Adaptacija stana od poda do plafona

nisi dobro shvatila, firma postoji, aktivno je privredno durstvo, proveravam sajt APR svaki dan. Direktor je zbrisao u Nemacku, svi racuni blokirani, na sajtu NBS sam ih pronasla u bazi za prinudne naplate, milion i nesto malo vise je u minusu, odnosno blokadi. Tuzba jeste pravna opcija, ali od koga cu ja da naplatim svoje pare? U ovoj drzavi je to nemoguca misija

ok, nisam pazljivo procitala, nije doneta odluka o likvidaciji
blokada od milion i nesto nije zabrinjavajuca
radim sa firmama koje budu u blokadi i do 100miliona, mesec, dva, tri, pet... pa se izvuku
pitanje je sta namerava vlasnik, da ugasi firmu ili da nastavi da posluje...
ako nastavlja pokusaj sa njim da se dogovoris tj isteras svoje, ako ne uspe onda ga tuzi
ako se drustvo gasi likvidacijom ili stecajem, onda prijavi potrazivanje
u svakom slucaju je cimanje i trajace, ako cenis da potrebno vreme i nerviranje nije vredno 600evra, preboli ih :neutral:

Људи,
Кад се та лајсна лепи?
Нама је у току малтерисање, да ли да је сад прилепимо или је касно или рано?
Нећу после да их враћам, већ ми је мука од дораде.

И још једно питање,
да ли ико има развучене цеви за воду по поду?
:bye:

te lajsne se stavljaju na isturene coskove i stavlja ti ih moler pa ih pregletuje i onda ide boja
cevi za vodu ne`m po podu :)

da razjasnimo, postoji nešto kao lepljiva traka što se zaista lepi oko prozora, štekera, duž lajsne na parketu da se ne bi umazalo u toku krečenja. Kotur toga je u zavisnosti od širine oko 60 dinara.
Ovo što treba da štiti ivice je od aluminijuma, to su ugaone lajsne (pod tim imenom se i prodaju) lajsna je dužine 2,7m, košta koko 80 din po dužnom metru i vrlo lako se seče na dužinu koja ti treba. Prodaje se u farbarama. Stavi se na ivicu zida, pregletuje i ne vidi , samo što je ivica prava ko strela i ne odpadaju delovi ivice zida pri udarcu (usisivača recimo)

mileva je najbolje objasnila, a bandaz traka se stavlja na spojeve i uglove koji, majstorski receno mogu da "rade" i izgleda kao mrezica

da razjasnimo, postoji nešto kao lepljiva traka što se zaista lepi oko prozora, štekera, duž lajsne na parketu da se ne bi umazalo u toku krečenja. Kotur toga je u zavisnosti od širine oko 60 dinara.
Ovo što treba da štiti ivice je od aluminijuma, to su ugaone lajsne (pod tim imenom se i prodaju) lajsna je dužine 2,7m, košta koko 80 din po dužnom metru i vrlo lako se seče na dužinu koja ti treba. Prodaje se u farbarama. Stavi se na ivicu zida, pregletuje i ne vidi , samo što je ivica prava ko strela i ne odpadaju delovi ivice zida pri udarcu (usisivača recimo)

To se zove bandaz traka-izgleda kao mreza i gletuje se preko nje, pa se onda kreci.
Ja sam prezivela adaptaciju pre 2 godine jedva, jos se oporavljam. :)
Na ispupcene coskove (uglovi stubova) smo stavljali te lajsne, a na uvucene coskove (npr.spoj plafona i zida) bandaz trake.

Људи,
Кад се та лајсна лепи?
Нама је у току малтерисање, да ли да је сад прилепимо или је касно или рано?

Нећу после да их враћам, већ ми је мука од дораде.

