Adaptacija stana od poda do plafona

Super sto si malo ozivela temu, bas ti je lepo kupatilo, svidja mi se. I drago mi je da si dobro prosla sa majstorima.

Ja jos nisam nista nasla u NS, ali naci cu :D. Ali planiram uredjenje tog stana u mislima pa sam izmedju ostalog naletela na projekte uredjenja decjih soba, pogledajte, date su i skice soba i slike istih sa namestajem. Ima cak 3 predloga za sobu sirine oko 2 metra, mozda dobijete ideju za uredjenje sobe za dete http://www.***********/decije-sobe-projekti-uredenja/

Mesto zvezdica treba da stoji gradnja
Pa posle tacka pa rs
Ne znam zasto pojavljuje zvezdice, probala sam vise puta i da prekopiram i da rucno ispisem adresu ne prihvata uvek se pojavljuju zvezdice

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Hvala, Duuso, na linku. Za tu nezgodnu sobu imamo olakšavajuću okolnost što ne mora orman da dodje u nju jer pored nje ima plakar u hodniku, koji će koristiti samo sin (čija je to soba). A loša stvar je što su vrata na sredini ovog užeg zida, a prozor na suprotnom zidu (to je dobro). Znači treba mu jedan veliki radni sto i neka polica. Ne zna ni on šta bi, ali ima dovoljno godina da bismo mu mi odredjivali šta mu treba.

Bas sam se pitala šta si ti uradila sa kupovinom stana. Zbog toga sam i napisala koliko dugo smo mi tražili. Mnogo je nezgodno kad znaš tačno šta hoćeš i to hoćeš da platiš onoliko koliko vredi, a ne koliko je neki vlasnik odlučio da mu treba. I onda su nas još svi proglašavali mal'tene ludima, "Šta vi hoćete, kakve veze ima na koju je stranu okrenut, koji je sprat, gde je....za te pare možete u Batajnici..." A ja opet ne znam kako te stvari ljudima nisu važne. Samo mi je jedan prijatelj rekao: "Nemoj da odustaješ od svojih zahteva, na kraju ćeš kupiti ono što nisi želela!" I isplatilo se čekanje.
To prosto ne možeš da ubrzaš. Ili da kupiš ono što trenutno ima ili čekaš da se pojavi nešto što tebi više odgovara. Samo strpljenje!

U pravu si zato od zimus i trazimo ( ja i cerka ) .
Znamo tacno koji kraj grada dolazi u obzir i kakav treba da je stan : drugi ili treci sprat, istocna strana sveta, eventualno ako je sve ostalo ok juzna ( necu da uvece sunce przi do osam po terasi da ne moze da se izadje i posedi a naravno ne dolazi u obzir sever ) , naravno da ima terasu ... i lift... i dobru izolaciju, i da nije na bulevaru ili prometnoj ulici, da je u blizini vrtic i osnovna skola i makar mali parkic. Da ima minimum 2 spavace sobe i tesko bih pristala na kuhinju u okviru dnevne sobe . I volela bih da kuhinja ima svoj prozor. I obavezno spajz da ima. I mesto za ormar u predsoblju ..:D. I da se u sve sobe ide iz hodnika... i pozeljno je da ima pored kupatila i wc... I izgleda da ce biti oko 65/70m2 stan a mislili smo da bude do 60, jer imala sam priliku da vidim stan sa tako dobrim raspordom da je sve stalo u manje kvadrata
A do sada uvek nesto fali :mrgreen: I kao i tebi mnogi ( ma skoro svi ) govore da sam luda , da to ne moze da se nadje .
Al ne odustajem, tesko da cu jos koji put u zivotu kupovati stan i hocu da bude bas ono sto mi treba. Jer ako damo 75/80 ili cak i vise hiljada evra necu da kupim bilo sta
Hvala na podrsci, ja uvek kazem " ako je taj uspeo,zasto ne bih i ja " ,drago mi je sto si uspela da nadjes sta si htela

Poslednja izmena:
To sa špajzom i dodatnim wc-om će biti veliki problem. Koliko ja vidim, u novijoj gradnji niko i ne spominje špajz, dodatni toalet prave u stanovima preko 100 kvadrata, a stara gradnja uglavnom ima lošu izolaciju i zgrade su bez liftova.
Jesi li razmišljala da nađeš stan koji ti se po svemu ostalom dopada a da ove dve prostorije sama dogradiš?

