9.kuća

si videla ono leba ti?:eek: dakle, ne mogu da verujem...:roll: da mi je pripisala to gore u tvojoj prvoj rechenici nekako bih i razumela onakvu rekaciju... pomislila bih da je sve ono samo zato shto sam blizanac, ali, da me devojka onako ozbiljno shvati, ccccccc... moracu ubuduce u svaki svoj post da stavim i ovaj smeil...:lol:
hm...ili par tih, a?;) :lol::lol:

A sto se sad ti palis kad vidis da ti je devojka svuda stavila smajli, znaci sali se jer je bila na podforumu o Blizancima i nabraja sve karkteristike koje su tamo nakucane ( mozda i mene zeza jer sam ja neke kucala ) i sta ce tebi znaciti ti smajliji u tvom postu ( koji ce nama priglupima sluziti da vidimo da se salis ) kad ni TI ne razumes taj znak u tudjim postovima?

i ono shto mi je posebno nejasno u tvom postu jeste gde sam ja to uvredila i chime vindexa ili bilo kog drugog SAMO ZATO shto mi nije pogledao kartu ili odgovorio na pitanje???:eek:

Spomenula sam rec "vredjanje" vise metaforicki zbog prozivanja onih koji ti, gle cuda jos nisu pogledali horoskop, ubaceno opet tako "sneba pa u rebra" ne vezano ni sa cim na temi o kojoj se pise. Ni sta bukvalno ne treba tumaciti - naravno.

A sto se sad ti palis kad vidis da ti je devojka svuda stavila smajli, znaci sali se jer je bila na podforumu o Blizancima i nabraja sve karkteristike koje su tamo nakucane ( mozda i mene zeza jer sam ja neke kucala ) i sta ce tebi znaciti ti smajliji u tvom postu ( koji ce nama priglupima sluziti da vidimo da se salis ) kad ni TI ne razumes taj znak u tudjim postovima?

Spomenula sam rec "vredjanje" vise metaforicki zbog prozivanja onih koji ti, gle cuda jos nisu pogledali horoskop, ubaceno opet tako "sneba pa u rebra" ne vezano ni sa cim na temi o kojoj se pise. Ni sta bukvalno ne treba tumaciti - naravno.

s tobom definitivno neshto nije u redu... ja se s njom zezam a ti izgleda ne umesh nijedan moj post da protumachish kako treba...:eek:
metaforichki ili kako god rekoh ti vec da pogreshno tumachish moje postove...

Da znam, ali sta ce ti sa dobrom karmom ovde?:)

To je uvek osnovno pitanje ucenika karmicke astrologije . Nama je objasnjeno ( sasvim logicno ) da niko na zemlji nije bezgresan zato je i ovde. To sto imamo losu karmu vezano za jednu stvar gde smo zgresili u proslosti npr. prema bracnom partneru tipa zapustanje braka, bracnog partnera samog, ne briga o njemu /njoj ili ne daj Boze maltretiranja, zlostavljanja ili pak ubistva istog ( sto je u istoriji bilo ko dobar dan kad su se stvari resavale kako je ko hteo ) a bili smo dobri prema svojim starim roditeljima brinuli o njima i deci, ili bili osetljivi na sirotinju, pa pomagali onom kome je falilo da prezivi, podigne decu ili za lek. Sve se to lepim vrati, pa mi sada kao deca imamo dobar odnos sa svojim roditeljima, pazena smo i mazena deca, priusteno nam je najvise sto moze ( jer smo mi u pros. zivotu brinuli o svojoj), pa imamo dobru karmu vezanu za starost jer se tada nasa deca lepo staraju o nama.
Zatim rodjeni smo u zemlji gde imamo manje, vise ili odlicnu materijalnu situaciju jer smo drugima davali ( nismo nikada bili sebicni, kad smo imali i mogli da pomognemo ) i sada i mi imamo ljude koji su tu na bilo koji nacin da nama izladju u susret, prilikom neke pomoci, veze za ovde i onde, zaposljavanja ili nam neko pomogne i materijalno ili kao donator kada se desi da nemamo ( iako nismo siromasni ) za operaciju veliki novac, ili nam neko donira bubreg, il organizuje prikupljanje i pomogne nam - to nam se vracaju nasa dobra dela. Al istovremeno ne mozemo naci dobrog partnera za sebe ( pojavljuju se ljudi koji nas ne postuju dovoljno ) ili udjemo u brak koji je pravi pakao za nas i dozivimo sve ono sto smo nekad mi cinili drugome u istoj situaciji i nije nam ni padalo na pamet koliko ta osoba pati. Sada nam nije jasno zasto imamo tako los brak ili osobu pored sebe i zasto se nesto bas nama desava.

