Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
STARI I NOVI ZAVET (ZAKON)

U istoriji ljudskog roda razlikuju se tri Božija zakona; i to: najstariji, stari, i novi ili poslednji.

Najstariji ili prirodni zakon Božiji nije bio pisan. On je upečaćen u ljudska srca i savesti kao što to i kaže ap. Pavle o neznabošcima (Rim. 2.14-15). Ovaj nepisani zakon je opšti za svo potomstvo Adamovo, i prenošen je usmeno sa generacije na generaciju. Ali vremenom, zbog neprestanog uticaja satane, i zbog ljudske izopačenosti, ovaj zakon je polako iščezavao iz ljudskih srca. Stoga je Bog preko Mojsija , oko 15 vekova pre Hrista, predao Izrailju pisani zakon - Starozavetni Zakon Božiji. Ovaj zakon je napisan na dve kamene tablice i sadržao je 10 zapovesti. Na prvoj kamenoj tablici bile su napisane četiri zapovesti koje uređuju ljudske odnose prema Bogu; a na drugoj šest zapovesti koje uređuju naše odnose prema čoveku.

Ni jedan od ova dva zakona nije mogao da spase ljudski rod od tri glavna zla: satane, greha i smrti. Oni su bili samo pripremni zakoni za Novi ili Poslednji zakon Božiji koji je objavljen preko Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg. Novi Zakon (Zavet) se još zove i Unutrašnji zakon Božiji (Rim. 7.22), jer se odnosi na najunutrašnjije motive svih naših spoljašnjih delatnosti, i on je jedini spasavajući Božanski zakon. Za razliku od njega, Starozavetni Božiji zakon bio je polovičan i " nesavršen " (Jev. 8.7). On je ukazivao ljudima šta je zlo, greh i šta ne treba činiti, ali nije upućivao na to šta je dobro, vrlina i šta treba činiti. Drugim rečima, Starozavetni zakon je imao zadatak samo da konstatuje zlo, ali nije imao snage ni sredstva da ga izleči.

Naravno, ovo je sve bilo predviđeno Božijom promišlju, još pre stvaranja sveta, s ciljem da Nebeski lekar, Sin Božiji, siđe među ljude u obličju čoveka, i donese novi zakon i sredstva za ozdravljenje i spasenje obolelog čovečanstva (molitva, evharistija, post i ostale sv. tajne).

Srž Novozavetnog ili Unutrašnjeg zakona Božijeg može se izložiti u obliku devet blaženstava (Mt. 5.3-12), i dve najveće zapovesti (Mt. 22.34-39). Suština i cilj Hristovog zakona je: Ljubav - Ljubav prema Bogu, i prema svim ljudima. Gospod je rekao da: " O ovim dvema zapovestima visi ceo zakon (Stari) i Proroci " (Mt. 22.40), i da " od ovih nema veće zapovesti " (Mk. 12.31).

Znači, ljubav prema Bogu, i prema bližnjemu usavršava ceo Stari Zakon, kao što to i ap. Pavle kaže: " ... jer koji ljubi drugoga ispunio je Zakon (Stari). Jer ono: ne čini preljubu, ne ubi, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne poželi i bilo koja druga zapovest, ispunjava se u ovoj reči: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. Ljubav ne čini zla bližnjemu; ljubav je, dakle, punoća (ispunjenje) zakona " (Rim. 13.8-10).

Drugim rečima: Ljubav je iznad svih zapovesti i zabrana jer ona obuzdava više nego što se traži, i čini više nego što se očekuje (Gal. 5.14). Ljubav je početak i kraj svih vrlina, temelj i vrh, izvor i mati svih dobara, carica svih vrlina, jer je Ona - Bog (1Jn. 4.7-8).

Što se tiče Starozavetnog zakona, njegovog autoriteta danas, sam Gospod Isus Hristos kaže: " Zakon (Stari) i Proroci su do Jovana (Preteče); od tada se Carstvo Božije blagovesti " (Lk. 16.16); a apostol: " Zakon se dade preko Mojsija, a blagodat i istina postade kroz Isusa Hrista " (Jn. 1.17).