Ispocetka nismo mogli da odlucimo kolika kvadratura da bude da li veci ili manji pa za deset-petnaest godina kuca, da li stari ( govorili su nam da su stari solidno gradjeni dok se do devedesetih postovao JUS a posle fuseraj ) a opet drugi da je mala ili cak nikakva razlika u ceni po m2 al novo je novo....
Da covek odlepi....
Sad je reseno, bice veci i bice novi pa je lakse, znamo sta trazimo, pre smo sve gledali :-)
Znam da mozda necemo naci bas, bas sve ali opet od nekih stvari ne odstupamo.
Recimo zamalo pre mesec dana da uzmemo jedan, sve sto smo hteli, cak i wc i ostava i udubljenje u zidu u hodniku za ormar - kad smo dosli do energetskog pasosa ispalo blok + 5 cm stiropora :-(.. A nasli jedan ima sve, sendvic zid ( ukupno sa izolacijom 40cm ), skica odlicna, ima sve sto nam treba cak i kuhinja odvojena al na Detelinari - daleko od posla :-( . Opet jedan od 69,nesto m2, prozor u kuhinji ( istina nije posebna, u okviru dnevne sobe ali takav raspored da mogu klizna ili harmonika vrata pa da se odvoji ), cak dve terasice, ostava....sve ostalo ok - ali grejanje na gas a placanje po m2, nema meraca za svaki stan...A zgrada sa vise od pedesetak stanova

Meni koliko sam gledala izgleda da ce najteze biti da kuhinja bude odvojena i, iako se nadam, vec sam spremna da se pomirim sa tim ( al zamislite przenje luka ili ribe u takvom stanu :D )
Naravno ako je raspored takav da moze da se dogradi spajz, spremni smo, za wc cak da nemamo jos jedan ako ne moze ali bez spajza nikako

Sad novi stanovi skoro pa obavezno imaju kuhinju u okviru dnevne sobe. A tu negde izmedju je predvidjeno da se uglavi i trpezarija. To sve pojeftinjuje gradnju. Ima dva zida manje. A nije praktično uopšte. Moja koleginica je kupila stari stan, pa je srušila sve zidove, napravila to sve tako zajedno, pa se pokajala. Kaže, "Lako je Amerikancima da imaju otvorene kuhinje kad oni ne kuvaju." A mi kad pristavimo sarmu, kiseli kupus, ili što kažeš makar samo luk, a svako jelo počinje sa "Izdinstati ili propržiti glavicu luka...... Ne znam koliko tu može da pomogne aspirator. Ja ga do sada nisam imala, sad ću ga prvi put ugraditi, a imam i prozor i potpuno odvojenu kuhinju.

Čini mi se da je neko ovde na temi pisao da je smanjio sobu da bi dobio još jedan wc. Eto, može i tako. Zavisi šta je kome važno. A vidim da si ti spremna na neke prepravke i adaptacije, dogradnju... pa će nešto da se nadje.

Sad novi stanovi skoro pa obavezno imaju kuhinju u okviru dnevne sobe. A tu negde izmedju je predvidjeno da se uglavi i trpezarija. To sve pojeftinjuje gradnju. Ima dva zida manje. A nije praktično uopšte. Moja koleginica je kupila stari stan, pa je srušila sve zidove, napravila to sve tako zajedno, pa se pokajala. Kaže, "Lako je Amerikancima da imaju otvorene kuhinje kad oni ne kuvaju." A mi kad pristavimo sarmu, kiseli kupus, ili što kažeš makar samo luk, a svako jelo počinje sa "Izdinstati ili propržiti glavicu luka...... Ne znam koliko tu može da pomogne aspirator. Ja ga do sada nisam imala, sad ću ga prvi put ugraditi, a imam i prozor i potpuno odvojenu kuhinju.

