Adaptacija stana od poda do plafona

Јао...

Мене сад чека то паковање и селидба.:sad2:

А већ сам пукла скроз. Данима смо јурили молере да поправе све пропусте које су направили и онда су дошли ови што доносе намештај и одерали ми све зидове и врата!:dash::besna:

Дође ми да сама узмем да носим остали намештај само да више не гледам како ми странци скрнаве стан!:roll:

Знам како ти је.
Мени пре месец дана није радио фиксни и позовем службу.
Дође човек, за 5 минута је успео:да ми помери-засуче 2 тепиха, упрља паркет јер је ушао обувен а није отресао обућу на улазу, обије ћошкове зидова својом огромном торбом, помери ми комоду да би дошао до прикључка, искључи и помеша све каблове, установи да не зна шта је и оде.
Иначе добар неки чова али ****** ја остала оваква :eek::eek::eek:

Да не причам да су нам мајстори кад смо се усељавали овде прво окречили стан, ми га орибали и после пар дана дошли да застакљују терасу(а кроз читав стан мораш да прођеш да би дошао до ње)... и тако је застакљивали данима :whistling:, на крају рекли, дођиђемо за пар дана тај један део још да затворимо... е вала нећете... и тако моја тераса је и отворена и затворена-једном речју скарабуџено...:whistling:

Сад стављају неке назовимо-их ивичњаке на углове-ивице зидова и преко њих се кречи.
На тај начин нема обијања зидова и отпадања малтера.
Тако сам чула, још видела нисам.

Сад стављају неке назовимо-их ивичњаке на углове-ивице зидова и преко њих се кречи.

mi smo to stavili svuda i stvarno je korisno

Kao L profil, stavi se duz ivice. Dobro je jer osim sto stiti od odvaljivanja ucini da ivice stvarno budu ravne. Na stubovima gde ih nemam, nema sasne da se izvuku skroz lepe ravne ivice...

To su stitnici - traka za krecenje i ima da se kupi u svakoj farbari
kolezinica kaze da nema svrhe tu bacati pare na neki kvalitet
Ja nisam ni mislila, a treba da krpimo jedan deo zid u Mindjusicinoj sobi

To su stitnici - traka za krecenje i ima da se kupi u svakoj farbari
kolezinica kaze da nema svrhe tu bacati pare na neki kvalitet
Ja nisam ni mislila, a treba da krpimo jedan deo zid u Mindjusicinoj sobi

Љубице, не мислимо на исто.
Ти мислиш на траку која се лепи на прозоре, около врата и паркета пре кречења, да се не би умазали фарбом.
:bye:

I tako ja odem prekjuce u Novi Sad u Keramicki centar da vidim hocu li naci nekoga koga bih mogla da pitam za moju fakturu, odnosno njihov dug od 59.000 za mozaik koji nisu isporucili i ciju su narudzbinu otkazali. Naravno, prodavnica zatvorena, unutra mozda jos 2, 3 kvadrata plocica, pozadi magacin prazan, palete ispraznjene. Promuvam se malo po komsiluku i svratim u jednu prodavnicu da se raspitam. Znaju sve, zanimljiva im prica, pa su pratili razvoj dogadjaja. Ukratko, firma zvanicno jos uvek postoji jer direktor nije imao vremena da je likvidira, jer je pobegao u Nemacku od sopstevene likvidacije:roll:
Mogu da tuzim, ali koga??? Ne znam da li da dalje gubim zivce, ili se jednostavno pomirim sa cinjenicom da sam izradjena za 600 evra:confused:

Е па сад немам појма.
Збунила си ме скроз.
За то још нисам чула.

da razjasnimo, postoji nešto kao lepljiva traka što se zaista lepi oko prozora, štekera, duž lajsne na parketu da se ne bi umazalo u toku krečenja. Kotur toga je u zavisnosti od širine oko 60 dinara.
Ovo što treba da štiti ivice je od aluminijuma, to su ugaone lajsne (pod tim imenom se i prodaju) lajsna je dužine 2,7m, košta koko 80 din po dužnom metru i vrlo lako se seče na dužinu koja ti treba. Prodaje se u farbarama. Stavi se na ivicu zida, pregletuje i ne vidi , samo što je ivica prava ko strela i ne odpadaju delovi ivice zida pri udarcu (usisivača recimo)

da razjasnimo, postoji nešto kao lepljiva traka što se zaista lepi oko prozora, štekera, duž lajsne na parketu da se ne bi umazalo u toku krečenja. Kotur toga je u zavisnosti od širine oko 60 dinara.
Ovo što treba da štiti ivice je od aluminijuma, to su ugaone lajsne (pod tim imenom se i prodaju) lajsna je dužine 2,7m, košta koko 80 din po dužnom metru i vrlo lako se seče na dužinu koja ti treba. Prodaje se u farbarama. Stavi se na ivicu zida, pregletuje i ne vidi , samo što je ivica prava ko strela i ne odpadaju delovi ivice zida pri udarcu (usisivača recimo)