Ima tu raznih kombinacija covek je koji se bavi regresijom naleteo na coveka koji je vise nego dobar sada, kune se da ni mrava nikad nisu zgazio, da ako mu je neko nesto dao , pomogao, on mora da im vrati ne istom merom nego visestruko, izvinjava se ljudima po sto puta u slucaju da ih slucajno povredi, uvredi , sam se oseca vecito duznim da pomaze drugim ljudima koliko god moze, ( imate ljude koji su veliki humanitarci a da se za to ni ne zna, sta god zamolite oni ce vam uciniti, nude vam svoje stvari koje ste samo prokomentarisali da vam se dopadaju itd. A njima sve naopako i gore od goreg.)
Kada je pocela regresija covek pocne da prica najgore stvari koje je radio drugim ljudima, bio halapljiv, borio se za novac na sve nacine, mnoge ljude prevario, proklamogao se za bilo sta i koga ne bi li dosao do novca i nekog cilja. Bio gazda koji je mucio radnike ( to je uvek bilo isto ), imao moc u gradu menjao i maltretirao zene, pricao kako je ponasao i sa svojom tadasnjom suprugom, kada je dosao do para napustio je i nju i decu, koja su mu dojadila a ni za roditelje vise nije mario i nijh je stare nasao da odbaci.
Covek je isao iz zivota u zivot i nalazio sebe sada u zivotima svojih tadasnjih "zrtava". Elem, dal je covek sada izbeglica, radi po nekim privatnicima i sve nailazi na gore od goreg , sto se tice maltretiranja, ispale za novac koji je zaradi. Kao malog otac je njega i majku i bracu napustio on morao od rane mladosti da radi da pomogne majci. Vise nego los i tezak odnos sa zenama uopste. A njemu nije jasno o cemu se u stvari radi, on je veliki vernik koji se podsvesno da bi se iskupio uvek osecao neobicno duzanim da svakom pomogne na bilo koji nacin kako je znao i umeo i ako sam nikad nije bio u zavidnoj situaciji - za njega nema nikad nikoga da njemu izadje u susret.
Dosao je na regresiju trazeci odgovor zasto ga od uvek muci kako savest, tako i ne logican osecaj odgovornosti prema ljudima i od kuda toliki maleri njemu da se desavaju kad on samo dobro cini od kad zna za sebe.
Regresoterapeut mu je posle, kad je covek dosao sebi od soka koga se nagledao za vreme regresije, rekao da njegova dusa moli za iskupljenjem. Naravno na za sada potpuno nesvesnom nivou, ali kada umire dusi se vraca film iz celog njenog zivota i sa tim mukama i greskama obitava i muci se na astralnom nivou, provodi se kroz lekcije od strane dr. duhovnog bica i posle se kad za to dodje vreme dusa vraca na zemlju da iskusi patnju drugih a pritom se sva secanja brisu da bi reagovali ne poracunato i bez poimanja za posledice ako opet pokleknemo za istim greskama, ( retrogradne planete, teski i napeti aspekti u horoskopu, sa naglaseno losim Saturnom, Marsom itd. - opsirna je karmicka astrologija ) sto se monogima desava ( vrte se u vecitom krugu takozvanoj samsari. Zato nam je data duhovnost i poznate izreke uvek iste u svim svetim knjigama ( ali ne i secanje ) da bi nam bile svetionik na putu ka prosvetljenju i vratili na pravi put. :sad2:

Napravio sam dosta veliki teorijski uvod za koji sam smatrao da je potreban jer mislim da treba napraviti razliku izmedju astrologije, ucenja o karmi i hriscanstva i da ih ne treba olako stapati u jedno ucenje, zbog razlika koje sam vec naveo. Ne ocekujem da prihvatite moje gledista, ali smatram da bi bilo korisno da ovaj stav makar uzmete u razmatranje.

