Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...

ili ćete možda da promenite praksu? I prihvatiti fer-plej diskusiju...

da od sada i odgovarate na pitanja, isto kao što se mi trudimo da odgovaramo na gomilu lažnih optužbi..

?

(Istina je da sve nismo stigli ni da pročitamo a kamoli da odgovorimo, jer bi nam nedostajalo vremena do Hristovog dolaska)

...

...

ne postoje bivsi gresnici SVI SMO GRESNICI zato svi i umiremo kad to budes skapirao mnoge druge stvari ce ti biti jasnije...

Znači grešnici koji ODLUČE da se vrate Bogu i da mu služe iz ljubavi...

Ako svi ti grešnici dobiju od Boga dar pokajanja, i ako su priznali sve svoje grehe (ako hoće da očiste svoju dušu i od tajnih/nesvesnih greha) i na kraju PRIME Svetoga Duha...

(ako Isus Hrist i Otac nebeski živi u nekadašnjim grešnicima)

Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
...
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.

... ne postaju li ti bivši grešnici SVETI LJUDI?

2Pe 1:21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

Nisu li to sveci Višnjeg (kako ih Daničić naziva):

Dan 7:18 Ali će sveci Višnjeg preuzeti carstvo, i držaće carstvo na vek i doveka.
..
Dan 7:21 Gledah, i taj rog vojevaše sa svecima i nadvlađivaše ih,
Dan 7:22 Dokle dođe starac, i dade se sud svecima Višnjeg, i prispe vreme da sveci preuzmu carstvo.
...
Dan 7:25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.
Dan 7:26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
Dan 7:27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga.

Nisu li se ti ljudi nanovo rodili (od Boga)?

Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Joh 1:13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

Nisu li svi ti grešnici potpuno PROMENILI?

DK
2Co 7:9 Ali se sad radujem, ne što biste žalosni, nego što se ožalostiste na pokajanje: jer se ožalostiste po Bogu, da od nas ni u čemu ne štetujete.
2Co 7:10 Jer žalost koja je po Bogu donosi za spasenje pokajanje, za koje se nikada ne kaje; a žalost ovog sveta smrt donosi.
2Co 7:11 Jer, gle, ovo samo što se po Bogu ožalostiste, koliko učini staranje među vama? Kakvo pravdanje, kakvu nepovoljnost, kakav strah, kakvu želju, kakvu revnost, kakvu osvetu? U svemu pokazaste se da ste čisti u delu.

KJV
2Co 7:9 Now I rejoice, not that ye were made sorry, but that ye sorrowed to repentance: for ye were made sorry after a godly manner, that ye might receive damage by us in nothing.
2Co 7:10 For godly sorrow worketh repentance to salvation not to be repented of: but the sorrow of the world worketh death.
2Co 7:11 For behold this selfsame thing, that ye sorrowed after a godly sort, what carefulness it wrought in you, yea, what clearing of yourselves, yea, what indignation, yea, what fear, yea, what vehement desire, yea, what zeal, yea, what revenge! In all things ye have approved yourselves to be clear in this matter.

MKJV
2Co 7:9 Now I rejoice, not that you were grieved, but that you grieved to repentance. For you were grieved according to God, so that you might suffer loss by nothing in us.
2Co 7:10 For the grief according to God works repentance to salvation, not to be regretted, but the grief of the world works out death.
2Co 7:11 For behold this same thing (you being grieved according to God); how much it worked out earnestness in you; but also defense; but also indignation; but also fear; but also desire; but also zeal; but also vengeance! In everything you approved yourselves to be clear in the matter.

Nisu li ti ljudi prošli kroz razne testove i kušanja i pokazali su se POUZDANIMA (da neće ponovo činiti greh)..

Luk 22:28 A vi ste oni koji ste se održali sa mnom u mojim napastima.

&

Jas 1:2 Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Jas 1:3 Znajući da kušanje vaše vere gradi trpljenje;
Jas 1:4 A trpljenje neka delo dovršuje, da budete savršeni i celi bez ikakve mane.

Da li nas je Hrist pozvao da budemo savršeni...

Mat 5:48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.

… da bi svi mogli da čitaju tu poslanicu..

2Co 3:2 Jer ste vi naša poslanica napisana u srcima našim, koju poznaju i čitaju svi ljudi;
2Co 3:3 Koji ste se pokazali da ste poslanica Hristova, koju smo mi služeći napisali ne mastilom nego Duhom Boga Živoga, ne na kamenim daskama nego na mesnim daskama srca.

...

Poslednja izmena:
...

Šta znači ovaj stih koji govori...

"koji je pravedan, neka još čini pravdu"
"ko je svet neka se još sveti" (posvećuje)

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.

Da li takvi ljudi (pravedni i sveti) i dalje čine grehe?

?

...

P.S. A ako žive u grehu (i neće da se pokaju, priznaju i ostave greh/grehe) kako bi mogli da budu nazvani pravedni i sveti???

