a sad parfem..

moschino(cheap and chic)I love love

Prilozi

• 4b46_2.JPG
    4b46_2.JPG
    6,7 KB · Pregleda: 2
Jucika, ako je tvoj post upucen meni, imam Sensi... dobar je, medju mojih 5 najomiljenijih je, ali ja bih nesto novo, da ne bude puno jako, da bude puderasto, skoro beblje, sapunjavo, cisto... ali da ne bude bas onakav od Bulgarija, onaj "Za cerku i mamu"...
Mnogo trazim, jel' da?

bojim_se:
Jucika, ako je tvoj post upucen meni, imam Sensi... dobar je, medju mojih 5 najomiljenijih je, ali ja bih nesto novo, da ne bude puno jako, da bude puderasto, skoro beblje, sapunjavo, cisto... ali da ne bude bas onakav od Bulgarija, onaj "Za cerku i mamu"...
Mnogo trazim, jel' da?

Da, bilo je tebi upuceno, cini mi se da imamo isti ukus. Pre ovog parfema sam koristila beli boss, ali sam cula da se vise ne proizvodi. Sad sam i ja u potrazi za nekim novim, vodenim, ali zenstvenim. Bulgary cristalline mi vuce malo na muski miris, ali bih tako nesto ali zenstvenije.

bojim_se:
Mnogo trazim, jel' da?
puderasto i nezno kenzo amour-vanila+para od kuvanog pirinca+neko drvce ne znam kako se kaze na srpskom

elmed:
Nisam zadovoljna Hypnos mi tako kratko traje,cini mi se svaki dezodorans bi duze trajao!
Znas kako prvo zavisi da li si uzela toaletnu ili parfemsku vodu.Kao drugo svaki parfem najduze se istom jacinom oseca svega tri sata,a ti se za to vreme i naviknes na taj miris tako da i neosecas razliku.A i naravno retko se desi da jedan te isti parfem mirise isto na razlicitim osobama.Mozda da probas neke jace mirisne note.

E da, definitivo je da parfemi stupaju u hemijske reakcije sa nasom kozom, ili obrtnuto, kako god.
Prava je sreca kada se desi hemija i kada ti parfem odgovara.
Hanibal hvala na predlogu, imam Kenzo Amour, ovde gde sam ja - je jako popularan.
Slican mu je onaj noviji Veri Irresistible, jer sadrzi i on to drvce - kao i Kenzo.
Danas sam inace bila po parfimerijama raznim i zavrtelo mi se na kraju u glavi.
Jucika, imamo izgleda identicni ukus sto se tice parfema, bar globalno.
Ako otkrijes nesto vodenasto a elegantno, podeli to sa nama.
Kao sto vec rekoh, obratila sam paznju na vodenaste, tipa Kenzo water (tako nekako) i nije los, ali nije mi nesto ni upecatljiv.
Probala sam i Cool water od Davidoffa, aliiii... opet nije to to... ono jest', zanimljiv je i cist, ali... nema nesto sto ja trazim. Aqua Woman od Rochasa nisam uspela da nadjem.
Zatim sam naletela na neke nove parfeme, Diesel (obavijen pravom cipkom), ali me je nekako podsetio na Lovely JSP, pa na Rumour od Lanvina (valjda sam pravilno napisala) koji mi je nekako neodredjen, probala sam i novu Ninnu (od jabuke valjda), pa My Insolence u belom pakovanju - isto novi parfem - izasao je sad skoro, pa Lamb - Gven Stefani, pa novi Armanijev Diamonds... ali, ali... nista!
Cak sam probala i stari Allure, pa Allure Sensuelle - od muke vise nisam znala kud ''udaram'' - i sada mi je dosta parfema za izvesno vreme...
E da, mogu da preporucim novi parfem Fendi (nekako je taaaaman), za zene koje vole da mirisu drugacije, da se ljudi za njima okrecu. Ima neku jacinu. Za mene nije, nisam takav tip, ja sam vise za neke puderaste, kremaste, sapunjave parfeme...
Na kraju nisam osetila Bvlgari Ametist, nos mi je propao nacisto.
Glava mi je ovooooolika posle svega!!! I boooli.
Da sam bar nasla nesto ne bi mi bilo krivo, ali bas niiiiiistaaa... Uzas!