Čini mi se da je neko ovde na temi pisao da je smanjio sobu da bi dobio još jedan wc. Eto, može i tako. Zavisi šta je kome važno. A vidim da si ti spremna na neke prepravke i adaptacije, dogradnju... pa će nešto da se nadje.

Imam aspirator dve godine i vredi . Ja sam ga uzela jer mi je u kuhinjskoj nisi zimi plafon budjao jer je gore beton, nema na tavanu izolacije ( kuca je u pitanju ) a sta god da se kuva para ide gore i kondenzuje se. Od kad imamo aspirator plafon ne budja .
Ali sto se tice mirisa dosta smanjuje ali se ipak oseca malo. Neki dan sam pohovala, naravno ukljucila aspirator, ali ipak zatvorim vrata kuhinje jer ako to zaboravim miris od pohovanja ipak ide do soba

Naci ce se, mora, samo ne ide to bas brzo, od proletos trazimo.

Svi prozori i vrata moraju da budu zatvoreni u stanu kada se nešto kuva ili prži jer vuče cug pa aspirator ne pohvata sve. dovoljno je da su balkonska vrata ili prozor otvoreni 15 metara na drugoj strani stana i usmrdi se ceo stan. Ovako, odvrneš aspirator, on sve usisa i ništa se ne oseća. Druga stvar, aspirator mora obavezno da izvlači vazduh kroz onu surlu izvan kuhinje u atmosferu, nikako oni aspiratori koji u sebe uvlače i vrte u krug, to je teška budalaština i niko nije zadovoljan. Može motor ventilatora da ima i kilovat - nema efekta. Treća stvar, ona uljna prašina od prženja se ne raznosi okolo po kuhinji koja se kasnije manifestuje kao lepak koji ne može ni brenerom da se skine sa nameštaja, pločica etc :P

U pravu si za to izvlacenje vazduha u atmosferu, i uzeli smo takav.
Nisam znala za to da ne sme da bude nista otvoreno, ja kad je toplije uvek drzim vrata na kuhinji otvorena i prema terasi i prema ostatku stana a naravno i prozori su otvoreni na svim sobama ( nikom ne smeta promaja :D ) Sem bas kad pohujem ili nesto slicno, onda zatvorim vrata prema ostalim prostorijama ali manem prema terasi

pozdrav svima.
nadam se da je ekipa jos na okupu. krećem 11.11.2013 da renoviram stan koji je sličnog opisa kao kod " Festomanka" stigao sam sa čitanjem do 145 stranice, svaka vam cast na kolegijanosti. sve menjam u stanu sve me interesuje, dosta je napisano ali uvek ima nekih ideja i novina. za pocetak majstor mi rece nikako akrilnu tus kadu nego samo kremaicku, spisteni plafon u kupatilu ill ne itd, itd. ako moze Festomanka i Brankica81 da postave ili posalju svoje slicice renoviranja bilo bi lepo. za sada toliko a imam toliko pitanja :D

Mi smo pre mesec ipo dana završili renoviranje kupatila Videćeš slike na prethodnoj strani kad stigneš dotle. Muž je hteo keramičku kadu (isto ga je neko naložio kao taj tvoj majstor), ali je odustao pod mojim pritiskom jer nam je prodavac u jednoj prodavnici izdramatizovao kako je to teško postaviti, moraju vodoinstalater i keramičar da se uklapaju i bla-bla-bla..... ali meni je presudno bilo to što je sad već prilično mali izbor keramičkih tuš kada jer su prosto prevazidjene. Ne mislim da su akrilne bolje, ali su lakše i jednostavnije za postavljanje i održavanje. Naš majstor nije imao nikakav stav o tome, samo je govorio šta kupite, ja ću da postavim. Deo plafona smo spustili da bismo sakrili kanalizacione cevi na plafonu, ali se nismo na vreme setili da tu izvučemo struju i stavimo sijalice kao što svi rade. Mislim da smo tu pogrešili. Nekako mi je mnogo mračno u tuš kabini. Nije baš da mi tu treba neko jako svetlo, ali volim kad ga ima dosta.

