Adaptacija stana od poda do plafona

Da li neko moze da me posavetuje koji laminat da kupim , da li onaj reckavi ili glatki ? Ja sam nekako ubedjena da da je reckavi bolji i da se ne vide toliko fleke kao na glatkom ...

nije samo u pitanju tekstura laminata, bitna je i boja. ukoliko je laminat svetliji na njemu se primecuje vise necistoca nego na tamnijem. sve u svemu, moja preporuka je da se uzme taj reljefni jer prirodnije deluje, manje se vidi prasina. obrati paznju i na klasu i na debljinu laminata, takodje i na podlogu. ;)

Milice, 'ajd i ja da te zamolim za pomoć.

Trenutno sređujemo sobu za našu đačicu prvačicu. Ona ima lepu sobu ali u buduće će zahtevati malo više funkcionalnog nameštaja.

Moj problem je što sam joj celu sobu odradila u Koral boji- između roze i kajsije. Sada treba da joj uzmemo krevet, orman i police. Da li će biti katastrofalno ukoliko pomešam boje nameštaja. Jedina prihvatljiva varijanta mi je belo.

Evo boje na ovoj slici (malo je lom ali tako je uvek kod nas jer smo na duži vremenski period angažovali dva operativca na pravljenju haosa i rade punom parom :) )

IMG_5920Small-1.jpg

Da li da mešam nameštaj po principu- komad belo, komad koral, ili da na nekim komodicama zamenim vratanca pa da budu bela...da na zidove naizmenice stavljam one police koje se šrafe na zid- belo oral...nisam pametna.

I još nešto- Trenutno imamo PINK spageti luster i pink spageti zavese (pink resice). I zidovi su nam zeleno roze, sada bih i to menjala. Da li ću pogrešiti ako mi bočni zidovi gde nije zavesa budu pink a čeoni beli???

Joooj, smorih.

Hvala unapred.

PS: moram da promenim boju nameštaja jer se ovaj više ne proizvodi :smajli koji udara glavom u zid:

Poslednja izmena:
pa nije neophodno, ali u principu vrata i prozori bi trebali biti iste boje, ako ne onda jako slicne, tako da onda postoji sloboda za izbor boje poda, ali ipak sve treba kombinovati i sa bojom namestaja ;)

Prozori su PVC beli i ulazna vrata su PVC bela onda mi ne ginu bela vrata :sad2: a namestaj znas da idemo ka tamnijim tonovima , nece sigurno biti svetliji ....

Sad kako se slazu bela vrata i beli prozori sa tamnim laminatom i tamnim namestajem :eek:

Vidis Milice zasto mi je preko potrebna tvoja pomoc :roll::mrgreen:

Milice, 'ajd i ja da te zamolim za pomoć.

Trenutno sređujemo sobu za našu đačicu prvačicu. Ona ima lepu sobu ali u buduće će zahtevati malo više funkcionalnog nameštaja.

Moj problem je što sam joj celu sobu odradila u Koral boji- između roze i kajsije. Sada treba da joj uzmemo krevet, orman i police. Da li će biti katastrofalno ukoliko pomešam boje nameštaja. Jedina prihvatljiva varijanta mi je belo.

Evo boje na ovoj slici (malo je lom ali tako je uvek kod nas jer smo na duži vremenski period angažovali dva operativca na pravljenju haosa i rade punom parom :) )

IMG_5920Small-1.jpg

Da li da mešam nameštaj po principu- komad belo, komad koral, ili da na nekim komodicama zamenim vratanca pa da budu bela...da na zidove naizmenice stavljam one police koje se šrafe na zid- belo oral...nisam pametna.

I još nešto- Trenutno imamo PINK spageti luster i pink spageti zavese (pink resice). I zidovi su nam zeleno roze, sada bih i to menjala. Da li ću pogrešiti ako mi bočni zidovi gde nije zavesa budu pink a čeoni beli???

Joooj, smorih.

Hvala unapred.

