Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti cutis, ne smes da odgovoris na sopstvena pitanja

Ja sam postavio pitanja svim hrišćanima Pravoslavne vere i očekujem da dobijem njihovo svedočanstvo...

ako su zaista pravi hrišćani.

Ali ako su to hrišćani samo po etiketi, onda oni nemaju šta da kažu.

Nije meni teško da napišem svoje iskustvo, ali dozvolite mi da prvo završim razgovor sa svima onima koji su napadali Adventiste Sedmog-dana...

AKO NIJEDAN OD UPITANIH NEMA ŠTA DA KAŽE

(ili ako javno priznaju da nisu hrišćani, već formalni vernici - onda ću ja prestati da ponavljam moja pitanja o ličnom iskustvu, i preći ćemo na odgovore kako sam ja pobedio svoje grehe)

Ako hoćete da budete pošteni Vi ćete videti ko koga ovde proziva... nismo mi postavili ovu temu, nego Pravoslavni vernici i od početka se trude da omalovaže hrišćane Adventiste Sedmog-dana...

i na koji način to rade? Da li moja pravoslavna braća rukovode Hristovom principima (istine i pravde), ili se koriste sva sredstva (vređanje, ruganje, laž - stalno vađenje iz konteksta i davanje drugog smisla od rečenog) samo da bi se na bilo koji način ismejali i ocrnili adventistički hrišćani?

Ako ste svi vi zaista hrišćani, onda ćete morati to da POKAŽETE LIČNIM PRIMEROM...

a ako niste, onda nećete moći da pružite lični primer!

Poslednja izmena:
Ja sam postavio pitanja svim hrišćanima Pravoslavne vere i očekujem da dobijem njihovo svedočanstvo...

ako su zaista pravi hrišćani.

Ali ako su to hrišćani samo po etiketi, onda oni nemaju šta da kažu.

Nije meni teško da napišem svoje iskustvo, ali dozvolite mi da prvo završim razgovor sa svima onima koji su napadali Adventiste Sedmog-dana...

AKO NIJEDAN OD UPITANIH NEMA ŠTA DA KAŽE

(ili ako javno priznaju da nisu hrišćani, već formalni vernici - onda ću ja prestati da ponavljam moja pitanja o ličnom iskustvu, i preći ćemo na odgovore kako sam ja pobedio svoje grehe)

Ako hoćete da budete pošteni Vi ćete videti ko koga ovde proziva... nismo mi postavili ovu temu, nego Pravoslavni vernici i od početka se trude da omalovaže hrišćane Adventiste Sedmog-dana...

i na koji način to rade? Da li moja pravoslavna braća rukovode Hristovom principima ili se koriste sva sredstva samo da bi se omalovažili Adventistički hrišćani?

Ako ste svi vi zaista hrišćani, onda ćete morati to da POKAŽETE LIČNIM PRIMEROM...

a ako niste, onda nećete moći da pružite lični primer!

pa mi se ispovedamo bogu u crkvi njegovoj a ne sektasima cija se prorocica molila sotoni po sopstvenoj vizji 29 dana....

Zašto ne bi podelili iskustvo pobede nad grehom?

?

najprostoji i jedini nacin su post i molitva ali ne samo post u smislu jela i pica vec duhovni post od zlih misli i osecanja..ali definitivnu pobedu nad grehom moze pruziti samo duh sveti,spustanjem duha svetoga na licnost koja je svoj zivot prozivela po jevandjelju.....takvih je pregrst u pravoslavlju i bog deluje kroz njih i dan danas cineci cuda isceljenja

255351_432632193448228_1691699111_n.jpg

najprostoji i jedini nacin su post i molitva ali ne samo post u smislu jela i pica vec duhovni post od zlih misli i osecanja..ali definitivnu pobedu nad grehom moze pruziti samo duh sveti,spustanjem duha svetoga na licnost koja je svoj zivot prozivela po jevandjelju.....takvih je pregrst u pravoslavlju i bog deluje kroz njih i dan danas cineci cuda isceljenja

To možemo da čitamo u knjigama...

a šta ste Vi iskusili?

?

Pa kad je pregrst, dja nam bar jednog kao primer.

Postavi ovde njegova cuda, otvori novu stranicun aforumu o tome.
Salji ljude da se lece kod takvih.

