Da li je čovek kriv pred Bogom kada SVESNO KRŠI neku Božju zapovest?

Da li Bog poziva ljude da PREKINU sa kršenjem Njegovih zakona? 
Bog milostivo poziva SVE grešnike... 
moli i Vas i preklinje da se zaustavite!
Eze 33:11  Reci im: 
Tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svog puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlih puteva svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?
Eze 33:12  Zato ti, sine čovečji, reci sinovima naroda svog:
 Pravednog neće izbaviti pravda njegova kad zgreši, i bezbožnik neće propasti sa bezbožnosti svoje kad se vrati od bezbožnosti svoje, kao što pravednik ne može s nje živeti kad zgreši.
Eze 33:13  Kad kažem pravedniku da će doista živeti, a on se pouzda u pravdu svoju 
pa učini nepravdu, od sve pravde njegove ništa se neće spomenuti, nego će poginuti s nepravde svoje koju učini.
Eze 33:14  A kad kažem bezbožniku: Doista ćeš poginuti, a on se obrati od greh svog i stane činiti sud i pravdu,
Eze 33:15  I vrati bezbožnik zalog, i vrati šta je oteo, i stane hoditi po uredbama životnim ne čineći bezakonja, doista će biti živ, neće umreti.
Eze 33:16  Od svih greha što je zgrešio ništa mu se neće spomenuti; činio je sud i pravdu, doista će živ biti.
Poslušajte zato Boga i Njegovu reč (ovo govori Isus Hrist u Otkrivenju):
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12  I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13  Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 
 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15  A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Zašto ne biste IZABRALI da služite Bogu, poštujući SVE ZAPOVESTI Njegove?