Mi smo letos renovirali kupatilo. Umalo infarkt nisam doživela od silnog stresa.

Na kraju je još i dobro ispalo kako je moglo biti sa onim nesretnikom koji se naziva majstorom.

Majstor je kada treba uzeti pare, to mu priznajem, a ovako.... bolje da ne počinjem.

Evo jedna sličica:

Mi smo letos renovirali kupatilo. Umalo infarkt nisam doživela od silnog stresa.

Na kraju je još i dobro ispalo kako je moglo biti sa onim nesretnikom koji se naziva majstorom.

Majstor je kada treba uzeti pare, to mu priznajem, a ovako.... bolje da ne počinjem.

Evo jedna sličica:

Dobro izgleda ali što crno/tamno brate Ksela?
Voliš da ribaš pločice svaki dan ?:mrgreen:

Poslednja izmena:
Dobro izgleda ali što crno/tamno brate Ksela?
Voliš da ribaš pločice svaki dan ?:mrgreen:

Aahahhah, de volim? :lol: Si lud? :p

To samo kad gosti dolaze :zcepanje: Hvala Bogu, pa ne dolaze često. :rotf:

Ma, šalim se. :cool: Mnogo, zavisi od samog kvaliteta pločica.

Ne mora da se riba svaki dan, ali sam primetila da su ove naše crne zahtevnije od crnih pločica koje imaju moji keva i ćale.

Al to je zato što oni imaju špansku keramiku, pa je i razumljivo. :lol:

Ove naše nisu neki krš, al nisu ni španske. lol

Mrs.Bi
hvala na odgovoru, moj majstor insistira na keramickoj kadi, a imam informacije da su su akrilne nestabilne narucitio one dublje i ako se ne postave lepo, sto se tice osvetljenja ja bas razmisljam o osvetljenju ako spustam plafon, samo da jos uskladim elektricara sa majstorom koji će da mi radi plafon i kada da odradim taj deo (jos ga nisam pronasao).

Mrs.Bi
pogledao sam ti fotke i svaka cast na jasnom prikazu kupatila, kako тe sluzi тus kabina? napisi mi koliko si placala sanitarije i gde, kao i dimenzije umivaonika i da li je funkcionalan , svidja mi se.

Xella
pozdrav i tebi veliki, i tvoj je slican umivaonik, pa ako moze napisi mi gde, koje dimenzije i koliko si platila...i kako je proslo renoviranje,,, kao sto napisah pocinjem u ponedelja sa vodoinstalacijama....keramicara, pvc i elektricara imam, a ostalo jos nisam...

pozdrav svima

Teško, verovatno se vi češće kupate od matoraca :lol: ili vam je voda "tvrđa".
A mož` da bidne i da je zato što ih sada ti ribaš :mrgreen:

Pa, majku mu :lol: ribala sam ja i one kod mojih, msm dok sam živela tamo. :lol:

Mada, to za češće kupanje si možda u pravu. :zcepanje: Oni ipak imaku 3 kupatila (svako svoje) + wc za goste. :lol:

Xella
pozdrav i tebi veliki, i tvoj je slican umivaonik, pa ako moze napisi mi gde, koje dimenzije i koliko si platila...i kako je proslo renoviranje,,, kao sto napisah pocinjem u ponedelja sa vodoinstalacijama....keramicara, pvc i elektricara imam, a ostalo jos nisam...

pozdrav svima

Uf...

Mi smo po preporuci uzeli majstora, a pre početka renoviranja nismo videli njegove prethodne radove (velika greška).

