Abortus

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
klasicna zamena teza

jeste, licna odluka je sve u pogledu cega mozes u okviru zakonom propisanih granica da napravis izbor. ubistvo je definisano na prilicno drugaciji nacin od onoga koji ti imas u svojoj glavi

Kakava zamena teza?

Znas li ti ste je uopste "zamena teza"?

Znas li ti uopste u koliko zemalja na svetu je abortus zabranjen i kaznjiv?

mozda je samo u drugoj vremenskoj zoni...dajmo mu sansu :zcepanje:

Ma ti zivis u onoj zoni gde je i cedoubistvo postalo MORALNA i NORMALNA stvar...

Pa nakon toga se kao cudite i zgrazate divljanju huligana po ulicama i stadionima, korupciji koja cveta, ubistvima domacina i stranaca, pljackama na svim nivoima, pederima koji masiraju, tajkunima, paljevinama ambasada, OPSTEM HAOSU...

I gde je prirodni natalitet -0....

Da li je to ta "vremenska zona" koju ti slavis???:evil:

Kakava zamena teza?

Znas li ti ste je uopste "zamena teza"?

Znas li ti uopste u koliko zemalja na svetu je abortus zabranjen i kaznjiv?

Zar je bitno?

Ono sto je vazno je da ovde nije zabranjen.
To sto bi ga zabranio ne bi sprecilo abortuse, samo bi se radili ilegalno, kao sto se rade i sada u svim tim zemljama gde je zabranjen. I kao sto se radilo uvek. I kostao bi malo vise. Ali krajnji rezultat bi bio isti.

To jest, bio bi slican. Mozda bi se vise dece rodilo, ali bi i vise njih bilo baceno u kontejner po rodjenju, ostavljeno na ulici, ili ispred necijeg praga. A povecala bi se neplodnost a mozda i smrtnost zena, zbog nestrucnog radjenja abortusa.

Ne mogu da se izjashnjavam o temi, jer ako se izjasnim to je tako bledo, kao stav , kao mishljenje bez lichnog dozivljaja...i ne zelim da se opterecujem ,,hipotetichkim ‘’idejama...zashto bi...jer ce me neko uzeti za rech i nachuljice se ushi mnogih Centipeda iz RL...da izverziraju kako im imponuje...kao i do sada mnogo puta

Osim toga...ovo je josh jedna od tema ,,virtuelni mentalni koitus’’ da se iskoristi prosipanje drvlja i kamenja po zenama kao izliv ko zna koje vrste frustracije...i pitam se dokle vishe zalivanje virtuelnim sprematozoidima ovih belih stranica...mislim preteralo je sve granice

Pricham kao posmatrach koji gleda , slusha i oseca svet oko sebe...ljude, priche, dogadjaje...

Koliko morala u uzletu emocija...koliko uputa za zivot...koliko letecih flajera....kako je to sve slatko...kako je to sve humano...kako je to sve surovo, kako je to sve verbalno krvavo ...mnogo vishe od bubreznjaka nakon intervencije...

Naravno...da je sve tako lepo...i deca se radjaju...i sve leti , lebdi tralala...i moral i vera i etika i sve u pomirenju...i natalitet i lepotaaaaaaaaa Bozija... zar nije divan ovaj svet...

Ali ljudi, zzashto..zashto ?
Zashto ...zashto ljudi vole decu ? Zashto ljudi vole samo svoju decu...sebichni geni? Zashto nafrakane mamice skupljaju krpice i igrachkice od svoje dece prichajuci svima o svojoj humanosti kako ce odneti paketice za NG u sirotishte...o, to je tako human gest...NG je jednom godishnje i divne su...divni smo ...i pevaljke ce da odu i daju im chokoladice u svrhu promocije novog albuma...i mnogi drugi ce da odu...a deca zive 365 dana u godini...stare i rastu...i jednog dana izlaze u svet u kojem je 95% vrata zatvoreno ako ti mama ili tata ne podmazu i otvore...otvorena su ti vrata za nosanje dzakova i chishcenje sanitarija...uvek...jer to mamina i tatina deca ne rade...ko ce toj deci pruziti pomoc...kad prerastu paketice...nek ih Bog chuva...divim im se

Ko ce odvojiti 150 dinara od dnevne doze cigareta i kafice u letnjoj bashti i reci...,,Komshinica Zivka ima decu koja nemaju shta da jedu’’ treba da se pomognu danas, sutra i svaki dan...a ne samo sa tri paketa i caos......volimo decu, deca su ukras sveta...

