9.kuća

Kazes da sagledavas Boga iz validne astroloske perspektive, medjutim ono o cemu pricamo sve vreme jeste da tvoja astroloska perspektiva nija validna i osim tvrdoglavosti ne nudis ni jedan argument da je podrzis. :dash:

Mrzi me vise da se raspravljam sa tobom, poceo si da se gubis, u jednom postu tvrdis jedno, da bi to u drugom postu pobio. Ovako mozemo unedogled.

Pozdrav :)

Aj ne zbunjujte narod, prvo ne postoji Politeizam, odnosno mnogobostvo ili paganizam, jer uvek postoji Vrhovni Bog iz koga i od koga i u kome je sve nastalo.Ostali Bogovi su pod-bogovi odnosno razlicite personifikacije ili materijalizacije jednog jedinog boga - njegova razlicita lica- koja upravljaju razlicitim delovima univerzuma i to je sve. Cim postoji Vrhovni Bog iz koga je sve nastalo ili koji je napravio i svet i sve ostale Bogove u tom slucaju mnogobostvo ne postoji, a to ne postoji ni u jednoj jedinoj religiji.Hriscanstvo to jako dobro zna ali je u njegovom interesu da narod laze i maze , i tako se stvara crna vojska, ona koja kasnije - prvo primitivne svesti i nesposobna da sama spozna prirodu sveta u kome zivi, posebno boga i pojmove izvan ovog materijalnog sveta - krece u mrznju i zlodela u ime vere.
Svi pricaju o Bogu a u glavama svako ima razlicitu predstavu o tome sta je Bog, ali se malo ko usudjuje da kaze sta je po njemu Bog, tako da besmisleno je prvo raspravljati o necemu a da niste objasnili prirodu toga.
Cak i kad uzmete jednog coveka, on ima razlicite persone u sebi, odnosno razlicite licnosti ili lica u zavisnosti od situacije i oblasti zivota, i sve personifikacije tih delova licnosti u astrologiji pripadaju planetama koje njima vladaju, a Sunce je tu vrhovni "Bog" persona u celini, ono u sebi obuhvata sve te delove, i tezi da ih "ujedini" i "pomiri" i sinhronizuje itd.

Personality 1: "The warrior"
If I want to know more about the strength of my warrior, or my capability to assert myself in the world aggressively, about my way of fighting, whether I am a coward or a hero, what I find worth fighting for and by what means - I look at my Mars persona chart.

Personality 2: "The beauty"
If I want to know more about my security or insecurities, my values and self-worth, my sensuality, my sexual desire and my general capability to enjoy - I look at my Venus persona chart.

Personality 3: "The intellectual"
If I want to know more about my flexibility, about my (verbal and mimic) interaction with the outer world, about my way of functioning, my communicative competence, my intelligence - I look at my Mercury persona chart.

Personality 4: "The mother" ("The little child")
If I want to know more about my femininity, my feelings, my inner child and my feeling of security and comfort, i.e. the feminine part of my psyche - I look at my Moon persona chart. We consider this persona chart (beside the birth chart) the most important instrument for exploring a person's inner world.

Personality 5: "The hero" ("The father")
If I want to know more about my vitality, my Ego, the life force inside me - I need to look at my Sun persona chart. But, in fact, I have got it already, as it is my birth horoscope!

Personality 6: "Reason" ("The reprimanding person")
If I want to know more about my way of dealing with the necessities and constraints of life, about the circumstances I have to adapt to, and about the things I have to accept - I look at my Mercury persona chart (which is identical with the persona chart of person 3).

Personality 7: "The other"
If I want to know more about my relationship with other people, with partners, and with the world - I must look at my Venus persona chart (the same as for person 2).

Personality 8: "The fanatic"
If I want to know more about the way I can deal with the demonic, with the god of the underworld, with the forces which want to prevent me from living - I must look at my Pluto persona chart.

Personality 9: "The philosopher"
If I want to know more about the meaningfulness of my life, about the therapist inside me, about the role "religio" plays in my life - I take a look at my Jupiter persona chart.