Pored svega recenog treba jos da istaknem da je ucenje o karmi bolje prouciti u njegovoj cistoj formi, taj nacin je mnogo ispunjeniji, direktniji i korisniji, to je na mene ostavilo dovoljno jak utisak da sam posle jednog vremena intezivnog proucavanja karmicke astrologije u potpunosti prestao da je praktikujem i vise ne smatram da je to najbitniji ili najvazniji deo astrologije, ipak za one koji smatraju da je to grana koju treba proucavati ukratko cu ukazati na neke bitne stvari.

Sto se tice kuca veoma bitne su 9. i 12. kuca.
9. kuca predstavlja nas izlaz iz fizickog zivota i prelazak u vise ravni. Naglasicu jednu bitnu razliku ova kuca ne predstavlja Boga, vec sve ono sto mi radimo da bismo mu bili blize, takodje aflikovana 9. kuca moze da ukaze i na sve ono sto radimo da bi se udaljilji od njega.
12. kuca predstavlja sve one stvari koje nas vracaju u zemljski zivot, u spiritualnom smislu, to je kuca izgubljenih dusa, ili ti nas koji nismo presli u vise sfere i cekamo na ponovno rodjenje posle jedne od nasih smrti. Ovde necete naci andjele, vec one druge :twisted:.
Razlog je vrlo jednostavan, andjeli nas poducavaju kako da napustimo zemlju i priblizimo se Bogu, 9.kuca, dok nas oni drugi :twisted: mame i prisiljavaju da se vratimo nazad.

Ova polja su istaknuta u proucavanju karme ali se karma ne ogranicava na njih, sve sto nam se desava u zivotu je proizvod karme, pa samim tim u analizu ulazi ceo horoskop.

Drugi bitan element je Mesec. Mesec predstavlja dusu koja ide iz tela u telo. Zadnji aspekt Meseca govori o tome odakle je dusa dosla, stanje te planete i aspekti koje pravi reci ce nam puno o nasem proslom zivotu. Sledeci aspekt koji pravi mesec govori nam o nasem buducem zivotu, tj gde idemo posle ovog zivota.
Ovde treba ukazati na jednu specificnost. Nije potpuno jasno da li se misli samo na konjukcije, jer Mesec ide iz jednog tela u drugo ili mogu da se koriste i aspekti, misljenja sam da konjukcija ima prednost, ali i aspekt moze da se koristi.

Polozaj Saturna je sledeci bitan element. Kao planeta koja predstavlja samu karmu on govori o teretu koji unosimo u ovaj zivot, odnosno koliko od prosle karme treba da odradimo u ovom zivotu. Posebno los Saturn govori o jako losoj karmi, dobar Saturn moze govoriti o nagradama koje primamo iz proslog zivota. Aspekti su jako vazno da bi se ukazalo gde ce se teret ispoljiti.

Cvorovi su takodje veoma bitan faktor. Juzni cvor razmatra sta smo doneli iz proslog zivota, ali zbog svoje osobine da smanjuje, on ce vise govoriti o preprekama koje donosimo iz proslog zivota. Kuca u kojoj se nadje bice opterecena njegovim dejstvom, sto je cvor blizi vrhu te kuce to ce njegov los uticaj biti jaci.
Severni cvor razmatra sta iznosimo iz ovog zivota u sledeci. Tumacenje Severnog cvora moze biti jako zanimljivo ako je naglasen, jer on moze dati puno toga kako bi vas zaduzio i prisilio da se ponovo vratite. Jako je nezgodno ako imate nekog malefika na severnom cvoru jec ce mu on dati snagu da se ispolji, to moze dati znacajno mesto u drustvu u ovom zivotu, ali i teret u sledecem.

Ovo sto sam vam izneo je solidna osnova da analizirate svoju karmu, ali vas molim da me ne pitate za vase prosle zivote, jer vise ne istrazujem ni svoje. Nasao sam da sve sto treba znati o karmi je sadrzano u njenoj definiciji.
Karma je zakon uzroka i posledice. Dobro delo radja dobro, lose delo radja lose.:)

Definicija koju sam dao i potice iz budisticke tradicije.

Kod hriscanstva dogma zaista jeste velika stvar i od vernika se ocekuje da veruje u ono sto se kaze, prosto je tako. Ako nesto promenis u tumacenju onda ili postajes druga denominacija hriscanstva ili prestajes da budes hriscanka.

