A-SMYLE Prijave 2010

ir. :];16124880:
ne kurcim se i nisam umisljena..ali razumem sto si tako pomislio onda.mada nisam bila u fazonu "paa?"..mada dobro.. ionako svi uvek takav prvi utisak o meni imaju, ne znam zasto.
a ti ako mislis da ljudima uvek treba da vracas sve istom merom i da se prema njima ophodis onako kako i oni prema tebi, cinis sebe jos povrsnijim od njih. uvek postoji normalan nacin da se rese stvari. :) ako ti je zasmetalo sto sam ja tako odreagovala kad ste se predstavili,trebalo je kasnije tog dana ovde da mi kazes sta nije u redu,pa bismo mozda razjasnili stvari i sve bi bilo ok, a ne ovako. bez osnove mi pricas lose stvari. ne poznajes me, a znas da sam umisljena? mozda mi se tog dana desilo nesto lose, pa zbog toga nisam bila raspolozena, ili sam imala neki drugi razlog. jednostavno ne bi trebalo da donosis brzoplete zakljucke. :)

ok imas poentu... ne nego sam se naljutio sto si samo tako uzvratila a ovde si bila ok i sve... sad bar znas zasto svi imaju takvo misljenje o tebi na pocetku... ok je inace... nego vratimo se na temu... ko sutra polaze... ae da se nadjemo.. mozzart je izgleda pao na drugom... jb*.. ae mi da se nadjemo... sta tamo da radim sam.. -.- :)

Ovako, prvi deo trećeg kruga se sastojao iz eseja.
Bila su dva pitanja
1. Opiši situaciju u kojoj si bio pod stresom
2. Šta bi, pored engleskog jezika, voleo da naučiš i usavršiš prilikom boravka u SAD (navedi dve ili tri stvari)

eseji se rade 45 minuta. Posle toga je roditeljski sastanak prilikom kojega oni malo bolje upoznaju roditelje sa programom i podele nam formulare koji trebaju da se ispune i pošalju u Američki savet do naznačenog datuma. Formulari su prilično zahtevni i komplikovani i preporučujem vam da budete pažljivi.
Takođe, svako od kandidata dobije vreme i dan kada će mu biti intervju (dan ili dva posle eseja).
Pre intervjua se radi prvo grupna igrica (nas je bilo četiri u grupi, zadatak nam je bio nešto tipa debate - na temu "Žene su bolji predsednici od muškaraca" - dve cure, ja i još jedna drugarica smo bile negativni tim a dva dečka pozitivni:)) čiji je cilj da vide kako funkcionišemo u grupi i da nas opusti pred intervju. Zanimljivo je, ništa strašno.
Intervju traje 30 minuta, ima puno pitanja... Uglavnom su pitanja sročena tako da kroz naš odgovor na njih oni mogu da vide da li smo osobe sposobne da provedu godinu dana na programu. Odgovori na pitanja se beleže.

Neka od pitanja koja su bila meni i drugima:
Šta bi uradila kada bi čula da tvoji drugovi u Americi pričaju loše stvari o tvojoj zemlji?
Kako rešavaš konflikte u svojoj porodici?
Navedi situaciju kada si imala konflikt ili nesuglasicu sa članom porodice ili profesorom.
Šta radiš u slobodno vreme?
Zašto misliš da treba da dobiješ stipendiju?
Šta bi uradila kada bi spremila neko jelo, a porodici se ne bi dopalo?
Kako izgleda tvoj ideal porodice u kojoj bi bila smeštena?
Šta bi uradila kada bi ti host sestra dirala stvari bez pitanja?
Navedi svoju osobinu koju voliš i nikada ne bi menjala, kao i jednu koju bi promenila.
Kako bi reagovala kada bi te zvala majka iz Srbije i plakala, govoreći da joj nedostaješ?
Šta misliš, zašto neka američka porodica uopšte želi da ugosti učenika na razmeni, imajući u vidu da ne dobija nikakav novac za to?

Itd...

E sad bih ja da pitam ljude koji imaju već iskustva u programu:
Rok za predaju prijave mi je 1. decembar odn. sreda. Planiram da je pošaljem CityExpress-om, tj. ako je pošaljem prepodne mogla bi da stigne u toku dana.
Naznačeno je da prijavu treba da pošaljem DO prvog decembra.
Šta ako stigne prvog, priznaje li se?

A koja su jos pitanja odprilike bila na intervjuu? Samo jedna osoba ti postavlja pitanja ili vise? :D

My People :)
Slusajte ovako 3 .krug vise nema veze sa engleskim jezikom tu se sad gledate vi kao osoba tj. licnost.Primeticete kad sjutra budete na test pisace vam THIS IS NOT ENGLISH TEST.I imate 2 teme ispod o cemu da pisete :) + dobijate aplikacije koje se moraju popuniti u roku od 14 dana i predati u kancelariju Americkog savjeta ili poslati :)
Sto se tice intervjua samo opusteno i sad vam precizno ne mozemo reci sta je bilo,tu su bila razna pitanja,da vide kakva ste licnost i moze te li izdrzati 1.godinu u Usa bez porodice !
I da bravo jedino nam ostaje da docekamo April :D

Back