Adaptacija stana od poda do plafona

f00wmq.jpg
Po meni je ovo lepo samo za salon namestaja...Mislim ja ne volim takve sterilne prostore i uniformisane.Pre svega je premoderno nekako.
Ja sam trpezarijski sto pravila od gvozdja,kovanog of course,gore je staklo,a stolice sam kupovala obaska,cetiri u Eurosalonu a dve na sajmu antikviteta...
Od prilike izgledaju ovako,samo ne u tim bojama..

Kod mene je sve ljubicasto u trpezariji.
Dakle cetiri bele drvene stolice sa ljubicastim materijalom i dve crne sa drvene sa takodje ljubicastim ali reljef materijalom...
Ja volim kad je izmesano i kreativo.
Luster iznad stola je takodje u tim tonovima ali hand made,sa ljubicastom cipkom koja se vidi tek kada je upaljen...
Meni znaci toplina,sto ovaj moderan namestaj ne ume da odradi.
Ne kazem Mirka da mi se ne svidja samo kazem da nije moj stil...z:)

Kod moje Nane u sobi ima tapeta , dve vrste.
Jedne su drecavo zelene sa roze cvetovima a druge su roze sa šljokicama.

I jedan zid je okrecen u nezno roze.
Sad kad ovako opisujem shvatam da nema sanse da me razumes al je iskombinovano tako da se uklapa savrseno.

I moj stan je sad sav ljubicast tj kombinacija belo ljubicasto, zato bi mi ovaj sto cucnuo savrseno.
Plus je kockast 140x140 pa mi i dimenzija pase taman.

Pokusacu da izgooglam tapete dok ne stave da slikam da vidis o cemu pricam.

Kazu neki majstori sa kojim sam razgovarala da sasvim korektne plocice npr mozes kupiti a da su domace. I da kostaju vrlo vrlo povoljno. Ja sam bila skepticna prema toj prici i kupovala sam špansku keramiku koja je skoro 3x skuplja od domace.

i mene su uputili na domaće prizvođače, tvrde da ima vrlo kvalitetnih pločica i da su drastično jeftinije od španskih i italijanskih, međutim, od onog što sam videla slaba vajda, meni se one boje i dezeni ič ne dopadaju. moram detaljnije da razgledam, mi smo zamislile neku ovakvu kombinaciju:

2nv42fn.jpg

ako među ’poletovim’ pronađem ovakve boje, i'll take it!

najzgodnije bi bilo da sve za kupatilo kupimo na jednom mestu (neko mi je savetovao metalcoop), a ako ipak to nije najidealnije rešenje, nabacite mi par ideja, neki izbor firmi kojima ste zadovoljni. evo otprilike nekoliko predloga za sanitarije šta smo mi zamislile, čisto zbog reference:

2dcbrig.jpg
wgp25l.jpg

ayujkg.jpg

mirka, neko je ovde već pominjao konturu, možda ne bi bilo loše da odeš ako nađeš vremena, ljudi su zaista genijalci. ćaletu su pravili celu dnevnu sobu pre par godina + trpezarijski sto sličnih dimenzija (sa skrivenom fiokom za proširenje za 6 osoba), doduše boja je bila neka trešnja or sth. ali kod njih stvarno može da se namaštava do mile volje, sve zahteve poštuju i sve urade vrhunski. iako važe za jedne od najskupljih, sve mi se čini da bi njihov sto ipak koštao manje od 135000. u svakom slučaju, vredi pokušati.

mačka: i ja sam se primila na tapete (a sad me i foto-tapete iznova fasciniraju, pošto je u odabiru samo nebo granica, a i mi smo nekako namerile da nam stan bude u ’70s fazonu), ima zaista genijalnih dezena, ja sam kod nas iskopala ovo:

http://www.megaline.rs/cms/category.php?qcatid=88

Odlican sajt http://www.wall-covering.ru/fran/CASELIO/CASELIO.htm
I ovo je katalog iz kog smo mi narucivali te roze šljokicave , ima ih ovde al se ne vidi da su takve .

http://www.wall-covering.ru/fran/CASELIO/LOLA/LOLA.htm

Sanitarije sam kupovala u firmi koja se zove Dakom.
Lepota je sto je to mala radnja sa puno svega a unutra radi zena koja zna cake i cakice i super cene ima. Kod nje sam kupila Tuš kabinu neke španse firme , ludacku , na nekom popustu SAMO 26000 din. Kad kazem tus kabinu mislim na staklo ne na hidromasaznu kabinu. KAda je kupljena posebno .

Ista takva me kod Djape koštala 600 evra. i to na nevidjeno iz kataloga.
Ovde je kabina bila postavljena pa smo je mi videli i pipnuli :mrgreen: pre kupovine .

Kod njih sam kupila i lavaboe i wc šolje , uzela sam HATRIA NIDO , sa slow daskom ( ko je izmisli svaka mu se dala :) ) i ceo program HANSGROHE po vrlo povoljnim cenama.

Diplon nije loš ali....imam zamerki na nacin poslovanja i radnike koji pojma nemaju ...

Pločice sam našla u Beokeramici a kupila u Merkuru , daleko jeftinije . Uzela sam ZIRCONIO firmu , keramicar je dok je lepio samo uftao od zadovoljstva kvalitetom pločica.

Mozaik ne znam ciji je , kupljen je u GEA .

Eto ti neke smernice , al imaj u vidu da deviza "koliko para toliko muzike " kod ovakvih kupovina dodje kao mudrost bogova.