:super:
i svakako se isplati
kad unosis namestaj ili se vrse bilo kakvi radovi u stanu i ako se zakaci neki cosak,
ne odvali se parce, vec se samo skine boja sa jasne

I tako ja odem prekjuce u Novi Sad u Keramicki centar da vidim hocu li naci nekoga koga bih mogla da pitam za moju fakturu, odnosno njihov dug od 59.000 za mozaik koji nisu isporucili i ciju su narudzbinu otkazali. Naravno, prodavnica zatvorena, unutra mozda jos 2, 3 kvadrata plocica, pozadi magacin prazan, palete ispraznjene. Promuvam se malo po komsiluku i svratim u jednu prodavnicu da se raspitam. Znaju sve, zanimljiva im prica, pa su pratili razvoj dogadjaja. Ukratko, firma zvanicno jos uvek postoji jer direktor nije imao vremena da je likvidira, jer je pobegao u Nemacku od sopstevene likvidacije:roll:
Mogu da tuzim, ali koga??? Ne znam da li da dalje gubim zivce, ili se jednostavno pomirim sa cinjenicom da sam izradjena za 600 evra:confused:

prijavi svoje potrazivanje u zakonski odredjenom roku od momenta registrovanja likivdacije kada je privredno drustvo u obavezi da tri puta objavi u sluzbenom glasniku pocetak likivdacije i da pozove poverioce na prijavu potrazivanja
proveri na sajtu agencije za privredne registre www.apr.gov.rs da li je i kada objavljena likvidacija u polju "zabelezbe" i precesljaj sluzbene glasnike od tog datuma
ako te zanimaju rokovi, provericu, mislim da je obaveza 3 puta u razmaku od mesec dana za objavu u sl gl i da je rok za prijavu potrazivanja 120dana, posle toga gubis pravo na potrazivanje
uvek postoji i tuzba, ali to je tezi put

Jao Kvinsiiiiii ,
Pa dakle u ovoj zemlji stvarno nema nista jednostavno i pošteno.
Svi traze da platis a niko ne garantuje kvalitetnu isporuku.
U tvom slucaju isporuku uopšte.

Ne razumem kako se ovde posluje majke mi .
Ja kao kupac imam obaveze oni kao prodavci nemaju.
Kad ja ne platim meni ne isporuce robu il me ganjaju za istu tj teraju da platim pa tek onda isporuka a kada oni meni ne isporuce kupljenu robu il je isporuce nekvalitetnu , sa felerom, il oštecenu onda nikom nista ??? Prakticno samo ja imam obavezu da platim sve druge pbaveze i prava nestaju sa mojim placanjem.

Koliko sam shvatila ovde vazi princip samo ti plati pa cemo da vidimo za dalje.

Ne znam jesam pricala mislim da jesam o prodavacici stolica .
Udjem ja u radnju i kazem super stolice dajte 6 kom , i platim uredno, dobijem rukom pisan racun da sam platila i sta sam platila i koliko sam dala i kazu mi isporuka za 30 dana :roll: Ajd dobro mislim se taman toliko necu kuvati :mrgreen: al pitam usput a kad dobijam fiskalni , kazu mi sa stolicama . Reko ajd bas da vidim i to cudo ( svi to kazu niko ga ne posalje zaista ) i pitam jel ima neka garancija na ove stolice kad zena ni tri ni cetiri mrtva ladna kaze :" JA sam ti garancija " .

Kad se nisam tu od smeha zacenila nikad necu .
Koji lik mislim se ja ...a ona sva vesela sto je tako bitna i sto eto od nje sve zavisi .
Stolice jos nisu stigle ....a kad ce ne znamo :)

Prica br 2 vezana je za Gorenje ....
Pičnuli meni stolari vrata na frizideru i ulubili ih onako pošteno.
Okrenemo gorenje kazu nam da vrata nemaju na lageru jos im nisu trebala al da ce da poruce za nas iz slovenije a mi da donesemo depozit. Pri tom kazu vrata kostaju 13 140 din plus ugradnja.

