SDG (Soli Deo Gloria)
Veoma poznat
- Poruka
- 10.049
ZBOG ISUSA HRISTA!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ZBOG ISUSA HRISTA!
Zbog mog dragog Spasitelja i Boga mojega...
koji je zbog mene ostavio čast i slavu neba (obožavanje anđela) i preuzeo smrtno telo...
The Paradox Of Christmas
Zbog Njega mi NIJE TEŠKO da i ja PRETRPIM isto tako svu MRŽNJU...
Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.
Mar 13:12 I predaće brat brata na smrt i otac sina, i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.
Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.
.. i pretrpeću zbog ljubavi koju imam za svoj narod koji je zaslepljen religijskim predrasudama
(jer ne proučava Božju reč, već veruje ljudima na reč a svome Bogu ne veruje)
Zbog mog dragog Spasitelja i Boga mojega...
koji je zbog mene ostavio čast i slavu neba (obožavanje anđela) i preuzeo smrtno telo...
The Paradox Of Christmas
Zbog Njega mi NIJE TEŠKO da i ja PRETRPIM isto tako svu MRŽNJU...
Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.
Mar 13:12 I predaće brat brata na smrt i otac sina, i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.
Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.
.. i pretrpeću zbog ljubavi koju imam za svoj narod koji je zaslepljen religijskim predrasudama
(jer ne proučava Božju reč, već veruje ljudima na reč a svome Bogu ne veruje)
Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?
Ovo znam da su te naučili napamet! ali dal znaš koji je to Sveti DUH vodio Doktora i Teologa Jack J Blanco dok je prevodio subotarsku bibliju?
You are of the DEVIL.= vi ste djavoli
You are like your father the DEVIL. = vi ste kao otac djavola
You have the spirit of SATAN. = vi imate duh sotonski
You will BURN & rot in HELL.[/FONT] vi cete izgoreti u paklu.
Smesko basti hvala na uctivosti, bontonu i lepom monasanju.
Zasluzio si da te moderator urami i stavi iznad glave kao sveca.
Još imaš obraza da se javiš pljuc pljuc kakvoga li karaktera, evo ti ceo text.
When I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?
http://www.ellen-white.com/EllenWhiteMistakes.html Lamac iz KANALA
http://www.topix.com/forum/religion/seventh-day-adventist/TS4SCQNBNO6EVA5SU
Me inhim wrote:
The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.
It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?
E a sada kaži forumašima koji tebe to Sveti DUH voda da ljude ovde prozivaš GLUPACIMA i da LAŽEŠ da je Smeško rekao kada lepo svi vidimo ko je i šta je napisao?
Ti sledbenik Isusa Ellen G White a ne Hristov zato si takav kakav jesi "LAŽOV i ne legaš uveče ako nisi smislio prevaru i bogohulu.
Brate el ti imas IQ kao pozivni za mobilnu telefoniju il se samo pravis?
Hristos,Bogocovek glava i temelj Crkve je vaskrsao u Nedelju i zato se taj dan ide u Crkvu.Niko ne ,,slavi,, nedelju.
kolko ste prolupali sa tom subotom da vam ni ono sto vam biblija govori ne priznajete.
Strasno sta vam rade na tim seminarima,ispiraju vam mozak do besvesti.
POSTOVANJE PRIJATELJU.
VRLO DOBRO MI JE POZNATO D AVI U NEDELJU IDETE U CRKVU, A ZNAM I DA TO NAVDNO CINITE ZBOG HRISTOVOG VAKRSENJA.
NISTA NIJE LOSE STO U NEDELJU IDETE U CRKVU, TO JE DOBRO I MI OBICNO IDEMO U NEDELJU POSLE PODNE.
MEDJUTIM, MOZES LI NAM NAVCI U nOVOM ZAVETU ZAPOVEST DA JE bOG , HRISTOS SVOJOM SMRCU UKINUO BOZJI ZAKON DEKALOG?
MOZE SLI NACI ZAPOVEST DA JE NA MESTO SUBOTE USPOSTAVIO NEDELJU?
A JA CU TEBI NACI JASNU BOZJU ZAPOVEST U KOJOJ JASNO PISE DA JE bOG USPOSTAVIO SUBOTI I DA JU JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO.
ZBOG TOGA SAVRSENI BOG I KAZE U CETVRTOJ ZAPOVESTI: SEST DANA RADI A SEDMIJE DAN SUBOTA, TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA..."
2. Mojsijeva 20,8-11.
Da li ti razumes sta Gospod Bog govori, ili ti je ispran mozak pa ne mozes da shvatis?
Drugo. Razumem da slavimo Vaskrs kao dan uspomene na Hristyovo vaskrsenje i to je dobro,
ali mozes li nam naci jos neki primer da se uspomena na bilo sta slavi svake sedmice, izuzev sto je
opet Sveznajuci Bog odredio da praznovanje subote podseca nas na sedmicu stvaranja.
Ako je Bog tako odredio, protestuj Njemu, a ne meni, ja sam suvise mali da bih mogao resavati toliko velika pitanja.
Zelim ti sve najbolje
TAKO JE SMESKO,
SVI TO VIDEIMO, A NADAM SE DA TO VIDI I MODERATOR DA SI U JEDNOME POSTU TRI PUTA NAVEO ISTI TEKST.
