Adaptacija stana od poda do plafona

znam sve, pre 2 godine smo preko preporuke (sestra od tetke sa kojom sam izuzetno bliska) uzeli firmu za alu prozor. čak je bio i majstor koji je njoj i njenom mužu radio sve prozore u stanu. došao premerio, još mu kažu moji da doda još koji cm sa obe strane, jer je to nemačka kuća pa ima neka caka sa starim drvenim prozorom koji je jednim delom maska (nisam upućena u detalje). elem skinu on prozor (većinu vremena je bio sam jer mu je pomoćnik bio klinac od 18g koji je ujutru došao u pola 10 umesto u 8, pod TEŠKIM mamurlukom) i poče da namešta prozor, a ono zjapi sa abe strane po 5 cm...moji da se šlognu :evil:
mi inače nismo do tada imali iskostvo sa majstorima, moj ćale se samoobučio za veliki broj stvari, a i mi pored njega hteli ne hteli, ali ovo je bilo van naše moći.
dakle: šrafovi dugački 10 cm (nikada pre ni videla nisam tolike štafove) koji su postavljeni tek prilikom sledećeg dolaska. DOSTA pur-pene, ciglica itd. prozor stoji malte ne u vazduhu. još ja budala kao da ga motivišem da dođe u što bržem roku da namesti unutrašnju dasku (plastičnu) častim ga. ne znam koliko smo ga čekali, taj dan kad je trebalo da dođe da je postavi, stigao je 5 minuta pre mene a moj ćale je iskoristio priliku da ga počasti sočno svim mogućim terminima...5 MINUTA!!! daska je kad je skinuta folija bila izgrebana, ja sam rekla da neću to da stavlja i da mi donese novu. otišao je i nema ga 2g. ja zvala njega, njegovog gazdu, ma ništa, pretila vikala ništa. a platili taj alu prozor (1, slovima JEDAN) €680...i tako...kad se samo setim. uhhhh

elem što se tiče mog stana, brat mi je električar, tata isto dosta toga zna, ali kao i gore pomenuti majstori moraš da mu stojiš nad glavom i pokazuješ inače ako se okreneš na sekund već je napravio grešku :dash:
mama i ja ćemo da budemo unutrašnji dizajneri jer smo u kući imali već 3 "projekta" uređenja prostorija, ali ono što se kaže od poda do plafona, tako da je stvarno bilo odlično, a i mama je jako praktična osoba i u kombinaciji sa mojom energijom :ortakinje:

eto za sada sam velikim delom puna optimizma ;)

ja kao predstavnik ovde ne bas popularne (manjinske) grupe mogu izjaviti da je 90% problema oko adaptacije gazdarica :malav:

sve one lepo isplaniraju pa se sete naknadno da "taj lavabo bi se mogao pomeriti za 20 santima ulevo, ili ipak zarotirajte tu vec prisrafljenu wc solju u desno, auu, mogla bi tu jos jedna uticnica itd,itd. "

a ono stajanje iza ledja je najgora stvar na svetu :vudu:

Sad citam ovaj post za prozore. NIje bas da je za sve kriv majstor, ali je evidentno da nije bas najstrucniji, a zato sam resio da sve radim sam, platio dvaput i razocarao se. Daska se stavlja odmah pri montazi prozora i delom ide ispod prozora. Sto se tice tog praznog prostora, nikad se ne zna sta mozes da zateknes. Ja sam prosle godine menjao sve prozore na kuci, i svaki je bio prica za sebe u smislu kako su zidari izlili gredu. Izgleda da je to zavisilo od kolicine alkohola u krvi.

Kod stolarije se u principu dodaje po 2 cm sa svake strane, to je pravilo. Ima idiota koji skinu drvena krila prozora pa u drveni štok ugrade novi prozor... Ima svačega, danas masa ljudi "radi" stolariju tako što hvata poslove a onda im neki levak pravi te prozore a oni ih ugrađuju. Vodite računa, nikada nemojte da vam radi prozore neko ko nema proizvodnju jer nećete dobiti nikakvu garanciju! Za par godina takvi konobarišu ili ko zna šta već. Garancija na stolariju je 10 godina odnosno 5 na staklo i okove.

Iz teme vidim da postoje oprecna misljenja i iskustva po pitanju angazovanja preduzimaca za adaptaciju stana.

Zamolicu vas da mi putem PP posaljete kontak preduzimaca sa kojima ste imali pozitivna iskustva. Bio bih zahvalan ukoliko mozete da sem broja napisete u najkracim crtama obim radova i cenu.

Unapred se zavhavljujem svima.

Iz teme vidim da postoje oprecna misljenja i iskustva po pitanju angazovanja preduzimaca za adaptaciju stana.
Zamolicu vas da mi putem PP posaljete kontak preduzimaca sa kojima ste imali pozitivna iskustva. Bio bih zahvalan ukoliko mozete da sem broja napisete u najkracim crtama obim radova i cenu.
Unapred se zavhavljujem svima.

Evo ja mogu da ti preporučim ove :mrgreen:

A majstorima se prosto srce cepa, meni je jedan uzidao sapun da mi se osveti jer nije dobio piva koliko je zamislio. Sreća pa radovi nisu odmah išli kako je planirano, ostala masna fleka a sve ostalo se osušilo. Pomirišeš zid a ono miriše sapun. Posle je to popravljao bez zuba hehehe :)
Nije prvi put da tako nešto urade, znaju jaje da uzidaju, ribu, mačje gofno i onda ti godinama smrdi stan na crkotinu a ti nemaš pojma šta je.

