Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto rekoh nije to to.

Nesto sto je neki apostol idpricao.

Posto citirate Pavla. Eto nesto od njega.

Ovako ispade da ta prica pocinhe tek u 4 veku?

Sto nema nista sa apostolima da bi moglo da bude predanje...

Ako price nekih posle apistolskih ljudi zovete predanjima to je onda ok.

Ali ono sto ste mi rekli da su predanja sto je od apostola ili Isusa direktno doziveno i ispricano mi jos niste pokazali?

A koji od apostola je to ispricao o Bogorodici?

Koji od aostola je ispricao ono gore sto si naveo?

Imam i ja jedno o Bogorodici svetog Manasija Makedonskog.

Hoces da cujes?

Ignjatije pise Jovanu?

Evo od mene jedno.

1deo.
Posle Isusove smrti Marija Isusova mater se povuce u brdskim krajevima Jerusalina gde zivljase sama ali za koju se starase ucenik Isusov.
Besede o Isusu se procuse po svim krajevima pa i po Macedoniji.
Tamo zivljase jedan covek po imenu Manasije.
On bese jako dirnut besedama kije slusase o Isusu i resi da krene u Jerusalim da pronadje Isusovu mater i uveri se sam od nje licni da je to istina.
Iako bese prilicno imucan i zanatlija.
Ostavi sve poput apostola neznajuci da isto cini i krenu za Isusom.

Poslednja izmena:
Cak i da patrijarh prihvati papu pravoslavni vernici ga nikad nece prihvatiti i cao.Nas poglavar je Hristos,Sin Boga Izvoga.remelj i glava Crkve.
Pa taj je rekao da se svako u svojoj sobi moli a ne da gradi CRKVURINE ko tvrđave...:mrgreen::hahaha:
Uzećete vi papu ko i Grci i sve ćete trčati za njim kad vam se smiluje da vas ugosti...:mrgreen:
(A možda i nama agnosticima uvale nekog idiota...:()

Ovo je dobro. Bas mi to trebalo.

Sada nastupas ti!!!

To sto nije napisano, eto objavi nam ga ti jer zelis da nam kazes da se to nalazi u vasim predanjima!!!

Sve sto je Hristos radio, mnoga druga njegova cuda iscelenja dizanja mrtvih itd, kako kaze tekst koji si citrao, navedi nam ovde!!!
.
U to što nije napisano a dio je predanja spada sve ono što vi sektaši odbacujete. Nađi neki pravoslavni sajt pa čitaj.

MOZES LI NAM DATI PRIMERE KAKO PREDANJE POMAZE ZA RAZUMEVANJE PISMA?

TO SAM CESTO TRAZIO ALI DO DANAS JOS NIKADA NISAM DOBIO?
Predanje pomaže jer je to ono što je Sveti Duh naučio apostole.
Uostalom, evo ti jedan primer da se bez Predanja ne može shvatiti sve iz Pisma:

Ko je Josifov otac? Jakov ili Ilije?

- Jakov:

Matej 1:16 » "A Jakov rodi Josifa, muža Marije, koja rodi Isusa prozvanog Hrista."

- Ilije:

Luka 3:23 » "I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog."

Kao sto rekoh nije to to.

Nesto sto je neki apostol idpricao.

Posto citirate Pavla. Eto nesto od njega.

Ovako ispade da ta prica pocinhe tek u 4 veku?

Sto nema nista sa apostolima da bi moglo da bude predanje...

Ako price nekih posle apistolskih ljudi zovete predanjima to je onda ok.

Ali ono sto ste mi rekli da su predanja sto je od apostola ili Isusa direktno doziveno i ispricano mi jos niste pokazali?
Veronika pruža Isusu rubac

Teškom mukom Isus se uspinjao na Kalvariju noseći križ. Obilno se znojio. Žena po imenu Veronika smilovala se i pružila mu veliki bijeli rubac. Takav rubac prekriva cijeli gornji dio tijela. Žene na Bliskom istoku, ponegdje još i danas nose takve rupce. Isus je objema rukama pritisnuo rubac na čelo, kako bi obrisao znoj. Vratio je Veroniki rubac, a na njemu je ostala Isusova slika, obrisi lica okaljani znojem, prašinom i krvlju. Događaj se ne spominje u Novom zavjetu, poznat je iz usmene predaje.