To samo u "ogledalu" po necijem misljenju, sto uopste nije bitno, hriscani su svi oni koji veruju Hristu ili u njega i slede njegov put ili bar misle da slede ili se trude, pokusavaju ili mozda planiraju da slede u buducnosti:) anyway ja sam procitala celo sveto pismo, ukljucujuci i Novi Zavet i kao i svi imam pravo da ga tumacim onako kako ja sve to vidim.
Dogme sigurno nije izmislio Bog ni Hrist, dogme su izmislili ljudi, odnosno crkva, crkveni poglavari i "oblikovali " su ih , ispravljali sami i razvijali kroz vekove.Npr ja koliko se secam u Celom Svetom Pismu se ne pominje ni reinkarnacija ni Budizam ni Hinduizam, ali mozda sam taj deo slucajno previdela. U samoj knjizi ne postoji nista sto bi se protivilo inkarnaciji, cak postoje delovi koji jasno ukazuju da se prica bas o reinkarnaciji, naravno ne danasnjom terminologijom jer te reci pre 5000 godina kad je zapoceto pisanje Biblije nisu postojale, ali neprecizna terminologija i mnogo manji fond tadasnjih reci i izraza su odlicna meta za razne spekulacije i pogresna tumacenja, namerna i izvrnuta sto crkva namerno radi zna se. Ne morate da citate knjige koje su pisane od strane raznoraznih naucnika istrazivaca koji su tumacili Sveto Pismo, dovoljno je da uzmete sami da ga citate, ali bez ikakvih predrasuda, pa onda razmislite o tome sta Sveto Pismo zaista zeli da kaze, po mom licnom misljenju to se veoma razlikuje, drasticno, cak skoro da nema nikakve veze sa Pravoslavnim tumacenjem istog.
Videcete da u knjizi postoje mnoge kontradiktornosti, govori se o zvezdocatstvu [astrologiji] kao o jeresi, s druge strane, ne znam da li se u nekim drugim delovima pominju "nebeski znaci" ali je ocigledno da se u Jevandjelju pominju astrolozi koji su videli zvezdanu konfiguraciju na nebu koja je pokazivala rodjenje Hrista 'bozjeg sina" i da su ti ljudi bili jako upuceni u astrologiju. Posto se ne bavim religijom i tumacenjem Biblije neke detalje sam zaboravila a i citala sam davno onako ko literaturu ali znam sta sam procitala.
Pravoslavlje takodje ne odustaje od Vitlejemske zvezde, ali takodje ne zeli da prizna da su ti mudraci bili astrolozi. Rec "astrologija" tada nije postojala, ili mozda jeste u staroj Grckoj tadasnjeg vremena ali Sveto Pismo su pisali ljudi koji nisu znali za tu terminologiju. Pominju se vidovnjaci rec "prophet" znaci vidovnjak, a nasa srpska pravoslavna crkva je to lepo zamaskirala i prevela recju "mudrac" ok. Da ne duzim, nije lepo sto nas ovako u oci i beskrupulozno lazu u oci, jer ima nas nekih koji ne mozemo da budemo obmanuti njihovim vec providnim lazima koje se nisu promenile vekovima. Izvinjavam se svima ali posle svega sto znam, znam da su oni koji se deklarisu kao Pravoslavci, samo fanatici ispranih mozgova, nize svesti, prosti ljudi i fanatici koji od svega dobrog sto ih uci pravoslavna crkva , rade sve suprotno od toga, "istrebljuju jeretike" kobajagi, pokusavaju na silu da preobrate "nevernike" u vernike, ali ne shvataju da se ljudi vise svesti ne mogu vratiti u nizu. Postoje i oni koji ne veruju u sve to naravno ali se prave da veruju jer im tako odgovara, imaju neke koristi od crkve ili od drugih ljudi koji pripadaju pravoslavnoj crkvi i mocni su da bi mogli da se iskoriste, i tako dalje, ima tu svasta.
Inace moramo da podjemo od toga sto se Jevandjelja tice, da li je Hrist uopste postojao, bar onakav kakvim ga Jevandjelje opisuje i da li se sve desilo kao sto se desilo jer ne zaboravite da je jedini "dokaz" o tome Novi Testament. U doba kad je Hrist ziveo, postojali su njegovi savremenici slavni istoricari, filozofi, pisci naucnici, starih naroda posebno Stare Grcke, koji su ziveli jako blizu delu sveta gde se sve desavalo i niko od nijh nije zapisao nista o Hristu, ni o njegovom postojanju, ni o desavanjima opisanim u Bibliji i Novom Zavetu, znaci da tu nesto nije u redu.
Doduse postoje mnoga naucna istrazivanja i naucnici su nasli neke dokaze da je takav covek postojao, ali je bio obican covek zemljoradnik ili sta li je , zaboravila sam, ali stvar je u tome da niko nikad nije bio razapet na krstu, odnosno on Hrist i da je bio ozenjen imao zenu i decu i umro prirodnom smrcu u dubokoj starosti.
Btw protiv hriscansta i pravoslavlja nemam nista, jedino protiv onog dela gde se ljudima dogme i lazi namerno usadjuju u glavu odnosno deo ispiranja mozga umesto da im se kaze istina. Bog ocigledno postoji, a mozda i Bogovi samo sto mi jos uvek nismo sigurni sta je to, tako da je ulazenje u besmislene dogme bez ikakve realne i podloge i osnove uz ociglednu spoznaju koju svi vidimo da tu postoje neke ogromne anomalije, je ubistvo za dusu i razum i vodi u ludilo u religiozni fanatizam koji vodi u ludilo. Srela sam nekoliko takvih ljudi, to je strasno kako se ponasaju, ponasaju se vise kao djavoli i demoni, nego kao dobra bitja oplemenjena svojim verovanjima i Hristovim putem. Sto je najgore sto imaju opasne i ocigledne simptome psihickih poremecaja, jer ne vide realnost i veoma su opasna vrsta, povredjuju druge ljude umesto da rade suprotno - to su oni najveci vernici.