Personality 10: "The old man or woman" ("The guardian of the law")
If I want to know more about "law", about my higher calling, my vocation or about the truths fate wants to teach me (which I do not want to learn) - I look at my Saturn persona chart.

Personality 11: "The liberator"
If I want to know more about the area of my life in which I must free myself from ties, about my way of realising liberty and independence - I look at my Uranus persona chart.

Personality 12: "The master"
If I want to know more about the transition from lie to truth, about the world of "maya", of illusion, and about how to transcend illusion to get to the world behind the world - I look at my Neptune persona chart.

ma znate šta, lijepo vi uživajte, ja mislim da sam svoj maximum ovdje dao,

mislim da će vas poštar bolje uputiti.

to je to.

pozdrav krstarico.
nije dobro da odes samo zato sto se ljudi ne slazu sa tobom.boravak na jednom ovakvom mestu ti moze pokazati kakav si zaista u odnosima sa ljudima, manje ili vise tolerantan, manje ili vise sujetan, manje ili vise frustriran.mala li je korist od krstarice?

Koliko ja znam 8. polje predstavlja fizicku smrt, ( kada organi, srce i mozak prestanu sa radom ) A 9. je PUT na Astral. Ne smrt nego odredistse. Doduse ne konacno odrediste jer je 10. polje sud koji se odvija 40 dana posle smrti, a onda 11 polje predstavlja promenu put ka mestu koje je 12 polje, gde bitisemo dok ne dodje vreme za novu inkarnaciju sto je opet 1. polje . Tako kaze karmicka astrologiaj jel tako?!

Aj ne zbunjujte narod, prvo ne postoji Politeizam, odnosno mnogobostvo ili paganizam, jer uvek postoji Vrhovni Bog iz koga i od koga i u kome je sve nastalo.Ostali Bogovi su pod-bogovi odnosno razlicite personifikacije ili materijalizacije jednog jedinog boga - njegova razlicita lica- koja upravljaju razlicitim delovima univerzuma i to je sve.

Pile, vise me mrzi i sa tobom da polemisem, ako ne zelis da prihvatis opste prihvacene norme i standarde to je tvoja stvar, ali nemoj svoje predrasude da pripisujes drugima.

Postoji jasna razlika izmedju politeizma i monoteizma i ona se ogleda u nacinu na koji se tretira prvi bog- Kreator.
U politeisticnim religijama Kreatorova jedina funkcija je upravo ta da stvori svet, posle toga on se samo spominje, ali nema neku odredjenu funkciju. Svi bogovi koji nastaju posle njega se smatraju vladarima u periodu i domenu svoje vladavine i nisu nikome odgovorni.

U monoteistickim religijama Kreator stvara svet, ali i zadrzava kontrolu nad njim, sva bica moraju da ga slusuju, ali se dele na ona koja ga slusaju voljno i druga koja ga slusaju nevoljno i stalno prave nevolju a Bog ih upozorava da ce ih pre ili kasnije kazniti za njihova dela. Primer za ovo mozes naci u "Knjizi o Jovu" gde Lucifer trazi dozvolu od Boga da iskusava Jova.

Pile, vise me mrzi i sa tobom da polemisem, ako ne zelis da prihvatis opste prihvacene norme i standarde to je tvoja stvar, ali nemoj svoje predrasude da pripisujes drugima.

Postoji jasna razlika izmedju politeizma i monoteizma i ona se ogleda u nacinu na koji se tretira prvi bog- Kreator.
U politeisticnim religijama Kreatorova jedina funkcija je upravo ta da stvori svet, posle toga on se samo spominje, ali nema neku odredjenu funkciju. Svi bogovi koji nastaju posle njega se smatraju vladarima u periodu i domenu svoje vladavine i nisu nikome odgovorni.

U monoteistickim religijama Kreator stvara svet, ali i zadrzava kontrolu nad njim, sva bica moraju da ga slusuju, ali se dele na ona koja ga slusaju voljno i druga koja ga slusaju nevoljno i stalno prave nevolju a Bog ih upozorava da ce ih pre ili kasnije kazniti za njihova dela. Primer za ovo mozes naci u "Knjizi o Jovu" gde Lucifer trazi dozvolu od Boga da iskusava Jova.

