ABORTUS za i protiv ?

ne , ne ubijaj dete... greh je,,, svarati na etmu kod mene imas vise obrazlozeno, procitaj,,, jako je velika tema da sad ne kucam ponovo...na istom sajtu ovome
abortus -uput za sve sa duhovno moralne osnove....

- - - - - - - - - -

ne , ne ubijaj dete... greh je,,, svarati na etmu kod mene imas vise obrazlozeno, procitaj,,, jako je velika tema da sad ne kucam ponovo...na istom sajtu ovome
abortus -uput za sve, sve sto treba d aznate sa duhovno moralne osnove....

Za definivno.Dosta više o moralnim i verskim predrasudama,svako ima prava da odlučuje o sopsvenom životu a ne da živi život koji mu nameće sredina i društvo.
Ako smatraš da si sposobna da budeš roditelj ali roditelj u pravom smislu reči i snosiš odgovornonost koju roditeljstvo nosi -rodi.Ako ne,onda je bolje rešenje i za dete i za tebe da ga ne rodiš.

Da ili ne nije pravo pitanje jer odgovor nikad nije u potpunosti na jednoj strani. Ja sam u osnovi za pravo na abortus iako ono može biti zloupotrebljeno (prečesto se koristi umesto kontracepcije). Antiabortus argumenti su mnogo problematični i u osnovi ta strana nikad ne može biti zadovoljena delimičnim rešenjem, uvek će ići na zabranu svakog abortusa, makar morali postepeno. Prvenstveno su u pitanju religijski razlozi, što podrazumeva odsustvo racionalne diskusije i kompromisa.

Tri glavna razloga za opravdani abortus:
1. Neželjena trudnoća, pogotovo kao rezultat silovanja. Opravdano u prva dva trimestra.
2. Ozbiljan fizički ili mentalni deformitet ploda. Opravdano i u poslednjem trimestru uz saglasnost stručnjaka.
3. Ozbiljan medicinski problem majke, gde postoji velika verovatnoća da se porođaj ne preživi. Opravdano i u poslednjem trimestru uz saglasnost stručnjaka.

Okreni-obrni protivnici abortusa ipak ne pristaju na prihvatanje ova tri argumenta, što je teška glupost.

Ne da nije normalan metod kontracepcije nego nije kontracepcija uopšte.

Razumela sam šta si htela da kažeš, da ne bude zabune :) nego da podvučem pošto je naša javnost često slabo informisana o nekim bitnim stvarima.

Mislila sam na abortus kao spas u krajnjoj nevolji. Ako žena nije u zdravstvenoj, finansijskoj, emotivnoj ili socijalnoj situaciji da baš tada rodi - u redu je da spreči tu trudnoću. Većini žena se to i dogodilo jednom ili dvaput u životu, ali definitivno ni jedna normalna žena ne voli da ide na abortus.
Ali ranije, dok je još bio besplatan, bilo je žena koje nisu koristile nikakvu kontracepciju, a onda su svaka 3-4 meseca išle na čišćenje. To je jezivo.

Mislila sam na abortus kao spas u krajnjoj nevolji. Ako žena nije u zdravstvenoj, finansijskoj, emotivnoj ili socijalnoj situaciji da baš tada rodi - u redu je da spreči tu trudnoću. Većini žena se to i dogodilo jednom ili dvaput u životu, ali definitivno ni jedna normalna žena ne voli da ide na abortus.
Ali ranije, dok je još bio besplatan, bilo je žena koje nisu koristile nikakvu kontracepciju, a onda su svaka 3-4 meseca išle na čišćenje. To je jezivo.

Страшно. :confused:
Ја сам познавала једну са 36 киретажа и још једну са 9-10....језа.

interesantno je da isti oni koji se zalazu za prisilnu vakcinaciju jer su strasno zabrinuti za zdravlje dece nemaju nista protiv abortusa nego ga cak toplo preporucuju

Opa manekenka krenula da proganja po forumu, nivo frustracije je prevelik.

Izvoli Adriana pa kaži u čemu se ne slažeš sa mnom. Tri DA/NE pitanja za tebe kao ženu:

Da si za to da ti bude zabranjena mogućnost abortusa u slučaju:
1. da zatrudniš nakon silovanja?
2. da fetus ima teške deformitete?
3. da nastavak trudnoće znači skoro sigurnu smrt za tebe?

Dakle pitanja nisu šta bi ti uradila, nego da li se slažeš da se ženama oduzme mogućnost abortusa u tim slučajevima.
Kad odgovoriš nastavljamo diskusiju.

Ja sam licno protiv abortusa i ne mogu da shvatim zene koje ubijaju svoje mrvice a koliko ima zena pa i ja da se godinama trudimo da dodemo do trudnoce.
Kao sto su vec zene pisale slazem se s abortusom ako ce trudnoca biti rizicna i za zenu i bebu, ako je rezultat silovanja... ali onako prekidanje trudnoce, protiv sam. Sad ja ikad na svakom koraku reklamiraju vrste zastite, i ne moze se reci omaklo se. Malo se treba educirat prije nego se rasire noge.

Back