Dogovorili smo se da će lupati celo kupatilo, povaditi stare i postaviti nove (one plastične cevi), zidati kadu i namestiti novi odvod za mašinu (sada ide u zid, pa ispod kade, valjda), postaviti pločice, sanitarije, bojler, razvesti struju i postaviti nova vrata.

E, sada... nakon plaćanja jednog dela, olupao je samo pola kupatila, odvod je rekao da neće moći (pa sam divljala, pa je moglo :lol:), pa je lupetao da će biti malo pločica (a bilo je po paket viška i crnih i belih). Pa, smo išli da dokupimo i bacili bezveze 4000 dinara. :roll: Pločice nisu dobro postavljenje, fugne su očajne. Rekla sam mu da hoću granit fugne ceresitove, a on kupio svetlo sive (obične, one od 100 dinara), pa sam imala nervni slom, pa je sve to morao skidati. Onda sam iz svog džepa dala još 20 evra za novi fugomal koji on nije znao koristiti, pa je ispalo budibogsnama. Prvo, boja je neka nedefinisana... negde siva, negde crna, negde bela... :dash: Drugo, lik je debil i kao da nije koristio vaser vagu, pa ni same pločice nisu idealne. :dash: Treće, rekao nam je da ne zna da postavi vrata (porta krono), pa smo morali čekati novog majstora i dodatno plaćati. Normalno, ovom slepcu smo odbili to za vrata i to za fugne, htela sam mu odbiti i to za pločice, pa nek ih nosi kući kad je pametan, al muž nije hteo, jer je taj lik ortak od njegovog ćaleta, pa kao... :roll:

Za sušač nam je tek na kraju rekao da on to ne postavlja i da zovemo nekog drugog. :besna: To je dodatnih 3.000 za bakarne cevi i ventile + majstor traži 4.000 za ruke (to još nismo postavili). I sve smo to saznali (te nve troškove) kada nam je procurela cev od radijatora koju onaj pametnjaković nije dobro zatvorio. :roll:

Sve (pločice, bojler, sušač, wc šolju, tuš, baterije, ormarić), sem umivaonika smo kupili u Merkuru. Umivaonik smo pre dve godine kupili na Pančevačkom buvljaku. Ne znam da li i dalje postoji ta prodavnica, ali znam da smo mi tada platili umivaonik duplo manje od cene kakva je bila po prodavnicama. Čini mi se 5.500, a u prodavnicama (isti, ali isti!) je koštao 11.000. Ne znam, jedino da pitaš nekog iz Pančeva da li još uvek postoji ta prodavnica (imaju i svoju tezgu sa par eksponata i lokal koji je u blizini i gde preuzimaš robu).

Dimenzje ovg našeg umivaonika su 55 cm. U Merkuru smo videli, ima i 65 i 75 (kao i ogledalo). Naše je 65 ogledalo i odgovara, ali umivaonik nije smeo biti veći, jer je između kade i wc šolje...

P. S. E, da i u Merkuru možeš na 12 čekova (ukoliko imaš čekove) na svim odeljenjima. Eto, da znaš. Pozz

Uf...

Mi po preporuci uzeli majstora, a pre početka renoviranja nismo videli njegove prethodne radove (velika greška).

Hvala Xella !Mi smo isto po preporuci uzeli majstora, radi samo vodu, i nadam se da zna svoj posao, za sada je ok :), mislim nije ni poceo da nam radi kupatilo jer je pomerio pocetak za sredu, a o izgovorima da ne pricam, ljut beton, nije radio zbog slave, itd. Dosta stvari se bas desava sa majstorima kako je ovde napisano zato narode dajte informacije da budemo malo ispred njihovih prica i radova, narovno i ovo do sada mnogo pomaze.
Xella javi za susac, kad ga postavis i kako je ispalo.

i ako moze sto pre vase misljenje o tus kadama ugaona ili polukruzna.
pozzz.

