Adaptacija stana od poda do plafona

nego recite mi gde je veliki izbor univera, ali ne onog "plasticnog" nego onih sto imitiraju drvo... tipa:
h1424.jpg

a cene povoljne. mi smo se odlucili za darex, pa smo culi da su oni najskuplji... ima li jos neko izbor poput njihovog, a nize cene?

Ako cete da kupujete plocast materijal i angazujete stolara, najjeftinija vam je Agacia koja je relativno blizu i Dipo-a (Treci bulevar).
Dipo radi Funder i Max i nije vam najjeftiniji, Darex radi Egger koji je relativno skuplji, a Pinoles Kronospan koji je srednji sa cenama. Njaskuplja iverica vam je Wodego, koju radi Kastor. Od vecih uvoznika ploca imate jos i Europanel team, Artinvest i jos neke koji posluju kao VP.
Najjeftinija iverica ali i nizeg kvaliteta je Falco, a drze je sve radionice koje rade usluzno rezanje i kantovanje.
Mi smo platili kuhinju sa sve majstorom 700 evra s radom (pre 2 godine), ali smo sami napravili projekat kako treba da izgleda i kompletno izabrali materijal.
Ako hoces skuplju ali i kvalitetniju kuhinju imas opcije da odes u Artinvest, Ecoform, Interactive Design ili Gorenje studio, pa ti oni urade sve od A do S.
Takodje u Pevecu imas izbor od nekih 30-ak kuhinja sto po elementima, sto kao set, pa mozes da vidis ima li neka da ti se svidja.
Za set kuhinju ako hoces da ustedis, mozes da prodjes i sa 300-450 evra.
Srecno!

jej, hoću, hvala! :)

nego, u tom našem trosedu ima onaj grozni mehanizam na razvlačenje sa letvicama, koji se potpuno razdrndao, pa bi i to trebalo da se promeni (mada nam to sad nije prioritet, možda bismo to i kasnije radili). zna li neko nešto o onim latoflex, elastoflex i sl. sistemima?

Moji su presvlačili nameštaj pre 2-3 godine. isto taj mehanizam ima unutra... trosed i dvosed se razvlače...
presvlačenje, pravljenje novih sedeljki(ti veliki, kao, jastuci na kojima se sedi-ne znam kako se to zove), menjanje tih lestvica i sređivanje tog mehanizma... trosed, dvosed, fotelja i tabure... izašlo ih je oko 300e...

jej, hoću, hvala! :)

nego, u tom našem trosedu ima onaj grozni mehanizam na razvlačenje sa letvicama, koji se potpuno razdrndao, pa bi i to trebalo da se promeni (mada nam to sad nije prioritet, možda bismo to i kasnije radili). zna li neko nešto o onim latoflex, elastoflex i sl. sistemima?

Ima jedna firma, zove se ABC Link, koja je to proizvodila, idi na sajt Ambienta i probaj naci telefon

Ako cete da kupujete plocast materijal i angazujete stolara, najjeftinija vam je Agacia koja je relativno blizu i Dipo-a (Treci bulevar).
Dipo radi Funder i Max i nije vam najjeftiniji, Darex radi Egger koji je relativno skuplji, a Pinoles Kronospan koji je srednji sa cenama. Njaskuplja iverica vam je Wodego, koju radi Kastor. Od vecih uvoznika ploca imate jos i Europanel team, Artinvest i jos neke koji posluju kao VP.
Najjeftinija iverica ali i nizeg kvaliteta je Falco, a drze je sve radionice koje rade usluzno rezanje i kantovanje.
Mi smo platili kuhinju sa sve majstorom 700 evra s radom (pre 2 godine), ali smo sami napravili projekat kako treba da izgleda i kompletno izabrali materijal.
Ako hoces skuplju ali i kvalitetniju kuhinju imas opcije da odes u Artinvest, Ecoform, Interactive Design ili Gorenje studio, pa ti oni urade sve od A do S.
Takodje u Pevecu imas izbor od nekih 30-ak kuhinja sto po elementima, sto kao set, pa mozes da vidis ima li neka da ti se svidja.
Za set kuhinju ako hoces da ustedis, mozes da prodjes i sa 300-450 evra.
Srecno!

