Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Si ti bezgesan?Sta znaci to zivot u grehu?Samo bog zna ko ce biti spasen ,Sud je Njegov a vi izgleda zelite da budete sudije....prelest

A što Vi svima nama ne objasnite kako se to čovek spasava?

(objasnite nam plan spasenja da vidimo svi da li je zaista istina to što ovde sve vreme predstavljate za istinu)

Ja sam Vas više puta lepo pitao i Vi ništa ne odgovarate...

U čemu se razlikuje Vaše spasenje od Rimo-katoličke crkve (od kxrve iz Otkrivenja)?

?

Poslednja izmena:
A što Vi nama objasnite kako se to čovek spasava?

(objasnite nam lepo plan spasenja da vidimo svi da li je to istina što Vi ovde sve vreme predstavlajte)

Ja sam Vas više puta lepo pitao i Vi ništa ne odgovarate...

U čemu se razlikuje Vaše spasenje od Rimo-katoličke crkve (od kxrve iz Otkrivenja)?

?

rimokatolicka crkva kao prvo nije ***** iz otkrivenja i bas me stoli bojko za nju,te vase komplekse iz doba protenstatizma moz da prodajete nekom drugom....kao drugo spasavamo samo i iskjlucivo verom u Isusa Hrista a ne delima zakona kao sto i sveto pismo kaze....onaj koji jede krv i telo Hristovo se spasava u crkvi njegovoj....

pravi hristov vernik se ne bavi danom njegovog dolaska vec ispoveda hrista i veru Njega..cas i dan dolaska je na Bogu....zato masite datume,svi sektasi i jehovisti,i adventisti i svi ostali...

Da li Hristov sledbenik prati ZNAKE VREMEMENA?
Da li Hristov sledbenik PRIPREMA KARAKTER u skladu sa savršenim Božjim karakterom?
Da li Hristov sledbenik ignoriše BOŽJA UPOZORENJA?

Da li se Hristov sledbenik ponaša kao što se Vi ponašate?

Da li Hristov sledbenik prati ZNAKE VREMEMENA?
Da li Hristov sledbenik PRIPREMA KARAKTER u skladu sa savršenim Božjim karakterom?
Da li Hristov sledbenik ignoriše BOŽJA UPOZORENJA?

Da li se Hristov sledbenik ponaša kao što se Vi ponašate?

pa mi stradamo za Hrista od svog osnivanja i kroz celu istoriju ne odricuci ga se kroz vekove makar i po cenu zivota...zato je pravoslavlje na udaru sa svih strana....

A kako li je tek bilo ranije...

mogu da zamislim.

Kako li je bilo živeti u vreme kada je vladao Stefan Nemanja?

Kako li je bilo kasnije u svim vekovima ropstva...

(a došlo je kao posledica ODBACIVANJE BOŽJE ISTINE... istrebljenjem pravih hrišćana)

NAROD NEPISMEN I BEZ BOŽJE REČI

(uz službu na staroslovenskom (čitajte opis službe u Tolstojevoj poslednjoj knjizi "Vaskrsenje")...

sigurno nije bilo bolje razumevanje Boga nego što je to sada)

Poslednja izmena:
A kako li je tek bilo ranije...

mogu da zamislim

Kako li je bilo živeti kada je vladao Stefan Nemanja?

Kako li je bilo u svim vekovima ropstva...

(a došlo je kao posledica ODBACIVANJE BOŽJE ISTINE)

NAROD NEPISMEN I BEZ BOŽJE REČI

(uz službu na staroslovenskom...

sigurno nije bilo bolje razumevanje Boga nego što je to sada)

Srbija je bila najaca drzava pod nemanjicima zato je svetosavlje nas cilj i smisao...a ne neka zena koja lazno se predstavljala kao prorok,molila se sotoni 29 dana po svojoj viziji i jos omanula datum dolaska...

Passion of Christ - Jesus "love your enemy"

Serbian DK
Mat 5:43 Čuli ste da je kazano: Ljubi bližnjeg svog, i mrzi na neprijatelja svog.
Mat 5:44 A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone;
Mat 5:45 Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima.
Mat 5:46 Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li to i carinici?
Mat 5:47 I ako Boga nazivate samo svojoj braći, šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci?
Mat 5:48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.

KJV
Mat 5:43 Ye have heard that it hath been said, Thou shalt love thy neighbour, and hate thine enemy.
Mat 5:44 But I say unto you, Love your enemies, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you;
Mat 5:45 That ye may be the children of your Father which is in heaven: for he maketh his sun to rise on the evil and on the good, and sendeth rain on the just and on the unjust.
Mat 5:46 For if ye love them which love you, what reward have ye? do not even the publicans the same?
Mat 5:47 And if ye salute your brethren only, what do ye more than others? do not even the publicans so?
Mat 5:48 Be ye therefore perfect, even as your Father which is in heaven is perfect.

