Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je uredba adventnog Boga Isusa Ellen G White i kako morate da interpretirate Marko 12,29?

Nego šta je bilo sa mojim pitanjima? ja kažem da subotari ne znaju mnogo o advetnu sedmog dana.

1.Zašto Baalov krst u subotarski logo?

2.Koji DUH vodio Doktora i Teologa Jack J Blanco kada je prevodio subotarsku biblijku?

NE svi vas mrže i zato postiraju svakojake laži, a vaš odgovor na to je:

You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.

Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

Kako to da čovek...

"koji SAV ZAKON održi a sagreši u jednom, kriv je za sve"

Kojom kanalizacijom vam dolaze ti zakoni bez i jedne jeretične rečenice i naravno:

Kakva ti je to ljubav ako ne ljubiš već mrziš i neistomišljenike prozivaš GLUPACIMA?
Drugo još mi ni jedan subotar nije kazao dal ste pod zakonima i zašto samo tim zakonima svatate šta je greh?
Čekam odgovor.

Idolopoklonici subote,obozavaoci subotnjeg dana itd:mrgreen:

Tako Vi dakle umirujete probuđenu savest?

I apostol Pavle je mislio da službu Bogu čini kada je proganjao hrišćane...

Act 26:9 Tako i ja mišljah da mi valja mnoga zla činiti protiv imena Isusa Nazarećanina,
Act 26:10 Kao što i učinih u Jerusalimu; i mnoge od svetih ja zatvarah u tamnice, primivši vlast od glavara svešteničkih; i kad ih ubijahu, pristajah na sud.
Act 26:11 I po svim zbornicama mučeći ih često, nagonjah da hule na Isusa; i odviše mrzeći na njih gonjah ih tja i do tuđih gradova.

Nisam, retko ko je to uspeo. Jesi li ti?

Ali, onda niste hrišćanin...

Mat_16:24 Tada Isus reče učenicima svojim: Ako ko hoće za mnom ići, neka se odrekne sebe, i uzme krst svoj i ide za mnom.
Mar_8:34 I dozvavši narod s učenicima svojim reče im:
Ko hoće za mnom da ide neka se odrekne sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide.
Luk_9:23 A svima govoraše: Ko hoće da ide za mnom neka se odreče sebe i uzme krst svoj i ide za mnom.

.. Vi ste formalno (rekli bi simpatizer, ako ste uopšte simpatizer) hrišanin...

Da li znate šta sve podrazumeva ovaj Hristov poziv?
Da li ste čitali jevanđelja?

Dragi diskutanti,

Ja sam se ovog popodneva (onako uzgred) uključio u razgovor...

(jer videh da ste se zadržali sve vreme na JEDNOM UČENJU (učenju o besmrtnosti duše))

a nisam još stigao da pročitam šta je pisano od mog poslednjeg posta...

Možda bi svi vi koji mi se obraćate mogli da budete strpljivi da sve to i pročitam i da onda pružim odgovor?

(ne znam koliko će mi vremena trebati, jer mnoge obaveze me čekaju preko radne sedmice)

Ali iskreno se nadam da ćemo nastaviti razgovor o svemu rečenom!
(ako ne u ovoj, onda sigurno u nekoj drugoj temi)

Neka vas sve dragi Bog blagoslovi i čuva

Tako Vi dakle umirujete probuđenu savest?

I apostol Pavle je mislio da službu Bogu čini kada je proganjao hrišćane...

Act 26:9 Tako i ja mišljah da mi valja mnoga zla činiti protiv imena Isusa Nazarećanina,
Act 26:10 Kao što i učinih u Jerusalimu; i mnoge od svetih ja zatvarah u tamnice, primivši vlast od glavara svešteničkih; i kad ih ubijahu, pristajah na sud.
Act 26:11 I po svim zbornicama mučeći ih često, nagonjah da hule na Isusa; i odviše mrzeći na njih gonjah ih tja i do tuđih gradova.

Smesni ste,vama treba umirenje za savest jer znate da ste sekta,otpad od Crkve Hristove.

