dođoh malo sebi, konačno
ok, što se bojlera tiče, to je sve što je trebalo da znam, 10 godina garancije je i više nego dovoljno. dakle, bojler je precrtan sa spiska pitanja. radijatori takođe, nema potrebe za remontom, grejanje je korektno, toplanu ću svakako zvati za ventile, a što se farbanja tiče, upravo sam i ja razmišljala da same to uradimo, pa ću svakako ostaviti radijatore za pred kraj. i kad bolje razmislim, praktičniji su nam ovi masivni nego aluminujumski, jer zimi, na primer, možeš da staviš na njih neku graderobu koja
mora pod hitno da se osuši
Dobro kod preduzimaca je sto ne brines o majstorima , dnevnicama , materijalu, lose je sto i njegova usluga kosta.
preduzimača svakako angažujemo, zanima me samo koliko je (okvirno, u procentima) ceo posao skuplji u odnosu na samostalnu organizaciju majstorija (ovaj podatak mi je potreban zbog našeg predračuna). ja računam da bismo mi u celu akciju krenuli najkasnije 1. marta, tako da ako nisu bukirani posle vas, prosledite nam ih, plašim se da će posle biti teško uhvatiti bilo koga kad krene prolećna sezona renoviranja…
.
Boranak u stanu za vreme radova zeno ti si bas optimista.
ok, shvatila, mission impossible
dobra stvar je to što preko puta nas živi moja drugarica iz osnovne, i ovako smo non-stop jedna kod druge, tako da neću imati problema sa kafom, piškenjem, vodom, hranom i ostalim propratnim čarolijama. ali problem je što u stanu DO nas imaju osmomesečnu bebu, zbog njih mi je najveći bedak…
enivejz. imam još nekoliko dilema:
1. da li je bolje obaviti što više posla koji je u mojoj nadležnosti unapred (npr. kupovina sanitarija, pločica, i sl.) ili je bolje oko svakog elementa prodiskutovati prvo sa majstorima?
2. pošto treba sva stolarija da se promeni ( i spoljašnja i unutrašnja), meni je najlogičnije da to ide pre svega ostalog, najviše zbog ‘neurednosti’ celog zahvata, obijenih zidova i sl. a s druge strane, ne bih volela da mi se u toku radova oštete ganc-novi prozori, vrata, štokovi… predstavu nemam...
3. vrata našeg minijaturnog špajza se otvaraju na unutra i užasno su nepraktična, pa hoćemo da stavimo klizna, ali ona koja imaju samo gornju šinu i praktično “vise”. zna li neko nešto o tome i koji majstor bi to uopšte postavljao (može li stolar koji bude radio i police u špajzu?), ne verujem da je to nekakav veliki poduhvat, ali šta ja znam, right?
4. menjaćemo većinu nameštaja jer je naprosto neadekvatan za naše potrebe, ali nameštaj nikako nije za bacanje, star je cca 11-12 godina, italijanski, vrlo očuvan. pa smo odlučile da ga prodamo, međutim, gde i kako? rekli su mi da postoji nekoliko firmi koje se bave otkupom polovnog nameštaja, ali da vrlo slabo plaćaju i da im na kraju ljudi daju u bescenje, samo da bi se oslobodili stvari (mislim, zaista mi je krajnje imbecilno da prodam savršeno dobar francuski krevet za 30 eura, npr.). druga opcija su oglasi, ali to se onda otegnu u nedogled, bojim se...
eto, dilemama nikad kraja... mirka, hvala još jednom na iscrpnosti odgovora, nadam se da nisam predosadna, sebi svakako već jesam, ključa mi mozak od svih ovih pitanja...