Adaptacija stana od poda do plafona

sve yavisi kolika je ogrebotina
ako je površinska, što je i najverovatnije, problem je samo u estetici

mojoj poznanici je sa gornjih elemenata pala na oploču džezva i ploča je pukla, ono slomila se
a za drugi slučaj pucanja znam samo kad je jedan lik šerpu iz frižidera stavio na vrelu ringlu

za druge slučajeve pucanja nisam čula

sve yavisi kolika je ogrebotina
ako je površinska, što je i najverovatnije, problem je samo u estetici

mojoj poznanici je sa gornjih elemenata pala na oploču džezva i ploča je pukla, ono slomila se
a za drugi slučaj pucanja znam samo kad je jedan lik šerpu iz frižidera stavio na vrelu ringlu
za druge slučajeve pucanja nisam čula

Glup lik.Ako hoces da imas "in"sporet,frizider mora da ti greje,a ne da hladi,kako bi serpa imala uvek radnu temperaturu.Inace puca ploca.Mika tehnika.:zskace:

vAr FIN 04.jpg

vAr FIN 07.jpg

Ovo su neke ideje moga stana,

Ono sto mi je stvorilo haos u glavi jeste ideja da zazidam izlaz na terasu, a da vratu za terasu napravfim na zidu gde su prozori u dnevnoj sobi. TIme bio dobila zid koji bih mogla da koristim, i da mi tu bude kao neki radni kutak.

Moji mi kazu da sam poluluda ako to uradim

Sta vi mislite

Malo bi ti bilo mracnije u trpezariji osim ako ne ostavis prozor umesto vrata, ali koliko sam shvatila ti zelis da imas ceo zid? Jel' bi imala vrata da odvojis trpezariju od dnevne sobe ili je sve otvoreno?

Sta mislis da imas radni deo u dnevnoj sobi pored prozora na zidu gde se sad nalazi neka S polica? Ne znam tacno sta podrazumevas pod radnim kutkom, sto, kompjuter, police? ili radnu povrsinu za kuhinju? (u tom slucaju moja ideja naravno otpada).

Malo bi ti bilo mracnije u trpezariji osim ako ne ostavis prozor umesto vrata, ali koliko sam shvatila ti zelis da imas ceo zid? Jel' bi imala vrata da odvojis trpezariju od dnevne sobe ili je sve otvoreno?

Sta mislis da imas radni deo u dnevnoj sobi pored prozora na zidu gde se sad nalazi neka S polica? Ne znam tacno sta podrazumevas pod radnim kutkom, sto, kompjuter, police? ili radnu povrsinu za kuhinju? (u tom slucaju moja ideja naravno otpada).

Bravo na savetu. Pod radnom povrsinom podrazumevam sto za kompjuter, sa policama za moje pusule papira, knjiga, zakona, koje cega jos imam koliko hoces. U tom slucaju bih morala da skratim jedan prozor u dnevnoj sobi, onaj do zida, malcice.
Ali zaista cu razmisliti o tvom predlogu.

Imas li neke ideje za boje zidova, prostorija tapete. Sada sam u fazi da mi se jako svidja kombinacija sivo, krem, ali kako sam krenula da birama, ispasce da ce mi ceo stan biti u tim bojama, sto ce me smoriti vremenom,.

Predsoblje bi sivo krem, a? Mozda kupatilo belo crno, ili sivo krem, a da jedan zid okrem u crveno.

BOje kuhinje? nEKE UNIVERZALNE KOJE NECE DA DOSADE, I DA SE UKLOPE I SA DNEVNOM SOBOM

zA SPAVACU MISLIM DA CE BITI LILA

ne bi bilo vrata. Na ovom se crtezu ne vidi, ali arhitektica koja mi je ovo radila je predvidela da taj radni kutak bude ispod prozora u trpezariji. Na slici to izgleda sjajno, ali sam skontala da je neprakticno. pre svega taj prozor ne bih mogla da otvaram,, i gubim dosta od trpezarije. Ne dopadaju mi se ni neke druge stvari. Npr. tamo gde je ona predvidela policu u dnevnoj sobi, verovatno cu staviti americki plakar od zida do zida posto mi je spavaca soba jako mala, i u njem,a mesta za garderober,

Svaki je predlog dobro dosao

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 69883

Pogledajte prilog 69884

Ovo su neke ideje moga stana,

Ono sto mi je stvorilo haos u glavi jeste ideja da zazidam izlaz na terasu, a da vratu za terasu napravfim na zidu gde su prozori u dnevnoj sobi. TIme bio dobila zid koji bih mogla da koristim, i da mi tu bude kao neki radni kutak.

Moji mi kazu da sam poluluda ako to uradim

Sta vi mislite

zasto ne bi napravila neku policu ispod ovog prozora u dnevnoj sobi za komp a papire mozes drzati ispod klime?
u principu mnogo volim svetlost tako da cim neko pocne sa zazidjivanjem prozora ja sizim...
sto se tice boja, ok je da uradis zidove i podove krem i sivom, ubaci neki namestaj mozda u lila ili crvenoj boji... pokusaj da nadjes slicne boje za keramiku, mislim na krem/sivo. ubaci zanimljivu rasvetu jer ce stan biti preterano "ozbiljan", da ne kazem hladan.
eksperimentisi malo sa bojama, bar u detaljima, to je ono sto se najlakse menja.

ps mirka, ko ti kriv kad mene nisi znala :zpozdrav:

E sto se tice zazidjivanja terasnog prozora , ostace ti trpezarija u mrklom mraku ....
Ja to ne bi dirala ....
Samo bi pomerila komp negde gde nece da smeta ...ili kupila lap top pa ko ja sedela u trpezariji i radila :)

Ma i radim na lap topu, a mislim da cu radni sto da stavim u cosku u trpezariji, sa leve strane, pored vrata od terase, Definitivno necu da zatvaram ta vrata. Mozda na leto napravim prolaz i iz dnevne sobem kada prodje sezona grejanja, a za sada necu dirati prozore u dnevnoj sobi,.

Ali pitanje br, 2, da li zatvoriti prozor koji je mali skroz, mislim 80x80 u kuhinji, i na to mesto staviti viseci deo, ionako cu imati aspirator.

I ja obozavam svetlo, ali svi ti zidovi na kojima ima prozora su neupotrebljivi.

Takodje prema ovoj skici, prostor izmedju radnih delova u kuhinji je 70 cm, sta mislite da li je to malo

Ma i radim na lap topu, a mislim da cu radni sto da stavim u cosku u trpezariji, sa leve strane, pored vrata od terase, Definitivno necu da zatvaram ta vrata. Mozda na leto napravim prolaz i iz dnevne sobem kada prodje sezona grejanja, a za sada necu dirati prozore u dnevnoj sobi,.

Ali pitanje br, 2, da li zatvoriti prozor koji je mali skroz, mislim 80x80 u kuhinji, i na to mesto staviti viseci deo, ionako cu imati aspirator.

I ja obozavam svetlo, ali svi ti zidovi na kojima ima prozora su neupotrebljivi.

Takodje prema ovoj skici, prostor izmedju radnih delova u kuhinji je 70 cm, sta mislite da li je to malo

jeste. po nekim standardima, minimalni prostor izmedju kuhinjskih elemenata treba da je 90 cm.
na skici se ne vidi bas najsjajnije mesto gde se nalazi taj prozor, ali ok je da ga ostavis bez obzira sto ces imati aspirator.

Back