I bice vam crkve pune?

Evo i katolika ond akod vas...

Ali osim price nista vise.

Jesli li ti pobedio greh?

RECPET o prizivanju djavola, KOJI JE SVETAC NIKOLAJ OSTAVIO NASOJ PRAVOSLVNOJ BRACI U AMANET:

Opcini starac Amvrosije upitao jednog posetioca, da li on veruje da postoji djavo?

Pa kad je dobio potvrdan odgvor, on isprica ovaj slucaj:

A evo sta se jednom dogodilo.
O pokladama sedeli u drustvu oficiri i medju njima starac vojni svetenik.
Poveo se razgovor o demonima.
Svi oficiri odricali su postojanje njihovo i smevali to kao sujevreje...

Svestenik slusao dugo, pa najzad rekao: vi gospodo ne verujete u demone, i mislite da su to skazke.

A da lo neko od vas zeli, da na sebi iskusi kako zaista demoni postoje?
Javi se jedan postari Oficir.
Dodjite k meni rekne mu svetenik.
Otisao oficir kuci popovoj i ovaj mu da da cita MOLITVENIK; narocito presvetoj BOGORODICI.

Naredi svetenik oficiru da pocne citati molitvenik na casni ponedeljak i to u zakljucanoj sobi.
Oficir tako i postupi.

Kad je poceo oficir citati moltve, on oseti jezu kao da mu mravi idu uz ledja.
U utorak opet citao.
Tada jos jace oseti jezu i uzas, i jos vise kako mu mravi idu uz ledja a kosa se dize uvis.
Jos oseti kao da neko koraca oko nejga.

Treceg dana opet poceo citati, no tada cuje jasno idenje nekoga po sobi, po tom talas jakog i haldnog vetra kako ga udara, i nejdanput cuje podrugljivi i divlji krik:
A i ti gle dosao si na moloitvenik!
Oficir skoci uzasnut, odkljuca vrata, dojuri sveteniku i rekne mu: Sada verujem u demone !

OCIGLEDNO JE OVO RECEPT ZA PRIZIVANJE DEMONA.

Jer kada se citaju molitve Mariji trebala bi da se pojavi Marija ne djavo.

I trebalo bi Bogorodica da odgvori na molitvu ne djavo koji kaze: GLE, DOSAO SI I TI NA MOLITVENIK?

Knjiga Emanuil strana 132,133.

Poslednja izmena:
RECPET o prizivanju djavola, KOJI JE SVETAC NIKOLAJ OSTAVIO NASOJ PRAVOSLVNOJ BRACI U AMANET:

Opcini starac Amvrosije upitao jednog posetioca, da li on veruje da postoji djavo?

Pa kad je dobio potvrdan odgvor, on isprica ovaj slucaj:

A evo sta se jednom dogodilo.
O pokladama sedeli u drustvu oficiri i medju njima starac vojni svetenik.
Poveo se razgovor o demonima.
Svi oficiri odricali su postojanje njihovo i smevali to kao sujevreje...

Svestenik slusao dugo, pa najzad rekao: vi gospodo ne verujete u demone, i mislite da su to skazke.

A da lo neko od vas zeli, da na sebi iskusi kako zaista demoni postoje?
Javi se jedan postari Oficir.
Dodjite k meni rekne mu svetenik.
Otisao oficir kuci popovoj i ovaj mu da da cita MOLITVENIK; narocito presvetoj BOGORODICI.

Naredi svetenik oficiru da pocne citati molitvenik na casni ponedeljak i to u zakljucanoj sobi.
Oficir tako i postupi.

Kad je poceo oficir citati moltve, on oseti jezu kao da mu mravi idu uz ledja.
U utorak opet citao.
Tada jos jace oseti jezu i uzas, i jos vise kako mu mravi idu uz ledja a kosa se dize uvis.
Jos oseti kao da neko koraca oko nejga.

Treceg dana opet poceo citati, no tada cuje jasno idenje nekoga po sobi, po tom talas jakog i haldnog vetra kako ga udara, i nejdanput cuje podrugljivi i divlji krik:
A i ti gle dosao si na moloitvenik!
Oficir skoci uzasnut, odkljuca vrata, dojuri sveteniku i rekne mu: Sada verujem u demone !