TI, SMESKO, LICNO, KOPIRAS I STAVLJAS NA FORUM TAJ TEKST , A NESTAVLJA GA NIKO DRUGI.
PREMA TOM I JESI ODGOVORAN ZA SIRENJE LAZI.
A SVI MI ZNAMO DA TI, UMESKO HRISTOVOG JEVANDJELJA, POSECUJES BUNJISTA I IZNOSSIH SVOJE ILI TIDJE DJUBRE.
PA ONDA JOS NAM DRZIS PREDAVANJE O BONTONU I KARAKTERU.
STARI I NOVI ZAVET (ZAKON)
Postovanje prijatelju Neo The Chosen One;
Mnogo ti hvala za ovaj tekst, samo nije na odmet da znas da mi citamo tvoje komentar i prosudjuemo sta pises.
Prvo, zasto nisi naveo ko je autor teksta, ili si ga ti satavio?
Vidim da neko egovori u ime Crkve pravoslavn pa i to je dobro.
DA LI SI PRIMETIO SLEDECU IZJAVU IZ TEKSTA KOGA SI POSTIRAO:
"Ostavljamo svakome da sam donese zaključak.
Stav Pravoslavne Crkve je sasvim jasan - za pravoslavne hrišćane, osim dekaloga (deset Božijih zapovesti), sve ostale starozavetne zapovesti su neobavezujuće."
Da li si ti ovo dobro razumeo?
Autor tvrdi da PC ne postoje ostale starozaveten zakao, ali DEKALOG (deset Bozjih zapovesti, ne spada u tu kategoriju.
To znaci da Pravoslavni priznaju DEKALOG. Da li je tako?
Ako je tako, da li ti je poZnato da je cetvrta zapovest u centru Dekaloga, pa ako priznajete Deset Bozjih zapovesti
otkuda da ne priznajete i Subotu?
Prerma tome morate napraviti izbor, ili ako priznajete Dekalog da priznate i subotu, ili ako odbacijete subgotu time svedocite da ne priznajete Dekalog.
Pred vama je izmor.
Sve najbolje.
[
Nije sedmi dan subota vec shabat,dan odmora,dan pocinka a na srpskom NEDELJA tako da i to postujemo nedeljom ne radimo.
Nije sedmi dan subota vec shabat,dan odmora,dan pocinka a na srpskom NEDELJA tako da i to postujemo nedeljom ne radimo.
(odgovor na poruku #803)
Poštovani pravoslavni prijatelji,
Niko se od hrišćana (Adventista Sedmog dana) NE OPRAVDAVA držanjem zakona!
Mi smo ODLUČILI da izrazimo našu zahvalnost i ljubav svome STVORITELJU...
time što ćemo POSLUŠATI sve što izlazi iz usta Božjih!
Mat 4:4 A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.
Luk 4:4 I odgovori mu Isus govoreći: U pismu stoji: Neće živeti čovek o samom hlebu, nego o svakoj reči Božijoj.
Tako je Hrist radio i tako smo mi odlučili da činimo.
...
ONO STO MI ZELIMO DA PRENESEMO TO JE BOZJA PORUKA, DA NEDELJA NIJE SEDMI DAN ZA KOGA JE BOG REKAO DA SE NE RADI, A SUBOTA JESTE, A NEDELJA JE SAMO PRVI RADNI DAN I NE POSTOJI ZAPOVEST U CELOJ BIBLIJI DA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU.
Prvo Shabat, znaci odmor.
A Gospod Bog je to tebi iso kao imeni objasnio: A SEDMI JE DAN SUBOTA I TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA.
TO JE ONAJ DAN KOJI JE SVEZNAJUCI BOG POSVETIO I BLAGOSLOVI. DAKLE TO JE SEDMI DAN.
POSOTO ZNAM DA POZNAJES NOVI ZAVET, TO TI JE JASNO DA U CELOJ BIBLIJI SAMO SUBOTA SE NAZIMA SEDMIDAN, A NEDELJA NE, NEGO SE ONA NAZIVA PRVI DAN, A TO JE PRVI RADNI DAN U KOJI JE I BOG POCEO DA STVARA OVAJ SVET.
TRECE, NEDELJA NA SRPSLOKM UOPSTE NE ZNACI SABAT, NE ZNACI SIDMI DAN, NERGO PRVI, I ZNACI AKO HOCES DA PREVODIS REC NEDELJA, NE DELAJ.
ONO STO MI ZELIMO DA PRENESEMO TO JE BOZJA PORUKA, DA NEDELJA NIJE SEDMI DAN ZA KOGA JE BOG REKAO DA SE NE RADI, A SUBOTA JESTE, A NEDELJA JE SAMO PRVI RADNI DAN I NE POSTOJI ZAPOVEST U CELOJ BIBLIJI DA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU.
Zeli ti sve njabolje
dan odmora,srpski nedelja,ne delovati,ne raditi 
Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
The word Shabbat derives from the Hebrew verb shavat. Although frequently translated as "rest" (noun or verb), another accurate translation of these words is "ceasing [from work]", as resting is not necessarily denoted. The related modern Hebrew word shevita, (labor strike), has the same implication of active rather than passive abstinence from work. The notion of active cessation from labor is also regarded as more consistent with an omnipotent God's activity on the seventh day of Creation according to Genesis.
dan odmora,srpski nedelja,ne delovati,ne raditi
![]()