Gospod je Starozavetni zakon najčešće nazivao zakon Mojsijev, Proroci i Psalmi (Lk. 2.22 ; 24.44 ; Jn. 5.45-47 ; 7.19,23), a kada bi se obraćao jevrejskim sveštenicima oslovljavao ga je " u zakonu vašem " (Jn. 8.17 ; 10.34 ; 15.25). To naravno ne znači da Starozavetni zakon, koji je dat samo Jevrejima, nije od Boga, već da je Bog, preko Sina Svoga, podario celom čovečanstvu ono šta je najsvetije - Ljubav, to jest Sebe; jer Bog je Ljubav (1Jn. 4.7-8).

Na prvom apostolskom saboru u Jerusalimu apostoli su oslobodili neznabošce (svi narodi, osim Jevreja) starozavetnih stega (svih Jevrejskih obreda i praznika, uključujući i subotu) (D. ap. 15.5-29).

Apostoli o Starom Zakonu kažu i sledeće: "... Zakon nam bi vaspitač za Hrista, ... , više nismo pod vaspitačem " (Gal. 3.23-25); " Hristis je svršetak zakona ... " (Rim. 10.4 ); " ... evo idem da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo, da postavi drugo " (Jev. 10.9); " staro prođe, gle, sve novo postade " (2Kor. 5.17); " Kad je slavno ono što prestaje, mnogo će više biti u slavi ono što ostaje " (2Kor. 3.11); " a kad veli: Nov Zavet, prvi je učinio zastarelim; a ono što zastareva i stari blizu je iščeznuća " (Jev. 8.13); " Kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti " (Jev. 7.12); " ... jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugome tražilo mesta " (Jev. 8.7); " zakon je imao samo senku budućih dobara, a ne sam lik stvari ..." (Jev. 10.1).

Ostavljamo svakome da sam donese zaključak. Stav Pravoslavne Crkve je sasvim jasan - za pravoslavne hrišćane, osim dekaloga (deset Božijih zapovesti), sve ostale starozavetne zapovesti su neobavezujuće.

A što se tiče onih koji bi i dalje da služe starozavetnim stegama, evo nekoliko poruka iz Sv. Pisma: "... ako pravednost kroz zakon biva, onda Hristos uzalud umre " (Gal. 2.21); " Odvojiste se od Hrista, vi koji sebe zakonom opravdavate, i od blagodeti otpadoste " (Gal. 5.4); " jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati pred Njim " (Rim. 3.20); " Jer da je dat zakon koji može oživljavati, zaista bi od zakona bila pravednost " (Gal. 3.21). [/B]

Na kraju, radi potpunijeg uvida u ovu materiju pogledati redom i sledeće citate iz Starog i Novog Zaveta:

(Isa. 42.6-10 ; 43.18-19 ; 49.8-9 ; 59.20-21),(Jerem. 31.31-33 ; 32.39-40),(Pl. Jer. 2.6),(Jez. 34.24-25 ; 36.26-27 ; 37.24,26),(Amos. 5.21 ; Osije. 2.11-21; Zah. 11.7-16 ; Mal. 2.2-3),(Kol. 2.16-17 ; Lk. 16. 16 ; Jn. 1.17),(Rim. 3.20-22,28,31 ; 4.13-15 ; 5.1-2,20-21 ; 6.14-15 ; 7.1-8,14,21-25 ; 8.1-15 ; 10.4-10 ; 13.7-10),(1Kor. 9.20-21 ; 2Kor. 3.2-14 ; 5.17 ),(Gal. 2.16-21 ; 3.2,5,10-13,17-25 ; 4.4-11; 5.4-5,14-18), (Jev. 7.11-28 ; 8.6-13 ; 9.15-16 ; 10.1-9),(Jak. 1.25),(1Jn. 1.4-10 ; 3.11,21-24 ; 4.21 ; 5.1-5),(2Jn. 4-6), (D. ap. 13.39 ; 15. 5-29 ; 21.28).

Poslednja izmena:
Zbog mog dragog Spasitelja i Boga mojega...

koji je zbog mene ostavio čast i slavu neba (obožavanje anđela) i preuzeo smrtno telo...

The Paradox Of Christmas

Zbog Njega mi NIJE TEŠKO da i ja PRETRPIM isto tako svu MRŽNJU...

Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.

Mar 13:12 I predaće brat brata na smrt i otac sina, i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.

Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

.. i pretrpeću zbog ljubavi koju imam za svoj narod koji je zaslepljen religijskim predrasudama

(jer ne proučava Božju reč, već više veruje ljudima na reč, a Bogu na reč ne veruje)

Poslednja izmena:

koji je zbog mene ostavio čast i slavu neba (obožavanje anđela) i preuzeo smrtno telo...