OCIGLEDNO JE OVO RECEPT ZA PRIZIVANJE DEMONA.

Jer kada se citaju molitve Mariji trebala bi da se pojavi Marija ne djavo.

I trebalo bi Bogorodica da odgvori na molitvu ne djavo koji kaze: GLE, DOSAO SI I TI NA MOLITVENIK?

Knjiga Emanuil strana 132,133.

evo cime se vi sluzite sektasi namerno izbacujete delove iz knjige samo da bi oklevetali pravoslavlje,jad i beda od vas....

Оптини старац Амвросије упитао једног посетиоца, да ли он верује да постоји ђаво? Па кад је добио потврдан одговор, он исприча овај случај: "А видите, неки одбацују то веровање, и држе да ђаво није ништа друго до олицетворење наших страсти. Такве мисли убацује сам непријатељ човечанства, да би га људи одрицали те да би он слободније на њих дејствовао. Но вероватно ви сте читали у новинама, како у неким домовима бивају чудне појаве: лете предмети сами од себе, чује се лупа, и много слично. То је дејство злих духова. А ево шта се једном догодило. О покладама седели у друштву официри, и међу њима старац војни свештеник. Повео се разговор о демонима. Сви официри одрицали су постојање њихово и исмејавали то као сујеверје, преостало из Средњег Века. Свештеник слушао дуго, па најзад рекао: "Ви, господо, не верујете у демоне, и мислите да су то скаске. А да ли неко од вас жели, да на себи искуси како заиста демони постоје?" Јави се један постарији официр. "Дођите к мени", рекне му свештеник. Отишао официр кући поповој и овај му да да чита молитвеник, нарочито Пресветој Богородици - (а молитве Богородици, примети старац Амвросије, ђаво нарочито мрзи). Нареди свештеник официру да почне читати молитвеник на Чисти Понедеоник и то у закључаној соби. Официр тако и поступи. Кад је почео официр читати молитве, он осети језу као да му мрави иду уз леђа. У уторак опет читао. Тада још јаче осети језу и ужас, и још више како му мрави иду уз леђа, а коса се диже у вис. Још осети као да неко корача око њега. Трећег дана опет почео читати, но тада чује јасно идење некога по соби, по том талас јаког и хладног ветра како га удара, и наједанпут чује подругљиви и дивљи крик: "А и ти гле дошао си на молитвеник!" Официр скочи ужаснут, откључа врата, дојури свештенику и рекне му: "Сада ја верујем у демоне!" (Душеполезное чтение, 1903, II стр. 219).

niko nije pobedio greh to je vasa sektaska zabluda...

TI SA OVIM HULIS NA HRISTA I NJEGOVA UCENJA.

Problem nije kod ans nego kod vas jer ne poznajete takve stavri i nemate znanje jer pripadate hriscansatvo koje je izgubilo poznavanje svetih stavri.

EVO DOKAZA:

Off 2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama:koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.

Off 2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Off 2:17 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od mane sakrivene, i daću mu kamen beo, i na kamenu novo ime napisano, kog niko ne zna osim onog koji primi.

Off 2:26 I koji pobedii održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima;

Off 3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred andjelima Njegovim.

Off 3:12 Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.

Off 3:21 "Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

Off 21:7 Koji pobedi,] dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.

KOLIKO JE POBEDA NAD GREHOM VAZNA DA JE BOG NA KRAJU SVETOGA PISMA TOLIKO PIUTA PONAVLJA!!!

Draga braco pravoslvci, vi ste prevareni.

Mislite da cete zivotom u grehu biti spaseni?

Nema spasenja bez pobede nad grehom i zeljama ovoga sveta.

JAVO VAS JE NAZALOST PREVARIO.

Ako se ne pokajete i ne pobedite greh i ne ostavite zivot u grehu desice se ovo, pa bilo kojoj crkvi da pripada:

Mt 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Mt 25:41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen djavolu i andjelima njegovim.

NIKO NEMOZE DA SLUZI DVA GOSPODARA, BOGU I DJAVOLU. GREHU I PRAVDI, TO JE VARKA DA MOZE:

Mt 6:24 Niko ne može dva gospodara služiti: jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti; ili jednom voleti, a za drugog ne mariti. Ne možete Bogu služiti i mamoni.

