A.C. Milan

Gledo sam samo prvo poluvreme, i mogu reći da je Milan poprilično oštećen ... Runi je trebao dobiti crveni za ono gaženje Bonere po glavi (a Bonera je odigrao fantistično poluvreme, kad ga već spominjem), a i situacija sa Ferdinandom je mogla biti crveni jer Rio je bio poslenji igrač odbrane kad je napravio faul nad Ronaldinjom (doduše van kaznenog) ...

Ronaldinjo i Bonera sjajni u prvom, a i Milan je bio dosta bolji i nekoliko lepih šansi je imao ...

:ok:
Bonera je stvarno odlično odigrao (to baš i nisamo očekivao).
Upravu si da je mogao da sudi i crveni kada je Ronaldinjo išao 1 na 1 sa Ferdinandom.
Mada mislim da je najveći problem to što smo imali jako puno velikih prilika i nismo ih iskoristili, a Mančester je imao malo ali je ipak svaku koristio...tako je to u fudbalu od puno šansi se gubi...

Leonardo: Ništa još nije gotovo

Trener Milana, Leonardo, uprkos porazu njegovog tima protiv Mančester junajteda (2:3) u prvoj utakmici 1/8 finala Lige šampiona, veruje u prolaz u narednu rundu.

- Ništa još nije gotovo. "Juriti" pobedu u Mančesteru od 2:0 je normalna ambicija za nas - rekao je Leonardo koga, dakle, ne napušta optimizam.

Milan je golom Ronaldinja rano poveo, ali je slavlje navijača "roso-nera" pokvario prvo Skols, a zatim dvostruki strelac Vejn Runi. Klarens Sedorf je majstorskim golom u završnici utakmice ublažio poraz i Milanu doneo kakvu-takvu nadu u prolazak dalje.

- Pokazali smo da, kada nametnemo naš stil igre, možemo prouzrokovati mnogo problema Mančesteru. Međutim, u pojedinim fazama utakmice smo "padali" i upravo tada smo primali golove. Da smo imali malo više sreće, u prvom poluvremenu lako smo mogli da vodimo i sa 3:0. Prelomni trenutak bio je taj bizaran gol Skolsa, u momentu kada dok je Antonini zbog povrede bio van igre.

Leonardo tvrdi da je njegov tim bio dominantniji u većem delu meča, ali da je Mančester bio konretniji u završnici akcija.

- Bili smo superiorniji u većem vremenskom periodu od našeg protivnika. Međutim, u momentima kada smo dolazili do daha, Mančester nas je kažnjavao. Oni su svoje šanse iskoristili, mi naše nismo, a imali smo ih mnogo - dodao je Leonardo.

Odlična utakmica sa puno prilika i golova.
Što se tiče Runija kao što sam već rekao to su veliki propusti odbrane Milana koja je sredinom drugog poluvremena potpuno zakazala.

Runi je ekstra skocio dva puta i odlicno dao golove,ne znam sta je to problem reci.Prvi je dao tako sto je u duelu bio brzi od igraca Milana i poslao loptu u suprotni ugao.A drugi se iskradao igracima Milana i izmedju njih dvojice skocio i dao gol.Tako isto moze da se kaze da je gol Sedorfa propust odbrane Mancestera...Jer ta lopta nije ni smela da dodje do Sedorfa,da je Vidic bio tu tesko bi Sedorf tako dao gol.Nadam se da kapiras sta hocu da ti kazem,uvek je propust odbrane kad se primi gol,ali malo sta su tu mogli da urade igraci Milana,jer Runi je u strasnoj formi...

Odlična utakmica sa puno prilika i golova.
Što se tiče Runija kao što sam već rekao to su veliki propusti odbrane Milana koja je sredinom drugog poluvremena potpuno zakazala.
Drugi gol je propust, al opet, možda bi toga bilo i u prvom poluvremenu da nije igrao Nani koji je bio potpuno beskoristan u napadu, i centrirao u rangu Ćirkovića i Alveša u Londonu prošle godine ...

Rezultat bas nije fer.... razbili smo ih u prvom poluvremenu...trebali smo imati dva igraca vise(Runi i Ferdinand zasluzeni crveni kartoni , ali onaj smrad od sudije celo vece nista nije svirao yebao nam je sve po spisku.....) i voditi bar 2:0 koliko smo prilika imali....

I onda primimo onako sugav gol i to bas kad se Antonini povredi i imamo igraca manje u terenu.... onaj Dida je takav baksuz...covek i kad ne ussere gol, ussere protivnike bas protiv njega....

Bekam smradina bolje da nije ni igrao....ni Huntelar se nije video a kreten Leonardo ih drzi do 75-og minuta...jedini dobar potez u celoj njegovoj dosadasnjoj trenerskoj karijeri je taj sto je sinoc igrao Bonera...