The Paradox Of Christmas

Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.

Mar 13:12 I predaće brat brata na smrt i otac sina, i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.

.. i pretrpeću zbog ljubavi koju imam za svoj narod koji je zaslepljen religijskim predrasudama

(jer ne proučava Božju reč, već veruje ljudima na reč a svome Bogu ne veruje)

Sta je ne svidjaju ti se citati iz Biblije?

The Paradox Of Christmas

(jer ne proučava Božju reč, već veruje ljudima na reč a svome Bogu ne veruje)

Ne sporim ja tvoju veru u Hrista, .
Ali u pogresnom si timu .

Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?

Ovo znam da su te naučili napamet! ali dal znaš koji je to Sveti DUH vodio Doktora i Teologa Jack J Blanco dok je prevodio subotarsku bibliju?

You are of the DEVIL.= vi ste djavoli
You are like your father the DEVIL. = vi ste kao otac djavola
You have the spirit of SATAN. = vi imate duh sotonski
You will BURN & rot in HELL.[/FONT] vi cete izgoreti u paklu.

Smesko basti hvala na uctivosti, bontonu i lepom monasanju.

Zasluzio si da te moderator urami i stavi iznad glave kao sveca.

Još imaš obraza da se javiš pljuc pljuc kakvoga li karaktera, evo ti ceo text.

When I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

http://www.ellen-white.com/EllenWhiteMistakes.html Lamac iz KANALA
http://www.topix.com/forum/religion/seventh-day-adventist/TS4SCQNBNO6EVA5SU
Me inhim wrote:
The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.
It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

E a sada kaži forumašima koji tebe to Sveti DUH voda da ljude ovde prozivaš GLUPACIMA i da LAŽEŠ da je Smeško rekao kada lepo svi vidimo ko je i šta je napisao?
Ti sledbenik Isusa Ellen G White a ne Hristov zato si takav kakav jesi "LAŽOV i ne legaš uveče ako nisi smislio prevaru i bogohulu.

TAKO JE SMESKO,
SVI TO VIDEIMO, A NADAM SE DA TO VIDI I MODERATOR DA SI U JEDNOME POSTU TRI PUTA NAVEO ISTI TEKST.
TI, SMESKO, LICNO, KOPIRAS I STAVLJAS NA FORUM TAJ TEKST , A NESTAVLJA GA NIKO DRUGI.
PREMA TOM I JESI ODGOVORAN ZA SIRENJE LAZI.
A SVI MI ZNAMO DA TI, UMESKO HRISTOVOG JEVANDJELJA, POSECUJES BUNJISTA I IZNOSSIH SVOJE ILI TIDJE DJUBRE.
PA ONDA JOS NAM DRZIS PREDAVANJE O BONTONU I KARAKTERU.

Brate el ti imas IQ kao pozivni za mobilnu telefoniju il se samo pravis?
Hristos,Bogocovek glava i temelj Crkve je vaskrsao u Nedelju i zato se taj dan ide u Crkvu.Niko ne ,,slavi,, nedelju.
kolko ste prolupali sa tom subotom da vam ni ono sto vam biblija govori ne priznajete.
Strasno sta vam rade na tim seminarima,ispiraju vam mozak do besvesti.

POSTOVANJE PRIJATELJU.
VRLO DOBRO MI JE POZNATO D AVI U NEDELJU IDETE U CRKVU, A ZNAM I DA TO NAVDNO CINITE ZBOG HRISTOVOG VAKRSENJA.
NISTA NIJE LOSE STO U NEDELJU IDETE U CRKVU, TO JE DOBRO I MI OBICNO IDEMO U NEDELJU POSLE PODNE.

MEDJUTIM, MOZES LI NAM NAVCI U nOVOM ZAVETU ZAPOVEST DA JE bOG , HRISTOS SVOJOM SMRCU UKINUO BOZJI ZAKON DEKALOG?
MOZE SLI NACI ZAPOVEST DA JE NA MESTO SUBOTE USPOSTAVIO NEDELJU?

A JA CU TEBI NACI JASNU BOZJU ZAPOVEST U KOJOJ JASNO PISE DA JE bOG USPOSTAVIO SUBOTI I DA JU JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO.
ZBOG TOGA SAVRSENI BOG I KAZE U CETVRTOJ ZAPOVESTI: SEST DANA RADI A SEDMIJE DAN SUBOTA, TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA..."
2. Mojsijeva 20,8-11.