Pobeda sveta je pobeda greha:

1.Joh 5:4 Jer svaki koji je rodjen od Boga pobedjuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.

ISUS KAZE DA TREBA DA POBEDIMO I TO TOLIKO ESTO POMINJE JER JE VAZNO, JER NEMA BEZ TOGA SPASENJA A NASI PRAVOSLVCI KAZU NE, TO JE VASA SEKTASKA ZABLUDA???

Pa Bogu se rugate i nazivate ga sektasem.

Sa voim opet pokazujete da vi sa hriscanstvom i ucenjem Isuovim i apostolskim nemate nazalost nista...

Poslednja izmena:
Niko nije u većoj opasnosti od uticaja zlih duhova nego oni koji ne obraćaju pažnju na jasna i mnogobrojna svedočanstva Svetoga pisma i koji poriču postojanje i rad đavola i zlih anđela. Dokle god ne upoznamo njihovo lukavstvo, zli duhovi imaju veliko preiumućstvo. Mnogi prihvataju njihova došaptavanja misleći da čine ono što ih uči njihova vlastita mudrost. Pošto se približavamo poslednjem vremenu, kada će sotona raditi većom silom da prevari i uništi, on svuda širi verovanje da i ne postoji. Njegova je namera da sakrije sebe i način svoga rada.

Veliki varalica ničega se ne boji koliko toga da mi upoznamo njegove planove. Da bi bolje sakrio svoj pravi karakter i svoje namere, on voli da ga tako prikazuju da njegovo ime ne izaziva neko uzbuđenje, nego samo smeh i prezir. Milo mu je kada sebe vidi naslikanog kao smešno ili odvratno biće, unakaženog – pola životinja a pola čovek. Milo mu je kad čuje da njegovo ime spominju u šali i podrugivanju oni koji sebe smatraju pametnim i dobro upućenim.

Sotona se tako vešto pretvara da se često postavlja pitanje: »Zar zaista postoji takovo biće?« Dokaz njegovog uspeha je to što su teorije koje poriču najjasnija svedočanstva Svetoga pisma tako opšte prihvaćene u religioznom svetu. I zato što sotona najlakše vlada nad onima koji nisu svesni njegovog uticaja, Božja Reč nam daje tako mnogo primera njegovog zlog rada, otkrivajući nam njegove tajne sile, i tako nas opominje da se čuvamo njegovih napada.

Sila i zloba sotonina i njegovih četa mogla bi nas s pravom uznemiravati kad ne bismo imali zaštitu i oslobođenje u nadmoćnoj sili našega Izbavitelja. Mi osiguravamo svoje kuće rezama i bravama da bismo sačuvali svoje vlasništvo i svoj život od zlih ljudi, ali retko mislimo na zle anđele koji neprestano pokušavaju da nam se približe, a protiv čijih napada smo nemoćni da se branimo svojom snagom. Kad bi im bilo dopušteno, oni bi poremetili naše misli, pokvarili naše zdravlje, uništili naš imetak i naš život. Njihova jedina radost jeste da donesu nevolju i propast. Strašno je stanje onih koji se odupiru Božjem uticaju i popuštaju sotoninim iskušenjima dok ih Bog ne prepusti vlasti zlih duhova. Oni, pak, koji idu za Hristom, uvek su sigurni pod njegovom zaštitom. Moćni anđeli poslati su sa neba da ih štite. Sotona ne može da probije stražu koju je Bog postavio oko svoga naroda.

Deo iz poglavlja: 31. Delovanje zlih duhova
Iz knjige: Velika borba, Ellen White

Poslednja izmena:
evo cime se vi sluzite sektasi namerno izbacujete delove iz knjige samo da bi oklevetali pravoslavlje,jad i beda od vas....

"Сада ја верујем у демоне!" (Душеполезное чтение, 1903, II стр. 219).

A sta to?
Da se nije pojavila Bogorodica pa smo to izbacili?

Zalosno je ovako nesto.
Moltive Bogorodici javlja se djavo mesto Bogorodica?
Ocigledno se vidi cime se vi bavite.

