Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tvoj ili te osobe?Da li je to sada istovetno za obe osobe?
Jeste. Ali odakle znam da li ćeš ti to osvestiti.Tvoj ili te osobe?Da li je to sada istovetno za obe osobe?
Čim ne znaš,daleko si ti onda od NirvaneJeste. Ali odakle znam da li ćeš ti to osvestiti.
Usredotoči se u cijelosti na pitanje: “Što me čini Svjesnim?”, sve dok u tvom Umu ne ostane isključivo to pitanje, dok ne dođeš u stanje da ne možeš misliti ni o čemu drugom.
Prije nego što kažeš “Ja Jesam”, moraš postojati da bi to rekao. Bitak ne mora biti svjestan sebe. Ne trebaš znati da bi mogao Biti, ali moraš Biti da bi mogao Znati.
Nemoj pokušavati postati sretan, već radije preispituj svoju potragu za srećom. Shvatit ćeš da želiš postati sretan, upravo zato što nisi sretan. Ispitaj zašto nisi sretan?!
Budi Svjestan da se sve događa tebi, zahvaljujući tebi i kroz tebe, da ti stvaraš i uništavaš sve što percipiraš, ali i da uživaš u svemu, i nećeš više biti uplašen. Ne budeš li uplašen, nećeš biti nesretan i nećeš tražiti sreću.
Iskoristi svaki događaj tokom dana da te podsjeti kako bez tebe kao Svjedoka, ne bi bilo ni životinje, ni Boga. Shvati da si ti i jedno i drugo, srž i građa svega što jeste pa se čvrsto drži svog Razumijevanja.
Budi veoma miran i promatraj sve što dolazi na površinu tvog Uma. Odbaci znano, dočekaj s dobrodošlicom daleko i ne znano, a na kraju kad dođe red na to, odbaci i njega. Tako ćeš doći u stanje u kojem nema znanja, u kojem postoji samo Bitak, u stanje u kojem je Bitak sam po sebi Znanje. Znati Bitak neposredno je Znanje. Ono se temelji na istovjetnosti onoga koji promatra i objekta promatranja.
Stvarna Sreća uopće nije svjesna Sebe.
Kad jednom shvatiš da ništa od onoga što možeš percepirati ili zamisliti ne možeš biti, bit ćeš Slobodan od svog zamišljanja.
Bez Jasnoće i Suosjećanja Hrabrost je razorna.
Uvidi jasno u kakvim se uvjetima nalaziš i tvoja će te jasnoća osloboditi.
Samo BUDI. Nemoj se truditi biti miran. Stanje spokojstva ne smije se pretvoriti u zadatak koji moraš obaviti. Nemoj se uznemiravati zbog nemira niti patiti zato što patiš. Samo budi Svjestan da Jesi i ostani u toj Svjesnosti.
Nađi svakodnevno dovoljno vremena da sjediš u miru i nastojiš, jednostavno nastojiš uzdići se iznad svoje Osobnosti sa svim njenim bolesnim ovisnostima i opsjednutostima. Nemoj pitati KAKO se to radi jer to se ne može objasniti. Samo nastoj to činiti, sve dok ne uspiješ. Pritom su najvažnije Iskrenost i Ozbiljnost. Ali uistinu moraš biti zasićen svojim postojanjem u liku osobe kojom se smatraš. Uvidi svoju neodgodivu potrebu da se oslobodiš beskorisne poistovjećenosti s hrpom sjećanja i navika. Taj postojani otpor spram nepotrebnog tajna je uspjeha.
Da bi otkrio Stvarnost, moraš biti Stvaran i pri najmanjim dnevnim aktivnostima. U traganju za Istinom nema varanja.
Ne moraš biti Svjestan onoga što se ne mijenja. Sva je svjesnost zapravo Svjesnost o Promjeni.
Kamo god išao, cijelo vrijeme nosiš sa sobom osjećaj prisustva Ovdje i Sada. To znači da si neovisan od Prostora i Vremena, da su oni u tebi, ne ti u njima.
Opusti se i promatraj osjećaj Ja Jesam. Stvarnost se nalazi odmah za njim. Budi miran i tih i ona će se pojaviti, ili točnije, ona će te prigrliti ka Sebi.
Prebivanje u osjećaju Ja Jesam veoma će brzo stvoriti novu šansu i to zato što ispravno ponašanje privlači povoljnu priliku.
Tvoj svijet dotiče se sa Stvarnošću jedino u točki Svjesnosti koja može biti samo Sada.
Shrii Nisargadatta Maharaj