Da li ti razumes sta Gospod Bog govori, ili ti je ispran mozak pa ne mozes da shvatis?

Drugo. Razumem da slavimo Vaskrs kao dan uspomene na Hristyovo vaskrsenje i to je dobro,
ali mozes li nam naci jos neki primer da se uspomena na bilo sta slavi svake sedmice, izuzev sto je
opet Sveznajuci Bog odredio da praznovanje subote podseca nas na sedmicu stvaranja.

Ako je Bog tako odredio, protestuj Njemu, a ne meni, ja sam suvise mali da bih mogao resavati toliko velika pitanja.

Zelim ti sve najbolje

POSTOVANJE PRIJATELJU.
VRLO DOBRO MI JE POZNATO D AVI U NEDELJU IDETE U CRKVU, A ZNAM I DA TO NAVDNO CINITE ZBOG HRISTOVOG VAKRSENJA.
NISTA NIJE LOSE STO U NEDELJU IDETE U CRKVU, TO JE DOBRO I MI OBICNO IDEMO U NEDELJU POSLE PODNE.

MEDJUTIM, MOZES LI NAM NAVCI U nOVOM ZAVETU ZAPOVEST DA JE bOG , HRISTOS SVOJOM SMRCU UKINUO BOZJI ZAKON DEKALOG?
MOZE SLI NACI ZAPOVEST DA JE NA MESTO SUBOTE USPOSTAVIO NEDELJU?

A JA CU TEBI NACI JASNU BOZJU ZAPOVEST U KOJOJ JASNO PISE DA JE bOG USPOSTAVIO SUBOTI I DA JU JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO.
ZBOG TOGA SAVRSENI BOG I KAZE U CETVRTOJ ZAPOVESTI: SEST DANA RADI A SEDMIJE DAN SUBOTA, TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA..."
2. Mojsijeva 20,8-11.

Da li ti razumes sta Gospod Bog govori, ili ti je ispran mozak pa ne mozes da shvatis?

Drugo. Razumem da slavimo Vaskrs kao dan uspomene na Hristyovo vaskrsenje i to je dobro,
ali mozes li nam naci jos neki primer da se uspomena na bilo sta slavi svake sedmice, izuzev sto je
opet Sveznajuci Bog odredio da praznovanje subote podseca nas na sedmicu stvaranja.

Ako je Bog tako odredio, protestuj Njemu, a ne meni, ja sam suvise mali da bih mogao resavati toliko velika pitanja.

Zelim ti sve najbolje

Nije sedmi dan subota vec shabat,dan odmora,dan pocinka a na srpskom NEDELJA tako da i to postujemo nedeljom ne radimo.

TAKO JE SMESKO,
SVI TO VIDEIMO, A NADAM SE DA TO VIDI I MODERATOR DA SI U JEDNOME POSTU TRI PUTA NAVEO ISTI TEKST.
TI, SMESKO, LICNO, KOPIRAS I STAVLJAS NA FORUM TAJ TEKST , A NESTAVLJA GA NIKO DRUGI.
PREMA TOM I JESI ODGOVORAN ZA SIRENJE LAZI.
A SVI MI ZNAMO DA TI, UMESKO HRISTOVOG JEVANDJELJA, POSECUJES BUNJISTA I IZNOSSIH SVOJE ILI TIDJE DJUBRE.
PA ONDA JOS NAM DRZIS PREDAVANJE O BONTONU I KARAKTERU.

Šta sam postirao vidi svako osim ispranog mozga!

Postiraću ti 1000 puta dok te ne dovedem na brazdu da više ne LAŽEŠ neupućene i dok se ne odazoveš pameti da ljude ne prozivaš GLUPACIMA ili SEME ZLIKOVAČKO samo zato što ne pripada pogunoj i destruktivnoj instituciji SDA. Posećujem ti tu subotarsku bibliju i umirem od smejurije kako imate obraza da je studirate u subotnjim školama ali nemate smelosti da je ovde citirate.

Evo još jednom isto da vidimo hoćeš li odgovoriti jer si ti HRISTOLIK sa karakterom.

Šta je uredba adventnog Boga Isusa Ellen G White i kako morate da interpretirate Marko 12,29?