Ja cuo da su stavljali so u beton ili malter, pa je kuca uvek imala vlagu. Sad se zlopatim sa jednom ekipom majstora. Radili su nesto, pola uradili kako treba, poal nisu, tj. zasrali su i pobegli. Posle godinu dana, dolazi jedan od njih, ne sme da me gleda u oci, i kao znas ono sto smo radili prosle godine nije regulisano. Pa normalno da nije regulisano kad ste pobegli, jer ste zasrali i godinu dana vas nigde nema, bezite preko puta kad me vidite, niste se javljali na telefon itd., a sad vam trebaju pare pa ste dosli. Ja mu lepo reko da hocu da mu platim ono sto su uradili kako treba, a za ostalo ne, a on ne pristaje, nego hoce sve da mu isplatim. ja onda kazem da popravi ono sto su zasrali i dobice sve, on opet nece. Ne mozes s njima da ziadjes na kraj. Dok se ne odluci sta hoce, nece dobiti ni dinar. Nisu neke pare u ptanju, 110 evra, ali su ispali nekorektni.

zanima me imamo kucu tj sprat koji za sada ima samo zidove rasporedjene i imamo prozore pvc i vrata pvc ka vani,tako da je na spratu toplo iako je siva gradnja takoreci...e sad zanima me ja sam kupila kablove za struju i to je kostalo oko 500e koliko ce kostati ruke kako ide cena za razvodjenje struje i kako to racunaju majstori po uticnici?
sledece majstora za vodu imam za dz al me zanima koliko bi me kostao materijal te cevi i cudesa...?

sledece imamo kosi krov u delovima kuce tako da i tu treba neka izolacija koja je najbolja po vama i koliko bi to izaslo od prilike i ne samo izolacija nego i recimo neke daske ili ne znam knauf sta je povoljnije?

sledece koliko izadje uredjenje kupatla samo za materijal plocice,keramika?majstora takodje imamo za dz.

koliko izadje i kuhinja pravljenje iste mi bisno nacrtali sve i majstor bi nam za dz uradio al koliko izadje materijal?

a za pod imamo cist pod sta sve treba da se kupi i koja je cena kazem sprat je od 100 kvadrata...i recimo ja bih brodski pod..sta mislite o istom i kakva su vasa iskustva sa tim brodslim podom u odnosu na parket i laminat?

i zidobi malterisanje imamo majstora za dz samo me zanima cena za materijal?sta ve treba ?

ovo me sve zanima prosto da bih materijalno mogla da se pripremim...jer trebace nam uskoro ...hvala svima puno ako neko ima nesto moze i na pp

Iskreno, pitanja su ti po malo nedefinisana.

Koliko ce majstor da ti uzme, to zavisi od majstora kog nadjes. Ja sam elektricara nasao povoljno, inace sam veoma zadovoljan njegovim radom, jedan od retkih majstora kojim sam zadovoljan. Za celu kucu mi je uzeo oko 200 evra (120 kvadrata) s tim da je vec postojala neka instalacija, strujomer, itd. pa prakticno nije radio 100% od pocetka, ali je ogroman deo instalacije nov. Za struju, racunaj od 150 evra pa na gore.

Materijal za vodu, zavisi sta hoces, da radis. Mene je za kupatilo izasao oko 100 evra.
:
Ako je kosi krov bez ploce, onda idu staklena/kamena vuna, stiropor i rigips.

Opet nedefinisano pitanje :) Plocice imas od 500-600 dinara pa na gore, zavisi sta hoces, koliko je velika porvsina itd. Ako kupujes tus kabinu, baterije, solju, plocice, izadje i preko 1000 evra sa malo kvalitetnijim materijalom.

Oped nedefinisano pitanje :) Cena kuhinje zavisi od cene materijala i dimenzija. Moze da te kosta od 100 evra pa na gore.

Dobar je brodski pod, pod uslovom da se nadje majstor koji ume da uradi kako treba.

Lepljenje rigipsa izadje oko 3 evra po kvadratu, cenu materijala za malteisanje ne znam, zavisi od mesta do mesta. Treba ti cement za premazivanje zidova, multibat/beomal ili kako se vec zovu, i pesak.

zanima me imamo kucu tj sprat koji za sada ima samo zidove rasporedjene i imamo prozore pvc i vrata pvc ka vani,tako da je na spratu toplo iako je siva gradnja takoreci...e sad zanima me ja sam kupila kablove za struju i to je kostalo oko 500e koliko ce kostati ruke kako ide cena za razvodjenje struje i kako to racunaju majstori po uticnici?
sledece majstora za vodu imam za dz al me zanima koliko bi me kostao materijal te cevi i cudesa...?

sledece imamo kosi krov u delovima kuce tako da i tu treba neka izolacija koja je najbolja po vama i koliko bi to izaslo od prilike i ne samo izolacija nego i recimo neke daske ili ne znam knauf sta je povoljnije?

sledece koliko izadje uredjenje kupatla samo za materijal plocice,keramika?majstora takodje imamo za dz.

koliko izadje i kuhinja pravljenje iste mi bisno nacrtali sve i majstor bi nam za dz uradio al koliko izadje materijal?

a za pod imamo cist pod sta sve treba da se kupi i koja je cena kazem sprat je od 100 kvadrata...i recimo ja bih brodski pod..sta mislite o istom i kakva su vasa iskustva sa tim brodslim podom u odnosu na parket i laminat?

i zidobi malterisanje imamo majstora za dz samo me zanima cena za materijal?sta ve treba ?

ovo me sve zanima prosto da bih materijalno mogla da se pripremim...jer trebace nam uskoro ...hvala svima puno ako neko ima nesto moze i na pp

ako vec imas majstore za dz, pitaj njih koliko izadje manterijal ;)

Back