Uvek me iznenadjuje kako ljudi koji najvise projektuju ce najlakse optuziti drugog da projektuje.

U svetu trenutno postoji oko 3000 razicitih tumacenja Biblije koja se praktikuju u okviru organizovanih crkvi i ko zna jos koliko razlicitih tumacenja koje ljudi nose okolo u sebi. Verovatnoca je velika da vecinu tvrdnji koje si ti iznela vec negde neko praktikuje kao organizuvanu religiju. Tako da samo treba da ih pronadjes i pristupis im ili prosto nastavis kao solo-tumac, tvoja stvar.
Medjutim princip organizovane religije je da se misljenje pojedinca mora prikloniti misljenju crkve, a ne obrnuto. Slican proces je trenutno u nasoj politici, ili radis ono sto stranka kaze ili letis napolje. Da li je to ispravno ili ne, manje je vazno, jer to je nacin na koji svet funkcionise i nece se promeniti samo zato sto mi to zelimo.

Ukazivao sam da je crkvama jako bitno da se njeni vernici drze tumacenja koje ona propagira, ovo im je bitno jer su razlike u tumacenju izmedju razlicitih vera relativno male, a izmedju razlicitih denominacija hriscanstva jos manje. Koliko su razlike fine ukazuje i ovaj tvoj komentar

Doduse postoje mnoga naucna istrazivanja i naucnici su nasli neke dokaze da je takav covek postojao, ali je bio obican covek zemljoradnik ili sta li je , zaboravila sam, ali stvar je u tome da niko nikad nije bio razapet na krstu, odnosno on Hrist i da je bio ozenjen imao zenu i decu i umro prirodnom smrcu u dubokoj starosti.

islam ovo tvrdi od svoga postanka.

E ovako ja imam 4 planete u 4-oj kuci, tri u 5-oj, jednu u 6-oj (neptuna), jednu u sedmoji, severni cvor u drugoj u lavu. Dvanesta kuca (blizanci) mi je prazna (vladar dvaneste je u 5-oj), 8 (vodolija) mi je prazna (vladar uran u petoj-opet i to u konjukciji sa merkurom iz dvaneste). A ta peta kuca je ukljestena skorpija. E da vladr seste jupiter je u devici u cetvrtoj. Znaci li to da ja nemam jaku karmicku svrhu (jeste malo mi je dosadno) ili je ta svrha skrivena (ukljestena skorpija), a zivot mi je zbrda zdola, a ja nemam planete u dvanestoj!!!!!!!!!!!!!