Nego šta je bilo sa mojim pitanjima? ja kažem da subotari ne znaju mnogo o advetnu sedmog dana.
1.Pitanje: Zašto Baalov krst u subotarski logo?
SDAlogo.jpg

2.Pitanje: Koji DUH vodio Doktora i Teologa Jack J Blanco kada je prevodio subotarsku biblijku?

default.jpg

[/COLOR]

NE svi vas mrže i zato postiraju svakojake laži, a vaš odgovor na to je:

jok.GIF
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You will BURN & rot in HELL.

Način na koji ste se Vi g. Smeško ophodili prema svojim sagovornicima, zaslužio je ćutanje...

Luk 23:8 A Irod, videvši Isusa, bi mu vrlo milo; jer je odavno želeo da Ga vidi, jer je mnogo slušao za Njega, i nadaše se da će videti od Njega kakvo čudo.
Luk 23:9 I pita Ga mnogo koje za šta; ali mu On ništa ne odgovori.

Prvo i prvo udostoji se i odgovori na pitanja o SDA da iskoristiš priliku i upoznaš forum sa subotarskim učenjem a potom sve ostalo! Nego kako se ja to ophodim? Kaži koga sam ja to prozvao GLUPANOM kako to posvećeni pastor SDA sa darovima proricanja ovde radi, njega nisi našo da savetuješ, zašto?

Ti sledbenik Isusa Ellen G White a ne Hristov zato si takav kakav jesi "LAŽOV i ne legaš uveče ako tokom dana nisi smislio prevaru i bogohulu da bi nekoga zaveo.

Poslednja izmena:
STARI I NOVI ZAVET (ZAKON)

Postovanje prijatelju Neo The Chosen One;

Mnogo ti hvala za ovaj tekst, samo nije na odmet da znas da mi citamo tvoje komentar i prosudjuemo sta pises.

Prvo, zasto nisi naveo ko je autor teksta, ili si ga ti satavio?

Vidim da neko egovori u ime Crkve pravoslavn pa i to je dobro.

DA LI SI PRIMETIO SLEDECU IZJAVU IZ TEKSTA KOGA SI POSTIRAO:

"Ostavljamo svakome da sam donese zaključak.
Stav Pravoslavne Crkve je sasvim jasan - za pravoslavne hrišćane, osim dekaloga (deset Božijih zapovesti), sve ostale starozavetne zapovesti su neobavezujuće."

Da li si ti ovo dobro razumeo?
Autor tvrdi da PC ne postoje ostale starozaveten zakao, ali DEKALOG (deset Bozjih zapovesti, ne spada u tu kategoriju.
To znaci da Pravoslavni priznaju DEKALOG
. Da li je tako?

Ako je tako, da li ti je poZnato da je cetvrta zapovest u centru Dekaloga, pa ako priznajete Deset Bozjih zapovesti
otkuda da ne priznajete i Subotu?

Prerma tome morate napraviti izbor, ili ako priznajete Dekalog da priznate i subotu, ili ako odbacijete subgotu time svedocite da ne priznajete Dekalog.

Pred vama je izmor.

Sve najbolje.
[

(odgovor na poruku #803)

Poštovani pravoslavni prijatelji,

Niko se od hrišćana (Adventista Sedmog dana) NE OPRAVDAVA držanjem zakona!

Mi smo ODLUČILI da izrazimo našu zahvalnost i ljubav svome STVORITELJU...

time što ćemo POSLUŠATI sve što izlazi iz usta Božjih!

Mat 4:4 A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.

Luk 4:4 I odgovori mu Isus govoreći: U pismu stoji: Neće živeti čovek o samom hlebu, nego o svakoj reči Božijoj.

Tako je Hrist radio i tako smo mi odlučili da činimo.

...

Lepo ti je rečeno da ga ne osuđuješ ni zbog jela ni zbog pića al tih subotarskih SUBOTA! ali ti po starom, hajd prozivaj ga sada GLUPAKOM po tom tvom običaju da vidimo subotarski karakter.

Ili može i;

You are of the DEVIL.
You will BURN & rot in HELL

Al:

Seme zlikovačko.

...

POSLUŠNOST svim Božjim zapovestima NEMA VEZE sa našim opravdanjem...

