Адвентисти-неуспешни "пророци"

svaki čovek ima boga u sebi, samo ga mora otkriti.
isus je uspeo, ti nikada nećeš jer to ne shvataš.

Nisi razumeo.
Ja ne govorim o tome da li imamo Boga u nama ili ne.
Ne govorim o nama.
Vec dokazujem Hristovo Bozanstvo.

Hristos nije otkrio Boga u sebi vec je on sam Bog.
Bog koji je isti sa Ocem.
On je Bog stvoritelj.
Ko vidi Isusa kao da je video oca.

Naravno ti zelis da nam propovedas Hinduizam, Budizam ili slicno.

Neistina da ce mo mi ljudi biti bogovi, je prvi izrekao sotona i prevario prve ljude.
On dalje uspeva tom istom lazi.

Uostalom ovo nije tema diskusije.

Poslednja izmena:
Nisi razumeo.
Ja ne govorim o tome da li imamo Boga u nama ili ne.
Ne govorim o nama.
Vec dokazujem Hristovo Bozanstvo.

Hristos nije otkrio Boga u sebi vec je on sam Bog.
Bog koji je isti sa Ocem.
On je Bog stvoritelj.
Ko vidi Isusa kao da je video oca.

Naravno ti zelis da nam propovedas Hinduizam, Budizam ili slicno.

Neistina da ce mo mi ljudi biti bogovi, je prvi izrekao sotona i prevario prve ljude.
On dalje uspeva tom istom lazi.

Uostalom ovo nije tema diskusije.
meni se čini da ti ne razumeš.
ako otkriješ boga u sebi onda otkrivaš i sve osobine, sve moći koje bog ima.
te moći postaju tvoje jer su u tebi.
to je isus otkrio i pokušao i ostalim ljudima da prenese način na koji je to otkrio kako bi i oni pronašli svog boga u sebi.
oni koji traže boga u isusu ili negde na nebu nikada neće moći naći boga u sebi jer tamo ni ne traže.

meni se čini da ti ne razumeš.
ako otkriješ boga u sebi onda otkrivaš i sve osobine, sve moći koje bog ima.
te moći postaju tvoje jer su u tebi.
to je isus otkrio i pokušao i ostalim ljudima da prenese način na koji je to otkrio kako bi i oni pronašli svog boga u sebi.
oni koji traže boga u isusu ili negde na nebu nikada neće moći naći boga u sebi jer tamo ni ne traže.

Isus nije otrkio moci vec on je on sam Bog.

Ja razumem tebe da ti hoces da kazes da je Isus obican covek da bi onda uspeo da podrzis svoje Istocnjacke religije i da potvrdis njihovo ucenje, kao covek otrkije bozasnke moci i sam postane bog pa je i isus navodno tako itd.
Nema veze, tvoje pravo koje i Bog postuje.

Medjutim to je tvoja zelja .

A stvarnost je ono sto nam Isus pokazuje i otkriva u Bibliji, a to jeste da je isus Bog, ali zeli da nam na ovoj nacin dosavsi licno, otrkije Boga koji moze da nam da moc ili silu.

Isus nije dosao na zemlju da sam nesto otrkije sto nije znao, vec da nama otrkije nesto sto mi neznamo.

Sa tim mocima mi ne postajemo bogovi, vec stvorenja koja su u vezi i zajdnici sa bogom, izvorom sile, ljubavi, pavde itd...

Poslednja izmena:
У суштини душе своје, Нови завет се може једино схватити у ономе "покајте се, крај света близу". Хришћани су потекли из заједнице есена која је веровала у скори крај света, чак мислим да нису имали децу. Наравно, то за потомство се временом променило (мада није искључено да је тотални целибат био уобичајен код неких у прво време). Неке Христове поруке се не могу другачије тумачити. Ако имаш две кошуље, дај једну ономе ко нема. Шта!? Онда ће она која ми остаје се временом похабати, моје дете неће имати ниједну. Није ли такво понашање недомаћинско (и наравно неодрживо у пракси, па касније Црква није била нимало гадљива на материјална добра)... Тако нешто може бити разумљиво једино из онога да је "крај света близу", па све нема везе... Ето, јутрос читам у Дексиној књизи св. Георгије као римски генерал осуђен, а пре тога све разделио. Дакле, разделио је тек кад је схватио да му се крај ближи...
Из тог угла гледано, адвентисти (једна хришћанска секта) само су направили грешку у корацима. Дали су датум краја света, лупили па остали живи. Моја баба је знала рећи "Сви пророци после Христа нека једу говна". Нисам сигуран да је овом исказу потребна временска одредница...