Pato ako je pet puta pipnuo loptu,bar tri puta od toga je izgubio.....

matora je ova ekipa i puna slabih tacaka....i onda imaju odlicne trenutke pa sve usseru...i dzaba nam sto smo mogli i bolje...a galijani se na tu pricu vadi vec 5 godina yebale ga pare i njega i berluskonija

Drugi gol je propust, al opet, možda bi toga bilo i u prvom poluvremenu da nije igrao Nani koji je bio potpuno beskoristan u napadu, i centrirao u rangu Ćirkovića i Alveša u Londonu prošle godine ...

I drugi i treći gol su propusti odbrane, sva čast Runiju, ali odbrana je užasno tu odreagovala, a kod trećeg gola ako se ne varam Flečer sve prebacio, a tamo sam Runi, niko ga nečuva.

Koliko smo mi puta ovako funjarski pobedili... Sad vidim kako je ostalima. :)

Nista ovde nije gotovo. 50-50 su sanse za prolaz.

I ja mislim da su šanse 50-50 za prolazak.:ok:

Biće da ja i Leonardo nismo gledali istu utakmicu.

Pa imali smo mnogo više prilika nego vi, vi ste napravili malo prilika ali ste te prilike maksimalno koristili, to je problem kod nas - što nismo koristili svoje prilike(Ronaldinjo, Huntelar kada je ima 1-1 sa V.der Sarom, Pipo, Ambrozini,Nesta...).

Iskreno, ja bih za pola tih prilika rekao da su ''prilike''.
Otud i razlika, ti misliš da ste bili superiorniji, a ja da smo bili tu negdje, samo United malo bolji.

Ja mislim da niste bili bolji i da ste ne zasluženo pobedili!!!
Onako jadan gol kao ''Skolsov'' nisam skoro video, imali smo mnogo više prilika, ja stvarno ne znam da li smo mi gledali istu utakmicu ali jesi ti video one 3 prilike Milana pred kraj utakmice - Pipo kada je promašio, Ambroziniju kada je šut izblokiran, kada su Nesta i Silva zajedno udarili glavom posle kornera i zasmetali jedan drugom, to je samo pred kraj meča...imali smo mnogo više prilika samo ste vi svoje koristili, a mi nažalost NE!:(

Kaka: Milan može u sledeće kolo

kaka_1_aa_911864794.jpg

Kaka - po završetku utakmice Lion : Real 1 : 0

Bivši fudbaler Milana, a danas jedna od superskupih zvezda Reala iz Madrida, dvadesetosmogodišnji Brazilac Kaka, izjavio je da Milan može u sledeće kolo Lige Šampiona, uprkos sinoćnjem porazu na San Siru od Mančester Junajteda (2 :3).

Igrač za koga je Real iz Madrida odvojio 67.000.000 evra, brazilski reprezentativac Kaka, optimista je što se tiče prolaza njegove bivše ekipe u četvrtfinale Lige Šampiona.

Kaka, koji je očigledno i dalje vezan za sedmostrukog prvaka Evrope, rekao je da mu je žao navijača i igrača Milana, ali da šanse i dalje postoje.

- Žao mi je mojih bivših saigrača i navijača Milana, ali nije sve gotovo za Leonardov tim. Igraju se dve utakmice, a samo je prva završena. Liga Šampiona je izuzetno zahtevno takmičenje, i iako će Milanu biti teško, mislim da imaju šanse da prođu Mančester Junajted. - rekao je Brazilac.

Real iz Madrida je takođe izgubio prvi meč osmine finala. Lion je na svom terenu savladao Madriđane sa 1 : 0.

Baloteli navijao za Milan na San Siru

Mario Baloteli ne prestaje da šokira javnost na Apeninskom poluostrvu. Kontroverzni fudbaler milanskog Intera, prisustvovao je utakmici izmeđi Milana i Mančester junajteda, i tako javno podržao najvećeg Interovog rivala, ekipu Milana.

Baloteli, zvezda Intera iz Milana, nedavno je izjavio da navija za Milan, što je prilično iznerviralo pristalice Intera. Međutim dolaskom na utakmicu Lige šampiona i javnim podržavanjem suparničkog tima, 19-godišnji napadač nero-azura sigurno je razbesneo čelnike kluba, a da o navijačima Intera i po prirodi prgavom treneru Murinju da i ne govorimo.

Inače skloni senzacionalizmu, italijanski mediji dolivaju "ulje na vatru" i zaključuju da je Baloteli ovim činom poslao jasnu poruku Žozeu Murinju i upravi kluba o svojim planovima za budućnost.