I nemoji te vise o Bogu, Bog je jedan za sve ljude, ne moze biti 10 Bogova samo su tumacenja razlicita, a ako pogledate u svim religijama imate ili jednog Boga i andjele, dzine itd. ili jednog vrhovnog Boga i nize bogove. Kroz celu ljudsku istoriju se provlaci jedan vrhovni i nizi oko njega (i kod jevreja je bilo tako, pa su promenili).

I nemoji te vise o Bogu, Bog je jedan za sve ljude, ne moze biti 10 Bogova samo su tumacenja razlicita, a ako pogledate u svim religijama imate ili jednog Boga i andjele, dzine itd. ili jednog vrhovnog Boga i nize bogove. Kroz celu ljudsku istoriju se provlaci jedan vrhovni i nizi oko njega (i kod jevreja je bilo tako, pa su promenili).

Flpflp, svestan sam da je ova tema dosadna za vecinu ljudi, ali posto tema u sebi ima i element Boga, pokazi malo razumevanja i daj prostora i nama koje to interesuje. :)

Sta podrazumevas pod "karmickog svrhom", ziv si, znaci da imas karmu da odradis, bilo dobru ili losu, ako te zanima kakvu, trazi natalno tumacenje.

Flpflp, svestan sam da je ova tema dosadna za vecinu ljudi, ali posto tema u sebi ima i element Boga, pokazi malo razumevanja i daj prostora i nama koje to interesuje. :)

Sta podrazumevas pod "karmickog svrhom", ziv si, znaci da imas karmu da odradis, bilo dobru ili losu, ako te zanima kakvu, trazi natalno tumacenje.

Ne, tema mi nije dosadna, nego sam iznela svoje misljenje vezano za Boga- jedan Bog, razlicita tumacenja, spoj svih religija= moguca istina. A zato bih trazila u natalnom tumacenju karmicku svrhu kada je ovo tema vezana za karmu i karmicke kuce?
Pozzzzzzzz

Ne, tema mi nije dosadna, nego sam iznela svoje misljenje vezano za Boga- jedan Bog, razlicita tumacenja, spoj svih religija= moguca istina. A zato bih trazila u natalnom tumacenju karmicku svrhu kada je ovo tema vezana za karmu i karmicke kuce?
Pozzzzzzzz

Iako se slazem da razlicite religije govore o istoj bazicnoj sustini, one to rade iz razlicitih uglova. Reci mozda jesu slicne, posebno izmedju hriscanstva-judeizma-islama, ali praksa i obicaji kao i odnos prema Bogu je potpuno drugaciji, zato je i nemoguce stvoriti jednu religiju za sve i cak mislim da i ne treba imati takve pretenzije.
Hriscanstvo se na primer mnogo vise koncentrise na stradalnistvo, odricanje, osecaj samilosti i sve sto se govori posmatra se u tom kontekstu.
Islam sa druge strane mnogo veci akcenat stavlja na moralnost, drzanje reci i izvrsavanje obrednih duznost(molitve i ostalo). I oba puta su ispravna, ali nisu prihvatljiva svakome.

Karmicka astrologija se sustinski ne razlikuje od natalne. Ona samo pokusava da prosiri granice vremenskog sagledavanja horoskopa na prosle i buduce zivote.
Kod vecine ljudi ovo u sustini ima samo informativnu vrednost, ali ima vaznost u sledecim slucajevima.
Kod ljudi koji su posveceni oslobadjanju od toka karme. Oni pokusavaju da identifikuju sta su konkretno duzni i da nadju nacin da se oduze, stim da njihova praksa je slicna monaskoj kod nas, samo biraju da sluze onom bozanstvu za koje veruju da moze da im pomogne.
Kod ljudi koji imaju velike probleme, za koje veruju da poticu od njihovih dela iz proslih zivota. Traze konkretan razlog jer skoro za svaki prekrsaj postoje pravila, rituali, talismani, za koje smatraju da mogu da ublaze dejstvo karme.
Karmicka astrologija je usko povezana sa njihovom religijom.

Medjutim samo dejstvo karme, konkretna desavanja, je ono sto saznajes od natalnog astrologa.