Ja sam naveo gde se izvetaj nalazi tako da svako moze da proveri ovaj sramni izvestaj o vasem prizivanju demona...

VIDI KAKO SE ODAJU!!!!!!!!!!!!

ZNACI TI SI ZNAO TAJ RECEPT???

KOLIKO CESTO GA PRIMENJUJES I KAKVE KRIKE SVE CUJES???

Poslednja izmena:
TI SA OVIM HULIS NA HRISTA I NJEGOVA UCENJA.

Problem nije kod ans nego kod vas jer ne poznajete takve stavri i nemate znanje jer pripadate hriscansatvo koje je izgubilo poznavanje svetih stavri.

EVO DOKAZA:

Off 2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.

Off 2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.

Off 2:17 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od mane sakrivene, i daću mu kamen beo, i na kamenu novo ime napisano, kog niko ne zna osim onog koji primi.

Off 2:26 I koji pobedi i održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima;

Off 3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred andjelima Njegovim.

Off 3:12 Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.

Off 3:21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

Off 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.

KOLIKO JE POBEDA NAD GREHOM VAZNA DA JE BOG NA KRAJU SVETOGA PISMA TOLIKO PIUTA PONAVLJA!!!

Draga braco pravoslvci, vi ste prevareni.

Mislite da cete zivotom u grehu biti spaseni?

Nema spasenja bez pobede nad grehom i zeljama ovoga sveta.

JAVO VAS JE NAZALOST PREVARIO.

Ako se ne pokajete i ne pobedite greh i ne ostavite zivot u grehu desice se ovo, pa bilo kojoj crkvi da pripada:

Mt 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Mt 25:41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen djavolu i andjelima njegovim.

NIKO NEMOZE DA SLUZI DVA GOSPODARA, BOGU I DJAVOLU. GREHU I PRAVDI, TO JE VARKA DA MOZE:

Mt 6:24 Niko ne može dva gospodara služiti: jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti; ili jednom voleti, a za drugog ne mariti. Ne možete Bogu služiti i mamoni.

Pobeda sveta je pobeda greha:

1.Joh 5:4 Jer svaki koji je rodjen od Boga pobedjuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.

ISUS KAZE DA TREBA DA POBEDIMO I TO TOLIKO ESTO POMINJE JER JE VAZNO, JER NEMA BEZ TOGA SPASENJA A NASI PRAVOSLVCI KAZU NE, TO JE VASA SEKTASKA ZABLUDA???

Pa Bogu se rugate i nazivate ga sektasem.

Sa voim opet pokazujete da vi sa hriscanstvom i ucenjem Isuovim i apostolskim nemate nazalost nista...

da a vi imate posto se vasa prorocica miolila sotoni po sopstvenom priznaju 29 dana,ej bre sotoni se molila jos ga je i stavila na bozji presto....
ti brate onda veci od apostola jer ni oni nisu bili bez greha svaka vam cast,vi ste bezgresni...
rugamo se vama koji ste u duhovnoj prelesti i zabludi da ste pobedili i greh,,samo Hristos moze ukloniti greh..a vi se molite djavolu i on vas huska na crkvu....uostalom kako i ne bi kad je vasa osnivacica to cinila 29 dana

A sta to?
Da se nije pojavila Bogorodica pa smo to izbacili?

Zalosno je ovako nesto.
Moltive Bogorodici javlja se djavo mesto Bogorodica?
Ocigledno se vidi cime se vi bavite.

Ja sam naveo gde se izvetaj nalazi tako da svako moze da proveri ovaj sramni izvestaj o vasem prizivanju demona...

