...
ne postoje bivsi gresnici SVI SMO GRESNICI zato svi i umiremo kad to budes skapirao mnoge druge stvari ce ti biti jasnije...
Znači grešnici koji ODLUČE da se vrate Bogu i da mu služe iz ljubavi...
Ako svi ti grešnici dobiju od Boga dar pokajanja, i ako su priznali sve svoje grehe (ako hoće da očiste svoju dušu i od tajnih/nesvesnih greha) i na kraju PRIME Svetoga Duha...
(ako Isus Hrist i Otac nebeski živi u nekadašnjim grešnicima)
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom,
i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
...
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i
k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.
... ne postaju li ti
bivši grešnici SVETI LJUDI?
2Pe 1:21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše
sveti Božiji ljudi.
Nisu li to
sveci Višnjeg (kako ih Daničić naziva):
Dan 7:18 Ali će sveci Višnjeg preuzeti carstvo, i držaće carstvo na vek i doveka.
..
Dan 7:21 Gledah, i taj rog vojevaše sa
svecima i nadvlađivaše ih,
Dan 7:22 Dokle dođe starac, i dade se sud
svecima Višnjeg, i prispe vreme da
sveci preuzmu carstvo.
...
Dan 7:25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće
svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.
Dan 7:26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
Dan 7:27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se
narodu svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga.
Nisu li se ti ljudi nanovo rodili (od Boga)?
Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Joh 1:13 Koji se ne
rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego
od Boga.
Nisu li svi ti grešnici potpuno PROMENILI?
DK
2Co 7:9 Ali se sad radujem, ne što biste žalosni, nego što se ožalostiste na pokajanje: jer se
ožalostiste po Bogu, da od nas ni u čemu ne štetujete.
2Co 7:10 Jer žalost koja je po Bogu donosi za spasenje pokajanje, za koje se nikada ne kaje; a žalost ovog sveta smrt donosi.
2Co 7:11 Jer, gle, ovo samo što se po Bogu ožalostiste, koliko učini staranje među vama? Kakvo pravdanje, kakvu nepovoljnost, kakav strah, kakvu želju, kakvu revnost, kakvu osvetu? U svemu pokazaste se da ste čisti u delu.
KJV
2Co 7:9 Now I rejoice, not that ye were made sorry, but that ye sorrowed to repentance: for ye were made sorry after a godly manner, that ye might receive damage by us in nothing.
2Co 7:10 For godly sorrow worketh repentance to salvation not to be repented of: but the sorrow of the world worketh death.
2Co 7:11 For behold this selfsame thing, that ye sorrowed after a godly sort, what carefulness it wrought in you, yea, what clearing of yourselves, yea, what indignation, yea, what fear, yea, what vehement desire, yea, what zeal, yea, what revenge! In all things ye have approved yourselves to be clear in this matter.
MKJV
2Co 7:9 Now I rejoice, not that you were grieved, but that you grieved to repentance. For you were grieved according to God, so that you might suffer loss by nothing in us.
2Co 7:10 For the grief according to God works repentance to salvation, not to be regretted, but the grief of the world works out death.
2Co 7:11 For behold this same thing (you being grieved according to God); how much it worked out earnestness in you; but also defense; but also indignation; but also fear; but also desire; but also zeal; but also vengeance! In everything you approved yourselves to be clear in the matter.
Nisu li ti ljudi prošli kroz razne testove i kušanja i pokazali su se POUZDANIMA (da neće ponovo činiti greh)..
Luk 22:28 A vi ste oni koji ste se
održali sa mnom u mojim napastima.
&
Jas 1:2 Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Jas 1:3 Znajući da kušanje vaše vere gradi trpljenje;
Jas 1:4 A trpljenje neka delo dovršuje, da budete savršeni i celi bez ikakve mane.
Da li nas je Hrist pozvao da budemo savršeni...
Mat 5:48 Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.
… da bi svi mogli da čitaju tu poslanicu..
2Co 3:2 Jer ste vi naša poslanica napisana u srcima našim, koju poznaju i čitaju svi ljudi;
2Co 3:3 Koji ste se pokazali da ste poslanica Hristova, koju smo mi služeći napisali ne mastilom nego Duhom Boga Živoga, ne na kamenim daskama nego na mesnim daskama srca.
...