Ugaona polukružna definitivno, em zauzima manje prostora em vizuelno lepša. Nikako uzimati one od mislim 80 cm, u njoj normalno razvijen muškarac ne može da se opere jer samo lupa laktovima i doopetom okolo, preuska je :P

Obratiti pažnju na one sklopove iza, izbegavati ako su navoji plastični, plačeš dok predihtuješ :lol:
Još da dodam, oni plastični kao displeji i tač skrinovi, to za godinu dana sve popuca, udje voda i crkne ;)

Ugaona polukružna definitivno, em zauzima manje prostora em vizuelno lepša. Nikako uzimati one od mislim 80 cm, u njoj normalno razvijen muškarac ne može da se opere jer samo lupa laktovima i doopetom okolo, preuska je :P

Obratiti pažnju na one sklopove iza, izbegavati ako su navoji plastični, plačeš dok predihtuješ :lol:
Još da dodam, oni plastični kao displeji i tač skrinovi, to za godinu dana sve popuca, udje voda i crkne ;)
hvala za inf. definitivno 90x90 kada keramička, samo jos kabina verovatno kolpa san.

Evo i iz perioda rada. Mesto sa kog je izvadjena kada i slatki žuti vodokotlić.

Pogledajte prilog 305798 Pogledajte prilog 305797

Da li si stavljala hidrolizolaciju u kupatilu, i koju, da li je bilo problema sa monoblokom , postavljanje i pomeranje od zida , meni je problem sa prostorom da mi wc skoljka ne dodnje do sredine kupatila,
da li si zadovoljna sa tus kabinom i koliko si je platila.
pozdrav

Stavljana je hidroizolacija. Sa monoblokom nije bilo problema. Kupili smo unapred, tako da je vodoinstalater sve izvukao tačno za njega. I preporučio nam je da bude sa punjenjem odozgo, a ne odozdo, mada ovih drugih ima mnogo veći izbor.
Kadu, zajedno sa tuš kabinom smo kupili u jednoj prodavnici na Altini (Zemun, a imaju i u Mirjevu, čini mi se), nije neki vrhunski kvalitet, sve zajedno 15.000, bila je na akciji. Zadovoljna sam za sada, što se tiče ulaženja i izlaženja, mnogo zgodnije nego preskakanje onih visokih stranica klasične kade. Ali imam i neke zamerke. Odvod mi je u ćošku, pa je meni (niskoj) to dosta daleko za čišćenje, isto tako tuš koji se skida stoji dosta visoko, pa moram skoro da stanem u kadu da ga dohvatim, a nije predvidjen da se kači ili stavlja negde pored same baterije, što bi meni bilo mnogo zdodnije. Eto, iskreno, to je ono što meni smeta. A da sam 20 cm verovatno ne bih imala tih problema.

Stavljana je hidroizolacija. Sa monoblokom nije bilo problema. Kupili smo unapred, tako da je vodoinstalater sve izvukao tačno za njega. I preporučio nam je da bude sa punjenjem odozgo, a ne odozdo, mada ovih drugih ima mnogo veći izbor.
Kadu, zajedno sa tuš kabinom smo kupili u jednoj prodavnici na Altini (Zemun, a imaju i u Mirjevu, čini mi se), nije neki vrhunski kvalitet, sve zajedno 15.000, bila je na akciji. Zadovoljna sam za sada, što se tiče ulaženja i izlaženja, mnogo zgodnije nego preskakanje onih visokih stranica klasične kade. Ali imam i neke zamerke. Odvod mi je u ćošku, pa je meni (niskoj) to dosta daleko za čišćenje, isto tako tuš koji se skida stoji dosta visoko, pa moram skoro da stanem u kadu da ga dohvatim, a nije predvidjen da se kači ili stavlja negde pored same baterije, što bi meni bilo mnogo zdodnije. Eto, iskreno, to je ono što meni smeta. A da sam 20 cm verovatno ne bih imala tih problema.

hvala.

Back