(kao što rekoh, niko se od nas ne opravdava držanjem zakona)

POSLUŠNOST je samo uzvraćanje ljubavi našem dragom Bogu, Isusu Hristu!

Isus Hrist:

Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.

Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.

Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla

Joh 15:10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.

Da li je Hrist prekršio jednu Božju zapovest? Zašto je bio poslušan Ocu? Zbog ljubavi, zar ne?

Zato Vi možete da se pozovete pred Ocem nebeskim, na Hristovu pravdu!

Da li hoćete da i Vi UZVRATITE LJUBAV svom STVORITELJU i Spasitelju, Isusu Hristu?

Nije teško!

"zapovesti Njegove nisu teške"

1Jn 5:2 Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.
1Jn 5:3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
1Jn 5:4 Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.
...
1Jn 5:12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
1Jn 5:18 Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne greši, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega.

Poslednja izmena:
Nije sedmi dan subota vec shabat,dan odmora,dan pocinka a na srpskom NEDELJA tako da i to postujemo nedeljom ne radimo.

Prvo Shabat, znaci odmor.
A Gospod Bog je to tebi iso kao imeni objasnio: A SEDMI JE DAN SUBOTA I TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA.
TO JE ONAJ DAN KOJI JE SVEZNAJUCI BOG POSVETIO I BLAGOSLOVI. DAKLE TO JE SEDMI DAN.

POSOTO ZNAM DA POZNAJES NOVI ZAVET, TO TI JE JASNO DA U CELOJ BIBLIJI SAMO SUBOTA SE NAZIMA SEDMIDAN, A NEDELJA NE, NEGO SE ONA NAZIVA PRVI DAN, A TO JE PRVI RADNI DAN U KOJI JE I BOG POCEO DA STVARA OVAJ SVET.

TRECE, NEDELJA NA SRPSLOKM UOPSTE NE ZNACI SABAT, NE ZNACI SIDMI DAN, NERGO PRVI, I ZNACI AKO HOCES DA PREVODIS REC NEDELJA, NE DELAJ.

ONO STO MI ZELIMO DA PRENESEMO TO JE BOZJA PORUKA, DA NEDELJA NIJE SEDMI DAN ZA KOGA JE BOG REKAO DA SE NE RADI, A SUBOTA JESTE, A NEDELJA JE SAMO PRVI RADNI DAN I NE POSTOJI ZAPOVEST U CELOJ BIBLIJI DA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU.

Zeli ti sve njabolje

(odgovor na poruku #803)

Poštovani pravoslavni prijatelji,

Niko se od hrišćana (Adventista Sedmog dana) NE OPRAVDAVA držanjem zakona!

Mi smo ODLUČILI da izrazimo našu zahvalnost i ljubav svome STVORITELJU...

time što ćemo POSLUŠATI sve što izlazi iz usta Božjih!

Mat 4:4 A On odgovori i reče: Pisano je: Ne živi čovek o samom hlebu, no o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih.

Luk 4:4 I odgovori mu Isus govoreći: U pismu stoji: Neće živeti čovek o samom hlebu, nego o svakoj reči Božijoj.

Tako je Hrist radio i tako smo mi odlučili da činimo.

...

Licemerno!

Vi ste rugao i sramota za numerično jedinog Boga i spasitelja našega preko Hristosa, zašto?
Zato što prozivate ljude GLUPACIMA ili seme zlikovačko! nije dosta, evo još.

Zato što:

Mrzite videti kako drugi Duhovno napreduju.
Umesto da ljubite vi mrzite
Nemate saosećanja za potrebe ostalih jer ste samopravični.
Krijete istinu od prostih ljudi.
Zato što ne težite da činite dobro i da širite pozitivan duh.
Zato što ovde prosipate mržnju i širite razdor i svađe među narodima i nacijama.

ONO STO MI ZELIMO DA PRENESEMO TO JE BOZJA PORUKA, DA NEDELJA NIJE SEDMI DAN ZA KOGA JE BOG REKAO DA SE NE RADI, A SUBOTA JESTE, A NEDELJA JE SAMO PRVI RADNI DAN I NE POSTOJI ZAPOVEST U CELOJ BIBLIJI DA TREBA DA PRAZNUJEMO NEDELJU.

Pa šta čekaš?

Citiraj mi Jovana 1,1 do pet(5) iz subotarske biblije da je ovde zajedno prostudiramo.