A kako se ono zovu deca pogrdno , kako kazu ljudi ,,rodila je kopile ?’’(inache nikada ne bi izgovorila i napisala ovako ruznu i odvratnu rech, jedan od ,,ukrasa’’ nasheg jezika, da nije u svrhu primera...

Jel se nama ebe shto stotine dece gladuje...samohrane majke, bolesni roditelji i ko zna koji problemi...mnogo se potresamo...o, da...ako se dobro izreklamira onda nas gane...do suza...pa ako ubrzo dodje posle toga fudbalska utakmica ili farma, zaboravimo na prozivljenu patnju...

Deca prose po ulicama...gola , bosa...mi prichamo o trenutku kad se radja fetus...malo licemerno

Kerusha ce dobiti nogice...dok joj budu ugradjivali protezice, hiljade pasa lutalica lajace od gladi, straha i bola dok chekaju smrt u logorima smrti...

Ovaj zivot je pun ironije, a ?

I kazu , treba kazniti lekare, zabraniti im rad...ako ce se neshto deshavati i deshavalo se dok je sveta i veka...da li je bolje da to rade babe sa pleticom iglom, koje nikad nisu chuli za asepsu i antisepsu...koliko zrtava je bilo ili...sve je stvar odluke...

Zenske odluke...
??????????????????????????????
Ako zivi sa siledzijom, alkoholicharom, muchiteljom, koji nece da misli o zeni, vec mu je stalo da se istrese u njeno telo...ako joj obecava kule i gradove, dok se ne desi shto se desi, a onda dobije amneziju...ako ona nema finasije , porodicu da je podrzi , pomogne...MOZE DA SE SLIKA ...nazalost, ali stvarno moze...ako je josh luda , pa zaljubljena, pa u balonima, pa u svemu povladjuje samo da zadrzi to shto se zove momak, muz shta li je...opa

Ljudska humanost...pamtim kao da je bilo danas...shta sam bila mozda treci razred...i majka i ja srecemo na autobuskoj stanici jednu muchenicu...cicha zima...ona polugola...zivele su u selu sa majkom, sestre ...mentalno zaostale...i ona se brinula o njima, od bede svoje shto radi za dnevnicu i skupi po groblju hrane i shta joj ko da ( o, humana srca ljudi...boleo ih je K shto nemaju cipele i hodaju zimi u vunenim charapama...majka umrla...kako su se rasule...i ova jadna putuje kod sestre koja se udala...jer je stomak do zuba...ona ne znam da li je svesna 100% da je trudna i samo shto se ne porodi...mislim jeste, ali..za koru ‘ljeba...ko je od lokalnih poshtenih domacina...lovaca u prepodnevnoj lovachkoj shetnji neke od mnogobrojnih Svetih Nedelja u godini...koji se nece okrenuti shto je beba jedne ludache na putu i bice golo i boso...ako je opali josh neko tokom zivota da ima shta da jede...moralno gradjani...nikad nisam zaboravila taj prizor...nikad...

Shta bi rekla...mnogo bre sraanja ume da se izgovori...ajde ...breeeeeeeeeeeeeee....malo manje kad bi bilo, a vishe konkretne podrshke bilo bi bolje...sirotinja nije aman ni Bogu mila , a ni mnogima koji se na Njega pozivaju...

Sve je tako slatko ,a u zivotu...Moj Boze..vidish li ti shta ljudi jedni drugima rade...nazalost abortus nije najgora stvar...ubistva dolaze i kasnije...

Poslednja izmena:
a sta je ovo nego pokazivanje tvoje zelje da ih kaznis

To nije pokazivanje moje želje da ih kaznim... to je moja ravnodušnost prema njihovoj neodgovornosti...

Svaka devojka/žena/devojčica koja zna da rezultat seksa može biti beba, a pritom je APSOLUTNO ne želi, i upusti se u seksualne odnose bez zaštite... neka SAMA snosi posledice i bol istog... zabole me...

To ti je isto kao kad bi ja krivila državu i okruženje što pušim... niko sem mene same nije kriv... znam za posledice, znam šta može da izazove... i dalje to radim... SAMA sam KRIVA...

