Pa tema je otvorena da se kritikuje Biblija. Kao i većina tema od strane ateista. I zahteva odgovor od iste. Ne možeš kritikovati Bibliju iz ateističke tačke gledišta. To je kao kada bih ja rekao da je fosil star 4.000god. a ti uzmeš da mi se smeješ, jer evolucionisti smatraju da je isti taj fosil star milione godina. Evolucionisti kreću od predpostavke da je zemlja stara 4,5 milijarde god., a kreacionisti da je stara 6.000god. Ako si krenula da zamišljaš Boga, i stavljaš se na stranu Biblije, ne možeš da skačeš sa jedne teorije na drugu. U ovom slučaju, ako je kritika da je Bog stvorio ljude koji su se namnožili kroz incest, (zapazi da je predpostavka da je Bog stvorio čoveka), onda je i dat odgovor na osnovu te predpostavke (za mene to nije nikakva predpostavka, ali ćemo je uzeti kao takvu). Ako je Bog stvorio čoveka, logično je da ga je stvorio savršenog, kako i piše u Svetom Pismu. Vremenom, čovekova starosna doba je opadala, javljale su se razne degradacije, samim tim i mutacije. Ako uzmemo u obzir Biblijsku tvrdnju, da je čovek stvoren savršen, naravno da se naučno može dokazati da u početku nije dolazilo do neželjenih posledica u braku iz srodstva.