Isuse što ste vi zakomplicirali tako bazične stvari.

ja sam govorio o pojmu Boga u najširem mogućem smislu, dakle o višoj sili, univerzumu, kozmosu, uzmi ime koje god hoćeš no suština je ista.

ovo što pišete uopće nema veze sa idejom moje teme.

kako mi možeš poštare reći da mi je tema dosadna.

ti sve ono fino, lijepo, ne napadaš, ali imam takav dojam da me držiš za takvu budaletinu.

E ovako ja imam 4 planete u 4-oj kuci, tri u 5-oj, jednu u 6-oj (neptuna), jednu u sedmoji, severni cvor u drugoj u lavu. Dvanesta kuca (blizanci) mi je prazna (vladar dvaneste je u 5-oj), 8 (vodolija) mi je prazna (vladar uran u petoj-opet i to u konjukciji sa merkurom iz dvaneste). A ta peta kuca je ukljestena skorpija. E da vladr seste jupiter je u devici u cetvrtoj. Znaci li to da ja nemam jaku karmicku svrhu (jeste malo mi je dosadno) ili je ta svrha skrivena (ukljestena skorpija), a zivot mi je zbrda zdola, a ja nemam planete u dvanestoj!!!!!!!!!!!!!

Super je kad nemas planete u 8:) Minimalno sto moze da ti se desi su finansijski i neki seksualni problemi sa tom vodolijom, i kako kazes da nemas planete u 12 kad si napisao da ti je uran u konjukciji sa merkurom iz 12????

I ne moras da se slozis, ali moraces onda da ignorises tvrdnje vecine religija.

Jevandjelje po Jovanu:

Prvo poglavlje:

1.U pocetku bese Rec i Rec bese u Boga i Rec bese Bog.
2. On bese u pocetku u Boga.
3. SVE kroz njega postade i bez njega NISTA ne postade sto je postalo.

nemoj mi miješati religiju i astrologiju, astrologija je nešto egzaktnija složiti ćeš se.

ako se već tako zdušno pozivaš na Bibliju ne znam zašto se ne pozivaš i na odredbe kanona koji i dan danas zabranjuju astrologiju.

ovo ti nikako ne drži vodu.

nemoj mi miješati religiju i astrologiju, astrologija je nešto egzaktnija složiti ćeš se.

ako se već tako zdušno pozivaš na Bibliju ne znam zašto se ne pozivaš i na odredbe kanona koji i dan danas zabranjuju astrologiju.

ovo ti nikako ne drži vodu.

Cisto da naglasim ja i ne mesam religiju(hriscanstvo) i astrologiju i to sam u jednom postu jasno naglasio.

Pokusacu da rezimiram tvoje izlaganje od pocetka teme do ovog trenutka, da vidim da li sam ga razumeo.

U prvoj temi si izvrsio spajanje astroloskih pojmova sa religijskim, hriscanskim, medjutim pri tome ne zelis da koristis nikakve opise koji postoje( a osnovni izvor koji imamo je Biblija) vec samo one koji tebi odgovaraju. Egzaktno nema sta :super::rotf:

Cisto da naglasim ja i ne mesam religiju(hriscanstvo) i astrologiju i to sam u jednom postu jasno naglasio.

Pokusacu da rezimiram tvoje izlaganje od pocetka teme do ovog trenutka, da vidim da li sam ga razumeo.

U prvoj temi si izvrsio spajanje astroloskih pojmova sa religijskim, hriscanskim, medjutim pri tome ne zelis da koristis nikakve opise koji postoje( a osnovni izvor koji imamo je Biblija) vec samo one koji tebi odgovaraju. Egzaktno nema sta :super::rotf:

neće on još dugo biti nemilosrdan prema meni jer ja već duže vremena razmišljam da se maknem odavde, i hoću, kroz koji tjedan dana dok riješim preostale obaveze prema nekim članovima.

dragi moj poštare....

Ja zadržavam pravo da ja kršćanstvo tumačim na vlastiti način a ne na način kako to radi Crkva. Moje shvaćanje Isusa kao pojma božanstva je isključivo stvar mojeg osobnog suda o kojemu sam ja pisao, ja ničime nisam vezan tumačiti po nekakvom katoličkom ili pravoslavnom kanonu jer su u kontekstu astrologije oni dogmatični a astrologija nije dogma nego istraživanje.

Tako da ja Boga, pa čak i ako kažem da je kršćanski Bog imam pravo tumačiti na svoj individualni način,

ja ne znam što si se uhvatio te Biblije ko pijan plota ja je nigdje ne spominjem.

