Abortus i Daunov sindrom

• Začetnik teme Začetnik teme Manja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u stvari mene nervira cela propaganda oko toga koja samo ispira mozak..mesto da ti kazhu... ako dete ima daunov sindrom drzava ti pomaze tako tako i tako...drustva za pomoc su to i to... prihvatilista su takva i takva... cinjenice o abortusima... ljudi sa bilo kakvim poremecaijma se retko vidjaju na ulici???...i kako danas mlade zdrave i prave zhene ne mogu da rode??? je l zbog antibebi pilula mozda

a nervira me i ova vasa lozhana... malo previse

mada me zanima koliko je skuplje gajiti daunovo dete od obichnog

i shta biva sa svim tim drugacijim ljudima kad roditelji umru ko se brine o njima...to mi nije jasno...neki mogu da zive dosta dugo

katy:
Kakva god situacija bila, ni jedno biće nije vredno smrti!!!
Životi su različiti i raznovrsni, ima problema...ali oduzeti nekome život je najveći greh!!!

a zamisli ovu situaciju...imash vezu i volish "svog choveak"..planiras s njim porodicu...ali eto zgresish u avanturi i zatrudnish.. :IIIIIII shta ces da radis: precutkujes, priznash ili abortiras? to je jos gadnije nego dete iz silovanja, tu ce jos da ti cestitaju kako si hrabra... !!! a ovde..mada je ovo kao gradjanskiji problem, nije materijalni...al neko ce da pati :(
ne mislim kao silovanje nije gadno ok jeste ali kao posledica...
kao sta ces s drugim ako volish ovog..pa eto desava se
idem sad najbolje ne petljati se ni sa kim :I

hello_world:
a zamisli ovu situaciju...imash vezu i volish "svog choveak"..planiras s njim porodicu...ali eto zgresish u avanturi i zatrudnish.. :IIIIIII shta ces da radis: precutkujes, priznash ili abortiras? to je jos gadnije nego dete iz silovanja, tu ce jos da ti cestitaju kako si hrabra... !!! a ovde..mada je ovo kao gradjanskiji problem, nije materijalni...al neko ce da pati :(
Ne mogu da verujem :shock:

katy:
Abortus je ubistvo!!! Svako biće ima pravo da živi, i to pravo niko nema prava da mu uskrati!!!
Ljudovi sa Daunovim sindromom se nimalo ne razlikuju od običnih ljudi!!! Imaju osećanja i život...živi i pusti drugog da živi!!!

Abrotus je prvo sakacenje same zene! Ona je ta koja pati, da li svojom voljom ili ne, ona je ta koja ce kasnije platiti taj abortus ako je nestrucno uradjen. Ne znam zasto se svi kace na to kao ubijas zivot i sta ti ja znam, moralisanje do toga da vise niko ne obraca paznju na to sto se prica, umesto da se zenama prvo objasni sta ce abortus njima fizicki uraditi a tek onda dovesti u razmatranje taj "zivot" koji se ubija.
Znam pricu o jednoj devojci od 17 godina koja je ostala u drugom stanju, i ona i decko su odlucili da odu na neku nazovi kliniku jer nisu smeli da kazu svojima sta se desilo. I abortus je posao naopako tako da je devojka na kraju zavrsila u bolnici sa kompletno izvadjenom matericom sa jajnicima. Eto zato zene ne treba da idu na abortus, a ne zato sto ce mozda neki zivot u najavi da "uniste".

Da li ste culi za americkog glumca Chris Burka? On je rodjen sa daunovim sindromom. Lekari su rekli da nece pisati, citati. hodati, mozda cak ni govoriti. A on je postao uspesan glumac i pisac. Pogledajte kako Olivera ima pametne okice i kako je slatka ko med.

hello_world:

Ako je vec pored te silne ljubavi napravis nesto sa strane, ispadnes moralno go*no. A ako jos abortiras da to zataskas - onda si moralno go*no i kur*etina najobicnija. I prema sebi i prema obojici tih ljudi, a posebno prema nerodjenom stvoru.

HEBEHA:
Ako je vec pored te silne ljubavi napravis nesto sa strane, ispadnes moralno go*no. A ako jos abortiras da to zataskas - onda si moralno go*no i kur*etina najobicnija. I prema sebi i prema obojici tih ljudi, a posebno prema nerodjenom stvoru.

Само, то није одговор на питање шта ћеш да радиш у тој ситуацији!

Rijetko odgovaram na glupa pitanja. A ovo je glupo kao i dobar dio konstatacija lika koji ga je postavio.
Isto kao da me je pitao - e sta bi ti uradila kada bi iz cista mira prisla liku na ulici i odvalila mu samar, a ono se ispostavi predsjednikov sin!
Ne bih udarala covjeka iz cista mira.

Da li je iko pogledao ovaj link?
Zar su ovakve gadosti dozvoljene?
Licno sam za abortus i ne mogo reci Oliverinoj mami:bravo!" Kako neko moze biti sebican i roditi dete koje je od samog rodenja osudeno na patnju?
Razumem da je roditelji vole,ali sta je sa normalnim zivotom,skolom,izlascima?Kako neko moze da odlucuje o tome kako ce druga osoba,jos gore ,dete,ziveti?
I koliko? Maximalno do 30-te godine,ako je zdravo rodeno.
Na linku se vide osakacene bebe,vecina je samo fizicki formirana,a sta majke koje ipak odluce da rode dete sa D.S rade satim detetom?
Obogalje ga i psihicki!
Ako imate potrebu da vas neko zali,nemojte to raditi preko svog deteta.
I vecina forumasa,nebitnoo da li ste za abortus,ili ne,mislim da se ne bi usudile na da rode dete sa invaliditetom.
p.s ovo sve lici na manipulaciju ogavnim linkovima,svaka cast na izboru,kod mene ste,gospodo ,dobili kontraefekat.

Mom muzu i meni se desilo da smo saznali da nam beba od skoro 2 meseca ima genetsku bolest neku... odlucili smo se na abortus da ne bi unistili ni njen a ni nas zivot... dan danas patim zbog toga, ali evo opet sam trudna i sa bebom je sve ok za sad iako ja dosta panicim i pozurujem sve dalje testove... da je prva beba bila zdrava nikad ne bih abortirala!

Mom muzu i meni se desilo da smo saznali da nam beba od skoro 2 meseca ima genetsku bolest neku... odlucili smo se na abortus da ne bi unistili ni njen a ni nas zivot... dan danas patim zbog toga, ali evo opet sam trudna i sa bebom je sve ok za sad iako ja dosta panicim i pozurujem sve dalje testove... da je prva beba bila zdrava nikad ne bih abortirala!

Realno gledano to je bila i najbolja opcija, kao sto kazes ne bi samo detetu zivot bio jadan, nego i vama, kod takvih stvari razum mora da predvlada osecaje, oni koji kazu da je to nehumano ne razmisljaju mozgom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back