A šta ako bi Crkva plaćala porez?

Poverenje svog naroda ima...tako da ne vidim problem.
Na kraju samo nevernicima,i ateistima ovakve poruke patrijarha smetaju,..Ostalim 80% Srba.ne.
sta cu...zalite se...pisite nevladinim organizacijama i zenama u crnom.

ima, ali pitanje je koliko posle raznih Pahomija, Kacavendi, Peranovica i cutanja Crkve na sve to...

nevernici i ateisti... zar to ne bese isto?

meni nista ne znaci sto Patrijarh kaze da je Kosovo vaznije od Evrope... meni je bitnije sta politicari misle na tu temu

i kakve sad nevladine organizacije i zene u crnom? jel uvek tako lupas i skreces sa teme kad izgubis argumente?

Тачно, али и друге Цркве осим СПЦ, но питање је све то јер, у Грчкој када су недавно увели, бунили су се као Грк у апсу.

Црква би, наравно, била и ослобођена дела пореза ако би улагала у болнице, све оно што ослобађа од дела пореза, што би била двострука корист за народ.

To pitanje vlada treba da resi REFERENDUMOM.

Pitanje treba da glasi "Da li crkve i veske zajednice u Srbiji treba da placaju porez drzavi ili ne?"

Neka narod odluci.

Posle vise niko nema prava da se buni.

To je DEMOKRATIJA. Participativna. :ok:

Тачно, али и друге Цркве осим СПЦ, но питање је све то јер, у Грчкој када су недавно увели, бунили су се као Грк у апсу.

Црква би, наравно, била и ослобођена дела пореза ако би улагала у болнице, све оно што ослобађа од дела пореза, што би била двострука корист за народ.

tako je, ako uvodis porez
a trebalo bi
onda ga svi placaju
a ne samo spc

ima, ali pitanje je koliko posle raznih Pahomija, Kacavendi, Peranovica i cutanja Crkve na sve to...

meni nista ne znaci sto Patrijarh kaze da je Kosovo vaznije od Evrope... meni je bitnije sta politicari misle na tu temu

i kakve sad nevladine organizacije i zene u crnom? jel uvek tako lupas i skreces sa teme kad izgubis argumente?

Koliko ima Kacavendi,isto onoliko koliko ima i medju laicima...ne moze se pobeci od patologije.
A ako ti nije stalo sta kaze patrijarh...sta se onda tangiras..sve jedno ti.
Nekom stalo,nekom nije.
TEBI SE OBRACAO NIJE.

Zar ne vidis kakava se halabuka digla nakom Brisela, jer politicari NISU POSLUSALI CRKVU i rekli "ne " u Briselu?

Crkvi NIJE BITNO da li ce NATO opet napasti Srbiju (jos bolje za njih ako hoce, imace koga da "spasavaju", kao i desetine puta ranije kroz istoriju)

Sada preko srpskog nacionalizma napada ju SVE koji zele da saniraju problem Kosova i trude se da se Srbija priblizi Evropi, gde joj je i mesto.....

ne vidim razlog zasto ne bi placala
koliko sam shvatila iz onoga sto crkva propagira, kod pere se porez ne placa
ne placa ga niko
dok disu vazduh na ovoj zemlji, placaju svi, pa treba i oni
ne zive od vazduha, nego od prihodovanog novca

Ne samo da crkva u Srbiji ne placa porez, nego sam ja uveren da joj drzava daje ZNACAJNE NOVCANE DOTACIJE.

O gradni crkvenih objekata oi drzavnom i privatnom trosku i da ne govorimo.