Nemate pravednog i svetog čoveka koji greši...

1Jn 3:6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
1Jn 3:7 Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
1Jn 3:8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
1Jn 3:9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
1Jn 3:10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog.

... ali zato deca đavola greše (i njima su namenjene sve lažne religije).

Poslednja izmena:
boli te cinjenica da se vas guru molio sotoni 29 dana....izvini:cool:
Momce kao sto rekoh puci se necemu nemoj da ostanes bukva celog zivota.NEZNANJE NIJE ARGUMENT.
Kao sto rekoh to ja Pavle Runic jos davno sa svojim diplomskim radom pobio,pa da ne zivis u nezanju i da ne budes konetejner majtor koji se hrani dubrem iz kontejnera evo i Pavlog bloga gde mozes malo prave poslatice da uzmes da se osvezis,jer si pocneo opasno da brljas od tog djubreta kojim se hranis

http://elen-vajt.blogspot.com/

...

Znači nisu sveci oni koji su se odrekli sebe, uzeli svoj krst i krenuli za Hristom...

već moraju da se nakon smrti prozovu svecima?

?

sveci su oni kroz koje bog deluje koji su svojim predanim zivot ziveli po jevandjelju i bog deluje kroz njih i nakon smrti....bozja cuda se desavaju sirom pravoslavlja avi ih nazivate demonskim cudima i hulite na Duha Svetoga...

Da li je STVORITELJ opomenuo neke ljude (razumne i verne) u Sodomu i Gomoru da će ih uništiti i da izađu iz grada?

Gen 19:12 Tada ona dva čoveka rekoše Lotu: Ako imaš ovde još koga svog, ili zeta ili sina ili kćer, ili koga god svog u ovom gradu, gledaj nek idu odavde;
Gen 19:13 Jer hoćemo da zatremo mesto ovo, jer je vika njihova velika pred Gospodom, pa nas posla Gospod da ga zatremo.
Gen 19:14 I iziđe Lot, i kaza zetovima svojim, za koje htede dati kćeri svoje, i reče im: Ustajte, idite iz mesta ovog, jer će sada zatrti Gospod grad ovaj. Ali se zetovima njegovim učini da se šali.

Da li se i Vama čini da se Bog šali...

kada UPOZORAVA (preko Ellen White) da će OPET UNIŠTAVATI čitave gradove (ogrezle u bezakonju i grehu)...

?

Poslednja izmena:
Da li je STVORITELJ opomenuo gradove (npr. grešne stanovnike Ninevije) da će ih uništiti?

DA LI IM JE TA OPOMENA BILA DATA DA BI SE SVI POKAJALI

Jon 3:1 I dođe reč Gospodnja Joni drugi put govoreći:
Jon 3:2 Ustani, i idi u Nineviju grad veliki, i propovedaj mu ono što ti ja kažem.
Jon 3:3 I ustav Jona otide u Nineviju po reči Gospodnjoj; a Ninevija beše grad vrlo velik, tri dana hoda.
Jon 3:4 I Jona poče ići po gradu jedan dan hoda, i propoveda i reče: Jošte četrdeset dana, pa će Ninevija propasti.
Jon 3:5 I Ninevljani poverovaše Bogu, i oglasiše post, i obukoše se u kostret od najvećeg do najmanjeg.
Jon 3:6 Jer kad dođe ta reč do cara ninevijskog, on usta sa svog prestola, i skide sa sebe svoje odelo, i obuče se u kostret i sede u pepeo.
Jon 3:7 I proglasi se i kaza se po Nineviji po zapovesti carevoj i knezova njegovihgovoreći: Ljudi i stoka, goveda i ovce da ne okuse ništa, ni da pasu ni da piju vode.
Jon 3:8 Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostreću, i da prizivaju Boga jako, i da se vrati svaki sa svog zlog puta i od nepravde koja mu je u ruku.
Jon 3:9 Ko zna, eda se povrati i raskaje Bog i povrati se od ljutog gneva svog, te ne izginemo.
Jon 3:10 I Bog vide dela njihova, gde se vratiše sa zlog puta svog; i raskaja se Bog oda zla koje reče da im učini, i ne učini.

Nije li ISTA ŽELJA Oca nebeskoga za ovaj današnji ROD POKVARENI?

Act 2:40 I drugim mnogim rečima svedočaše, i moljaše ih govoreći: Spasite se od ovog pokvarenog roda.

?

Poslednja izmena:
Da li je STVORITELJ opomenuo neke ljude (koliko toliko verne) u Sodomu i Gomoru da će ih uništiti i da izađu iz grada?

Gen 19:12 Tada ona dva čoveka rekoše Lotu: Ako imaš ovde još koga svog, ili zeta ili sina ili kćer, ili koga god svog u ovom gradu, gledaj nek idu odavde;
Gen 19:13 Jer hoćemo da zatremo mesto ovo, jer je vika njihova velika pred Gospodom, pa nas posla Gospod da ga zatremo.
Gen 19:14 I iziđe Lot, i kaza zetovima svojim, za koje htede dati kćeri svoje, i reče im: Ustajte, idite iz mesta ovog, jer će sada zatrti Gospod grad ovaj. Ali se zetovima njegovim učini da se šali.