И још једно питање,
да ли ико има развучене цеви за воду по поду?
:bye:

ČIM ZAVRŠITE MALTERISANJE
POPRIČAJ I SA MOLERIMA, ZNAJU SVI O TOME

To ti je mnogo jeftinije od tih L profila
Odes lepo u dobro opremljenu farbaru i razis traku za krecenje - da se ne prljaju ivice
Ima, probaj!:ok:

Cek bre o cemu vi pricate ????

Ljubinka o KREP traci koja sluzi da se zastite neke stvari prilikom krecenja i izvuku linije kad treba .
Dona o lajsnama za ćoškove koje su aluminijumske i sluze da se coskovi prilikom unosenja namestaja npr ne bi okrnjili nacisto
Kistina o bandaz traci koja sluzi da se njom zatvore pukotine u zidu .

A ja vas citam dale ste tri informacije potpuno razlicite i sve tacne al pojma nemam ko je pitao i sta od ponudjenih odgovora je tacno. :think:

Ček se vrnem neku starnu u nazad.

Mario taj ko ti je rekao sere ko grlica.
Opste je poznato a i sam si rekao da zidari nema sanse da izvedu prav ugao ni ravan zid .
A posle tu moler nema sanse da popravi stvar.
Te lajse su zakon.
Idu pre gletovanja , i ne vide se a cuvaju uglove.

E pa zato se bičuju zidari dok rade :hahaha:
Videcete kad vam za par godina pocne da otpada glet koji je predebelo nanesen ;)
Ja kamenu vunu ne bih nikada u zivotu koristio za izolaciju ali ljudi to rade... Pa se posle pitaju sto ima kancera toliko...

Poslednja izmena:
Сад стављају неке назовимо-их ивичњаке на углове-ивице зидова и преко њих се кречи.
На тај начин нема обијања зидова и отпадања малтера.
Тако сам чула, још видела нисам.

To su stitnici - traka za krecenje i ima da se kupi u svakoj farbari
kolezinica kaze da nema svrhe tu bacati pare na neki kvalitet
Ja nisam ni mislila, a treba da krpimo jedan deo zid u Mindjusicinoj sobi

:lol: Aha !
Ljubinka je kriva za sve ! :klap:
Unela je zabunu u nase redove.

Dakle dobar odgovor si dobila Maričičak od Done i od phenomenom.
A ti ljubinka sedi jedan !

Nego ...ako radite kupatila da znate da postoje lajsne i za coskove u kupatilu, plasticne i aluminijumske u odgovarajucim bojama. Odlicne su jer ne mora plocicama da se pravi grubi cosak ( ako ga negde imate ) nego ta lajsna napravi polukrug i izgleda svetski.
Stavljaju se u toku lepljenja plocica.

Kostaju oko 300 din te plasticen a oko 850 su aluminijumske.
Plasticne razume se mogu da puknu a aluminijumske su vecne .

Знам и за те лајсне за плочице. :lol:
Уочи нове године, смо лепили плочице(подне и зидне), кречили и стављали ламинат у кухињу код мојих... Елем, каже мени мама, купи те лајсне, лепе су... Одем ја, тражим лајсне, људи ми увале неку лајсну што иде по угловима, где се зидне и подне плочице спајају... Не питајте чему служи, ни мени није јасно...:roll:

Одеру они мене, 1200 дин за то... мајстор кад је видео умро од смеха...:hahaha:

Док сам ја то успела вратити, мајстори завршили, али ми срећом вратили паре.

Тада сам се научила чему која лајсна служи(ивична, угаона, прелазна...)!:rtfm:

А о том реновирању кухиње не желим да причам јер ми дође да се убијем! Све што су могли сЈебати и унакарадити су урадили!:(

Eh i moje kupatilo je zvanicno gotovo...jos samo da ga sredim da sija sija.

1zlrl2c.jpg

Danas bio majstor za bojler :roll: jer nov bojler pisti i zavija.
Fabricki je ventil bio malo stegnutiji pa zato.
Odpustio ga majstor i sad je super .
Dakle jos jedan dokaz da nista ne mozes da kupis da bude dobro.

Poslednja izmena:

Back