Г. Валтер Реа указује на плагијате Елен Г. Вајт

Јануара 1980. године, г. Валтер Реа (тадашњи адвентистички пастор и предавач Библије) износи пред вође адвентистичке заједнице доказе које је открио. Реа је показао да је г-ђа Елен Вајт толико преписивала од других писаца, да се у свим њеним књигама тешко може наћи и једна једина оригинална мисао! То је био страшан ударац за адвентистичку заједницу. Због тога је Генерална конференција АСД финансирала сопствену истрагу, која је читавих осам година испитивала књигу “Чежња векова” -Тхе Десире оф Агес, (за коју се до тада сматрало да је њена најаутентичнија књига), да би се утврдило да ли је г-ђа Елен Вајт заиста преписивала. На основу својих истраживања г. Реа је написао познату књигу "Тхе Вхите Лие".

Mega trend, mica i kompanija su ucenici, sto se tice prepisivanja.....:rtfm:

Danas , kada i neko pocne da pise na ovakav nacin i da ima vizije razgovora sa bogom ili ti isusem, nauka definise kao Lica sa Mentalnim bolestima.:whistling::whistling:

Misliš bila je kompletna Biblija sa sve izbačenim tekstovima, gnostičkim jevanđeljima.... :lol:

A nesumnjivo nije disala pola sata... :mrgreen:

Ah , sto si ti Cepidlaka, nego nije imala Takvu Bibliju, ona je drzala , onu prvu bibliju, koju je bas pocela da pise.:hahaha:

Veruj Ti glasniku, jer bo je on i bio prisutan i zasigurno zna

Poslednja izmena od moderatora:
Ah , sto si ti Cepidlaka, nego nije imala Takvu Bibliju, ona je drzala , onu prvu bibliju, koju je bas pocela da pise.:hahaha:

Veruj Ti glasniku, jer bo je on i bio prisutan i zasigurno zna

Ništa mi jasno nije...tek počela dapiše a imala 9 kg...Čuj biblija od 9 kg...:hahaha1:

Da ne bi bilo da sam ovo izmislio moram postaviti...dokaz...

Jednom prilikom je imala Viziju i drzala je u jednoj ruci visoko podignutu Bibliju vise od pola sata ne disuci. Biblija je bila oko 9 kg

Ništa mi jasno nije...tek počela dapiše a imala 9 kg...Čuj biblija od 9 kg...:hahaha1:

A da . sto se cudis, pa ako je koristila ovaj papir koji se koristi za motanje mesa, sve je moguce.:per:

A sa druge strane, mi i treba da verujemo Glasniku jer je on sveznalica a uz to je bio prisutan samom cinu i jos je i proverava jer dise il ne dise....:whistling::whistling:

У суштини душе своје, Нови завет се може једино схватити у ономе "покајте се, крај света близу". Хришћани су потекли из заједнице есена која је веровала у скори крај света, чак мислим да нису имали децу. Наравно, то за потомство се временом променило (мада није искључено да је тотални целибат био уобичајен код неких у прво време). Неке Христове поруке се не могу другачије тумачити. Ако имаш две кошуље, дај једну ономе ко нема. Шта!? Онда ће она која ми остаје се временом похабати, моје дете неће имати ниједну. Није ли такво понашање недомаћинско (и наравно неодрживо у пракси, па касније Црква није била нимало гадљива на материјална добра)... Тако нешто може бити разумљиво једино из онога да је "крај света близу", па све нема везе... Ето, јутрос читам у Дексиној књизи св. Георгије као римски генерал осуђен, а пре тога све разделио. Дакле, разделио је тек кад је схватио да му се крај ближи...
Из тог угла гледано, адвентисти (једна хришћанска секта) само су направили грешку у корацима. Дали су датум краја света, лупили па остали живи. Моја баба је знала рећи "Сви пророци после Христа нека једу говна". Нисам сигуран да је овом исказу потребна временска одредница...

