Adam i Eva..?

Pogledaj na TV ..sta se dogadja sa Japanom

I nije tesko da se poveruje da Bog moze pustiti Potop ako zeli :)

A da možda za zemljotres u Japanu nije važna činjenica da je nastao na mestu spajanja tri tektonske ploče, koje su se pomerale vertikalno, te zbog tog vertikalnog pomeranja proizvele toliku magnitudu, koja je opet, zato što je preko 7.5 stepeni, izazvala cunami?

A da možda za zemljotres u Japanu nije važna činjenica da je nastao na mestu spajanja tri tektonske ploče, koje su se pomerale vertikalno, te zbog tog vertikalnog pomeranja proizvele toliku magnitudu, koja je opet, zato što je preko 7.5 stepeni, izazvala cunami?

Jok more,desio im se zemljotres jer ne veruju u pravog Boga!E,sad koji je pravi?Na pdf Politika jedan tvrdi da ako bi verovali japanci u Alaha,od svega togo nista ne bi bilo!Ali turci valjda veruju bas u Alaha,pa se desio pre par god i njima razoran zemljotres!
Znaci,ipak pogresan Bog,ili?

Šta tačno, naučno, znači "čista" genetska struktura?
Pa jednostavno čista, njihove genetičke strukture su bile čiste, nisu postojale mutacije. Dakle, mutacije u početku nisu bile prisutne, jer je Bog stvorio savršenog čoveka, bez genetičkih opterećenja.....njihove genetičke strukture su bile čiste u odnosu na mutacije. Tako da su mogli da ulaze u polne odnose sa bliskim rođacima ne ostavljajući nikakve posledice.

Pa jednostavno čista, njihove genetičke strukture su bile čiste, nisu postojale mutacije. Dakle, mutacije u početku nisu bile prisutne, jer je Bog stvorio savršenog čoveka, bez genetičkih opterećenja.....njihove genetičke strukture su bile čiste u odnosu na mutacije. Tako da su mogli da ulaze u polne odnose sa bliskim rođacima ne ostavljajući nikakve posledice.

A odakle ti dokaz za ovu tbrdnju?Pise u Bibliji?To je jedini dokaz?

Ti to prihvataš poverenjem...naučno ti to niko nikada neće dokazati!

image-5-for-how-and-earthquake-causes-a-tsunami-gallery-820035113.jpg

The dense rock making up the Pacific Ocean’s floor is being pulled down underneath Japan as it moves westwards towards Eurasia.
As one plate grates against the other, it builds up tension. The stress created in the rocks when they lock against has to be released.
The huge shuddering movement when it broke may have lasted minutes and stretched along a 300-mile fault line. The sea floor may have lifted and welled up by as much as 33 feet.

Dalje, bilo gde drugde na svetu ovakav zemljotres bi izazvao nezamislive žrtve i štetu, ali desio se upravo u Japanu, koji je najpripremljeniji za zemljotrese ovakve magnitude. Tvojim rečnikom rečeno, meni to liči na božiju milost, a ne na kaznu.

Potezi sta ocesh ..Istina ce na kraju pobediti ..kao uvek do sada :)

dobro, to te pitam iz dva razloga.

prvo, zašto bog nije jednostavno napravio da svi dobiju infarkt, nego se zamajavao 7 meseci sa potopom, ovaj morao da pravi barku, da tovari životinje itd. da li si razmišljao o tome? čemu cela ta drama oko potopa kad su svi mogli jednostavno da prestanu da dišu, ako je cilj boga bio da svi osim putnika nojeve barke pomru zbog čega god?

drugo, ne čini li ti se sam opis potopa nemogućim, kada imamo u vidu da su noj i njegova dva sina morali od svake vrste po par da dovedu. a to znači: 17.400 vrsta ptica, 12.000 vrsta reptila, 9.000 vrsta sisara, 5.000 vrsta amfibija i oko 2 miliona vrste insekata. među njima su i koale, žirafe, pingvini, malarični komarci, zmije otrovnice itd. bog takođe naređuje noju da uzme hrane dovoljno za sve. a to je samo za slonove oko 160 tona hrane. pri tom nojeva barka je napravljena od drveta i prema bibliji prilično male veličine za toliki broj putnika i tovara.

slikovito

Prilozi

• nojeva barka.JPG
    nojeva barka.JPG
    31,7 KB · Pregleda: 10
A odakle ti dokaz za ovu tbrdnju?Pise u Bibliji?To je jedini dokaz?
Pa tema je otvorena da se kritikuje Biblija. Kao i većina tema od strane ateista. I zahteva odgovor od iste. Ne možeš kritikovati Bibliju iz ateističke tačke gledišta. To je kao kada bih ja rekao da je fosil star 4.000god. a ti uzmeš da mi se smeješ, jer evolucionisti smatraju da je isti taj fosil star milione godina. Evolucionisti kreću od predpostavke da je zemlja stara 4,5 milijarde god., a kreacionisti da je stara 6.000god. Ako si krenula da zamišljaš Boga, i stavljaš se na stranu Biblije, ne možeš da skačeš sa jedne teorije na drugu. U ovom slučaju, ako je kritika da je Bog stvorio ljude koji su se namnožili kroz incest, (zapazi da je predpostavka da je Bog stvorio čoveka), onda je i dat odgovor na osnovu te predpostavke (za mene to nije nikakva predpostavka, ali ćemo je uzeti kao takvu). Ako je Bog stvorio čoveka, logično je da ga je stvorio savršenog, kako i piše u Svetom Pismu. Vremenom, čovekova starosna doba je opadala, javljale su se razne degradacije, samim tim i mutacije. Ako uzmemo u obzir Biblijsku tvrdnju, da je čovek stvoren savršen, naravno da se naučno može dokazati da u početku nije dolazilo do neželjenih posledica u braku iz srodstva.