Mika

U pravu si,ali Isus se nikada nije koristio lažnom tematikom ili paganskom da bi objasnio nešto, tako da je nemoguće da je izmislio priču o Lazaru,iako ima dosta alegorije u njoj.

Postovanje Emanuilo,
drago mi je da si jos tu. Volim ja sa tobom da diskutujem.

Sto se tice prica koje je Hristos iznosio, On je upravo preko tih prica koje su postojale u narodu, iznosio velike istine da bi ljudi lakse mogli razumeti istinu.
Prema tome, neke price je popravio, prosirio, a neke je izneo onakve kakve su postojale.

Evo sta kazu teoloski strucnjaci: "Prica je literalna sprava u kojoj kratak narativ, bilo istinit ili zamisljen, ilustruje moralnu ili duhovnu istinu." BC 8,p 810
U svim pricama, detalji ne moraju biti znacajni, ali pomocu njih Isus je prenosio istinu.

Jevreji veruju da ce svi Avramovi potpmci biti spaseni i da ce ih u Raju Avram svakoga od njih primiti u svoje narucje..

"Prica o bogatasu i ubogom Lazaru data je da pokaze da svoju buducnost svako odredjuje izborom i koriscenjem prilika u ovom zivot.
Posle smrti nema izbora, nema promene, niti ima prelaska iz mesta mucenje u prebivalicte spasenih."
BC, 5, p. 830
-----------------------

Ali postoji još nešto, što najviše govori protiv tvrdnje da je ovaj tekst obična priča kao i sve druge - to je činjenica da Hristos samo ovde spominje jedno lično ime - Lazar. Ako je to samo obična izmišljena priča, ne bi bilo nikakve potrebe da se spominje prosjakovo ime, jer " priča " i bez toga ima istu poučnu vrednost.

Slazem se sa tobom da Isus spominje Lazara, ali spominje i Avrama i njegovo narucje. Ako zbog toga sto je Isus spomenuo Laqzarovo ime smatras da je prica doslovna, onda moras prihvatiti i Avrmovo narucje za istinito i doslovno.

Pa prem tome za mene to sve svedoci da prica nije istinita, nego je obicna prica koju je Isus upotrebio da preko nje prenese istinu o odluci koju svako od nas danas treba da napravi a ne posle smrti, jer posle smrti nema promene.
-----------------------------
Ali, duša se često poistovećuje sa duhom.

Mozda si u pravu, ali Bog je prilikom stvaranja napavio jasno razdvajanje, jer Sveto pismo tvrdi"
Stvori Bog coveka od PRAHA zemaljskoga, dunu mu u nois DUH zivotni i posta covek DUSA ZIVA." 1. Mosjijeva 2,7
Prema ovome dusa postoji samo kad su telo, materija, i Dah zivotni zajedno, a ne odvojeno od njih.

U Bibliji cesto se rec dusa upotrebljava da oznaci ljude, sto nema veze sa dusom.
----------------------------

Mi ga razumemo ovako:

„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)

Drago mi je da si i ovo naveo. Isus ovde ne govori o dusi koja zivei zauvek, nego govori o vaskrsenju.
Uzmi kontekst u obzir. "A pristupise mu neki od sadukeja. KOJI KAZU DA NEMA VASKRSENJA." Luka 22,27.

Sadukeji su izmislili price o sedam brace koji su umirali i svaki je posle smrti svoga brata ozenio svoju snaju, cija ce zena biti posle vaskrsenja?
To su sadukejski trikovi i zamke.
Isus tvrdi da se posle vaskrsenja ljude nece zeniti ni devojke udavati. I onda kaze: "Bog nije Bog mrtvih, nego zivih, JER ZA NJEGA SVI ZIVE."
prevod dr. Zagoda. Ovaj prevod ne kaze da su svi mrtvi za Boga zivi, nego da svi za Njega ZIVE.

"A Bog nije Bog mrtvih, nego zivih, jer za nj, svi zive." Stvarnost.

