Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko od nas ne osuđuje ljude...

samo prenosimo Božju reč - BOG OSUĐUJE!

Ti prenosiš reč Elene Vajt a ne Božju reč. Drugo, ko te je ovlastio da podučavaš?

„Braćo moja, ne budite mnogi učitelji, znajući da ćemo većma biti osuđeni“ (Jak. 3:1).

Pazi ovo: "... i tako se starah da širim Jevanđelje, ne tamo gde ime Hristovo beše poznato, da ne zidam na tuđem temelju " (Rim. 15.20).

Zašto ti zidaš na tuđem temelju?

Ja sam poslušan Bogu a ne Zakonu jer Zakon je težak jaram i niko ga ne može održati. A vi,legalisto, da li ste razdelili imovinu siromašnima?

Zakon nemoze odrzati covek u svojoj sili.- Ali kada se Bozasnko sa ljudskim sjedini, onda covek zivi u skladu sa zakonom.

Neces reci da sluzis Bogu a smes da ubijas,. krades, lazes, cinis preljubu ne postujes roditelje, otimas, klanjas se idolima, psujes Boga, krsis dan odmora?

OVA TVOJA IZJAVA RADI RAZUMEVANJA GLASI OVAKO:

JA SAM POSLUSAN DRZAVI NE NJENIM ZAKONIMA:
NJENI ZAKONI SU TEZAK JARAM.

Tesko je ne krasti, varati lagati, plackati, otimati.

Tesko je postovati drzavu?

Eeee moj Emanuilo.

Vi ste robovi pravila crkve.
Srednjovekovnih pravila.
Pravila koja je crkva sama izmislila ne Bog, da bi kontrolisala ljude i diktatorski ih primoravala na posluznost.

Da li je čovek kriv pred Bogom kada SVESNO KRŠI neku Božju zapovest?

Da li Bog poziva ljude da PREKINU sa kršenjem Njegovih zakona?

Bog milostivo poziva SVE grešnike...

moli i Vas i preklinje da se zaustavite!

Eze 33:11 Reci im: Tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svog puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlih puteva svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?
Eze 33:12 Zato ti, sine čovečji, reci sinovima naroda svog: Pravednog neće izbaviti pravda njegova kad zgreši, i bezbožnik neće propasti sa bezbožnosti svoje kad se vrati od bezbožnosti svoje, kao što pravednik ne može s nje živeti kad zgreši.
Eze 33:13 Kad kažem pravedniku da će doista živeti, a on se pouzda u pravdu svoju pa učini nepravdu, od sve pravde njegove ništa se neće spomenuti, nego će poginuti s nepravde svoje koju učini.
Eze 33:14 A kad kažem bezbožniku: Doista ćeš poginuti, a on se obrati od greh svog i stane činiti sud i pravdu,
Eze 33:15 I vrati bezbožnik zalog, i vrati šta je oteo, i stane hoditi po uredbama životnim ne čineći bezakonja, doista će biti živ, neće umreti.
Eze 33:16 Od svih greha što je zgrešio ništa mu se neće spomenuti; činio je sud i pravdu, doista će živ biti.

Poslušajte zato Boga i Njegovu reč (ovo govori Isus Hrist u Otkrivenju):

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Zašto ne biste IZABRALI da služite Bogu, poštujući SVE ZAPOVESTI Njegove?

Poslednja izmena:
Zakon nemoze odrzati covek u svojoj sili.- Ali kada se Bozasnko sa ljudskim sjedini, onda covek zivi u skladu sa zakonom.

Neces reci da sluzis Bogu a smes da ubijas,. krades, lazes, cinis preljubu ne postujes roditelje, otimas, klanjas se idolima, psujes Boga, krsis dan odmora?

Eeee moj Emanuilo.

Srednjovekovnih pravila.
Pravila koja je crkva sama izmislila ne Bog, da bi kontrolisala ljude i diktatorski ih primoravala na posluznost.

sad je subota
zasto ne postujes zapovest i ne odmaras a?:D

Eeee moj Emanuilo.

Srednjovekovnih pravila.

A ti nikada nisi slagao, opsovao ili nešto slično?