Koliko ima Kacavendi,isto onoliko koliko ima i medju laicima...ne moze se pobeci od patologije.
A ako ti nije stalo sta kaze patrijarh...sta se onda tangiras..sve jedno ti.
Nekom stalo,nekom nije.
TEBI SE OBRACAO NIJE.

naravno da se i meni obracao... cim je to govorio za medije, znaci da se obracao svim gradjanima ove zemlje, pa tako i meni

i stalo mi je najvise da se Patrijarh bavi poslom za koji je zaduzen... a ako misli da se bavi politikom i da ima veliku podrsku naroda, nek se kandiduje za predsednika onda i nek nas odvede na pravi put

a ako mu je toliko stalo do Kosova, nek vrati Patrijarsiju tamo gde joj je i mesto, pa da vidim da li ce vladike sa skupim autima smeti da se upute tamo

to bi bio odlican primer za sve Srbe koji zive na Kosovu, a ne ovako iz Beograda da ih pali i da im pruza podrsku

naravno da se i meni obracao... cim je to govorio za medije, znaci da se obracao svim gradjanima ove zemlje, pa tako i meni

i stalo mi je najvise da se Patrijarh bavi poslom za koji je zaduzen... a ako misli da se bavi politikom i da ima veliku podrsku naroda, nek se kandiduje za predsednika onda i nek nas odvede na pravi put

a ako mu je toliko stalo do Kosova, nek vrati Patrijarsiju tamo gde joj je i mesto, pa da vidim da li ce vladike sa skupim autima smeti da se upute tamo

to bi bio odlican primer za sve Srbe koji zive na Kosovu, a ne ovako iz Beograda da ih pali i da im pruza podrsku
Tebi se obraca,a nisi vernik SPC?
Svasta...

- - - - - - - - - -

Jel to mislis da nema vladika,koji zive na Kosmetu,da nema monaha...oni ne cine SPC?

Pa zar crkva nije NAJZNACAJNIJA USTANOVA U SRBIJI?

I kao takva IMA i te kako znacajan uticaj u politici...

Zar najvisi srpski politicari ne idu kod Pastrijarha "po svoje misljenje"?

KOLIKO PUTA je Nikolic isao kod Irineja pre Brisela?

Crkva MANIPULISUCI NACIONALIZAM I PATRIOTIZAM vrsi pritiske na politiku koju vodi drzava.

NEMOJ DA SE PRAVIS LUD! :evil:

Па поруче патријарху као што му је, заборавих Дачи или Вучи, поручио кад је била фрка око потписивања Бриселског "Минхена". Црква ужива углед на папиру, као што су и Срби вјерници на папиру, што их не смета да лажу и краду и уништавају све око себе, укључујући и "државу". Према томе претјерујеш као и обично.

To pitanje vlada treba da resi REFERENDUMOM.

Pitanje treba da glasi "Da li crkve i veske zajednice u Srbiji treba da placaju porez drzavi ili ne?"

Neka narod odluci.

Posle vise niko nema prava da se buni.

To je DEMOKRATIJA. Participativna. :ok:
Не могу грађани о свему да одлучују уместо државе, држава треба да пресече.
Тај који одлучује, њега позивамо на одговорност.
А са друге стр. ако држава буде разрезала Цркви порез, а не буде смањила своје генеричке трошкове (бр. запослених и остало) онда је то лоше решење, да не кажемо лоша држава...

па тражите од светог оца
поглавника свију кршћања благослов, што паламудите овде, осим ак није ЈЕДНИ циљ опорезовати САМО клерофашистићку СПЦ, те то море и мимо њега?

па тражите од светог оца
поглавника свију кршћања благослов, што паламудите овде, осим ак није ЈЕДНИ циљ опорезовати САМО клерофашистићку СПЦ, те то море и мимо њега?

Ne SAMO SPC, nego SVE verske zajednice koje postoje u Srbiji.

Ali, tada moraju imati i ISTA PRAVA.

A danas ih imaju samo FORMALNO u Ustavu dok je u praksi sasvim drugacije.

Tebi se obraca,a nisi vernik SPC?
Svasta...