Iako sam protivnik abortusa i sama nikad ne bih mogla da abortiram, ne usuđujem se da naredim drugim ženama da moraju da rode ako zatrudne. Kako da naredimo ženi koja zna da joj je dete koje nosi npr mentalno zaostalo ili sa srčanom manom da ga rodi? Kako da naredimo onoj koja apsolutno nema mogućnosti da odgaja dete, tj da ga prehrani da ga rodi, pa da ga da da se potuca po jezivim sirotištima? Kako narediti onoj koja zna da joj je muž nasinik da rodi dete i izloži i sebe i dete maltretiranju i nasilju? Kako narediti onoj koja za sebe zna da je neodgovorna osoba i da se o detetu ne bi brinula na pravi način, da rodi dete i da ga posle vaspitava ulica? Ima mnogo različitih slučajeva i razloga, nisu svi u istoj situaciji kao mi, tako da ne možemo odlučivati u tuđe ime i nametati rešenja za koja mi, iz svoje perspektive, mislimo da su najbolja.

To nije pokazivanje moje želje da ih kaznim... to je moja ravnodušnost prema njihovoj neodgovornosti...

Svaka devojka/žena/devojčica koja zna da rezultat seksa može biti beba, a pritom je APSOLUTNO ne želi, i upusti se u seksualne odnose bez zaštite... neka SAMA snosi posledice i bol istog... zabole me...

To ti je isto kao kad bi ja krivila državu i okruženje što pušim... niko sem mene same nije kriv... znam za posledice, znam šta može da izazove... i dalje to radim... SAMA sam KRIVA...

cicak ovo sto ti pises je mnogo ograniceno i mislim da nema smisla da se nastavljamo:confused:

Naslov izmenjen, originalni naslov sa velikim slovima nije prihvatljiv.

O moj cestiti modi, ako (ti) bivsi naslov nije bio prihvatljiv zbog velikih slova, mogao si ga prepraviti u mala slova, a ne promenuti mu smisao (od onog sto je postavljac hteo da kaze) bacajuci mu teziste sa pravnog na zdravstveni aspekt....

Ah, ta moderatorska posla....:mrgreen:

Užasavam se žena koje za kontracepciju nikad nisu čule, pa svaka 3 meseca idu na abortus jer po njima ne postoji kontracepcija koja je sigurna, ili one koje iako imaju redovni seks nikad nisu bile, niti idu kod ginekologa...
Nikad neću abortirati, jer iako se desi, da ostanem trudna, rodiću bar jedno.
Ne optužujem žene koje abortiraju, njihovo telo njihova stvar. Ja sebe mnogo volim i brinem o sebi, ne bih volela da abortiram i da se kajem čitavog života.

Može li ta slika da bude sakrivena, meni veoma potresna.

Znam ženu koja nije znala da je trudna, pila je lekove i kad je saznala, lekari su joj rekli da je bolje da izazovu porodjaj i pobaci dete, zbog posledica lekova na plod. Bilo je to pre više od 20 godina. Veću traumu kaže u životu nije preživela...Rađa dete koje umire odmah po rodjenju...

ono o cemu ti pricas (ajd posto ne znas da ti objasnim) je krivicno delo nedozvoljeni prekid trudnoce, regulisano cl.120 krivicnog zakonika
ne mesaj ga sa abortusom

Koja mizerija i lecemerstvo: sta je abortus nego prekid trudnoce?

I gde je granica izmedju dozvoljenog i nedozvoljenog?

Ko je taj ko je sebi uzeo PRAVO da odlucuje do kad neko moze umreti bez da ubica odgovara?

Da li je fetus od recimo dve nedelje ZIVO ili nije???

Isto toliko zivo i kao sva RODJENA DECA!?

Da ili on ima svoja LJUSKA PRAVA, kao i ono dete od godine dana?

Tim LICEMERIMA i BANDITIMA sa pravnim titulama, koji su sastavili takav NAKARADAN Krivicni zakon, licno bi im ga zabio ispod ledja! :evil:

Evo malo onako školski
Prva i druga nedelja: brazdanje, implantacija, rana gastrulacija.
Treća: buduće srce, budući mozak.
Četvrta:buduće oko, začeci udova.
Šesta nedelja: budući zbi, buduće uvo.
Sedma:formiranje nepca.
Osma:spoljnje genitalije,
Deveta:spoljnje genitalije,

Back