image-5-for-how-and-earthquake-causes-a-tsunami-gallery-820035113.jpg

Dalje, bilo gde drugde na svetu ovakav zemljotres bi izazvao nezamislive žrtve i štetu, ali desio se upravo u Japanu, koji je najpripremljeniji za zemljotrese ovakve magnitude. Tvojim rečnikom rečeno, meni to liči na božiju milost, a ne na kaznu.
Pa to su evolucionističke priče, koje se klasiraju u javnost. Zašto baš Kinu? Zašto vulkan u Indoneziji?

Licno,ne verujem u postojanje Adama i Eve.Ljudski rod nije nastao od samo jednog para i to je naucna cinjenica.Ono sto je bitno u toj prici jeste da su oni bili predodredjeni da tvorevinu uvedu u zajednicu sa Bogom.

Pa tema je otvorena da se kritikuje Biblija. Kao i većina tema od strane ateista. I zahteva odgovor od iste. Ne možeš kritikovati Bibliju iz ateističke tačke gledišta. To je kao kada bih ja rekao da je fosil star 4.000god. a ti uzmeš da mi se smeješ, jer evolucionisti smatraju da je isti taj fosil star milione godina. Evolucionisti kreću od predpostavke da je zemlja stara 4,5 milijarde god., a kreacionisti da je stara 6.000god. Ako si krenula da zamišljaš Boga, i stavljaš se na stranu Biblije, ne možeš da skačeš sa jedne teorije na drugu. U ovom slučaju, ako je kritika da je Bog stvorio ljude koji su se namnožili kroz incest, (zapazi da je predpostavka da je Bog stvorio čoveka), onda je i dat odgovor na osnovu te predpostavke (za mene to nije nikakva predpostavka, ali ćemo je uzeti kao takvu). Ako je Bog stvorio čoveka, logično je da ga je stvorio savršenog, kako i piše u Svetom Pismu. Vremenom, čovekova starosna doba je opadala, javljale su se razne degradacije, samim tim i mutacije. Ako uzmemo u obzir Biblijsku tvrdnju, da je čovek stvoren savršen, naravno da se naučno može dokazati da u početku nije dolazilo do neželjenih posledica u braku iz srodstva.

1. Ne kritikuje se Biblija,vec se traze odgovori na logicka pitanja!
2. Boga ne zamisljam,jer ne verujem u Njega!
3. Da,dokaz ti je da je Bog stvorio coveka-pise u Svetom pismu!Pise u mnogim knjigama svasta,pa?
4. Neprihvatljiva je teorija:Bog je savrsen,ali tako savrsen stvorio je samo jedan par,pa nek se oni dalje mnoze,jer mene mrzi da napravim jos par komada!
5. Koliko god tebi bilo biblijski opravdano,meni je odvratno i da pomislim da se majka mnozi sa sinom,jer svemoguci Bog nije napravio jos koji par ljudi,a naredio nam da se mnozimo!Odvratno!

Zemljotresa ima svuda, negde manje negde više....tamo gde je viši nemoral, tamo ga ima najviše. Kada bi postojali pravi Muslimani, ne bi ih doticao zemljotres, ali pošto ih je sve manje, kao i Hrišćana, Jevreja...onda svugde udara.

da, na primer u švedskoj gde su vikendom svi od 7 do 77 mortus pijani, gde popovi učestvuju u gej paradama, cepaju zemljotresi samo tako :cepanje:

1. Ne kritikuje se Biblija,vec se traze odgovori na logicka pitanja!
2. Boga ne zamisljam,jer ne verujem u Njega!
3. Da,dokaz ti je da je Bog stvorio coveka-pise u Svetom pismu!Pise u mnogim knjigama svasta,pa?
4. Neprihvatljiva je teorija:Bog je savrsen,ali tako savrsen stvorio je samo jedan par,pa nek se oni dalje mnoze,jer mene mrzi da napravim jos par komada!
5. Koliko god tebi bilo biblijski opravdano,meni je odvratno i da pomislim da se majka mnozi sa sinom,jer svemoguci Bog nije napravio jos koji par ljudi,a naredio nam da se mnozimo!Odvratno!
1. Voleo bih da je tako!
2. Zašto onda kritikuješ Bibliju?
3. Činjenice ukazuju da je čovek produkt inteligentnog dizajna. Tvoje je da li ćeš verovati Bibliji, ili jednostavno prihvatiti da je svet nastao od nekog inteligentnog dizajnera koji nas je zaboravio i napustio. Da smo nastali slučajno, to prolazi kod dece od 3 god.
4. Bog je stvorio savršene ljude, koji su se trebali množiti, i namnožiti što više savršenih ljudi. Da se čovek nije pobunio, niko ne bi bio nesavršen,...pošto se čovek pobunio i sve više išao protiv Boga...sve je više degradirao.
5. Ko je uopšte pomenuo da su u odnos ulazili majka i sin? Zar je za tim imalo potrebe? Nije!!! Ovde se govori o incesu koji je bio neminovan....Možeš ti da ne razmišljaš o tome kako je svet nastao, kako su se prvi ljudi namnožili...ali do incesta je moralo doći.

Back