MKJV
Mat 5:43 You have heard that it was said, "You shall love your neighbor and hate your enemy."
Mat 5:44 But I say to you, Love your enemies, bless those who curse you, do good to those who hate you, and pray for those who despitefully use you and persecute you,
Mat 5:45 so that you may become sons of your Father in Heaven. For He makes His sun to rise on the evil and on the good, and sends rain on the just and on the unjust.
Mat 5:46 For if you love those who love you, what reward do you have? Do not even the tax-collectors do the same?
Mat 5:47 And if you greet your brothers only, what do you do more than others? Do not even the tax-collectors do so?
Mat 5:48 Therefore be perfect, even as your Father in Heaven is perfect.

&

Serbian DK
Luk 6:26 Teško vama kad stanu svi dobro govoriti za vama; jer su tako činili i lažnim prorocima očevi njihovi.
Luk 6:27 Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze;
Luk 6:28 Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju.
Luk 6:29 Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi; i koji hoće da ti uzme kabanicu, podaj mu i košulju.
Luk 6:30 A svakome koji ište u tebe, podaj; i koji tvoje uzme, ne išti.
Luk 6:31 I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako.
Luk 6:32 I ako ljubite one koji vas ljube, kakva vam je hvala? Jer i grešnici ljube one koji njih ljube.
Luk 6:33 I ako činite dobro onima koji vama dobro čine, kakva vam je hvala? Jer i grešnici čine tako.
Luk 6:34 I ako dajete u zajam onima od kojih se nadate da ćete uzeti, kakva vam je hvala? Jer i grešnici grešnicima daju u zajam da uzmu opet onoliko.
Luk 6:35 Ali, ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajte u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi Najvišega, jer je On blag i neblagodarnima i zlima.
Luk 6:36 Budite dakle milostivi kao i Otac vaš što je milostiv.
Luk 6:37 I ne sudite, i neće vam suditi; i ne osuđujte, i nećete biti osuđeni; opraštajte, i oprostiće vam se.
Luk 6:38 Dajte, i daće vam se: meru dobru i nabijenu i stresenu i prepunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom merom dajete onakvom će vam se vratiti.

KJV
Luk 6:26 Woe unto you, when all men shall speak well of you! for so did their fathers to the false prophets.
Luk 6:27 But I say unto you which hear, Love your enemies, do good to them which hate you,
Luk 6:28 Bless them that curse you, and pray for them which despitefully use you.
Luk 6:29 And unto him that smiteth thee on the one cheek offer also the other; and him that taketh away thy cloke forbid not to take thy coat also.
Luk 6:30 Give to every man that asketh of thee; and of him that taketh away thy goods ask them not again.
Luk 6:31 And as ye would that men should do to you, do ye also to them likewise.
Luk 6:32 For if ye love them which love you, what thank have ye? for sinners also love those that love them.
Luk 6:33 And if ye do good to them which do good to you, what thank have ye? for sinners also do even the same.
Luk 6:34 And if ye lend to them of whom ye hope to receive, what thank have ye? for sinners also lend to sinners, to receive as much again.
Luk 6:35 But love ye your enemies, and do good, and lend, hoping for nothing again; and your reward shall be great, and ye shall be the children of the Highest: for he is kind unto the unthankful and to the evil.
Luk 6:36 Be ye therefore merciful, as your Father also is merciful.
Luk 6:37 Judge not, and ye shall not be judged: condemn not, and ye shall not be condemned: forgive, and ye shall be forgiven:
Luk 6:38 Give, and it shall be given unto you; good measure, pressed down, and shaken together, and running over, shall men give into your bosom. For with the same measure that ye mete withal it shall be measured to you again.

MKJV
Luk 6:26 Woe to you when all men shall speak well of you! For so their fathers did to the false prophets.
Luk 6:27 But I say to you who hear: Love your enemies, do good to those who hate you,
Luk 6:28 bless those who curse you, and pray for those who despitefully use you.
Luk 6:29 And to him who strikes you on the one cheek, also offer the other. And to him who takes away your garment, do not forbid your tunic also.
Luk 6:30 Give to everyone who asks of you, and from him who takes away your goods, do not ask them again.
Luk 6:31 And as you desire that men should do to you, you do also to them likewise.
Luk 6:32 For if you love those who love you, what thanks do you have? For sinners also love those who love them.
Luk 6:33 And if you do good to those who do good to you, what thanks do you have? For sinners also do the same.
Luk 6:34 And if you lend to those of whom you hope to receive, what thanks do you have? For sinners also lend to sinners, to receive as much again.
Luk 6:35 But love your enemies, and do good, and lend, hoping for nothing in return. And your reward shall be great, and you shall be the sons of the Highest. For He is kind to the unthankful and to the evil.
Luk 6:36 Therefore be merciful, even as your Father is merciful.
Luk 6:37 Judge not, and you shall not be judged. Condemn not, and you shall not be condemned. Forgive, and you shall be forgiven.
Luk 6:38 Give, and it shall be given to you, good measure pressed down and shaken together and running over, they shall give into your bosom. For with the same measure that you measure, it shall be measured to you again.

nemas ti Hrista,tebi je u srcu samo lazna prorocica i njeno ucenje zato nista i ne vidis...a slava je deo nase tradicije....