Super je kad nemas planete u 8:) Minimalno sto moze da ti se desi su finansijski i neki seksualni problemi sa tom vodolijom, i kako kazes da nemas planete u 12 kad si napisao da ti je uran u konjukciji sa merkurom iz 12????
Hvala, nego ja sam zensko. Pa da ipak ja znam da tumacim astrologiju -ponesto, ostvaruje se moja natalna karta i te kako:). Stalno problemi, cela karta je u problemu:). A to sto se tice merkura on je iz dvaneste otisao u petu kucu i u konjukciji je sa uranom.
Jeli neko gledao krvav Malori? Tu demon kaze, dobro i zlo su dva lika jednog istog cudovista:)

neće on još dugo biti nemilosrdan prema meni jer ja već duže vremena razmišljam da se maknem odavde, i hoću, kroz koji tjedan dana dok riješim preostale obaveze prema nekim članovima.

dragi moj poštare....

Ja zadržavam pravo da ja kršćanstvo tumačim na vlastiti način a ne na način kako to radi Crkva. Moje shvaćanje Isusa kao pojma božanstva je isključivo stvar mojeg osobnog suda o kojemu sam ja pisao, ja ničime nisam vezan tumačiti po nekakvom katoličkom ili pravoslavnom kanonu jer su u kontekstu astrologije oni dogmatični a astrologija nije dogma nego istraživanje.

Tako da ja Boga, pa čak i ako kažem da je kršćanski Bog imam pravo tumačiti na svoj individualni način,

ja ne znam što si se uhvatio te Biblije ko pijan plota ja je nigdje ne spominjem.

Da, to jeste tvoje pravo, ali onda imas i obavezu da naglasis kako opisi koje dajes predstavljaju samo tvoje misljenje o hriscanskom bogu i da se ono znatno razlikuje od opsteg sagledavanja hriscanskog boga, kako bi izbegao konfuziju, ljudi mogu pomisliti da pricas o istom bogu.

Na Bibliju se vracam jer predstavlja osnovnu za razumevanje pojma hriscanskog boga, ako nju zanemaris, on prestaje da postoji, pa ne vidim ni razlog da bilo ko pravi poredjenje izmedju njega i astrologije.

Skoro sam cuo zanimljivu pricicu:

Klinac se obraca katolickom popu i kaze mu:
“ Ja ne verujem u Boga!”
Na to mu pop brzo odgovori:
“ Ni ja ne verujem u Boga!”
Klinac ga je pogledao zbunjeno, a onda je pop dodao:
“ Ni ja ne verujem u tog Boga u koga ti ne verujes!”

Ne insistiram na definicijama, zato sto sam dogmata, vec da bi se izbegla konfuzija. Ako ti govoris o nekom fiktivnom bogu onda je to tvoja stvar.

ne govorim o fiktivnome Bogu, govorim o simbolici Boga u astrološkom smislu, u smislu znanstvene astrološke logike i to ga spominjem samo u dijelu kada govorimo o radovanju planeta što sam ja povezao sa karmičkom astrologijom.

Isus je prije svega božanstvo, no crkva niti bilo tko nema monopol nad tumačenjem toga jer oni imaju svoje interese u cijeloj priči.

Poštare ja mislim da je tebi bilo jako lijepo jasno o čemu sam ja pričao.

Uhvatio si se tog jednog jedinog odlomka.

Biblija nije astrološki izvor međutim Isus i pojam božanstva itekako mora biti predmet astrološkog istraživanja koje svoje izvore i metode spoznaje ne pronalazi u Bibliji.

Vindex ne govorim o Isusu. Govorim o njegovom Ocu ili kako hoces da ga nazoves, koji je kreirao ceo svet. Ako zelis primer iz druge religije mogu uzeti za primer grcku mitologiju. Bog koji barem priblizno lici na Boga Oca iz hriscanstva je Bog Haos, on je prvi i iz njega je sve nastalo. Njega niko ne stavlja u astrolosku kartu, jer sve sto vidis u karti pripada njemu.

Jako bitna stvar je da je astrologija sagledava svet iz ugla politeizma, ne monoteizma.

I ako pogledas moj prvi post, videces da je to jedina prava zamerka koju sam imao, sve ostalo je samo argumentovanje toga misljenja.

Back