Nego jesi se izvinio dotičnom što si ga lično uvredio kada si ga prozvao GLUPAKOM? nisi! kako to? šta ego ti ne dozvoljava il šta je problem. Vi subotari ne znate za: Izvini (oprosti), molim, hvala, A?

Poslednja izmena:
Ja sam prijatelju kao odgovor na pitanje zasto Bog mrzi na subote jevreske naveo ovaj tekst iz Biblije,

Mika1932 Pogledaj poruku

Pa to i ja tebi kazem: Veruj Bogu i proroku Isiji koga si citirao:

"VO POZNAJE GOSPODARA SVOJEGA I MAGARAC JASLE GOSPODARA SVOJEGA, A IZRAILJ NE POZNAJE, NAROD MOJ NE RAZUME.
DA GRESNA NARODA! NARODA OGRZLA U BEZAKONJU, SEMENA ZLIKOVACKOGA, SINOVA POKAVRENIH!
OSTAVISTE GOSPODA, PREZRESTE SVECA IZRAILJEVA, ODSTUPISTE NATRAG
." Isaija 1,3.4.

A evo kako je to mudri Smesko razumeo i protumacio:

"Slažem se sa onim što je rec(eno! ako im nisi GLUPAK onda jesi seme zlikovac(ko

Smesko, da li ti ismejavas proroka Isaiju ili se rugas sa Jehovom, cije reci sam naveo?

Smesko, zr ti nisi uopste razume ovo: "CUJTE NEBESA I SLUSAJ ZEMLJO, JER GOSPOD GOVORI:
SINOVE ODGOJIH I PODIUGOH, A ONI SE ODVRGOSE MENE." Isija 1,2
I posle ovoga sledfi tekst koji sam naveo..

Smesko da li jos uvek mozes reci da neko ko procita ove tekstvove naziva ljude "sinovi zlikovacki"?

Ljudi, u koju grupu vi stavljate ovog izgubljenog Smeska?

Poslednja izmena:
Koje ljude ti kao pitaš? one koje prozivaš GLUPANIMA ili one koje svrstaš u SEME ZLIKOVAČKO?

Kolega niko nije ovde prozivao nikod GLUPAKOM do tebe posvećenog subotarskog pastora sa darom proricanja a koliko ja vidim ti ni nemaš obraza da mu se izvineš i tražiš oprost za Bogohulu koju si počinio, sramota.
Nego šta beše jesi dorastao ili nisi kadar da razmeniš mišljenja oko tih tvojih SUBOTA ? ja te lepo pito a ti još se nećkaš odgooriti, šta je plašiš se da hrabro svedočiš o svojim uverenjima Luka 12:11,12 A pastor Mico?
Hajd da ti ja držim lekcije iz te Teologije smeš, nesmeš?

Ali bez fantaziranja ljudskih uredbi i naravno obraćanja na personalno jer meni poniženje tebe vređati.

Prvo Shabat, znaci odmor.
A Gospod Bog je to tebi iso kao imeni objasnio: A SEDMI JE DAN SUBOTA I TADA NEMOJ RADITI NIJEDNOGA POSLA.
TO JE ONAJ DAN KOJI JE SVEZNAJUCI BOG POSVETIO I BLAGOSLOVI. DAKLE TO JE SEDMI DAN.

POSOTO ZNAM DA POZNAJES NOVI ZAVET, TO TI JE JASNO DA U CELOJ BIBLIJI SAMO SUBOTA SE NAZIMA SEDMIDAN, A NEDELJA NE, NEGO SE ONA NAZIVA PRVI DAN, A TO JE PRVI RADNI DAN U KOJI JE I BOG POCEO DA STVARA OVAJ SVET.

TRECE, NEDELJA NA SRPSLOKM UOPSTE NE ZNACI SABAT, NE ZNACI SIDMI DAN, NERGO PRVI, I ZNACI AKO HOCES DA PREVODIS REC NEDELJA, NE DELAJ.

Zeli ti sve njabolje

Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

The word Shabbat derives from the Hebrew verb shavat. Although frequently translated as "rest" (noun or verb), another accurate translation of these words is "ceasing [from work]", as resting is not necessarily denoted. The related modern Hebrew word shevita, (labor strike), has the same implication of active rather than passive abstinence from work. The notion of active cessation from labor is also regarded as more consistent with an omnipotent God's activity on the seventh day of Creation according to Genesis.