Bezakonici smo i ovako i onako. Predlažem da budemo pokajani.

Rodovi?

Galatima 5,
22. А род је духовни љубав, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера,
23.. Кротост, уздржање; на то нема закона.

Odlicno Emanuilo, zaista je tako. Eto na kraju necega u cemu se slazemo.

Nego mislim daje gore SDG spomenuo, ako jedan muz juri druge zene, dali pokazuje ljubav prema njoj ili prema drugima, svima?

Ceo Bozji zakon DEekalog delis e u dva dela i napisan je na dve kamene ploce.
Prvih cetiri regilisu nas odnos prema Boga, adruhih sest nas odnos prema bliznjima.

To je ono sto je Isus rekao: "Ljubi Gospoda Boag svojega svim srcem svojim i svom dusom svojom, i svom misli svojom.
Ovao je PRVA I NAJVECA zapovest.
A druga je kao i ova: Ljubi bliznjega svojega kao sebe samoga.
O OVIM DVEMA ZAPOVESTIMA VISI SAV ZAKON I PROROCI" Matej 22,37-39.

Apostol Jovan objasnjava: "Po tom razumesmo da Ga poznasmo, AKO ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.
Koji govori: Poznajem Ga,
A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI, LAZA JE I U NJEMU ISTINE NEMA.
A KOJI DRZI REC NJEGOVU,
U NJEMU JE ZAISTA LJUBAV BOZJA SAVRSENA, po tom poznajemo da smo u Njemu." 1. Jovanova 2,3-5.

Da li si brate Emanuilo primetio, da onaj koji ne drzi Bozje zapovesti time dokazuje da ne ljubi Boga. Tasko tvrdi apostol Jovan.
Ljubav je izrazena u poslusnosti Bozjem zakonu.

Poslednja izmena:
Da li Bog poziva ljude da PREKINU sa kršenjem Njegovih zakona?

Bog milostivo poziva SVE grešnike...

moli i Vas i preklinje da se zaustavite!

Eze 33:11 Reci im: Tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svog puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlih puteva svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?
Eze 33:12 Zato ti, sine čovečji, reci sinovima naroda svog: Pravednog neće izbaviti pravda njegova kad zgreši, i bezbožnik neće propasti sa bezbožnosti svoje kad se vrati od bezbožnosti svoje, kao što pravednik ne može s nje živeti kad zgreši.
Eze 33:13 Kad kažem pravedniku da će doista živeti, a on se pouzda u pravdu svoju pa učini nepravdu, od sve pravde njegove ništa se neće spomenuti, nego će poginuti s nepravde svoje koju učini.
Eze 33:14 A kad kažem bezbožniku: Doista ćeš poginuti, a on se obrati od greh svog i stane činiti sud i pravdu,
Eze 33:15 I vrati bezbožnik zalog, i vrati šta je oteo, i stane hoditi po uredbama životnim ne čineći bezakonja, doista će biti živ, neće umreti.
Eze 33:16 Od svih greha što je zgrešio ništa mu se neće spomenuti; činio je sud i pravdu, doista će živ biti.
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.

Poslušajte zato Boga i Njegovu reč:

Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Zašto ne biste IZABRALI da služite Bogu, poštujući SVE ZAPOVESTI Njegove?

poziva, a ti sto ne odmaras danas?

a da te pitam

kako mozemo biti sigurni da je danas bas SUBOTA po cijem kalendaru, bozijem?

Greh im je laski jaram.
Misle da ce se u grehu spasiti???

To ti je kaod a mislis da ce ti u drzavi u kojoj zivis bolje biti ako ne psotujes njene zakone.

Bog daje silu obracnom coveku i novi karater u skladu sa njegovim zakonom.
U nasoj sili nemozemo ziveti po zakonu.
Ali mi treba da hocemo.
A ne da kezmo, ne lakse je bez zakona.

Lakse je ko voli d agresi.

Na dve stolice se nemoze braco.

Ili Bogu ili sotoni.

Bozja zapovest: ne ubij......................sotonaina. ubij.