Veronika pruža Isusu rubac

Teškom mukom Isus se uspinjao na Kalvariju noseći križ. Obilno se znojio. Žena po imenu Veronika smilovala se i pružila mu veliki bijeli rubac. Takav rubac prekriva cijeli gornji dio tijela. Žene na Bliskom istoku, ponegdje još i danas nose takve rupce. Isus je objema rukama pritisnuo rubac na čelo, kako bi obrisao znoj. Vratio je Veroniki rubac, a na njemu je ostala Isusova slika, obrisi lica okaljani znojem, prašinom i krvlju. Događaj se ne spominje u Novom zavjetu, poznat je iz usmene predaje.

Ovo je dobro. Samo ko je od apostola to ispricao i video kada nijedan tom prilikom nije bio tamo?

Imam jednu dobru ideju.
Posto je ova tema namenjena Adventistima secmog dana, ja cu prestati da vise bisem o necemu sto nema veze sa temom.
Ako zelis diskusiju o predanjima mozemo nastaviti na mojoj temi:http://forum.krstarica.com/showthread.php/268965-Sveti-Oci-podvig-cudesno-zivljenje-pouke-reci

Samo mi reci jesam li te dobro razumeo da li Ignjatije to pise Jovanu?

Mesto da Jovan pise Ignjatiju?

Nemam ja nista protiv tih vasih prica, ali to treba da bude principu kanona.

Ono sto je iz prve ruke od apsotola.

Taklo nesto mi nisi pokazao, nadams e da cu to videti an tvojoj temi?

E sada da krenemo sa temom:

Nije mi jasno, kako moze da jedan razuman covek da slusa jednog farmera Vilijem Milera a da odbaci predanja,koja poticu od apostolskih dana?

Ko je taj???

A sta Farmer niej dostojan da ga Bog pokrene i vodi?

Zart nebehu Isusovi ucenici vecinom siromasni ribari a sam gospod Stolar?

Trebai li nekod a nosi sat od 30.000 dolara da bi tebe bio dostojan?

Naravno da će svaki iskren čovek uporediti Božju reč sa stanjem na terenu!

Svako od nas dobio od Boga glavu i treba da je koristi...

zar nisu takvi bili oni plemeniti ljudi (kako ih Bog naziva u Svetom pismu) što su svaki dan istraživali i proveravali što su čuli:

Act 17:11 Ovi pak behu plemenitiji od onih što žive u Solunu; oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.

U to što nije napisano a dio je predanja spada sve ono što vi sektaši odbacujete. Nađi neki pravoslavni sajt pa čitaj.

Predanje pomaže jer je to ono što je Sveti Duh naučio apostole.
Uostalom, evo ti jedan primer da se bez Predanja ne može shvatiti sve iz Pisma:

Ko je Josifov otac? Jakov ili Ilije?

- Jakov:

Matej 1:16 » "A Jakov rodi Josifa, muža Marije, koja rodi Isusa prozvanog Hrista."

- Ilije:

Luka 3:23 » "I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog."

Kakvo je o objasnjenje koje kaze samo jakov???

Daje li to rpedanje obajsnjenje zasto tamo akze Ilije?

Pa i bez predanja znamo da je jakov Otac josifu.

Matej nabraja Isusovo rodoslovlje preko Josifa.

Jer je po Jevrejskim zakonimaIisus kao zakoniti, pravni Josifov sin, naslednik Davidovog prestola preko josifa.

Ali ne krvno.

Dok Luka nabraja Isuovo rodoslovlje preko Marije i tako nam pokazuje Isuovu krvnu vezu sa Davidom.

Lk 1:27 K devojci isprošenoj za muža, po imenu Josifa iz doma Davidovog; i devojci beše ime Marija.

Na taj nacin je izbegnuto prokletstvo koje je izreceno kralju jojakimu a ide preko Josifove linije.

Tako da niko nemoze da kaze da Isus nosi to prokletstvo a ipak ima pravo na presto.

Elbelferder Brockhaus Biblijski Komentar strana:
1236.

Strana 1338.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back