Kod moje Nane u sobi ima tapeta , dve vrste.
Jedne su drecavo zelene sa roze cvetovima a druge su roze sa šljokicama.

I jedan zid je okrecen u nezno roze.
Sad kad ovako opisujem shvatam da nema sanse da me razumes al je iskombinovano tako da se uklapa savrseno.

I moj stan je sad sav ljubicast tj kombinacija belo ljubicasto, zato bi mi ovaj sto cucnuo savrseno.
Plus je kockast 140x140 pa mi i dimenzija pase taman.

Pokusacu da izgooglam tapete dok ne stave da slikam da vidis o cemu pricam.

Reci mi samo gde si ih kupila...Ako su iz PolyDeca nema sta da mi pricas..njihove su sve do jedne nenormalno fenomenalne.Ja sam kod njih kupovala i za stan i za radnju i za mamu i tatu...
Samo pazi ko ce da ti postavlja,ako ti trebaju postavljaci,imam fantasticne momke.z:)

Kod njih :)

Bridele su mi uši al sam ih kupila i nevidjeno sam zadovoljna.
Izgledaju bruka, a mala je pljeskala rukama od zadovoljstva kad sam ih donela.

Decko koji radi moleraj ce da ih postavi, uz moje nadgledanje jer mora da se uklapa slika precizno do bola a ja sam picajzla žešca.

Rekao je da zna ...rekla sam mu ako zahebe nesto kupovace on nove.
Rekao je ma ok, samo uzmi njihov lepak, rekla sam no frks i kupila njihov :)
Uz to dobila uputstvo za upotrebu tapeta :lol: i sad ostaje da vidimo kako ce "dečko" to da polepi.

Jes da je lep ko lutka i da bi ga rado skratila za glavu :rumenko: al mu necu oprostiti ako zahebe tapete.

Kod ovih zelenih tapeta vec postoji lepak na njima , pa se doda samo malo na zid , a roze idu po tom sistemu koji si opisala.

Ja sam odnela mere zida u polidec a zena tamo mi je izracunala koliko mi treba u skladu sa tim uklapanjem.

Objasnile su mi za te njihove majstore , al mi nije dala br.
Baci na pp da imam za ne daj boze, i reci koliko oni uzimaju za postavljanje tapeta.

Kod ovih zelenih tapeta vec postoji lepak na njima , pa se doda samo malo na zid , a roze idu po tom sistemu koji si opisala.

Ja sam odnela mere zida u polidec a zena tamo mi je izracunala koliko mi treba u skladu sa tim uklapanjem.

Objasnile su mi za te njihove majstore , al mi nije dala br.
Baci na pp da imam za ne daj boze, i reci koliko oni uzimaju za postavljanje tapeta.
Poslala.:)

Миркице,

да помогнем мало тему.
Јуче смо мм и ја рачунали колико смо до сада потрошили на ону дневну собу.
Отприлике то је око 230-240.000 динара ако све срачунаш.
Обећала сам, па рекох да испуним обећање.
Поз

koliko koštaju prosečne tapete, papirne? Sa nekim grafičkim detaljima... ili foto, ako još postoji?
Ne sznam sta podrazumevas pod prosecno..Tapeta ima od 700din po rolni(u nekim knjizarama pa do preko 100e po rolni takodje...
Rolna uglavnom ima deset duznih metara sto je dovoljno za pet kvadratnih metara.Ako se uklapaju treba vise.
Za foto ne znam,nisu mi interesantne:)

ove tapete me podsetiše: ima li neko ideju kako se kreću cene tapaciranja nameštaja? mi imamo super italijansku garnituru za dnevnu sobu (trosed, dvosed i fotelja) koju ne bismo menjali po svaku cenu, vremenom se samo pohabala, pa bismo vrlo rado da je pretapaciramo (nekim kvalitetnijim meblom, ali ništa fancy). međutim, naplašiše me da je to užasno skupa usluga, ali niko ne zna da mi kaže ni okvirne cene. da li je realno da tapaciranje na kraju može da nas košta više od nove? :confused:

ove tapete me podsetiše: ima li neko ideju kako se kreću cene tapaciranja nameštaja? mi imamo super italijansku garnituru za dnevnu sobu (trosed, dvosed i fotelja) koju ne bismo menjali po svaku cenu, vremenom se samo pohabala, pa bismo vrlo rado da je pretapaciramo (nekim kvalitetnijim meblom, ali ništa fancy). međutim, naplašiše me da je to užasno skupa usluga, ali niko ne zna da mi kaže ni okvirne cene. da li je realno da tapaciranje na kraju može da nas košta više od nove? :confused:

Cene mebl tkanina se strasno razlikuju..sad sve zavisi sta zelis,tj sta si zamislila...U nekom pristojnom opsegu cena izbor je drasticno manji...Skoro sam videla lep mebl u YU SORBON radnji na Bulevaru i cene su do 1000 dinara po metru.
Ja sam kupovala od Polydeca do Italtesa,ne bi li dobila sta sam zamislila.
Ruke se opet razlikuju.Najvaznije je kako ti majstor to uradi i da ti ne unisti skupo placen materijal.
Imam savrsenog tapetara,ako hoces tel na pp.z;)
Berzu mi je presvukao za 80e,manje fotelje za po 40e a dvosed za 120e cini mi se...Stolice su bile po 15 po sedalnom delu+ naslon..tj.mislim 20 ukupno.

Back