PS: moram da promenim boju nameštaja jer se ovaj više ne proizvodi :smajli koji udara glavom u zid:

prvo nemoj stavljati koral police jer ti je zid vec u toj boji, a drugo nemoj se plasiti boja. mozes staviti pink onu jacu ili ciklama boju frontova pomesanu sa nezno zelenom, mozes se igrati pa dodati i nezno zutu i nezno ljubicastu. u principu namestaj ne bi trebao biti istih boja kao i zidovi.
i gde se nalazi taj spageti luster? msm, o kojoj prostoriji govoris?

Ovo je slika od pre par meseci. Sada je tu pink luster i pink zavese. Te police su trenutno na zelenom zidu tako da postoji kontrast, ne utapaju se. Zelene zidove bih sada prefarbala u pink, onaj gde je prozor i prekoputa njega u belo. Samo se plašim kombinovanja nameštaja t.j. boja jer već imam tri elementa koja su u potpunosti koral )(komoda, komoda u obliku piramide- vidi se malo na desnoj strani i radni sto) i sada treba da dodam još 3 elementa koja moraju da budu u drugoj boji- krevet, orman i stalažicu (police).

Znam da sam konfuzna, ali već danima razmišljam šta i kako. "Stari" nameštaj mi se ne izbacuje a moram da dodajem novi...

Milice, Hvala i izvini što smaram. Evo, obećavam kafu i kolače kada dođeš u Niš.

Ovo je slika od pre par meseci. Sada je tu pink luster i pink zavese. Te police su trenutno na zelenom zidu tako da postoji kontrast, ne utapaju se. Zelene zidove bih sada prefarbala u pink, onaj gde je prozor i prekoputa njega u belo. Samo se plašim kombinovanja nameštaja t.j. boja jer već imam tri elementa koja su u potpunosti koral )(komoda, komoda u obliku piramide- vidi se malo na desnoj strani i radni sto) i sada treba da dodam još 3 elementa koja moraju da budu u drugoj boji- krevet, orman i stalažicu (police).

Znam da sam konfuzna, ali već danima razmišljam šta i kako. "Stari" nameštaj mi se ne izbacuje a moram da dodajem novi...

Milice, Hvala i izvini što smaram. Evo, obećavam kafu i kolače kada dođeš u Niš.

slobodno dodaj zeleni ili beli namestaj ili mozes da kombinujes beli krevet, a orman i stalazu kombinuj belu i zelenu. ;)

kolaci mmmmmmmmm
kafa mmmmmmmmmm
cim budem u nisu eto me :D

Pozdrav svima!
Ovo što mi zadaje probleme baš i ne spada u adaptaciju stana, ali nisam našla ni jednu pogodnu temu....a možda i neko zna...:)
Prošle godine sam dobila divnu stonu,unikatno rađenu lampu.Nakon nekog vremena ,iz pravca gde je postavljena, počeli su da dopiru zvuci...nešto poput zrikavca,samo puno slabije. Kako je postavljena na 20 cm od utičnice ,bila sam ubeđena da je to nešto u vezi sa strujom bzv i nisam baš pridavala nekog značaja.
Tek danas sam shvatila da zvuk zapravo dopire iz moje lampe,koja je od neobrađenog drveta, nije ni lakirana. Prijateljica mi reče da je to crv u drvetu, tj lampi. Da li neko zna , postoji li način da se toga nekako rešim,a da ne oštetim lampu? :confused:

Pozdrav svima!
Ovo što mi zadaje probleme baš i ne spada u adaptaciju stana, ali nisam našla ni jednu pogodnu temu....a možda i neko zna...:)
Prošle godine sam dobila divnu stonu,unikatno rađenu lampu.Nakon nekog vremena ,iz pravca gde je postavljena, počeli su da dopiru zvuci...nešto poput zrikavca,samo puno slabije. Kako je postavljena na 20 cm od utičnice ,bila sam ubeđena da je to nešto u vezi sa strujom bzv i nisam baš pridavala nekog značaja.
Tek danas sam shvatila da zvuk zapravo dopire iz moje lampe,koja je od neobrađenog drveta, nije ni lakirana. Prijateljica mi reče da je to crv u drvetu, tj lampi. Da li neko zna , postoji li način da se toga nekako rešim,a da ne oštetim lampu? :confused:
Једино што ми пада на памет је жижол, безбојно средство за заштиту дрвета од жижка (можда и од још понеких бубица, нисам сигуран).
Требао би неко довољно стручан да расклопи лампу док не остане само дрвена основа лампе. Жижол се премазује или се наноси пиштољем (вероватно је опција премазивања лакша ако немаш компресор). Идеално је премазати три пута али не мање од два пута у размаку од пар сати.
Иначе, жижол има јак и некоме можда непријатан мирис па би било паметно да се премазивање изврши на отвореном или бар да буде поред отвореног прозора, тераса, тако нешто. И само сушење може да потраје и за то време је такође пожељно да објекат не буде у затвореном, нарочито тамо где се борави.
Звук "зрикавца" може доћи из електричних уређаја и уколико је у питању слаб спој или електромагнетни ефекат. Уколико је лампа на 12V онда поседује и трафо који, уколико није добро утегнут може да произведе звук сличан наведеном услед вихорних струја...
У сваком случају, третирање дрвета од којег је лампа израђена неким средством не може да нашкоди.

Da li moze da se u kupatilo ozida zid ciglom na kant, na 5 cm debljine, da se formira tus kabina. Unutra posle da se ugradi keramika. Jel to ne bi bilo grdno?:confused: Posto se krecu cene najjeftinijih gotovih tus kabina?

P.S Molba moderatoru!!! Otvorite poseban podforum za adaptacije stanova, izgradnje kuca, savete iz oblasti gradjevinarstva. Molim vas :worth:

Da li moze da se u kupatilo ozida zid ciglom na kant, na 5 cm debljine, da se formira tus kabina. Unutra posle da se ugradi keramika. Jel to ne bi bilo grdno?:confused: Posto se krecu cene najjeftinijih gotovih tus kabina?

P.S Molba moderatoru!!! Otvorite poseban podforum za adaptacije stanova, izgradnje kuca, savete iz oblasti gradjevinarstva. Molim vas :worth:

To bi bilo super. Da se razumemo, nisam nikakav stručnjak, ništa ni ne radim, ali pratim ovu temu jer je bilo mnogo lepo sredjenih stanova i lepog nameštaja, pa volim da dodjem da uživam u ....
A za ovo što pitaš, moji prijatelji su to uradili. Izvadili su veliku kadu i taj prostor pregradili takvim zidom. Stavili pločice i samo zavesu za kadu... Nisu imali nikakvu potrebu da stavljaju tuš kabinu. Sad ne znam da li su stavili tuš kadu ili su samo malo ozidali s prednje strane da voda ne curi.
U drugom delu, tj iza zida su dobili taman lep prostor za veš mašinu, a iznad za police ili ormariće, po volji i finansijskim mogućnostima.

A za ovo što pitaš, moji prijatelji su to uradili. Izvadili su veliku kadu i taj prostor pregradili takvim zidom. Stavili pločice i samo zavesu za kadu... Nisu imali nikakvu potrebu da stavljaju tuš kabinu. Sad ne znam da li su stavili tuš kadu ili su samo malo ozidali s prednje strane da voda ne curi.
U drugom delu, tj iza zida su dobili taman lep prostor za veš mašinu, a iznad za police ili ormariće, po volji i finansijskim mogućnostima.
Планирам да у купатило поставим каду и ту зидану туш кабину. Имам простора за веш машину, лавабо и све друго. Пошто сам напокон започео изградњу поткровља, у току је фаза малтерисања просторија.:klap:
Вероватно ћу се одлучити да озидам туш кабину, јер ми јефтиније изађе. Знам да зидам и постављам керамику. Мислим да је боља варијанта да се керамика поставља на цементни малтер него на лепак. Претпостављам да би ваљало пре керамике премазати зид неком хидроизолацијом. Као што је СИКА. Имам већ један џак хидроизолације КЕМА. Може ли КЕМА да замени СИКУ?:think:

За који дан ћу поставити коју фотку радова. :)

Back