Оптини старац Амвросије упитао једног посетиоца, да ли он верује да постоји ђаво? Па кад је добио потврдан одговор, он исприча овај случај: "А видите, неки одбацују то веровање, и држе да ђаво није ништа друго до олицетворење наших страсти. Такве мисли убацује сам непријатељ човечанства, да би га људи одрицали те да би он слободније на њих дејствовао. Но вероватно ви сте читали у новинама, како у неким домовима бивају чудне појаве: лете предмети сами од себе, чује се лупа, и много слично. То је дејство злих духова. А ево шта се једном догодило. О покладама седели у друштву официри, и међу њима старац војни свештеник. Повео се разговор о демонима. Сви официри одрицали су постојање њихово и исмејавали то као сујеверје, преостало из Средњег Века. Свештеник слушао дуго, па најзад рекао: "Ви, господо, не верујете у демоне, и мислите да су то скаске. А да ли неко од вас жели, да на себи искуси како заиста демони постоје?" Јави се један постарији официр. "Дођите к мени", рекне му свештеник. Отишао официр кући поповој и овај му да да чита молитвеник, нарочито Пресветој Богородици - [B](а молитве Богородици, примети старац Амвросије, ђаво нарочито мрзи). [/B]Нареди свештеник официру да почне читати молитвеник на Чисти Понедеоник и то у закључаној соби. Официр тако и поступи. Кад је почео официр читати молитве, он осети језу као да му мрави иду уз леђа. У уторак опет читао. Тада још јаче осети језу и ужас, и још више како му мрави иду уз леђа, а коса се диже у вис. Још осети као да неко корача око њега. Трећег дана опет почео читати, но тада чује јасно идење некога по соби, по том талас јаког и хладног ветра како га удара, и наједанпут чује подругљиви и дивљи крик: "А и ти гле дошао си на молитвеник!" Официр скочи ужаснут, откључа врата, дојури свештенику и рекне му: "Сада ја верујем у демоне!" (Душеполезное чтение, 1903, II стр. 219).

jos jedan dokaz da iver ne pada daleko od klade kao sto se i vasa prorocica sluzila lazima tako i vi to cinite stvarno ste duhovni otpad

Oni koji su izabrali sotonu za svoga vođu i dozvolili da ih on nadvlada nisu spremni da stupe u Božju prisutnost. Oholost, prevara, razvrat i okrutnost ukorenili su se u njihovom karakteru. Zar oni mogu ići u nebo da večno žive sa onima koje su na zemlji mrzeli i prezirali? Istina neće nikada biti ugodna varalici; krotost neće nikada zadovoljiti ohole i ponosite; čistota ne godi bludniku, a nesebična ljubav nije privlačna sebičnome. Kakvu bi radost moglo pružiti nebo onima koji su potpuno obuzeti zemaljskim i sebičnim pobudama?

Oni koji su izabrali sotonu za svoga vođu i dozvolili da ih on nadvlada nisu spremni da stupe u Božju prisutnost. Oholost, prevara, razvrat i okrutnost ukorenili su se u njihovom karakteru. Zar oni mogu ići u nebo da večno žive sa onima koje su na zemlji mrzeli i prezirali? Istina neće nikada biti ugodna varalici; krotost neće nikada zadovoljiti ohole i ponosite; čistota ne godi bludniku, a nesebična ljubav nije privlačna sebičnome. Kakvu bi radost moglo pružiti nebo onima koji su potpuno obuzeti zemaljskim i sebičnim poudama.

pa zasto onda slepo sledis zenu koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana i koja je promasila datum dolaska i koja se sluzila lazima da je bogonadahnuto pisala svoje knjige o ono bila resavska skola?Zasto sledis takve ljude?

»Nijedan bludnik, ili nečist, ili tvrdica, koji je idolopoklonik, neće imati udela u carstvu Hrista i Boga.« ***Efescima 5, 5. »Mir imajte sa svima i težite za svetošću, jer bez ovoga niko neće videti Gospoda.« ***Jevrejima 12, 14. »Blago onima koji tvore zpovesti njegove da im bude vlast na drvo života i da uđu na vrata u grad. A napolju su psi i vračari, i bludnici, i krvnici i idolopoklonici, svaki koji ljubi i čini laž.« ***Otkrivenje 22, 14. 15.

Bog je objavio ljudima svoj karakter i postupak sa grehom; »Gospod, Gospod, Bog milostiv, žalostiv, spor na gnev i obilan milosrđem i istinom. Koji čuva milost hiljadama, prašta bezakonja i neprevde i grehe, koji ne pravda krivoga.« ***2. Mojsijeva 24, 6. 7. »Gospod će bezbožnike sve istrebiti.« »A bezakonika će nestati sasvim; natražje će se bezbožničko zatrti.« ***Psalam 145, 20; 37, 38. Vlast i autoritet božanske vladavine biće upotrebljeni da uguše pobunu, ali ipak će svi sudovi pravde biti u potpunoj saglasnosti sa karakterom Boga, koji je milostiv, pun strpljenja i dobrote.