Prema tome ovde nema ni reci o dusi ni o zagrobnom zivotu.
Hristos odgovara sadikejuma i uverava ih da ce biti vaskrsenje mrtvih, iako su to oni odbacivali, Bogu nije tesko da ih vaskrsne.
Zato kad se napravi analiza teksta jasno se vidi da to ne govori o dusi ni o zagrobnom zivotu.

Sve najbolje

Zaboravio si da ga prozivaš GLUPAKOM, kako to?

„A Bog nije Bog mrtvih nego živih; jer su njemu svi živi.“ (Lk. 20:38)

Jedno pitanje za subotare:

A jesu li živi i oni što prozivaju neistomišljenike GLUPACIMA?

jok.GIF
il to nije bitno, važno je daš desetak i svetkuješ starozavetnu subotu,

Poslednja izmena:
Volja Bozja je izned svega i merilo svega ....

Prijatelju, ne brkaj pojmove.
Elen Vajt nema veze sa tim sto ti tvrdis.
Nismu naveli nijedan njen tekst iako ih ima mnogo, neko iskljucivo iznosimo izjave Bozje reci.

Medjutimj, mora da te pohvalim dao si zaista mudru i duboku misao u ovopj izjavi:

"Volja Bozja je izned svega i merilo svega." Potpuno se slazem sa tobom!
Samo da li ti je poznato d aje Volja Bozja izrazena u Njegovom zakonu DEKALOGA?

Mika1932;21931006]Pa to i mi radimo.
I mi se borimo sa sektasima i "Prozivate GLUPACIMA" ono sto iznsimo je zaista dobro prozvakano Od Doktora i Teologa kao što su Jack J Blanco

Sve najbolje

jok.GIF

Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.

Pogubna i desturktivna sekta koja ljubaznim rečima proziva ljude GLUPACIMA širi versku mržnju i netoleranciju uvek kada mema argumentovanih komentara.

Poslednja izmena:
Smesko:

Način na koji ste se Vi g. Smeško ophodili prema svojim sagovornicima, zaslužio je ćutanje...

Luk 23:8 A Irod, videvši Isusa, bi mu vrlo milo; jer je odavno želeo da Ga vidi, jer je mnogo slušao za Njega, i nadaše se da će videti od Njega kakvo čudo.
Luk 23:9 I pita Ga mnogo koje za šta; ali mu On ništa ne odgovori.

Prvo i prvo udostoji se i odgovori na pitanja o SDA da iskoristiš priliku i upoznaš forum sa subotarskim učenjem a potom sve ostalo! Nego kako se ja to ophodim? Kaži koga sam ja to prozvao GLUPANOM

Odgpovor:

Priznajemo da nisi nazvao glupakom nego ovako:

Smesko:

You are of the DEVIL.= vi ste djavoli
You are like your father the DEVIL. = vi ste kao otac djavola
You have the spirit of SATAN. = vi imate duh sotonski
You will BURN & rot in HELL.[/FONT] vi cete izgoreti u paklu.

Smesko basti hvala na uctivosti, bontonu i lepom monasanju.
Zasluzio si da te moderator urami i stavi iznad glave kao sveca.

Smesko:

Način na koji ste se Vi g. Smeško ophodili prema svojim sagovornicima, zaslužio je ćutanje...

Luk 23:8 A Irod, videvši Isusa, bi mu vrlo milo; jer je odavno želeo da Ga vidi, jer je mnogo slušao za Njega, i nadaše se da će videti od Njega kakvo čudo.

Prvo i prvo udostoji se i odgovori na pitanja o SDA da iskoristiš priliku i upoznaš forum sa subotarskim učenjem a potom sve ostalo! Nego kako se ja to ophodim? Kaži koga sam ja to prozvao GLUPANOM

Odgpovor:

Smesko:

Zasluzio si da te moderator urami i stavi iznad glave kao sveca
.

Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?

Ovo znam da su te naučili napamet! ali dal znaš koji je to Sveti DUH vodio Doktora i Teologa Jack J Blanco dok je prevodio subotarsku bibliju?

Još imaš obraza da se javiš pljuc pljuc kakvoga li karaktera, evo ti ceo text.

