Ne mogu da se izjashnjavam o temi, jer ako se izjasnim to je tako bledo, kao stav , kao mishljenje bez lichnog dozivljaja...i ne zelim da se opterecujem ,,hipotetichkim ‘’idejama...zashto bi...jer ce me neko uzeti za rech i nachuljice se ushi mnogih Centipeda iz RL...da izverziraju kako im imponuje...kao i do sada mnogo puta
Osim toga...ovo je josh jedna od tema ,,virtuelni mentalni koitus’’ da se iskoristi prosipanje drvlja i kamenja po zenama kao izliv ko zna koje vrste frustracije...i pitam se dokle vishe zalivanje virtuelnim sprematozoidima ovih belih stranica...mislim preteralo je sve granice
Pricham kao posmatrach koji gleda , slusha i oseca svet oko sebe...ljude, priche, dogadjaje...
Koliko morala u uzletu emocija...koliko uputa za zivot...koliko letecih flajera....kako je to sve slatko...kako je to sve humano...kako je to sve surovo, kako je to sve verbalno krvavo ...mnogo vishe od bubreznjaka nakon intervencije...
Naravno...da je sve tako lepo...i deca se radjaju...i sve leti , lebdi tralala...i moral i vera i etika i sve u pomirenju...i natalitet i lepotaaaaaaaaa Bozija... zar nije divan ovaj svet...
Ali ljudi, zzashto..zashto ?
Zashto ...zashto ljudi vole decu ? Zashto ljudi vole samo svoju decu...sebichni geni? Zashto nafrakane mamice skupljaju krpice i igrachkice od svoje dece prichajuci svima o svojoj humanosti kako ce odneti paketice za NG u sirotishte...o, to je tako human gest...NG je jednom godishnje i divne su...divni smo ...i pevaljke ce da odu i daju im chokoladice u svrhu promocije novog albuma...i mnogi drugi ce da odu...a deca zive 365 dana u godini...stare i rastu...i jednog dana izlaze u svet u kojem je 95% vrata zatvoreno ako ti mama ili tata ne podmazu i otvore...otvorena su ti vrata za nosanje dzakova i chishcenje sanitarija...uvek...jer to mamina i tatina deca ne rade...ko ce toj deci pruziti pomoc...kad prerastu paketice...nek ih Bog chuva...divim im se
Ko ce odvojiti 150 dinara od dnevne doze cigareta i kafice u letnjoj bashti i reci...,,Komshinica Zivka ima decu koja nemaju shta da jedu’’ treba da se pomognu danas, sutra i svaki dan...a ne samo sa tri paketa i caos......volimo decu, deca su ukras sveta...
A kako se ono zovu deca pogrdno , kako kazu ljudi ,,rodila je kopile ?’’(inache nikada ne bi izgovorila i napisala ovako ruznu i odvratnu rech, jedan od ,,ukrasa’’ nasheg jezika, da nije u svrhu primera...
Jel se nama ebe shto stotine dece gladuje...samohrane majke, bolesni roditelji i ko zna koji problemi...mnogo se potresamo...o, da...ako se dobro izreklamira onda nas gane...do suza...pa ako ubrzo dodje posle toga fudbalska utakmica ili farma, zaboravimo na prozivljenu patnju...
Deca prose po ulicama...gola , bosa...mi prichamo o trenutku kad se radja fetus...malo licemerno
Kerusha ce dobiti nogice...dok joj budu ugradjivali protezice, hiljade pasa lutalica lajace od gladi, straha i bola dok chekaju smrt u logorima smrti...
Ovaj zivot je pun ironije, a ?
I kazu , treba kazniti lekare, zabraniti im rad...ako ce se neshto deshavati i deshavalo se dok je sveta i veka...da li je bolje da to rade babe sa pleticom iglom, koje nikad nisu chuli za asepsu i antisepsu...koliko zrtava je bilo ili...sve je stvar odluke...
Zenske odluke...
??????????????????????????????
Ako zivi sa siledzijom, alkoholicharom, muchiteljom, koji nece da misli o zeni, vec mu je stalo da se istrese u njeno telo...ako joj obecava kule i gradove, dok se ne desi shto se desi, a onda dobije amneziju...ako ona nema finasije , porodicu da je podrzi , pomogne...MOZE DA SE SLIKA ...nazalost, ali stvarno moze...ako je josh luda , pa zaljubljena, pa u balonima, pa u svemu povladjuje samo da zadrzi to shto se zove momak, muz shta li je...opa
Ljudska humanost...pamtim kao da je bilo danas...shta sam bila mozda treci razred...i majka i ja srecemo na autobuskoj stanici jednu muchenicu...cicha zima...ona polugola...zivele su u selu sa majkom, sestre ...mentalno zaostale...i ona se brinula o njima, od bede svoje shto radi za dnevnicu i skupi po groblju hrane i shta joj ko da ( o, humana srca ljudi...boleo ih je K shto nemaju cipele i hodaju zimi u vunenim charapama...majka umrla...kako su se rasule...i ova jadna putuje kod sestre koja se udala...jer je stomak do zuba...ona ne znam da li je svesna 100% da je trudna i samo shto se ne porodi...mislim jeste, ali..za koru ‘ljeba...ko je od lokalnih poshtenih domacina...lovaca u prepodnevnoj lovachkoj shetnji neke od mnogobrojnih Svetih Nedelja u godini...koji se nece okrenuti shto je beba jedne ludache na putu i bice golo i boso...ako je opali josh neko tokom zivota da ima shta da jede...moralno gradjani...nikad nisam zaboravila taj prizor...nikad...
Shta bi rekla...mnogo bre sraanja ume da se izgovori...ajde ...breeeeeeeeeeeeeee....malo manje kad bi bilo, a vishe konkretne podrshke bilo bi bolje...sirotinja nije aman ni Bogu mila , a ni mnogima koji se na Njega pozivaju...
Sve je tako slatko ,a u zivotu...Moj Boze..vidish li ti shta ljudi jedni drugima rade...nazalost abortus nije najgora stvar...ubistva dolaze i kasnije...