vise od 5 fragranci zbunjuje nos i ne osecas ih vise kako treba,poprskaj ti one trakice pa napisi ime parfema,stavi ih po razlicitim dzepovima da se ne mesaju,i kod kuce ces lakse razluciti .potom se naprskaj sama tim koji ti se dopada,da vidis sta daje na tvojoj kozi.
novi predlog za vodene: REM od reminiscence(voden,jodiran)
meni je novi omiljeni touch od burberry,nije nov parfem ali sam ga otkrila

A šta bi meni preporucili da probam, omiljeni mi je bio CHANEL CHANCE, ali mi je sad već malo dosadio. Znači nešto bih sveže, ali ženstveno. Letos mi je baš super pasovala letnja varijanta Verry Irresistible (Givanchy), ali je to bila limitirana verzija i već ga nigde više ne viđam. Prošle zime mi se na trenutak učinilo da mi za hladnije dane odgovara Armani Code, ali za mene je bio totalan promašaj, sad mi je i bukvalno muka od njega.

Sveze i zenstveno... tesko pitanje.
Ja ne znam sta da ti preporucim, osim da odvojis jedno posle podne samo na zujanje po parfimerijama, da se naoruzas strpljenjem i da ispostujes ovo sto je gore napisala Hanibal.
Nemoj kao ja, da znas samo kakve sam snove imala prethodne noci od tih silnih isparenja...

nisam fan od lacoste parfema ali probaj touch of pink npr
ma ne moze vam niko reci sta da probate zapravo,sam nos odredjuje sta mu lezi.
postoje olfaktivne familije,grupe parfema "ako voli ovaj volece i onaj" medjutim nema pravila.uhvatis prodavacicu(neku simpaticnu) pod ruku pa neka te ona vodi.mada ni to ne znaci,kad u retkim prilikama sidjem u prodaju ima musterija s kojima se ne skapiram nikako,a ima kojim uhvatim zicu i povezem 10 parfema koji joj se dopadaju iako nemaju veze s vezom

Ma u pravu ste, nema tu previše objašnjenja, to s mirisima je vrlo specifično, naročito kad je neko baš osetljiv. Ali ova moja potraga traje podugo, pa čisto ako neko ima ideju, možda ima nešto što još nisam njuškala, kao npr ovaj što mi je hanibal preporučila, potražiću ga svakako.

saggi:
A šta bi meni preporucili da probam, omiljeni mi je bio CHANEL CHANCE, ali mi je sad već malo dosadio. Znači nešto bih sveže, ali ženstveno. Letos mi je baš super pasovala letnja varijanta Verry Irresistible (Givanchy), ali je to bila limitirana verzija i već ga nigde više ne viđam. Prošle zime mi se na trenutak učinilo da mi za hladnije dane odgovara Armani Code, ali za mene je bio totalan promašaj, sad mi je i bukvalno muka od njega.
Ne znam da li si probala CHANCE FRESH slicna osnovna nota kao chance ali sveziji .Mozes da probas MIRACLE FOREVER -lancome,pravi zimski,novi 1881 CERRUTI,Coco madmoasel-chanel,CINEMA,....

jucika:
Bojim se, probaj armani white prvenstveno, posle versace lady, i od ceruttia beli.

Vidis kako me znas Juco - sestrice po parfemima, imam Armany White, ali trazim nesto... nesto... ono neko savrsenstvo...
Versace mi je nekako slatkast, nisam u tom fazonu, a od ceruttia sam koristila nekad davno - samo 1881 - a taj je bio pretezak za moje ''nejako culo mirisa'' - (za beli cerutti ne znam...).
U svakom slucaju hvala za helpic.

Juce sam mirisala beli carolina herrera 212, probaj i taj. A interesantan mi je i calvin klein ckin2u. U pravu si za versace lady, sad je i meni slatkasto, kad sam jutros pomirisala papiric.

Back