Abortus i troskovi

Cpt Algren

Domaćin
Banovan
Poruka
3.706
Da li mislite da je u redu da u zmelji od 7.5 miliona sa oko 200 000 abortusa treba da se ciscenja placaju iz budzeta?
budzet mu dodje nesto kao privatni sektor gde gro muskaraca radi + krediti i doznake iz inostanstva.

zasto da muskarci placaju za ubijanje sopstvene dece?

moje je misljenje da abortus treba da bude naplacivan pravo iz zenskog novcanika.

najs nachin da se poboljsa natalitet. posle joj oduzmes staratelstvo (ja uspeo) i baj baj, nema chedomorstva.

200 000 abortusa......

i jel je fakat - sovinizam?
kad je srbija postala afrika?

Poslednja izmena:
Drzava tj narod ne sme u tome da bude saucesnik, jer to se svima obija o glavu.

I jedno i drugo nam se obija o glavu. Abortus obavljen u nestručnim uslovima može da dovede do neplodnosti, pa i do smrti žene. Na taj način veliki broj mladih žena koje bi jednog dana žele decu ne bi mogle da je dobiju zbog toga što su ostale neplodne usled nestručno obavljenog abortusa.

Slažem se sa time da je strašno koristiti abortus kao vid kontracepcije, ali rešenje ovog problema nije zabrana abortusa, već edukacija omadine.

I jedno i drugo nam se obija o glavu. Abortus obavljen u nestručnim uslovima može da dovede do neplodnosti, pa i do smrti žene. Na taj način veliki broj mladih žena koje bi jednog dana žele decu ne bi mogle da je dobiju zbog toga što su ostale neplodne usled nestručno obavljenog abortusa.

Slažem se sa time da je strašno koristiti abortus kao vid kontracepcije, ali rešenje ovog problema nije zabrana abortusa, već edukacija omadine.

Jbg nemam više reputacije. Edukacija mora da postoji. Žena mora da zna šta treba da uradi kako bi zaštitila sebe i mora biti odgovorna. Svako je odgovoran za ono što mu je biologija dala, reći NE je bar lako ako već nije spremna da preduzme sve što je potrebno da ne ostane trudna. Oslanjanje samo na kondom ili na "keve mi izvadiću ranije" dovodi do ovoga što imamo sad.

Poslednja izmena:
Ja ne da mislim da ne bi trebalo da se placa iz budzeta nego da bi trebalo ZABRANITI abortuse.

Znas li da od kad si se pojavio na forumu ja od tebe citam samo gluposti i lupetanja, veca ili manja, pa ti nisam nikad rekao da lupetas, a ti skoro svima kao odgovor zapocinjes post sa "lupetas" izgleda ti uzrecica...

A koliko svesti o razlicitim uglovima u zivotu imas, govori i ovaj odgovor, a potpuno je nalik svim onim ostalima....uvek su istorijski sumnjivo argumentovani bas ovako kao i ovaj...

- - - - - - - - - -

Ljudi ne bulaznite.....abortusi ne smeju da se pipnu....moraju da budu besplatni....i moraju da budu strogo kontrolisani, da ne bude tajnih, a to je trenutno medicinskom praksom obezbedjeno jer bilo koji lekar ako nasluti da je negde vrsen abortus mora to da prijavi dalje....

Da li mislite da je u redu da u zmelji od 7.5 miliona sa oko 200 000 abortusa treba da se ciscenja placaju iz budzeta?
budzet mu dodje nesto kao privatni sektor gde gro muskaraca radi + krediti i doznake iz inostanstva.

zasto da muskarci placaju za ubijanje sopstvene dece?

moje je misljenje da abortus treba da bude naplacivan pravo iz zenskog novcanika.

najs nachin da se poboljsa natalitet. posle joj oduzmes staratelstvo (ja uspeo) i baj baj, nema chedomorstva.

200 000 abortusa......

i jel je fakat - sovinizam?
kad je srbija postala afrika?

Protiv toga sam da ja placam kroz porez necije posledice nezasticenog sexa.
U krajnjem slucaju zabraniti zakonsi mentalno ugrozenim ljudima da imaju sex?

Onda bi placao porez za nezbrinutu decu koji bi bio mnogo veci.

Pa ne. Ja sam za to da oni koji naprave gresku i placaju za svoju gresku.
Dakle imas abortus, dozvoljen je, ali ne iz drzavnog budzeta nego privatno.
Nemas pare, gubis dozvolu za hebanje, jer nisi sposoban/na da zrelo razmisljas a tek da odgajas decu.
E onda se drzava umesa. Ok, to moze porez.

- - - - - - - - - -

Da vish kako ce onda da svi znaju za kondom i za procenat uspesnosti kondoma.

- - - - - - - - - -

To ti je isto kao i za smece po ulicama.
Gledam po fejZbuku pametnjakovici pljuju na komunalce na vlasti na ovo na ono, kako su gradovi prljavi.
E, razumem kada je kontejner pun, ali po ulici smece ne. Zao mi je to nisu komunalci vec narod. A njega kaznis i zavrsis posao.

Jbg nemam više reputacije. Edukacija mora da postoji. Žena mora da zna šta treba da uradi kako bi zaštitila sebe i mora biti odgovorna. Svako je odgovoran za ono što mu je biologija dala, reći NE je bar lako ako već nije spremna da preduzme sve što je potrebno da ne ostane trudna. Oslanjanje samo na kondom ili na "keve mi izvadiću ranije" dovodi do ovoga što imamo sad.

zene sve znaju itekako se prave naivne kad im odgovara. kad ne uspe operacija vatanja na bebu onda ide abort mission...

- - - - - - - - - -

Ja ne da mislim da ne bi trebalo da se placa iz budzeta nego da bi trebalo ZABRANITI abortuse.

naravno, kolko para hirurskog vremena i bolnickih resursa se potrosi na abortuse i, onda ljudi kojima zaista treba operacija da bi spasli svoj zivot cekaju i umiru jer ne stignu na red , od ovih cedomornih cava...

Jesu li zubi veci ili manji problem?

Ukidanje besplatne stomatologije gradjanstvu i to samo nekim kategorijama, npr zaposlenima i nezaposlenima, a ostale kategorije su i dalje besplatne, je dovelo do toga da smo bezuba nacija...
Ili jos gore, porast bubreznih bolesti, pritiska, i ostalih usko povezanih bolesti.

A to je relativno nizak trosak i to ne odjednom....
Plus vise ne mozes da nadjes dobre i profesionalne zubare...

Posto smo izrazito siromasno drustvo (tako kaze drzava) treba ovaj trosak i izopacenost srezati dakle zenama naplatiti abortus po nekoj simbolicnoj ceni od 1000 evra plus javno objaviti u dnevnoj stampi sta je doticna uradila.Trebalo bi zatim taj podatak zavesti i da isti bude dostupan svakom muskarcu koji bi mogao da proveri u bazi podataka da li je njegova buduca izabranica eventualno tu upisana.

Stav muskaraca na forumu je :
-sto vise silikonki
-zarazenost HPV virusom je intimna stvar devojke , a zatim i muskarca
-pojeftiniti operacije ugradjivanja silikona
-javno objavljivati spisak devojki koje su uradile abortus

Po izboru i blagonamernosti gde ustedeti pare drustvu a gde dozvoliti kradju tih istih para, starovremenski muskarac moze videti stanje nacije...
I zenskog dela nacije, jer nisu ovi muskarci ovako oblikovani kontaktom sa vanzemaljcima nego sa zenama....

Back