Blago tebi, Ti si imala Pametnu Babu, a sto se tice Advenista, ih bre oni sve znaju ,narocito sto su sve i dosad pogodili, na primer , rekli su Sjutra ce svanuti dan i bi, pa su onda rekli, I noc ima da dojde i dojde i sve tako.....

TO JE BILO OVAKO.

http://www.mefag.de/bfk/bibelkurs/images/white2.jpg

A OVDE JE TA VELIKA BIBLIJA KOJU JE DRZALA POLA SATA VISOKO NE DISUSCI I POKAZUJUCI JEDNIM PRSTOM NA JEDAN BIBLISJKI TEKST, NA TOJ BIBLIJI LEZI NORMALNA BIBLIJA:

Tezina 16 pfund.

Jedan pfund je oko pola kg.

Dakle 8 kg tezine, pogresio sam za 1 kg.

Evo te Biblije sa uporedjenjem normalne bilije:

http://www.mefag.de/bfk/bibelkurs/images/white3.jpg

Razni doktori su je pregledali dok je imala viziju. Zivot je mogao da se ustanovi samo oko srca kazu.

Dok je imala viziju ustanovili su da nije disala.

A Vizije su trajle od 30 minuta do 4 sata.

Pored doktorske potvrde stavljali su i ogledalo i svecu da ustanove da li dise:

http://www.mefag.de/bfk/bibelkurs/images/white1.jpg

Jedan od Doktora koji ju je pregledao dok je imala viziju je i Dr. Drummond dana 29.5.1853 u Tyrow, Michigan i ustanovio ej da ne dise.

Eg Wajt je bila daleko vise od natrpirodnog...

Cudo...

Poslednja izmena:

Ma i ovako...

2itgc4p.jpg

TO JE BILO OVAKO.

http://www.mefag.de/bfk/bibelkurs/images/white2.jpg

A OVDE JE TA VELIKA BIBLIJA KOJU JE DRZALA POLA SATA VISOKO NE DISUSCI I POKAZUJUCI JEDNIM PRSTOM NA JEDAN BIBLISJKI TEKST, NA TOJ BIBLIJI LEZI NORMALNA BIBLIJA:

Tezina 16 pfund.

Jedan pfund je oko pola kg.

Dakle 8 kg tezine, pogresio sam za 1 kg.

Evo te Biblije sa uporedjenjem normalne bilije:

http://www.mefag.de/bfk/bibelkurs/images/white3.jpg

Razni doktori su je pregledali dok je imala viziju. Zivot je mogao da se ustanovi samo oko srca kazu.

Jedan od Doktora koji ju je pregledao dok je imala viziju je i Dr. Drummond dana 29.5.1853 u Tyrow, Michigan i ustanovio ej da ne dise.

Cudo...

E pa Ja lepo rece da Ti si sve znalica i to bre svetska.:whistling:

Ro za mernu jedinicu koja se koristi u jamericu je : Pound i jes da je tu oko pola kile ali i bas i nije, jer Pound ima TACNO 454 grama.:rtfm:

A o nacinu, davanja dokaza da je ili nije disala, je veoma, Naucno i dokazana....:rtfm:

Cudo...

A taj Dr.Drummond sasvim slučajno bejaše njen najbliži saradnik i jedan od prvih adventističkih propovednika...

A uz njega izjavu da Elenica ne diše dok ima viziju potpisao je i M. G. Kellogg ovaj na slsici sa Elenom...

m-g-kellogg.jpg

A nešto sam zabaoravio ko on beše...mislim po verskom opredeeljenju...

