pa da zajedno to prostudiramo, vole te tvoj Smeško.
pa kazi sta je laz to sve vajna dela vasih teologa i bajnih vizonara....izvini
sve najbolje
Hvala lepo.Postovanje Petrovi,
upravo sad sam to objasnjavao na drugom forumu.
Prvi advebtisti su se sakupili zajedno iz razlicitih verskih zajedniza i crkava i svaki od njih je doneo ono sto je njegova crkva verovala i ucila.
Tako u pocetku mnoge istine nisu dobro i pravilno razumeli.
U pocetku svi su praznovali nedelju, upotrebljavali duvam alkohol i verovali u mnogo cega sto nije bilo ispravno.
Tada su se okupili oko Biblije, molili se i proucavali. Cak je bilo i izvesnog neslaganja oko nekih istina dali da ih prihavte ili ne, isto kao i u Apostolskoj crkvi.
Najpre su usvojili Bibliju kao autoritet vere i hriscanskog zivota.
Kasnije su razumeli da je subiota sedmi dan i deo 4, zapovesti i poceli su da je praznuju.
Tek su 1888. usvojili ucenje Opravdasnje veroma, pa i za to je trebalo vremena da svi to shvate i prihvate.
Sto se tice Trojstva, za prihvatanje te istine ne postoji jedan datum, nego i ta istina je postepeno prihvatana.
Drugo, gotovo nijednu istinu u jedan dan nisu svi prihvatili, nekima je trebalo malo vise vremena.
Kada je Josip Betc rekao Jakovu i Eleni Vajt da jesubopta sedmi dan Gospdonjui i daje treba praznovati, oboje su dali negativan odgovor, Elen Vajt je rekla to je Jevdejsko i mi ne treba da idemo za tim.
Onda su otisli kuci, uzeli Bibliju i trebalo im je dva meseca da najzad shvate da subota jeste dan Gospodnji i tek tada su prihavtili tu istinu. I tek kasnije je Elen Vajt dobila viziju o suboti.
Tako su postepeno usvajali sve istine, i dugo je i medju njima bilo onih koji nisu bili sigurni dali je to tako ili nije.
Tako da ne postoji datum kada su adventisti prihgvatili Trojstv, prihvatali su ga postepeno i progresivno, kao i druge istine Biblija.
Drugo, adventisti nikada nisu ni verovali ni ucili, nikakvo jehovisticko shvatanje o Bogu, jer su adventisti nastali pre Jehovinih svedoka, i taj proces odvijao se medju adventistima dok jos Jehovinih svedoka nije ni bilo.
Trece, to samo verovanje o Bogy kod Jehovinih svedoka, po mome misljenju, jos je u procesu.
Naprimer, oni do nedavno nisu priznavali da Isus Hristos ima ikakve veze sa Boznastvom, nego smao da je stvoreni andjeo. To su decenijam propovedali. Tako je pisalo i u njihovoj literaturi. Pre petnaestak godina po prvi put sam cuo od njih da Hristos jeste Bog ali nije svemoguci. To je velika propema u njihovom verovanju.
Zar te tako Bog i tvoja crkva uci da sve globalizujes???
Zar nam Hristos daje takav primer koji ti ovde pokazujes?
Rec je o Srbima, da mi gledamo nasa posla ne tudja.
Da svi radimo na tome da ostranimo greh i neznabostvo iz naseg naroda sa time sto cemo uciti ljude Bozjoj volji i da moze Bog da blagoslovi nas narod.
Da religiozno opismenimo nar narod a ne da se i dalje narod drzi u nepismenosti kao sto je nazalost svih ovih godina radjeno...
Ne sa svedocima Petrovi vec sa normalnoscu.
Prvo se proverava pa onda prihvata.
A ne kao kod vas, danas Perun sutra Isus.
Car hoce novu veru i sada Srbi moraju.
Od sutra smo hriscani.
Tako do danas vecina kod vas nezna jos uvek sta je hriscanstvo.
Oni misle da je hriscanstvo slavljenje slava koje su ostale od peruna.
Klanje stoke i punjena papruka i rakija...
To je sve sto vecina vernika znaju..
Dok u primeru apostola i Isusa vidimo progresivnost.
U primeru apostola i novo obracenih, vidimo progresivnost.