Joh 8:55 I ne poznajete Ga, a ja Ga znam; i ako kažem da Ga ne znam biću laža kao vi. Nego Ga znam, i reč Njegovu držim.

Isus Hrist

Zašto su na ovakve reči (i sve ostale reči) sveštenici odlučili da Ga ubiju...

isti inkvizitorski duh koji je vodio sveštenike u prošlosti, i sve vas bi pokrenuo da živite u mračnom srednjem veku...

ali ako se ne pokajete i ne primite Hristov DUH, svi vi ćete ponoviti zverstva u bliskoj budućnosti...

Bog nam je rekao preko Ellen White da će se na kraju ISTA ZVERSTVA PONOVITI...

Hrist nam je rekao da ćemo tako svi prolaziti:

Joh 16:2 ... doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.

2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

(nećete moći da se oduprete sili kojoj ste se predali...

sada je vreme da se vratite Bogu, odlaganje potpunog predanja Isusu Hristu ostavlja vas u rukama zloga)

Poslednja izmena:
Hristos se pokazuje onima koji su duhovno sposobni da ga vide...sto ocigledno za vas nije slucaj,idi do nekog manastira u upoznaj Hristolike ljude...zivo jevandjelje

Zašto da tražimo verne ljude u manastirima...

Vi rekoste da je vera preživela u narodu i shodno tome trebalo bi da narod reflektuje karakter Isusa Hrista!

A Vi meni stalno skrećete na neke specijalne slučajeve...

???

(pokažite nam Vi Hristovu veru i Hristov karakter...

IMATE LI HRISTA

?

reko sam a sto se tebi ne svidja zao mi je tvoju sektasku sujetu ne mogu da zadovoljim
Sta je Neo,upasio si se pa ne snes da kazes da je neki duh izabrao ekumenistu i niskog lopova koji zapali sabrnu crkvu u Nisu pa se vadis tim decjim forama sa sektaskom sujetom.Slabo su te popovi naucili moraces jos da ucis,sla bo je to momce,mnooogo slabo.Inace ako te interesuje mogu pikanterije o Irineju da ti ispicam,posto sam jako odbro upoznat sa njima kao i mnogi moji sugradjani

nemas ti Hrista,tebi je u srcu samo lazna prorocica i njeno ucenje zato nista i ne vidis...a slava je deo nase tradicije....
Tako je slava je vas nastavaka paganstva ili prvobitne slovenske religije,nema niceg loseg u tome da to nazovemo pravim imenom zar ne?Mislim cemu skrivanje i foliranje kada to i vrapci na granama znaju da nema blage veze se hriscanstvom.Da nije i Hrist ima slucajno slavu?:per:

Sta je Neo,upasio si se pa ne snes da kazes da je neki duh izabrao ekumenistu i niskog lopova koji zapali sabrnu crkvu u Nisu pa se vadis tim decjim forama sa sektaskom sujetom.Slabo su te popovi naucili moraces jos da ucis,sla bo je to momce,mnooogo slabo.Inace ako te interesuje mogu pikanterije o Irineju da ti ispicam,posto sam jako odbro upoznat sa njima kao i mnogi moji sugradjani

pa sto ne prijavis policiji da je on lopov?svi vi samo prdite i smrdite ovde..tuzite irineja sta je roblem?nemate muda mozda?

Tako je slava je vas nastavaka paganstva ili prvobitne slovenske religije,nema niceg loseg u tome da to nazovemo pravim imenom zar ne?Mislim cemu skrivanje i foliranje kada to i vrapci na granama znaju da nema blage veze se hriscanstvom.Da nije i Hrist ima slucajno slavu?:per:

slave se sveci koje su plemena birala na dan kada su primila Hriscanstvo...te tvoje sektaske iluzije mozes da prodajes ljudima koji ne poznaju svoju veru....

Php 4:4 Radujte se svagda u Gospodu, i opet velim: radujte se.
Php 4:5 Krotost vaša da bude poznata svim ljudima.
Php 4:6 Gospod je blizu. Ne brinite se nizašta nego u svemu molitvom i moljenjem sa zahvaljivanjem da se javljaju Bogu iskanja vaša.
Php 4:7 I mir Božji, koji prevazilazi svaki um, da sačuva srca vaša i misli vaše u Gospodu Isusu.
Php 4:8 A dalje, braćo moja, šta je god istinito, šta je god pošteno, šta je god pravedno, šta je god prečisto, šta je god preljubazno, šta je god slavno, i još ako ima koja dobrodetelj, i ako ima koja pohvala, to mislite,
Php 4:9 Što i naučiste, i primiste i čuste, i videste u meni, ono činite, i Bog mira biće s vama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back