:whistling: dan odmora,srpski nedelja,ne delovati,ne raditi :cool:

Postovanje prijatelji formasi,

Svakako ste i vi primetili da danima nas cenjeni prijatelj SMESKO, pita me da mu kazem dali je glupopak?

Evo njegovih reci:

"Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?
Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?
Hajd prozivaj mene Glupakom ako smeš!"

On ovo neprestano ponavlja u razlicitim formama.

Ja pokusavam da ga zaubidjem, jer ne zelim da ga vredjam, ali posto je toliko uporan, nije lepo da ga ignorisem,
pa sam resio da pokusam da udovoljim njegovoj zelji.

Smesko, pre svega, ja ne znam odgovor na tvoja pitanja, za to moraces se obratiti psihijatru.

Mislim da je od tebe veoma pohvalno sto si skupio hrabrost da bilo kome postavis to pitanje,
to je znak da bi ti psihijatar mogao pomoci.

Odkada si ti primetio da nesto nije uredu?

Da se to nije pojavilo odonda kad si posle procitanog tekasta iz knjige proroka Isaji gde Gospod govor i naziva Izrailjce "seme zlikovacko, a ti to pripisao nekome smrtnik, i nisi ni premetrio da Jehova govori? Ako je od tada, to jeste ozbiljan znak.

Ako potrazis psihijatra ja verujem da ce ti on reci istinu.

Medjutim, posto toliko dugo insistiras da bas cujes moje skromno misljenje, pa da udovoiljim tvome zahtevu.

Ti pitas da li si glupak?

Ja cu odgovoriti Hristovim recima: "TI KAZA".

Zelim ti sve najbolje i brzi oporavak

Poslednja izmena:
Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
9 Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
10 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

The word Shabbat derives from the Hebrew verb shavat. Although frequently translated as "rest" (noun or verb), another accurate translation of these words is "ceasing [from work]", as resting is not necessarily denoted. The related modern Hebrew word shevita, (labor strike), has the same implication of active rather than passive abstinence from work. The notion of active cessation from labor is also regarded as more consistent with an omnipotent God's activity on the seventh day of Creation according to Genesis.

:whistling: dan odmora,srpski nedelja,ne delovati,ne raditi :cool:

Postovanje Neo The Chosen One,

Mnogo ti hvala sto si naveo celu cetvrtu zapovest iz Bozjeg zakona Dekaloga. To je za pohvalu.

Dao si jedan tekst koji bi navodno trebao da objasnii ili ddefinise cetvrtu zapovest, ali ponovo nisi naveo izvore odakle si ga uzeo.
Tako si pre nekoliko dana pokupio sa neta neke gluoposti koje nemaju veze sa istinom. Molim te navedi izvore tekstova koje postiras.
Mi zelimo da znamo ko je taj autoritet koji to tvrdi.

Ovo je zvanicno objasnjenje:

"Subota, Jevr. shabbath, znaci dan odmora, prestanak sa radom, i shhabbathon, koje dolazi od shabbath, oboje od subote, prestati, odmoriti, drzati Subotu. Sedmicni dan odmora, koji je Bog uspostavio na kraju sedmice stvaranja, i svetokovan od strane onih koji ucestvuju u slavljenu Boga, Jevreji i hriscani u Hristovo vreme." Bible Commentary, Vol. 8. p. 935

Recnik Vujaklija: " Sabat, ( jvr, schabbath) sabat

Evo sta kaze najveci recnik engleski Webster: (Posto vidim da citas engleski da ne prevodim).

"Sabbath, sabat, lat. sabbatum, Gr. sabbaton,; Hibr. shabbath, prom Heb. shabbath, TO REST FROM LABOR.
The day set apart from in the forth commandement of the Decalogue, to be observ as a day of the rest from all secular labor, or employement.
This was originally the seventh day of the week (Saturday), as a day on which God rested from the work of creation; and this day is still observed by the Jews and some christinas as the Sabbath
." Webster's New tventieth century Dicitionary, p, 1591.

Mislim da su ti ova dva navoda dovoljna da razumes da je Jevrejski sabat, Subota, dan odmora, koji i dnas drze Jevreji i neki hriscani.
Ako ti je potrebno jos, samo reci, ali bih morao da se odsetam do bibliotek, jer nemam sve knjige u svojoj bibliotek

Sa tobom je zaista lepo diskutovati.

Zelim ti sve najbolje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back