Odnesem ja depozit od 50 evra dobijem racuna za to , prilozim stolarima odbijem im od placanja i mislim zavrseno je, Kad zovu juce iz gorenja. Stigla vrata al nisu 13 140 nego 17 500. :eek: Pita moj bunovni muz kako bre 17500 rekli ste ni 13 i nesto i prodavacica kaze poskupelo u sloveniji :confused: .Bude on pametan pa kaze necu vrata vratite mi depozit nasta to lici. Kaze zena ajd da vidim sa šefom pa da vam se javim. Posle par sati javlja se druga . Kaze nisu poskupela vrata :eek: nego je devojka koja je ugovarala posao zajebala stvar , tj vrata su 13140 +pdv+ marza i to mu dodje 17500.

Pitamo je mi jel normalna i kakve to sad ima veze sa nama mi smo uzeli od majstora 13140 i ne pada nam na pamet da damo ni dinar vise , i necemo vrata u slucaju da nam se naplati vise , kaze ona jao molim vas dodjite ima nama da odbiju od plate sve to. Mislim se nek vam odbiju kad ste glupe i ne znate posao. pri tom ste i bezobrazne i htele ste na slovence da se vadite :evil:

Posle dva h zove treca , kaze rekao direktor da dodjemo da platimo tih 13140 koliko nam je receno a oni nam salju i majstora za ugradnju na svoj racun jer su zahebali stvar. (Inace ugradnja je oko 30 evra :roll:. )Ostatak para devojke ce platiti iz svog dzepa.

Cekam ih da dodju ovih dana...
I još se cudim zasto bilo ko na ovom svetu misli da ima pravo da svoju gresku popravlja iz mog novčanika ???? :dontunderstand: :evil:

Nama su stolari obili jedan cosak , ostalo je obijeno izmedju dve ruke krecenja pa je lako reseno.
Momci koji su unosili namestaj i stvari nista pod milim bogom nisu pokvarili mada osim kutija nije ni bilo nekih velikih komada namestaja. Istina jedan orman su okrnjili u transportu al to samo ja vidim .

Sreca te je ovaj moj izvodjac radova sentimentalan na mene pa kad zatrepcem ne ume da mi kaze ne tako da ce sve sto se u medjuvremenu pokvarilo ovih dana popraviti.

Nego me brine neidentifikovano vlazenje u komsinicinom kupatilu , malo al postojece. Ako je iz zida ...ne smem ni da zamislim....lupanje novih plocica :sad2: neeee samo to neeee.

Majstori su cudo!
Izaberem ja boju za zidove, drecavo crvenu za dnevnu sobu, to je neka boja koja posle moze da se pere, pa se prelazi 4-5 puta da bi se dobila ujednacena nijansa.
Dva zida bela, dva crvena, tako ili nikako! :)
MM se malo bunio i na kraju pomirio sa sudbinom, kad je zavrseno odusevio se kako izgleda.
Dodju moleri, kazem da zalepe trake na prozore da mi ne prskaju.
Kako da ne!
Kad sam videla moje bele okvire novih pvc prozora sa ziliom sitnih crvenih tufnica malo me slog nije strefio. :evil:
A boja je stvarno kvalitetna, godinu dana mi je trebalo da je skinem, a da ne ostetim okvire. :dash:

prijavi svoje potrazivanje u zakonski odredjenom roku od momenta registrovanja likivdacije kada je privredno drustvo u obavezi da tri puta objavi u sluzbenom glasniku pocetak likivdacije i da pozove poverioce na prijavu potrazivanja
proveri na sajtu agencije za privredne registre www.apr.gov.rs da li je i kada objavljena likvidacija u polju "zabelezbe" i precesljaj sluzbene glasnike od tog datuma
ako te zanimaju rokovi, provericu, mislim da je obaveza 3 puta u razmaku od mesec dana za objavu u sl gl i da je rok za prijavu potrazivanja 120dana, posle toga gubis pravo na potrazivanje
uvek postoji i tuzba, ali to je tezi put

nisi dobro shvatila, firma postoji, aktivno je privredno durstvo, proveravam sajt APR svaki dan. Direktor je zbrisao u Nemacku, svi racuni blokirani, na sajtu NBS sam ih pronasla u bazi za prinudne naplate, milion i nesto malo vise je u minusu, odnosno blokadi. Tuzba jeste pravna opcija, ali od koga cu ja da naplatim svoje pare? U ovoj drzavi je to nemoguca misija

Људи,
Кад се та лајсна лепи?
Нама је у току малтерисање, да ли да је сад прилепимо или је касно или рано?
Нећу после да их враћам, већ ми је мука од дораде.

И још једно питање,
да ли ико има развучене цеви за воду по поду?

Back