Ne kradi...........................................kradi

Ne lazi............................................lazi

Ne cini eljubu................................ cini preljubu

Postuj roditelje..............................ne psotuj ih

Ne otimaj...................................otiumaj

Nemaj drugih Bogova..............imaj mnoge bogove

Ne klanjaj se slikama i kipovima.....klanjaj im se

Ne uzmaj bozje ime uzalud..........uzimaj

Postuj dan subotni...............l.ne psotuj

Koje su laksi jaram a koje tezi?

Ako neces Bozje cije ces?

Odlicno Samuilo, zaista je tako. Eto na kraju necega u cemu se slazemo.

Nego mislim daje gore SDG spomenuo, ako jedan muz juri druge zene, dali pokazuje ljubav prema njoj ili prema drugima, svima?

Ceo Bozji zakon DEekalog delis e u dva dela i napisan je na dve kamene ploce.
Prvih cetiri regilisu nas odnos prema Boga, adruhih sest nas odnos prema bliznjima.

To je ono sto je Isus rekao: "Ljubi Gospoda Boag svojega svim srcem svojim i svom dusom svojom, i svom misli svojom.
Ovao je PRVA I NAJVECA zapovest.
A druga je kao i ova: Ljubi bliznjega svojega kao sebe samoga.
O OVIM DVEMA ZAPOVESTIMA VISI SAV ZAKON I PROROCI" Matej 22,37-39.

Apostol Jovan objasnjava: "Po tom razumesmo da Ga poznasmo, AKO ZAPOVESTI NJEGOVE DRZIMO.
Koji govori: Poznajem Ga,
A ZAPOVESTI NJEGOVE NE DRZI, LAZA JE I U NJEMU ISTINE NEMA.
A KOJI DRZI REC NJEGOVU,
U NJEMU JE ZAISTA LJUBAV BOZJA SAVRSENA, po tom poznajemo da smo u Njemu." 1. Jovanova 2,3-5.

Da li si brate Samuilo primetio, da onaj koji ne drzi Bozje zapovesti time dokazuje da ne ljubi Boga. Tasko tvrdi apostol Jovan.
Ljubav je izrazena u poslusnosti Bozjem zakonu.

Nisam Samuilo nego Emanuel.
Da,ljubav se ogleda u držanju zapovesti, ali Bog od nas ne očekuje da držimo sav Zakon jer je to i nemoguće,on očekuje da pokažemo želju za promenom. Niko ne može sve zapovesti održati jer:

Rimljanima 3
10. Као што стоји написано: Ни једног нема праведног;
11. Ни једног нема разумног, и ни једног који тражи Бога;
12. Сви се уклонише и заједно неваљали посташе: нема га који чини добро, нема ни једног циглог.

Greh im je laski jaram.
Misle da ce se u grehu spasiti???

To ti je kaod a mislis da ce ti u drzavi u kojoj zivis bolje biti ako ne psotujes njene zakone.

Bog daje silu obracnom coveku i novi karater u skladu sa njegovim zakonom.
U nasoj sili nemozemo ziveti po zakonu.
Ali mi treba da hocemo.
A ne da kezmo, ne lakse je bez zakona.

Lakse je ko voli d agresi.

Na dve stolice se nemoze braco.

Ili Bogu ili sotoni.

Bozja zapovest: ne ubij......................sotonaina. ubij.

Ne kradi...........................................kradi

Ne lazi............................................lazi

Ne cini eljubu................................ cini preljubu

Postuj roditelje..............................ne psotuj ih

Ne otimaj...................................otiumaj

Nemaj drugih Bogova..............imaj mnoge bogove

Ne klanjaj se slikama i kipovima.....klanjaj im se

Ne uzmaj bozje ime uzalud..........uzimaj

Postuj dan subotni...............l.ne psotuj

Koje su laksi jaram a koje tezi?

Ako neces Bozje cije ces?

odlika sekti, ako nisi u toj sekti onda si sa sotonom, e sad se ja pitam koliko si se samo ti i mika borili protiv jehovista, a sustina vam je ista.
a ko je bez greha neka prvi baci kamen:hahaha:

ISTI STE

Ne, Hrist nam je lakši jaram jer nas očišća od greha. Druga je stvar što ti za sebe misliš da si bezgrešan.

Ko misli da je bezgresan?