uu koliko informacija sjajno!!! dakle sad pitanja: nama treba samo secenje i kantovanje posto smo sam svoj majstor... znaci treba mi firma koja hoce samo to da radi, ne da mi oni sastavljaju i sl... onda jel tako rade sve firme koje si navela ili ne?

agacija- nisam ih nasla na netu, pa ako moze neka adresa...

znaci pinoles je ok cena i izbor?

i sad da li neko zna u cemu je kvaka sa tolikim razlikama u cenama, da li je samo izbor dezena u pitanji ili i kvalitet? i sta se podrazumeva pod kvalitet kod iverice ili vec oplemenjene :lol: iverice?

Hoces iskreno - brand odn. reklama kao i za vecinu drugih stvari, mada ima nesto i u tehnologiji izrade, tj. cistoci iverice
Ali to bi trebalo pitati ove uvoznike ploca
Sto se tice kantovanja i rezanja, imas ih mali milion, ali to radi i pomenuta Agacija ako ti treba N. Beograd
Agacija cekaj 319-2600, 319-0974 adresa je ovde gde sam ja nasla ipak Tosin bunar 232 G
ABC Link (za latofleks) 2393-570, 2399-630

E da znaju da ih reklamiram.... ali nema veze, ja hocu vama da pomognem da ne lutate
Poz

Posto trenutno sredjujem stan, da podelim neka iskustva i postavim par pitanja.

Kupatilo: Globo, Eurodom. Globo solidne cene, preporcujem Isla plocice i Hidra sanitarije, Eurodom, mislim da su cene malo napumpane, skoro da nema wc solje ispod 40k din. Imaju jako dobre Cerim plocice, daju popust za gotovinsko placanje, recimo imaju ok cene za neke Flaminia proizvode.

Dobre baterije se mogu naci u Porcelanosi, recimo Noken (www.noken.com) baterije, koje samo oni zastupaju, odlican dizajn.

Kuhinje: gledao DanKuchen, ne deluje mi ubedljivo, Eurosalon takodje, Gornje kuhinje Delta i Sigma odlicno izgledaju. Cene, mislim da je preskupo za nekoliko metara farbanog drveta.

Sto se tice Konture koju je neko spomenuo, na sajmu su imali izlozenu kuhinju, cena bez uredjaja, je bila 10k eur !!! samo je radna ploca bila 1000 eur !!!
Drugar, koji je inace direktor jedne strane renomirane firme u bg, sto znaci da moze da plati, dobio je ponudu za kuhinju od Konture za koju je rekao da je suluda i na kraju kupio u Gorenju.

Ako neko ima orjentacionu cenu za njihovu kuhinju po m2 neka objavi.

Kuhinju nameravam da pravim i ocekujem bar 1/2 nizu cenu od Gorenja, Eurosalona ili DanKuchen. Materijali su poznati a dizajn moze i da se kopira po zelji.

Kuhinjski stolovi : Dobar izbor Calligaris stolova u Eurosalonu, medjutim mislim da nema smisla davati tolike pare za nesto sto moze da se nadje dosta jeftinije u programima drugih firmi sa potpuno istim/slicnom dizajnom, recimo effezeta.it, takodje u Eurosalonu.

Aspiratori: Elica Om i mini Om (www.elica.com), u Italiji se moze naci skoro duplo jeftinije nego u Bg.

Dnevne sobe : Artefacto ima dobar izbor, recimo Desire je jedna od firmi koje zastupaju sa vrlo dobrim dizajnom, ipak jake cene, fotelja u stofu oko 2.5k eur.

Rasveta: Elton

Pitanje: posto pravim zidanu tus kadu gde mogu da nadjem staklo po meri u ne standardnim dimenzijama, npr 80x90 ili sl.

