lilmissmuffin
Zainteresovan član
- Poruka
- 175
Ćao moje dame!
Eto i mene iz vaskrslih.Pozdrav i novopridošlim članicama(i članovima,ako ih ima na ovoj temi).Mi smo čitavo leto proveli u proputovanju.Nešto malo kod kuće,pa...pakuj prnje
. Eh,kako život može biti lep za vreme školskog raspusta,samo da duže raspust traje... Videćemo šta će biti od septembra.U obilju putešestvija je i boravak od 10 dana u N.Sadu sa starijim sinom.Danas smo stigli otuda.Nama je naravno N.Sad blizu,ali smo bili u gostima(mlađi sinčić je bio kod moje sestre).Svakodnevne šetnje po gradu,uveče smo on i ja izlazili na sokić,odlazili na kupanje na štrand sa domaćinima,na Frušku Goru...Zaista sam uživala u šetnjama i ćaskanju sa svojim mališanom.E, a zašto vam ovo pričam?
Drage moje mame koje imate mlađu decu: moj stariji sin ima potvrđen ADHD-sindrom i zaista je divno dete.Nije ih lako vaspitavati,to jako dobro znamo,no činjenica je da su oni samo deca,pomalo možda čudna drugima,pa i nama samima,no budite dosledne.Nemojte se plašiti roditeljstva,niti svoje dece.Budite naravno dovoljno tolerantne,ali dosledne u svojim zahtevima,u insistiranju da prihvate vaše granice dozvoljenog i vaša merila vrednosti.Koliko sam shvatila, neke od vas još uvek nisu načisto da li se tu radi o hiperaktivnosti ili nekoj drugoj specifičnosti.Kako god-to nije i nesme da
bude izgovor za npr.histeriju,rušilačko ponašanje,povređivanje drugih ili sebe... već isključivo za nešto veću količinu kinetičke energije,koju zbog prirode stvari,moraju izbaciti.Dakle,trudite se da ne upadnete u zamku vlastitih strahova,te da detetu zbog tih i
takvih specifičnosti, tolerišete bezobrazluk. Poštujte svoje dete,ali i sebe i svoje okvire dozvoljenog,od kojih nesmete odstupati.
Lilmiss@:mi smo pacijenti dr-ice Jasminke Marković.Preporučujem ti je jer imam poverenja u nju i ono što je sigurno,vrlo je temeljna u radu i ništa ne prepušta slučaju.Pa eto,...Pozdravčići Ani@ i BLPD@ jer nismo odavno ćaskale,i naravno svima vama .Pozz![]()
a gde radi doticna dr?
. Eh,kako život može biti lep za vreme školskog raspusta,samo da duže raspust traje... Videćemo šta će biti od septembra.U obilju putešestvija je i boravak od 10 dana u N.Sadu sa starijim sinom.Danas smo stigli otuda.Nama je naravno N.Sad blizu,ali smo bili u gostima(mlađi sinčić je bio kod moje sestre).Svakodnevne šetnje po gradu,uveče smo on i ja izlazili na sokić,odlazili na kupanje na štrand sa domaćinima,na Frušku Goru...Zaista sam uživala u šetnjama i ćaskanju sa svojim mališanom.E, a zašto vam ovo pričam?
(šalim se naravno!),onda ti je ovo po mom mišljenju-prava adresa.
Bili smo kod dr.Rudića u Palmotićevoj,on nam je preporučio savetodavni rad sa roditeljima ali pošto u Kragujevcu nemamo stručan kadar,molim vas da mi predložite gde bi mogli u Beogradu ići na neku psihoterapiju ili kako se već to zove.pozdrav
slazem se potpuno!