When I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

http://www.ellen-white.com/EllenWhiteMistakes.html Lamac iz KANALA
http://www.topix.com/forum/religion/seventh-day-adventist/TS4SCQNBNO6EVA5SU
Me inhim wrote:
The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.
It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

E a sada kaži forumašima koji tebe to Sveti DUH voda da ljude ovde prozivaš GLUPACIMA i da LAŽEŠ da je Smeško rekao kada lepo svi vidimo ko je i šta je napisao?
Ti sledbenik Isusa Ellen G White a ne Hristov zato si takav kakav jesi "LAŽOV i ne legaš uveče ako nisi smislio prevaru i bogohulu.

Poslednja izmena:
Prijatelju,
covek ti je izneo jasan biblijski tekst, koji nema veze sa nam niti te iko pita ko smo mi.
Zasto ne odgovris na biblijswki tekst nego napadas coveka koji nije ni kriv ni duzan?

"Није човек створен ради суботе, него субота ради човека".

" Господу су додијали јеврејски празници и субота и на њих мрзи душа Његова (Иса. 1.13-14)

Ako ne verujes meni veruj Bogu:whistling:

Mika1932;21931006]Pa to i mi radimo.
I mi se borimo sa sektasima i "Prozivate GLUPACIMA" ono sto iznsimo je zaista dobro prozvakano Od Doktora i Teologa kao što su Jack J Blanco

Sve najbolje

jok.GIF

Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.

Pogubna i desturktivna sekta koja ljubaznim rečima proziva ljude GLUPACIMA širi versku mržnju i netoleranciju uvek kada mema argumentovanih komentara.

SMESKO, ZBOG TAKVOG BEZUMLJA SI BANOVAN NA DVA FORUMA. PO SVOJ PRILICA RADIS MARLJIVO TO BI TE I OVDE MOGLKO SNAQCI.

Sve najbolje

Smesko:

Odgpovor:

Smesko:

Prvo i prvo smeš li i mene prozvati GLUPAKOM ili ne smeš?

Zašto mene da urame? zar im ja ovde miljenik pa mogu prozivati ljude GLUPACIMA i da mi potom dižu i reputacionu moć ili si ti iz njihove ulice pa se BEZ KONTROLE ovde izražavaš bez ikave smetnje?

Nego šta je bilo sa ovim:

http://forum.krstarica.com/showthre...edmog-dana?p=21930194&viewfull=1#post21930194

ili sa ovim:

http://forum.krstarica.com/showthre...edmog-dana?p=21930516&viewfull=1#post21930516

I imaš komentar na ovo ili uvek kada nemaš argumente onda spamuješ forum tvojim fantazijama.

"Није човек створен ради суботе, него субота ради човека".

" Господу су додијали јеврејски празници и субота и на њих мрзи душа Његова (Иса. 1.13-14)

Ako ne verujes meni veruj Bogu:whistling:

Pa to i ja tebi kazem: Veruj Bog i proroku Isiji koga si citirao:

"VO POZNAJE GOSPODARA SVOJEGA I MAGARAC JASLE GOSPODARA SVOJEGA, A IZRAILJ NE POZNAJE, NAROD MOJ NE RAZUME.
DA GRESNA NARODA! NARODA OGRZLA U BEZAKONJU, SEMENA ZLIKOVACKOGA, SINOVA POKAVRENIH!
OSTAVISTE GOSPODA, PREZRESTE SVECA IZRAILJEVA, ODSTUPISTE NATRAG."
Isaija 1,3.4.

Pitanje: Sta misli ako bi ovakvi koje Isaija ovde opisuje praznovali nedelju, dali bi njihovu svetkovinu Bog primio?

Da li bi ti od takvih otpadnika primio bilo kakve svetkovine, darove, zrtve i prinose?
Bog ih ne prima. Da li Ga osudjujes zbog toga?

Sada ako ti i dalje iz toga izvodis zakljucak da Bog mrzi na Subotu koju je ustanovio prilikom stvaranja i koju je upisao u DEKASLOG, onda ti izvrces Bbbliju i osudjujes Boga da je rekao ono sto nije rekao.

Sve najbolje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back