Kod mene je zavrseno krecenje , danas elektircari zavrsavaju sve ono sto zovu galanterija ...Kraj još nije izvestan al ja se nadam da ce uskoro jer sam slaba sa zivcima vec.

Evo slika od danas...
30dl4de.jpg

1z1elj6.jpg

Kad se pociste svi majstori ovih dana slikacu i ostatak , sad vec lici na stan i lepo je , al ja nikako ne shvatam da cu tu uskoro i da zivim.

Kuhinje: gledao DanKuchen, ne deluje mi ubedljivo, Eurosalon takodje, Gornje kuhinje Delta i Sigma odlicno izgledaju. Cene, mislim da je preskupo za nekoliko metara farbanog drveta.

Sto se tice Konture koju je neko spomenuo, na sajmu su imali izlozenu kuhinju, cena bez uredjaja, je bila 10k eur !!! samo je radna ploca bila 1000 eur !!!
Drugar, koji je inace direktor jedne strane renomirane firme u bg, sto znaci da moze da plati, dobio je ponudu za kuhinju od Konture za koju je rekao da je suluda i na kraju kupio u Gorenju.

Ako neko ima orjentacionu cenu za njihovu kuhinju po m2 neka objavi.

Kuhinju nameravam da pravim i ocekujem bar 1/2 nizu cenu od Gorenja, Eurosalona ili DanKuchen. Materijali su poznati a dizajn moze i da se kopira po zelji.

.

meni kontura radi kuhinju, za koju su u gorenju trazili 1.500 evra vise, plus sto ne rade po meri, nego kako se uklopi, pa prazan neiskoriscen prostor krpe maskom.
u konturi ne postoji definisana cena po metru jer cena zavisi od vrste elemenata koju izaberes, okova, dodatne opreme (vec sam pisala o tome na ovoj temi), posebno ukoliko imas ugaone elemente, itd.
ja sam savrseno zadovoljna mojom kuhinjom jer ce biti uradjena po meri, svaki milimetar ce biti iskoriscen, plus sto imaju bas onu boju koju sam svuda trazila:D

Kod mene je zavrseno krecenje , danas elektircari zavrsavaju sve ono sto zovu galanterija ...Kraj još nije izvestan al ja se nadam da ce uskoro jer sam slaba sa zivcima vec.

Evo slika od danas...
30dl4de.jpg

1z1elj6.jpg

Kad se pociste svi majstori ovih dana slikacu i ostatak , sad vec lici na stan i lepo je , al ja nikako ne shvatam da cu tu uskoro i da zivim.

svaka cast! vidi se kraj :) nego kako li muz pristade na tu rozlu i ljubicanstvenu :D i za to svaka cast, mi se preganjamo oko svake sitnice i zato su nam zidovi beli :( ili bi bili krvavi...

Da li si zadovljna gipsanim radovima (spusteni plafon), da li mozes da preporucis majstora ?

Ne bih preporucila ovog koji je meni radio.
To je jedini majstor pored koga mi je bilo neprijatno.
Nit govori nit romori, samo mrda ocima levo desno, sa nista emocija na licu.

Uradio je korektno, al ne odlicno.
Imam zamerke i korekcije su radjene kasnije.

Ono na sta sam mu posebno skrenula paznju, e bas to je zahebao.

svaka cast! vidi se kraj :) nego kako li muz pristade na tu rozlu i ljubicanstvenu :D i za to svaka cast, mi se preganjamo oko svake sitnice i zato su nam zidovi beli :( ili bi bili krvavi...

Niko ga ništa pitao nije.
Kad nije bio tu dok se štemovalo, razbijalo, svadjalo sa majstorima, kad se :dash: od tuge , besa i muke, kad se svadjalo sa komsijama i kad se borilo za kvalitet ....ne znam sa kojim pravom bi mi on birao boje.

Sve njegove zamerke su saslusane i okacene mačku o rep ....:mrgreen:
Lepo je i lako zvocati za propuste i greske , tesko je o tome unapred razmisljati...
Zato.....zivece u onome sto sam JA svojom glavom i zivcima stvorila ...do daljnjeg.

Back