I Vama se čini da se Bog šali da će uništavati OPET čitave gradove...

?

Bog ce delovati kada vera gotovo bude na granici egzistencije......a kada vidis gnusobu pustosnu na mestu svetome koja ukuda zrtvu svagdasnju znaces da je kraj blizu i ne treba uopste da se ti bavis time nego da verujes u Hrista i da se trudis da zivis sto poboznije....

Da li je STVORITELJ opomenuo gradove (Nineviju) da će ih uništiti?

DA LI IM JE TA OPOMENA BILA DATA DA BI SE SVI POKAJALI

Jon 3:1 I dođe reč Gospodnja Joni drugi put govoreći:
Jon 3:2 Ustani, i idi u Nineviju grad veliki, i propovedaj mu ono što ti ja kažem.
Jon 3:3 I ustav Jona otide u Nineviju po reči Gospodnjoj; a Ninevija beše grad vrlo velik, tri dana hoda.
Jon 3:4 I Jona poče ići po gradu jedan dan hoda, i propoveda i reče: Jošte četrdeset dana, pa će Ninevija propasti.
Jon 3:5 I Ninevljani poverovaše Bogu, i oglasiše post, i obukoše se u kostret od najvećeg do najmanjeg.
Jon 3:6 Jer kad dođe ta reč do cara ninevijskog, on usta sa svog prestola, i skide sa sebe svoje odelo, i obuče se u kostret i sede u pepeo.
Jon 3:7 I proglasi se i kaza se po Nineviji po zapovesti carevoj i knezova njegovih govoreći: Ljudi i stoka, goveda i ovce da ne okuse ništa, ni da pasu ni da piju vode.
Jon 3:8 Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostreću, i da prizivaju Boga jako, i da se vrati svaki sa svog zlog puta i od nepravde koja mu je u ruku.
Jon 3:9 Ko zna, eda se povrati i raskaje Bog i povrati se od ljutog gneva svog, te ne izginemo.
Jon 3:10 I Bog vide dela njihova, gde se vratiše sa zlog puta svog; i raskaja se Bog oda zla koje reče da im učini, i ne učini.

Nije li isto ovo želja Oca nebeskoga za današnji ROD POKVARENI?

?

(zašto NE OPOMINJETE svet o nastupajućim katastrofama... umesto što uljulkujete grešnicima probuđenu savest da će ipak moći sa gresima da uđu u carstvo nebesko...

što je sotonska nauka 100%)

Znaci po tebi Hristos je sotona?on koji kaze da prima grehe za nas?Ti si kao bezgresan?Nijedan svetac i svetitelj nikada za sebe tako nesto nije tvrdio.....prelest do besvesti....

Poslednja izmena:
Znaci po tebi Hristos je sotona?on koji kaze da prima grehe za nas?Ti si kao bezgresan?Nijedan svetac i svetitelj nikada zasebe tako nesto nije tvrdio.....prelest do besvesti....

Prelest zovete kada učenici Hristovi pozivaju grešnike da se ODREKNU SEBE (SEBIČNOSTI), da uzmu svoj krst (SRAMOTU HRISTOVU) i da idu za Hristom?

To zovete samoobmana - đavolska samoobmana?

???

(a kako nije samoobmana živeti u grehu a govoriti ljudima da će biti spaseni)

ti znaci znas datum Hristovog dolaska?odlicno..kazi nam kad je?

Isus Hrist DOLAZI USKORO... ZNACI VREMENA su nas obavestili...

Mat 24:33 Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.

KONTEKST

Mat 24:32 Od smokve naučite se priči: kad se već njene grane pomlade i ulistaju, znate da je blizu leto.
Mat 24:33 Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.
Mat 24:34 Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.
Mat 24:35 Nebo i zemlja proći će, ali reči moje neće proći.
Mat 24:36 A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam.
Mat 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
Mat 24:39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

živimo u poslednje dane (u vreme suda)...

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

ali Bog svim ljudima daje VREME MILOSTI...

(vreme da pripreme svoj karakter za svečane događaje iz Otkrivenja koji moraju da se odigraju)

2Pe 3:9 Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
2Pe 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.
2Pe 3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,

Poslednja izmena:
Prelest zovete kada učenici Hristovi pozivaju grešnike da se ODREKNU SEBE (SEBIČNOSTI), da uzmu svoj krst (SRAMOTU HRISTOVU) i da idu za Hristom?

To zovete samoobmana - đavolska samoobmana?

???

(a kako nije samoobmana živeti u grehu a govoriti ljudima da će biti spaseni)

Si ti bezgesan?Sta znaci to zivot u grehu?Samo bog zna ko ce biti spasen ,Sud je Njegov a vi izgleda zelite da budete sudije....prelest

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back