Bog ne prinuđava ničiju volju ili shvatanje. On ne voli ropsku poslušnost. On želi da ga stvorenja njegovih ruku ljube, jer je dostojan ljubavi. On hoće da ga slušaju, zato što cene njegovu mudrost, pravednost i velikodušnost. I svi koji pravilno shvataju njegove osobine, ljubiće ga jer su lepotom njegovog karaktera bili privučeni k njemu.

Načela ljubaznosti, milosrđa i ljubavi, kako ih je naš Spasitelj učio i pokazao u svome životu, slika su Božje volje i Njegovog karaktera. Hristos je rekao da on ne propoveda ništa drugo nego što je primio od svoga Oca. Načela božanske vladavine u potpunom su skladu sa Spasiteljevim nalogom: »Ljubite neprijatelje svoje.« Bog vrši svoju pravdu nad kojima se vrše njegovi sudovi. Oni bi ih rado usrećio kad bi to mogao učiniti u skladu sa zakonima svoje vladavine i pravdom svoga karaktera. On ih okružava znacima svoje ljubavi– Ali oni preziru njegovu ljubav, gaze njegov zakon i odbacuju njegovu milost. Neprestano primaju njegove darove, ali sramote svoga Darodavca. Mrze Boga jer znaju da se on gnuša na njihove grehe. Gospod dugo trpi njihovu izopačenost, ali jednom će sigurno doći čas kada se mora rešiti njihova sudbina. Hoće li on tada ove buntovnike privezati za sebe? Hoće li ih primorati da čine njegovu volju?

Oni koji su izabrali sotonu za svoga vođu i dozvolili da ih on nadvlada nisu spremni da stupe u Božju prisutnost. Oholost, prevara, razvrat i okrutnost ukorenili su se u njihovom karakteru. Zar oni mogu ići u nebo da večno žive sa onima koje su na zemlji mrzeli i prezirali? Istina neće nikada biti ugodna varalici; krotost neće nikada zadovoljiti ohole i ponosite; čistota ne godi bludniku, a nesebična ljubav nije privlačna sebičnome. Kakvu bi radost moglo pružiti nebo onima koji su potpuno obuzeti zemaljskim i sebičnim pobudama?

Deo iz poglavlja: 33. Prva velika prevara
Iz knjige: Velika borba, Ellen White

Poslednja izmena:
pa zasto onda slepo sledis zenu koja se po sopstvenoj viziji molila sotoni 29 dana i koja je promasila datum dolaska i koja se sluzila lazima da je bogonadahnuto pisala svoje knjige o ono bila resavska skola?Zasto sledis takve ljude?

Niko ne sledi zenu to ti izvrces sitinu.
To svako zna da nije tako.
Nego kazi nam zasto ti prizivas sotonu???

Zasto vas nikolaj nauci tome?
zasto se mesto bogorodice javlja sotona?

Zasto si rekao da je pobediti sektasko ucenje it ako pljunuo na reci Gospodnje???

Bog je veoma jasan u IV zapovesti...

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

.. i kao što ste imali prilike da vidite u istoriji...

činjenice ukazuju da su uvek postojali ljudi koji su poštovali celokupan Božji zakon!

Za posvećene subotare jedno pitanje:
Koliko ja znam pastor Mico je ovde mlavio da Bog je množina i da ukupno ih ima TRI! sada kako ti kažeš da je samo "BOG"?

Ko nas to ovde laže ti ili pastor Mica?
Dakle šta kažete Bog ili Bogovi, jedan ili TRI?
A pod uslovom da ste i vi ljudi " Sa moralom" trebali bi da nam do obijasnite, ako niste nikom ništa, idemo dalje. Živi bili i vi i svi ti vaši Bogovi dok vam je dato.

Božji moralni zakon važi za sve ljude...

ako ste i vi ljudi, onda i za vas važi Božji moralni zakon!

Znate li Vi kako se određuje početak godine a samim tim i tačan datum praznika Dan očišćenja?

A što se tiče resavske škole, već Vam je odgovoreno!

A ako hoćete ponovo da Vam navedemo argumente, ja ću Vam navesti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back