Abu Dhabi... Dubai

Pozdrav svima!

Uskoro se selim u Abu Dhabi (i porodica sa mnom posle dobijanja Residence Visa), pa htedoh samo da uputim pozdrav svim aktivnim clanovima ove teme na Forumu. Dosta korisnih informacija o svemu i svacemu, tako da nama pridoslicama mnogo olaksava privikavanje na zivot u Emiratima.

Kuckamo se! :)

Juce, u supermarketu, muvam se oko povrca, nailazi Indijac, jedan od prodavaca, ide ka ljutim papricicama :) uzima tri komada, slozi ih i cap u usta :D Jede ih tek tako! Zena kupila tih istih papricica i ja danas strpo jednu u usta, reko kad on moze tri mogu i ja jednu :DDD Mal' nisam umro hahaha

Moja koleginica izvadi teglu čilija na sto i kašiku i cap, cap, ode pola tegle. Kad joj ponudim nešto slatko kaže, nisam ti ja sweet person, ako imaš čili bilo bi bolje :eek:

A sto se tice divljana, muz i ja smo frustrirani od nivoa idiotizma koji nas okruzuje na poslu, pa se pitamo da li je tako i u drugim zemljama? Toliki nivo neprofesionalizma, nikog nije briga, traljavosti, mafije itd. Nebitno iz koje su zemlje, svi su se ovde razboleli od jedne neizlečive bolesti koja se zove Indijanizam - pretpostavljam da možete da razumete na šta mislim, jer je tesko objasniti sta je Indijanizam ako se sa istim niste susreli :zper:....U Srbiji je to bilo upakovano u malo drugačije pakovanje, pa je i nivo isfrustriranosti bio drugačiji.
Pa se na kraju zezamo, na kontu poslovice: Kad ti život da limun, napravi limunadu. A mi kažemo: Kad ti život da Induse, napravi Indijanadu! Ojha!:super:

@ pelet Ako mozes da mi priblizis malo rad u hotelu, ja sam za interesovana da se okusam u poslu. dobila sam informacije iz agencije da devojke uglavnom rade kao hostese ili u restoranu i da su malo povlascenije od momaka...

...dobro kazes Aribi,
Tesko je objasniti sto je Indijanizam ako se s njim niste susreli, pa zato svi zeljni novih iskustava i dozivljaja Indijanizma u svakodnevnom zivotu pravac ovamo u Abu Dhabi :per:
Neponovljivo i nadasve ocaravujuce iskustvo koje cete pamtiti cijeli zivot :-)
...jer tko nije dozivio indijanizam nije prosao nista u zivotu :hahaha:

ali taj indijanizam je i prenosiva bolest ako ste njoj dugo izloženi, ko god da ste, tako da, cuvajte se da se od nje ne razbolite...:mrgreen:
pokusavam da se vakcinisem, ali ne pomaže...

Poslednja izmena:
Meni ne smeta niko ovde sve dok ne pocne da krade, laze i tome slicno. A Vuja je u pravu, Bur Dubai je kolevka :)) Ali normalni su to ljudi tamo. Idite i vidite. Nedostaje mi Bur Dubai i ta frka, trka, buka, jurnjava. Guzva. Ej jedino ne volim indijce vozace :) Aj me, strava. Dodje ti da stanes, izvadis ga iz auta i isamaras :D U stvari ni pakistanci nisu nimalo bolji. Ja sam i dalje ubedjen da u njihovim drzavama ne postoje saobracajna pravila i propisi :)) Ja pokusavam da se kontrolisem i to mi uspeva u vecini slucajeva :) Mada ima nekih vozaca koje sam upoznao, iz Sri Lanke, voze super. Znam i jednog avganistanca, vozi ko zmaj. Ali vecina su dileje :D

ja postajem rasista na kvadrat, otkad sam ovdje dosao. ma na kub. indijce, pakistance i bengalce ne mogu ocima da vidim, a ni da cujem. kad pocnu onim njihovim jezikom da rolaju, paraju mi usi. a jos su mi dvojica indijaca menadzeri... japanke i uske farmerice. kakva moda sa indijskog podkontinenta. a tek kosulje sa milion boja i natpisa. da ih oce neko protjerat odavde, lakse bi se zivjelo. eto, morah izdusit :)

mene nekad isto ubija u pojam njihov govor. ne zato sto je jezik cudan nego covece ne prestaju da kokodacu. ubi me to u pojam. ucuti malo leba ti, idi pij vode, vidi koliko je stepeni. oladi malo covece :D :D tada da tada da tada da. samo rolaju sto ti kazes :) samo rolaju

Pelet, da li mozes da mi kazes malo vise o poslu u hotelu , interesuje me polozaj devojaka, dobila sam neke informacije iz agencije, jer se razmisljam da se prijavim za posao hostese ili u restoranu, receno mi je da su devojke povlascenije, trebaju mi opet neke informacije iz prve ruke. :)

Pelet, da li mozes da mi kazes malo vise o poslu u hotelu , interesuje me polozaj devojaka, dobila sam neke informacije iz agencije, jer se razmisljam da se prijavim za posao hostese ili u restoranu, receno mi je da su devojke povlascenije, trebaju mi opet neke informacije iz prve ruke. :)

koliko imas iskustva rada u hotelima? ja bih ti preporucio posao u guest services, to je mnogo bolje od hostese. mislim na lobby hostess. hostesa u restoranu je ljepsa pozicija. takodje i recepcionerka u spa centru.

koliko imas iskustva rada u hotelima? ja bih ti preporucio posao u guest services, to je mnogo bolje od hostese. mislim na lobby hostess. hostesa u restoranu je ljepsa pozicija. takodje i recepcionerka u spa centru.

Ja sam zavrsila turizam i hotelijerstvo ali na zalost nisam radila u struci, vec malo u kaficu i neka brza hrana prodaja i priprema...ne znam koje su mi sanse

Back