Baloteli je utakmicu na San Siru posmatrao u društvu Brazilca Mansinija, fudbalera Intera koji je pozajmljen Milanu.

Kako će na ovaj događaj reagovati predsednik i vlasnik kluba Masimo Morati , trener Murinjo i tifozi Intera, ostaje da se vidi.

Sto se tice utakmice...zalim Milan...
Bili ste odlicni...izuzev nekih igraca...

Mancester je pobijedio pametnom igrom sa izvjesnom dozom srece i sa sudijskom pomoci...
Nesta je pokazao da je za staro gvozdje...

Silva izrasta u vrhunskog stopera...:ok:
Ambrozini je sjajan kapiten!:hvala:
Ronaldinjo je odigrao dvije lijepe utakmice u zadnje vrijeme...protiv Udinezea a zatim i protiv Mancestera...pokazao je da su istinski fudbalski romantici uvijek na cijeni i to sa razlogom...:hvala:
Pato je zasluzio da ne ulazi u igru iducih 5 utakmica... Toliku dozu sebicnosti odavno nijesam vidio... Koliko su mu samo puta uzeli loptu... I na kraju Leonardo izbaci Huntelara koji je cijelo vrijeme radio za ekipu(iako je i on promasio 100%-tnu sansu)...
Runijevo gazenje Bonere ne moze biti nenamjerno jer 2 puta da stanes istom covjeku na glavu nije moguce... Zasto nije Ronaldinjo dobio slobodni kada mu je Ferdinand postavio nogu? To bi bio crveni...vjerovatno zbog toga...
Bonera je odigrao sjajno poluvrijeme...Runija je stavio u dzep...
Pirlo je dobio previse defanzivnu ulogu a najbolji slobodnjak(sa najbolje pozicije) na utakmici je pucao Bekam koji to uopste nije zasluzio...to se pokazalo tacnim u drugom poluvremenu kada je Pirlo gadjao pod precku sa preko 30 metara(mada me cudi da je gadjao u Edvinovu desnu stranu jer mu je lijeva cesto suplja)...
Bekam je bio prosjecan... Zato je Sidorf pokazao klasu za kratko vrijeme(nije ga slucajno Runi hvalio prije utakmice kao najboljeg igraca Milana, jer nije nikada vidio tako spremnog a tako tehnicki potkovanog igraca)...

Na drugoj strani najbolji je bio Ferguson... Vikao je na Evansa kod izjednacenja na 1-1(zbog losih reakcija u prvom poluvremenu)...nakon toga, do 85. minuta i Sidorfovog gola Evans nista nije pogrijesio...cak je pitanje koliko je i tada pogrijesio... Ubacio je Valensiju koji je drzao predavanja starom Favaliju...i koji je pokrenuo ultra spori Mancester Junajted...

Golovi Runija su bili odlicni ali su oba greske Neste koji je bio lose pozicioniran...

Gol Sidorfa je sjajan...cijela akcija zapravo...i to ce se dugo pamtiti...
Ronaldinjo nije dobio prvih 30-35 minuta drugog poluvremena upotrebljivu loptu...u tome se moze pronaci razlog negativnog rezultata osim svih ostalih... Covjek je sirio ruke...i nervirao se kao malo dijete... Konstantno se islo preko desne strane koja je igrala kao da se radi o prosjecnom klubu...

Zakljucak...Milan ima sanse da prodje...ako igraci budu slozni tj. ako Pato bude sjedio na klupi...
Posto ce Pato biti u igri osim ako se ne povrijedi...Milan ispada...

Berluskoni prekorio Leonarda

Italijanski premijer i predsednik Milana Silvio Berluskoni smatra da je taktika trenera Leonarda kriva za poraz od Mančester junajteda u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona (3:2), iako nije direktno pokazao na Brazilca.

- Milan ima sjajnu ekipu, međutim, ona gubi svoju moć ukoliko ne igra na pravilan način. I ove godine imamo sve što je potrebno za pobede, a to će se dogoditi samo ako se igračima dopusti da igraju kako najbolje znaju - kazao je Berluskoni.

Lipi našao novi posao?

Selektor italijanske reprezentacije Marčelo Lipi, prvi je izbor za mesto trenera Milana. Transfer na klupu "roso-nera" bio bi obavljen posle Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Italijanski mediji su već počeli da spekulišu ko će naslediti Leonarda, posebno posle poraza Milana, od Mančester junajteda, u Ligi šampiona, a Lipiju se daju velike šanse. Navodno, predsednik Milana, Silvio Berluskoni iskritikovao je Leonarda. Takođe, predsednik ondašnjeg saveza, Đankarlo Abete je najavio da će sudbina Lipija, na klupi "azura" biti poznata i pre Mundijala.

Back