- - - - - - - - - -

Jel to mislis da nema vladika,koji zive na Kosmetu,da nema monaha...oni ne cine SPC?

otkud tebi da ja nisam vernik? da li vernik treba da cuti i ignorise stvari koje mu se ne svidjaju u SPC-u?

ko je rekao da nema? svaka cast onima koji su ostali, ali mene interesuje zasto je sediste premesteno iz Peci? zasto Patrijarh nije na Kosovu?

mnogo brkas babe i zabe

А на коју цркву мислите? Римокатоличку? Православну? Лутеранску?

А зашто уместо цркве, нисте навели "верске заједнице"? Мсм..не разумем зашто и Муфтија не би плаћао прорез? Такође и Јеврејска заједница.

Вама је изгледа, трн у оку, само једна верска организација.

otkud tebi da ja nisam vernik? da li vernik treba da cuti i ignorise stvari koje mu se ne svidjaju u SPC-u?

ko je rekao da nema? svaka cast onima koji su ostali, ali mene interesuje zasto je sediste premesteno iz Peci? zasto Patrijarh nije na Kosovu?

mnogo brkas babe i zabe

Ako si vernik,onda znas...da je Pecka Patrijarsija ugasena,i da je SPC,formirana u ovom obliku 1921.
A posto centar drzave,nije na Kosmetu,vec u Beogradu,za ocekivati je kao i kod svih ostalih prav.pomesnih crkvaka da u njenom politickom sredistu bude i sediste vrha crkve.
Naravno da nisi vernik...jer da jesi,ne bi pominjao patrijarhove reci upucene vernom narodu,da ne postoji alternativa za crkvu,Kosovo ili Evropa.
jednostavno ne postoji.

А на коју цркву мислите? Римокатоличку? Православну? Лутеранску?

А зашто уместо цркве, нисте навели "верске заједнице"? Мсм..не разумем зашто и Муфтија не би плаћао прорез? Такође и Јеврејска заједница.

Вама је изгледа, трн у оку, само једна верска организација.

Не верујем.

Nikakva prava nemaju.

Mogu li recimo Jehovini svsdoci da izbegnu sikaniranje na javnim mestima?

Ili da mormoni daju svoju propagandu na TV?

ЈЕсу ли Јеховини свједоци и Мормони традиционалне вјерске заједнице? Колико је њихово учешће у, да га назовем, вјерској опредјељености грађана Србије?
Шта је са Јоги-Летачима, сатанистима разних фела...?

ЈЕсу ли Јеховини свједоци и Мормони традиционалне вјерске заједнице? Колико је њихово учешће у, да га назовем, вјерској опредјељености грађана Србије?
Шта је са Јоги-Летачима, сатанистима разних фела...?

U Ustavu nije precizirano da li moraju da budu "tradicionalne" ni kojiki im je broj clanova.

Precizirano je da SVE IMAJU JEDNAKA PRAVA (osim satanista koji u Srbiji ni ne postoje)

Znaci, SVI treba da placaju porez i SVI da imaju ISTINSKI ista prava.

Ako si vernik,onda znas...da je Pecka Patrijarsija ugasena,i da je SPC,formirana u ovom obliku 1921.
A posto centar drzave,nije na Kosmetu,vec u Beogradu,za ocekivati je kao i kod svih ostalih prav.pomesnih crkvaka da u njenom politickom sredistu bude i sediste vrha crkve.
Naravno da nisi vernik...jer da jesi,ne bi pominjao patrijarhove reci upucene vernom narodu,da ne postoji alternativa za crkvu,Kosovo ili Evropa.
jednostavno ne postoji.

pa centar drzave je odavno u Beogradu... ja mislim da su se nasi Patrijarsi uplasili siptara tamo dole, inace zasto bi otisli od tako starog i znacajnog manastira u tamo neku zgradu u Beogradu?

ti nisi kvalifikovan da odredjujes ko je vernik, a ko ne... ja ako sam vernik ne mora da znaci da podrzavam svaku izgovorenu rec Patrijarha, pogotovo kad je politika u pitanju

jer verovao ili ne, biti vernik i imati svoje misljenje su dve razlicite stvari

Back