Abazović priznao: najveći broj građana CG su Srbi

gost 336946

Elita
Poruka
23.437
POTPREDSEDNIK crnogorske vlade i predsednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, izjavio je danas da se najveći broj stanovnika u Crnoj Gori oseća kao Srbi.

Abazović je to kazao odgovarajući na pitanje novinara kako gleda na to što Srbija tobože želi da nametne svoj uticaj na Crnu Goru preko Srpske prevoslavne crkve.

https://www.google.com/amp/s/www.no...i/1052762/dritan-abazovic-priznao-srbi-vecina

Komite i drugosrbijanci anestezirani.

На попису становништва у Црној Гори око 19% ће бити припадници условно речено мањинских народа (Муслимани/Бошњаци, Албанци и ини).
Око 3-4% их се неће национално изјаснити или ће уписати регионалну одредницу.
Од осталих око 77-78% између 38-42% вјерујем да ће се изјаснити као Срби, и између 36-39% верујем да ће се изјаснити као Црногорци.
Срби на попису неће бити већина (више од 1/2 популације), то је апсолутно нереално, но неће бити изненађење ако буду најбројнији народ у Црној Гори.

На попису становништва у Црној Гори око 19% ће бити припадници условно речено мањинских народа (Муслимани/Бошњаци, Албанци и ини).
Око 3-4% их се неће национално изјаснити или ће уписати регионалну одредницу.
Од осталих око 77-78% између 38-42% вјерујем да ће се изјаснити као Срби, и између 36-39% верујем да ће се изјаснити као Црногорци.
Срби на попису неће бити већина (више од 1/2 популације), то је апсолутно нереално, но неће бити изненађење ако буду најбројнији народ у Црној Гори.
Abazović ima informacije iz prve ruke. On kaže da 50%+ već sada živimo.

Abazović ima informacije iz prve ruke. On kaže da 50%+ već sada živimo.
Па баш и није рекао тако. Није рекао "већина" (50%+) становника
DRITAN ABAZOVIĆ PRIZNAO: Najveći broj stanovnika se osećaju Srbima
него највећи број становника. Највећи број становника не мора бити и (апсолутна) већина.
Како год, дао сам неку процјену, попис становниптва показаће какво је стање.

него највећи број становника. Највећи број становника не мора бити и (апсолутна) већина.
Šta misliš, kad će biti raspisan referendum o ponovnom ujedinjenju sa Srbijom? Ja tipujem na 2025.godinu.

Nije sija nego vrat. Mora biti.

Drago mi je kad je neko posten pa ma koje nacije ili vere bio, takvi treba da se zdruze i udruze protiv lazi i tiranije.

Covek je posteni Albanac, U CG najveca etnicka grupa su Srbi ali nisu apsolutna vecina. Mnogi Srbi nisu pristalice onog Andrije Mandica mentola i poltrona. To je problem tamo i zato je Milo jos uvek jak .Srbi su podeljeni kao i ovde na prvosrbijace Bosance i drugosrbijance iz Srbije .
Српство и црногорство у ЦГ је политичка подела. Има пуно случајева да се један брат изјашњава као Србин, а други као Црногорац.
Дукљанско-монтенегринско усташтво је већ психопатологија, од те болести за сад болује 15-20% становника ЦГ.

Šta misliš, kad će biti raspisan referendum o ponovnom ujedinjenju sa Srbijom? Ja tipujem na 2025.godinu.
О том, потом. Тренутно је важно да у том сукобу оне исконске на српству утемељене Његошеве Црне Горе и поданичког, конвертитског, србомржњом задојеног Монтенегра, ствари иду лоше по ове друге.

Српство и црногорство у ЦГ је политичка подела. Има пуно случајева да се један брат изјашњава као Србин, а други као Црногорац.
Дукљанско-монтенегринско усташтво је већ психопатологија, од те болести за сад болује 15-20% становника ЦГ.
Bilo je toga tamo uvek tih podela ,cuo si za zelenase,Bozicni ustanak,, kasnije Sekulu Drljevica. Cak je i Staljin kritikovao Jugosaviju,kraljevinu za nestajanje CrneGore. Istorijski suverenitet CG je postojao nije sporan ,billa je ucesnik ratova pod tim imenom i mirovnih sporazuma. Ali to nema veze sa etnicitetom ,Npr Austrijanci su drzava iako su Austrijanci de fakto NEMCI kao i vecina Svajcaraca.

Back