Pa Hristov jaram je Bozji zakon.
Odkad je to Hristos protiv Oca?

Mt 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.

Kako te to Hristos ocisca od greha.
Krades lazes, varas, otimas, itd itd i on te stalno cisti od greha ati stalno gresis?

Hristos nas gresnika cisti od greha ako se pokajemo i ostavimo greh, ali nam daje silu da prestanemo da gresimo.

Jud 1:24 A Onome koji vas može sačuvati bez greha i bez mane, i postaviti prave pred slavom svojom u radosti,

Hristos nas moze sacuvati od greha ako zelimo..

SAMO STO TI NEZELIS MISLIS DA CES SE SPASITI U GREHU?

Joh 5:14 A potom ga nadje Isus u crkvi i reče mu: Eto si zdrav, više ne greši, da ti ne bude gore.

Joh 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osudjujem, idi, i odsele više ne greši.

Röm 6:15 Šta dakle? Hoćemo li grešiti kad nismo pod zakonom nego pod blagodaću? Bože sačuvaj!

Pavle kaze: nismo vise pod zakonom jer je krivica placena krvlju Hristovom i zakon nas vise ne tereti.
Hocemo li sada ziveti u grehu, gresiti?
Krasti lagati i krsiti Bozji zakon?
Boze sacuvaj kaze on.
Röm 6:16 Ne znate li da kome dajete sebe za sluge u poslušanje, sluge ste onog koga slušate, ili greha za smrt, ili poslušanja za pravdu?

Röm 6:18 Posto ste napustili greh, postaste sluge pravdi.

Poslednja izmena:
vidim sad da me je briga za vase ucenje, pokvarili ste mi sliku koju sam imao o vama, nista vi niste bolji od jehovinih svedoka.
drzi se ti zakona ko farisej, samo nemoj da gresis obice ti se to o dusu.

Sada sam se nasekirao?

A toliko si nam bio vazan?

Da nebih sada mozda objavio post nedelju dana i lezao u pepeo?

Markus 7:8 Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takva činite.

Off 13:10 Ko u ropstvo vodi, biće u ropstvo odveden; ko nožem ubije valja da on nožem bude ubijen. Ovde je trpljenje i vera svetih.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Samo nastavite da kradete i lazete, otimata varate, ubijate klanjate se idolima itd...

Poslednja izmena:
A ti nikada nisi slagao, opsovao ili nešto slično?

Emanuilo, zasto brkas dva pojma? Gresiti i sagresiti? U 1, Jovanova 2, 1,2.
evo sta kaze: "Decice moja! Ovo vam pisme da ne GRESITE; i ako ko SAGRESI imamo Zastupnika Isusa Hrista Pravednika.
On ocisca grehe nase i ne samo nase nego i svega sveta."

Jedno je pogresiti, to se svakome desi, jer nema nijednoga bez greha osim Gospoda Isusa Hrista,
Za takve pogreske imamo Zastupnika Isusa Hrista.

Ali Jovan kaze "NE GRESITE!"

Ne mozemo se mi osloniti na Hrista a ziveti u grehu.
Hristos ne zeli samo da nas oslobodi osude koju nad nama kao gresnicima izrice Bozji zakon,
On zeli da nas oslobodi i od greha.

Ko misli da je bezgresan?
Da li misliš da si bezgrešan? Ako misliš,onda ti ne treba Hristos.

kako te to Hristos ocisca od greha.
Krades lazes, varas, otimas, itd itd i on te stalno cisti od greha?
Hristos nas gresnika cisti od greha ako se pokajemo i ostavimo greh, ali nam daje sdilu da prestanemo da gresimo.
Ne,naravno,ali ko se pokaje iskreno taj se očisti od greha,koliko god da ih ima. Kakvo je to dobro delo imao razbojnik na krstu? Zašto on bi spašen a nije imao vremena da delima pokaže promenu?
Hristos nas moze sacuvati od greha ako zelimo..
Može.Ali,zar sami apostoli ne tvrdiše da su grešnici?

„Jer svi mnogo griješimo. Ako neko u riječi ne griješi, taj je savršen čovjek, moćan je zauzdati i sve tijelo“ (Jak. 3:2).

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back