A šta ako bi Crkva plaćala porez?

ali on uziva u njima

s obzirom kakva je omladina danas u Srbiji i kakva je ekonomska situacija, sumnjam da svi sadasnji i buduci studenti bogoslovije studiraju je jer je vole i veruju u nju, vec zato sto vide kako popovi lepo zive, pa zele i oni laku lovu

tako da tek ce nam biti gore po tom pitanju

Misliš li da drugi studenti studiraju svoje fakultete iz čiste ljubavi? Ja volim svoj posao, pa opet tražim da mi se plati na kraju.
Imamo mi i monahe koji odabiraju neki drugi put, malo drugačiji od našeg sa studiranjem.

Ja do juce sa svojim popom nisam imao problema. Obavi sta ima, pa se lepo obrljavimo od domace, pricamo masne viceve, onda zena stavi kafu da se malo otreznimo. Par puta se popa bas olesio, pa sam morao da ga vozim kuci onim njegovim ``Pasatom``.

Sad mi dosao jedan debeli, popije samo dve-tri, pljusne mi cenu, pokupi pare i bezi odmah ``mercedesom`` :evil:

Misliš li da drugi studenti studiraju svoje fakultete iz čiste ljubavi? Ja volim svoj posao, pa opet tražim da mi se plati na kraju.
Imamo mi i monahe koji odabiraju neki drugi put, malo drugačiji od našeg sa studiranjem.

Ja sam studirala ono sto sam volela, cenim da je to slucaj sa svakim normalnom covekom. Megatrendovce tu izuzimam.
Sa 18 godina ipak ne mislis kako ces dobiti radno mesto i koja ce ti plata biti.

Ja do juce sa svojim popom nisam imao problema. Obavi sta ima, pa se lepo obrljavimo od domace, pricamo masne viceve, onda zena stavi kafu da se malo otreznimo. Par puta se popa bas olesio, pa sam morao da ga vozim kuci onim njegovim ``Pasatom``.

Sad mi dosao jedan debeli, popije samo dve-tri, pljusne mi cenu, pokupi pare i bezi odmah ``mercedesom`` :evil:

Ja am svog paroha ( zajecarskog) upoznala tek ove godine. Dosao da sveti vodicu, nije nista pio, ali se malo zaneo pricajuci mi da
je bio Henkelov zastupnik ( prodavao i nudio po kucama tampone, shampone i sta vec), onda je izgubio posao i otisao na neki popovski kurs.
Covek pojma nema o veri jer mi je pricao da raj postoji samo kod srpskih pravoslavaca.:hahaha:
Usput rece da ce svog sina da salje u srednju popovsku jer mu je radno mesto zagarantovano:hahaha:

Ja am svog paroha ( zajecarskog) upoznala tek ove godine. Dosao da sveti vodicu, nije nista pio, ali se malo zaneo pricajuci mi da
je bio Henkelov zastupnik ( prodavao i nudio po kucama tampone, shampone i sta vec), onda je izgubio posao i otisao na neki popovski kurs.
Covek pojma nema o veri jer mi je pricao da raj postoji samo kod srpskih pravoslavaca.:hahaha:
Usput rece da ce svog sina da salje u srednju popovsku jer mu je radno mesto zagarantovano:hahaha:

Uf, taj je pravi. Samo poprska svetom vodicom i sve ti je u kuci - belo, cisto belo. Henkel kvalitet.

A mogu da budu vernici bez Crkve? Sveto pričešće obave kod komšije u podrumu pića ili na kafi kod komšince, kad svrati iz gastarbajtisanja? Krsti ih lokalni šumar? Venča ih mesar?

Bolje da ih venca i veterinar, nego alavi, korumpirani pop.

A takvi, nazalost, cine vecinu u SPC.

Razlog tome je sto crkveni vrh vec decenijama (ako ne i vekovima) tolerise kriminal, korupciju i bludne radnje svojih clanova.

I to ne vide samo oni koji NE ZELE da vide...

Јес’ вала, поп ће да буде фин и пристојан, још и пун моралних вредности, а ја ћу да будем само оно што ја желим.

hriscanski svestenik takav treba i da bude, ne? ne ocekujes valjda nesto drugacije Bozjeg coveka i sluge? da nekakva spodoba mozda ne upravlja Bozjom kucom?

on je izabrao taj put, niko ga nije terao... on treba da bude uzor obicnom coveku i da mu daje savete

i naravno ja cu da budem ono sto ja zelim, kao sto i pop zeli da bude pop

hriscanski svestenik takav treba i da bude, ne? ne ocekujes valjda nesto drugacije Bozjeg coveka i sluge? da nekakva spodoba mozda ne upravlja Bozjom kucom?

on je izabrao taj put, niko ga nije terao... on treba da bude uzor obicnom coveku i da mu daje savete

i naravno ja cu da budem ono sto ja zelim, kao sto i pop zeli da bude pop

Хришћански свештеник је само човек, као ти или ја.

Јес’ вала, поп ће да буде фин и пристојан, још и пун моралних вредности, а ја ћу да будем само оно што ја желим.

Ja sam bre mislila da si ti iole razuman covek.

Uopste nije vazno da li si ti fin, ruzan, razuzdan, bezobrazan, ali se od duhovnog lica ocekuje da bude uzor i glupima i pametnima i lepima i ruznima.
Stvarno si se diskvalifikovao za bilo kakvu dalju pricu.
I 1 ubica i lopina odlazi kod svestenika u nadi da ce ovaj razumeti njegove probleme, svesteno lice je mnogo vise od bilo kakvg psohoterapeuta,
ali ti bre nista ne razumes.

Ja sam studirala ono sto sam volela, cenim da je to slucaj sa svakim normalnom covekom. Megatrendovce tu izuzimam.
Sa 18 godina ipak ne mislis kako ces dobiti radno mesto i koja ce ti plata biti.

A mislila si da ćeš kasnije, kad zavrišiš studije, da živiš od čega? Da se dobro udaš?
Možemo da vidimo statistiku našeg univerziteta kako su se menjala interesovanja u zavisnosti od vremenskog peruioda, tj. potražnje za određenim poslovima.

Хришћански свештеник је само човек, као ти или ја.

Ne mozes to tako da pravdas.

Po toj logici onda bi i slep covek mogao da bude pilot, gluv da se bavi montazom zvuka, budala da vodi zemlju.

Ako posmatras kroz celokupno stanje u Srbiji gde je to moguce, onda je normalno i da pop bude pohlepan i alav. Ali, govorimo kako bi trebalo da bude, ne kako jeste.

Bolje da ih venca i veterinar, nego alavi, korumpirani pop.

A takvi, nazalost, cine vecinu u SPC.

Razlog tome je sto crkveni vrh vec decenijama (ako ne i vekovima) tolerise kriminal, korupciju i bludne radnje svojih clanova.

I to ne vide samo oni koji NE ZELE da vide...

Uradio si tačnu statistiku, bio kad svakog sveštenika, pitao svakog u parohiji šta misli? To mora da je potrajalo.

Back