Adaptacija stana od poda do plafona

Jadni mi muskarci.Trudimo se da omogucimo zenama sve sto je potrebno da manje u kuci rade.ja sve pomazem u kuci,i u kuhunji,bas sve.Ali necu da izigravam majmuna pa da po celi dan vucem krpe i cetke po kuci,da pazim gde cu da zgazim,da dizem a ne vucem serpu,ili da slucajno prstom ne dotaknem nekog djavola sa visokim sjajem.Niti cu da dozvolim zeni da vuce krpe i cetke po celi dan i briska nesto,pa ima i ona dusu valjda.E to ne dam.
Svi "instrumenti"za kucu,OK,slazem se.Ali da mi zena celog zivota izigrava kucnu pomocnicu nece moci,e to ne mozeeeeeee.Tacka,nema diskusije,zavrsena prica.Tako je bar kod mene.

Jadni mi muskarci.Trudimo se da omogucimo zenama sve sto je potrebno da manje u kuci rade.ja sve pomazem u kuci,i u kuhunji,bas sve.Ali necu da izigravam majmuna pa da po celi dan vucem krpe i cetke po kuci,da pazim gde cu da zgazim,da dizem a ne vucem serpu,ili da slucajno prstom ne dotaknem nekog djavola sa visokim sjajem.Niti cu da dozvolim zeni da vuce krpe i cetke po celi dan i briska nesto,pa ima i ona dusu valjda.E to ne dam.
Svi "instrumenti"za kucu,OK,slazem se.Ali da mi zena celog zivota izigrava kucnu pomocnicu nece moci,e to ne mozeeeeeee.Tacka,nema diskusije,zavrsena prica.Tako je bar kod mene.

da ja tako udaram rukom o sto dok 'stavljam tacku' - ostavio bih fleke (na staklenom stolu koji smo oboje izabrali i oboma nam se svidja) koje se mojoj zeni ne bi svidele :zimag:

mislim da si malo zamenio teze u ovoj prici.

Što se tiče te ploče za kuvanje nama su u prodavnici rekli da je bolje da kupimo sa senzorima nego sa ''kolutićima'' jer iako je veća mogućnost (mada to nije strogo pravilo) da se tipkice pokvare, opet je to bolje baš radi čišćenja i održavanja.
I napomenuli su nam da je bolje uzeti ploču bez one lajsne okolo jer se i za nju lijepi i kači prljavština.
A što se tiče glancanja same ploče, tu izgleda nema pomoći, mi skoro uvijek oko kruga (označene ringle) imamo još jedan krug masnoće koji nikako da se odlijepi.
Sve smo pokušavali, razna sredstva pa čak i limun i sirće (koji razgrađuju masnoću) da ostavimo preko noći ali jok z:( uvijek se neke muzgice vide z:((

Neeeeee!!! :besna: ja cuvam parice da zamenim plinsku inox plocu za ravnu bas zbg ciscenja i sad procitam sve ovo!!! odlepih od ciscenja glupog sporeta, jos sam ga i uzela mislevsi da je laksi za odrzavanje i sto ne volem na struju, i opet poludeh...
pa koje je reshenje za ciste ringle? stari emajlirani ili restoran, jesu to jedine opcije?

Pa da to je definitivno mana ploce.
Al verovatno se i na to ogugla vremenom.

Jel ona urbana legenda o seceru na ploci tacna???
Jel padao kome secer i topio plocu ???

Za šećer nisam primjetila a sigurno je bar nekad odletilo bar jedno zrnce na plocu jer odmah pored zaslađujem kafu.
Jedino znam (mada to piše i u uputstvu) da se aluminijumska folija ne smije stavljati na ploču.
Bila sam u stanu kod žene koja je to uradila i ostalo je oštećenje, nekako kao da je ploča progorena.
A ona navikla da tako prži meso i šampinjone pa joj je ta folija baš falila.

Neeeeee!!! :besna: ja cuvam parice da zamenim plinsku inox plocu za ravnu bas zbg ciscenja i sad procitam sve ovo!!! odlepih od ciscenja glupog sporeta, jos sam ga i uzela mislevsi da je laksi za odrzavanje i sto ne volem na struju, i opet poludeh...
pa koje je reshenje za ciste ringle? stari emajlirani ili restoran, jesu to jedine opcije?

A čuj svaki se mora ribati, i čini mi se da se te fleke i ne vide iz daljine nego kad baš staneš iznad ploče i zagledaš se.
U svakom slučaju ja kada bi opet kupovala (a hoću, uskoro trebam da preselim) opet bi kupila ploču i naravno odvojenu rernu koja je izdignuta jer to je po mom mišljenju nešto najbolje što su uradili.

na dve stvari bih vam takođe skrenula pažnju

ja uvek prostor iznad ploče izlapim papirima kad nešto pržim, pohujem ili bilo šta drugo što prska i masti. To izgleda kao na slici.
KAd završim samo skinem i bacim i nema dosadnom čišćenja masnoće

drugo
plpća nije zalepljena na radnu površinu, nego samo postavljena što mi omogućava da je povremeno (baš bi sad trebalo) podignem (ne radim to sama, nemoguće je, Alfa je podigne, a ja onda lepo i detaljno oribam taj prostor oko nje, jer ovako kad obično brišem sve mki se čini ne mogu baš najbolje, sve mi nešto kao uđe ispod ploče, trebala bi da guram nešto između da bi očistila tu ptljavštinu, a ogrebala bi onda površinu...

moža je glupo i ružno (ovo sa papirima)ali itekao olakšava život

Hihih Milesa oribala plocu pre slikanja :)

A ja svratila da vidim sta se pise pre nego sto odem da prosetam psa ....skace mi po glavi od 8.
A sto to pominjem ?
Pa zato sto svako ko zeli da mu stan ostane lep , cist i nov ne treba bar u prvoj godini da u njega uvodi psa. Narovito ne bigla. Jer biglovi obozavaju da grebu visoki sjaj ....I da spavaju u kadi .

I svasta jos al sad ne mogu da vam pisem , moram da izvedem psetocinu.

A ja svratila da vidim sta se pise pre nego sto odem da prosetam psa ....skace mi po glavi od 8.
A sto to pominjem ?
Pa zato sto svako ko zeli da mu stan ostane lep , cist i nov ne treba bar u prvoj godini da u njega uvodi psa. Narovito ne bigla. Jer biglovi obozavaju da grebu visoki sjaj ....I da spavaju u kadi .

Pa ti forsiraj niski sjaj i nema frke z:hm:

A sto to pominjem ?

nisam
dobar ugao slikanjaz:mrgreen:

Back