A1 / Vip mobile - Pitanja i odgovori

Jedno pitanje, pre mesec dana je drugar jurio novi mob i dosli smo do zapanjujuceg saznanja. Naime samsung koji u prodavnicama kosta oko 150 evra, kod provajdera kosta oko 300 evra na ugovor? Na pitanje zasto je toliko skuplji dobili smo odgovor da ovi u prodavnici za 150 evra pazi sad, nisu original?!?!???

Koja je to sad prevara u igri? Jel neko informisan? Umesto da bude 50 evra jeftiniji na ugovor, on je cak duplo skuplji hahaha :D

ovo se ne odnosi samo na vip..to je kod svih operatera tako. ako uporedis vrednosti telefona po ugovorima videces da otprilike svi funkcionisu na isti nacin i da su cene u zavisnosti od vrednosti ugovora slicne za iste telefone kod svih.

ali ne samo za operatere... ta prica generalno stoji za ceo sajt svet mobilnih telefona.
citao sam dosta slicnih zalbi na netu da se tamo telefoni precenjuju i da se svi ti telefoni u radnjama po gradu kad se malo zagrebe mogu naci dosta povoljnije..

ako obratis paznju te cene na koje operateri (nisu provajderi..pogresan pojam koristis :) ) procenjuju telefone su u rangu cena sa sajta svet mobilnih telefona.

e sad.. ovo oko onog nisu original.. delimicno jesu u pravu ali se sluzbenik nezgrapno izrazio.. oni jesu originalni ali mozda nisu legalni.. na primer, nigde u srbiji ne mozes naci legalan iphone.

i na kraju..tacno je da je kod operatera telefon kad se podvuce donja crta skuplji nego da ga kupis u prodavnici..gledano cisto uporedjivanjem vrednosti, ali gledano logicki..ako ti taj paket placas te placas mesecno tebi telefon dolazi dzabe (ili dosta povoljnije) jer bi racun placao kako god okrenes a telefon dobijas pride a ovako kad bi ga kupio, em placas racun em jos dajes 150..200..300..400 evra za telefon pored racun.. ako uzmes telefon kod operatera iako je finasijski procenjen na vecu cenu tebi na kraju ispadne povoljnije :D

evo i paralelna procena

galaxy s III 16GB

na sajtu svet mobilnih najjeftinije se nudi za 700€
preko vip-a se u zavisnosti od paketa dobija u rangu 180 do 5000€
preko mts-a rang je 1 € do 500 €
preko telenora rang je 1 do 650 €

tako da.. kako god okrenes kad uzimas telefon kod operatera i da je procenjen na jacu vrednost tebi dodje povoljnije :)

Omakla ti se jedna nula u Vipu mada možda i nije :lol:
Ma ok za te skuplje telefone i tarife ali ja pričam o malim tarifama i običnim telefonima koje koristi 80% populcije. Samsung 150 evra na ugovor je 300 evra što po meni nema razuma. Račun plaćam ali nema logike da ih gađam sa svojih 150 evra.

ok.. mozemo da pricamo i o srednjem nivou telefona :)
moj drug je skoro uzeo u vip-u samsung galaxy fit..jos je iskoristio neku akciju i cenu koju je trebao da plati su mu na ugovor smanjili jos 5000 tako da ga je taj telefon uz njegov paket (a nema neki jak paket.. drugi ili treci tek po vrednosti racuna) izasao nula dinara .. ako mi pokazes radnju koja daje galaxy fit za nula dinara odmah idem da uzmem 100 komada pa da ga delim po rodbini kad idem na slave, proslave i druge prigodne svecanosti umesto kafe :lol:

• Podržavam
Reactions: Tol
Ja sam uzela Samsung Galaxy Ace Plus za 7000 dinara (dala neki pokvareni) i dobila tarifu 325 min. +325 sms +325 mb.
Sestrin klinac uzeo LG 5 za 1 dinar i dobio 1100 smartova. Oboje plaćamo po 1180 d.
Tako da nije loše.
Zadovoljna sam telefonom, instalirala sam mali milion aplikacija. MB ni ne potrošim, kačim se na WI FI:

Poslednja izmena:
Pozdrav, treba mi pomoc. Pre par dana sam uzeo telefon preko VIP-a i potpisao sam ugovor od 2 godine za paket Sigurica 1500 (750 dinara mesecno). Ali, ovaj paket mi se uopste ne svidja, navodno 1 KB je 0.02 dinara, medjutim samo jednom da otovrim npr. Facebook stranicu skine mi oko 60 dinara. Internet preko Sigurice je gotovo neisplativo koristiti, a ja vise koristim net nego sto saljem poruke preko fona (poruke mogu i na FB da saljem :) ).
Pa, moje pitanje je, da li je moguce promeniti paket (sa Sigurica 1500 na Smart 150 npr.?). I ako je moguce, da li se placa neka nadoknada ili slicno? Nadam se brzom odgovoru, hvala. :)

tnx mario, ki bratu! taj sony...ne piše da je erixon..otqd znam da li je ista kuća u pitanju(nevažno)
sonika nema image/dokument editor, gorila glass, mada je kamera bolja...ne znam kaj ću :(

a za pripejd..da li imam neku jeftinu varijantu..sa minimalni sms i priče a internet da je prenosiv??? kako to funkcioniše..pitala one gorile u telekomu
sve to nervozno do zla boga i neće ni da pomogne, kao da smo naučeni rodjeni :(