E pa Ja lepo rece da Ti si sve znalica i to bre svetska.:whistling:

Ro za mernu jedinicu koja se koristi u jamericu je : Pound i jes da je tu oko pola kile ali i bas i nije, jer Pound ima TACNO 454 grama.:rtfm:

A o nacinu, davanja dokaza da je ili nije disala, je veoma, Naucno i dokazana....:rtfm:

Pa kako nije naučno dokazana...Pa ti svedoci koji su svečano potpisali izjave su bili u transu tvrdeći da su osećali prisustvo boga u sebi pa su izgovarali neke molitve....i tako...koji su tu obredni rituali bili...

Na koji način su je pregldali? Jesu li koristili nešto drugo osim sveće i ogledala? I jesu li tu sveću i ogledalo sve vreme držali ispred nje, ili su ih samo povremeno prinosili, omogućivši joj na taj način da obustavi disanje u trenutku kada bi joj prineli sveću i ogledalo. A i zašto joj je onda srce radilo kada u tom slučaju njegov rad nije imao poente jer bi pumpalo krv koja siromašnu kiseonikom?

Pa kako nije naučno dokazana...Pa ti svedoci koji su svečano potpisali izjave su bili u transu tvrdeći da su osećali prisustvo boga u sebi pa su izgovarali neke molitve....i tako...koji su tu obredni rituali bili...

I jes vala , sve je to, tako naucno dokazana, da je , cek ,cek ,ko ono je lepo izvrsio one analize i tu je pronasao prepisivanje......

Ma , nije bre prica o Stefanovicu i danasnjice prepisivanja, vec , od Ranije po pitanju njezinih vizija...

A taj Dr.Drummond sasvim slučajno bejaše njen najbliži saradnik i jedan od prvih adventističkih propovednika...

A uz njega izjavu da Elenica ne diše dok ima viziju potpisao je i M. G. Kellogg ovaj na slsici sa Elenom...

m-g-kellogg.jpg

A nešto sam zabaoravio ko on beše...mislim po verskom opredeeljenju...

Odakle ti informacija da je njen saradnik Drmound i jedan od prvih adventistickih propovednika?

Moguce kada se covek uverio.

Ali imas li dokaza da je saradnik?

Iams li dokaza da ju je dr kelog ispitao?

I na slici nije Helenica, mnogo montiras neistine.

Poslednja izmena:
Da necete i internet stranicu iz tog vremna i digitalni snimak jos uz to?

Svecu su stavljali obicni ljudi ne doktori.

Tos am i objansio gore.

Ali vam ne odgovara istina.

EGW su mnostvo njih videli u stanju vizije i proveravali su je.

Niko nije lud da prihvati nesto zdravo za gotovo.

Naravno, zaboravios amd a ste samo vas nekolicina ovde svu mudrost sveta popili pa ste najpametniji...

Koliko slučajnosti na jednom mestu. :lol:

A te slučajnosti su tako lepo predočene na zvaničnom sajtu adventista ali korisnik Glasnik je izostavio tako...neke sitnice...

A izjava jednog svedoka izgleda ovako...

"A physician was present, and made such examination of her as his wisdom and learning dictated, to find the cause of the manifestation. A lighted candle was held close to her eyes, which were wide open; not a muscle of the eye moved. He then examined her in regard to her pulse, and also in regard to her breathing, and there was no respiration. The result was that he was satisfied that it could not be accounted for on natural or scientific principles." Signed, "F. C. Castle."

Da necete i internet stranicu iz tog vremna i digitalni snimak jos uz to?

Svecu su stavljali obicni ljudi ne doktori.

Tos am i objansio gore.

Ali vam ne odgovara istina.

EGW su mnostvo njih videli u stanju vizije i proveravali su je.

Niko nije lud da prihvati nesto zdravo za gotovo.

Naravno, zaboravios amd a ste samo vas nekolicina ovde svu mudrost sveta popili pa ste najpametniji...

Ej sto si takav, pa svi mi smo i tvrdili da je sve sto je ona ( vizije) davala da su i naucno dokazane.:rotf:

I jos da si ti taj koji sve zna........:klap:

Back