Sestro slatka, kaj si ti pala sa kruške? :) Jel te zanima ovde ili u Hr? Ovde ti je pripejd po meni telekom najbolji, imaš besplatan fejsbuk a za ostalo koristi wifi. Imaš dve varijante:
Telenor:
Internet: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Telenor-Play/PRIPEJD-Telenor-Play/
Razgovor/Poruke: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Novi-Prepaid-paketi/Tako-lako/

Telekom: http://www.mts.telekom.rs/index.php/moj-prepaid.html

Kao što se vidi, monopol radi svoje i kod svih je ista cena sa time što u Telenoru možeš da uzmeš za 150 din 100 mb interneta za 7 dana.
Moj savet ti je Telenor pripejd.

Vip Srbija zaobiđi u širokom luku, ne drže se ugovora i internet im je preskup jer su virtualni operater.
Pozz ;)

• Podržavam
Sestro slatka, kaj si ti pala sa kruške? :) Jel te zanima ovde ili u Hr? Ovde ti je pripejd po meni telekom najbolji, imaš besplatan fejsbuk a za ostalo koristi wifi. Imaš dve varijante:
Telenor:
Internet: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Telenor-Play/PRIPEJD-Telenor-Play/
Razgovor/Poruke: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Novi-Prepaid-paketi/Tako-lako/

Telekom: http://www.mts.telekom.rs/index.php/moj-prepaid.html

Kao što se vidi, monopol radi svoje i kod svih je ista cena sa time što u Telenoru možeš da uzmeš za 150 din 100 mb interneta za 7 dana.
Moj savet ti je Telenor pripejd.

Vip Srbija zaobiđi u širokom luku, ne drže se ugovora i internet im je preskup jer su virtualni operater.
Pozz ;)

pa, ispod kruške sam :prstic:
nikada nisam koristila usluge za mob i to su za mene španska sela...HVALA na pomoći :cmok2:

Soni je Soni a Samsung je Samsung. Razumes :D

:huh::fdlan: el ti neTko rekel da si genije? :tease::zplez:

Samsung I9100 Galaxy S II - je bolji a i zavisi zašto bi ti služio

za foto , pdf i youtube...ŠTA misliš?

jedno glupo pitanje za pametan odgovor: 100 Mb neta za 7 dana praktično znači šta koristim na netu dnevno (youtube ili samo surf-FB me ne zanima-sem malo Krstarice) msm..sat-dva? neam pojam jer NISAM koristila net preko moba do sada :( :rida:

Zavisi da li je Soni ili Samsung? :D

Ali generalno gledano moze biti, ali ne mora da znaci. Razumes? :hvala:

Sad sam ozbiljan :lol:
Bolji ti je Soni, ima bolji procesor, kvalitet, kamera, pa malo i baterija.... mada ni Samsung nije los. Verovatno ces odabrati po izgledu i neces pogresiti (pa ti ovo dzaba pisem :p)
A megabajti ti mogu biti ali bez video zapisa (youtube,itd) naravno bez preterivanja. Imas i programcice za merenje protoka neta, pa kad potrosis "gratis" povuces rucnu.

Imas jos neko pitanje da ti mudro odgovorim? :D

Zavisi da li je Soni ili Samsung? :D

Ali generalno gledano moze biti, ali ne mora da znaci. Razumes? :hvala:

Sad sam ozbiljan :lol:
Bolji ti je Soni, ima bolji procesor, kvalitet, kamera, pa malo i baterija.... mada ni Samsung nije los. Verovatno ces odabrati po izgledu i neces pogresiti (pa ti ovo dzaba pisem :p)
A megabajti ti mogu biti ali bez video zapisa (youtube,itd) naravno bez preterivanja. Imas i programcice za merenje protoka neta, pa kad potrosis "gratis" povuces rucnu.

Imas jos neko pitanje da ti mudro odgovorim? :D

da sam birala po izgledu već bih uzela fensi samsung galaxy kristal (Swarovski) :) mada ne kapiram..taj nema led blic već nešto led freš :roll: a ostale performanse su oket..

kod sonike mi malo brba onaj glans ekran...može da se izgrebe?..a i nisam videla da ima Adobe Reader ikonica ( valjda to sve može naknadno?) iako me privlači ta cam od 13 mpx

o Mudrosti! vaša svetosti...za šta će mi megabajti ako ne za youtube po nekad..ne mjuza već nešto tehnički..(slušanje language itd) :) a gde imam te programčiće za protok potrošnje MB?..davaj odmah neki linaq - za šta te plaćam :hahaha:

ae pozdrav drugar i HV na savetima..qnotj!(ostavi linak :))

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
  • Podržavam

Back