Ne moras da polemises sa mnom, ali izgleda da nisi ni pokusao da shvatis sta sam htela da ti kazem.Kreator je jedan, on je Apsolut, tu rec valjda ne moram da ti objasnjavam, izvan Apsoluta ne postoji nista jer Apsolut obuhvata sve, tako da je sve u njemu.
Bog je svedrzeci, sveobuhvatni, samostvoren sam od sebe, onaj najveci "krug" Apsolut, svi manji krugovi u njemu su DEO njega samog, bez obzira na religiju, kako se zove, na predstavu o njemu tako je i drugacije logidno ne moze da bude.
Bog je stvorio svet, znaci stvorio je SVE pa i lucifera i demone i sve drugo sto se pominje. Sile dobra i zla su sadrzane u Bogu. Ovo nije tesko shvatiti. Ako ti odvajas Lucifera od Boga, objasni mi gde je jedan a gde je drugi?
I u Bibliji u Korincanima lepo pise, parafraziram : bog je stvorio sve u sebi, od sebe, kroz sebe i za sebe....sve je sadrzano u njemu Sveobuhvatnom, a unutrasnji delovi njega se bore, kao sto se razne "sile" u jednom coveku npr bore jedna protiv druge, nase unutrasnje borbe, sve se to istovetno desava i u Bogu samo na jednoj mnogo visoj skali.

Ne moras da polemises sa mnom, ali izgleda da nisi ni pokusao da shvatis sta sam htela da ti kazem.Kreator je jedan, on je Apsolut, tu rec valjda ne moram da ti objasnjavam, izvan Apsoluta ne postoji nista jer Apsolut obuhvata sve, tako da je sve u njemu.
Bog je svedrzeci, sveobuhvatni, samostvoren sam od sebe, onaj najveci "krug" Apsolut, svi manji krugovi u njemu su DEO njega samog, bez obzira na religiju, kako se zove, na predstavu o njemu tako je i drugacije logidno ne moze da bude.
Bog je stvorio svet, znaci stvorio je SVE pa i lucifera i demone i sve drugo sto se pominje. Sile dobra i zla su sadrzane u Bogu. Ovo nije tesko shvatiti. Ako ti odvajas Lucifera od Boga, objasni mi gde je jedan a gde je drugi?
I u Bibliji u Korincanima lepo pise, parafraziram : bog je stvorio sve u sebi, od sebe, kroz sebe i za sebe....sve je sadrzano u njemu Sveobuhvatnom, a unutrasnji delovi njega se bore, kao sto se razne "sile" u jednom coveku npr bore jedna protiv druge, nase unutrasnje borbe, sve se to istovetno desava i u Bogu samo na jednoj mnogo visoj skali.

To je istina i ja mislim da su Bog i djavo smo presonifikacija za dvojbu u coveku samom. To je Milekic fantasticno opisao u knjizi "Zivot i delo Dostojevskog" zato sto se i sam Milekic verovatno mucio po tom osnovu kao i svaki covek inace, to je prirodno. O toj muci pricaju i iskucenici i monasi u onim emisijama o zivotu monaha. Pa i Majka Tereza je imala velike muke oko teskih misli i stavova o kojima je i pisala jednica u svom dnevniku, o tome postoji li Bog uopste, biti za il protiv Boga, ostati cist i ispravan ( kako osecas u srcu, il sve umisljas ) ili odustati od svega. Kazu da zbog tih misli i nadjenog dnevnika nikad nije bilo prihvaceno da bude proglasena sveticom ( glupost ) a istinu o postojanju te njene licne prepiske sa Bogom ili ti sa samom sobom, crkva krije - i uzima joj za zlo kao ne znam kakvu jeres ( a zaboravlja kako je stvarno zivela i koliko je sebe davala drugima,a prirodno je sto se u sebi mucila. Kazu da je imala jako tezak i razocaravajuci privatan zivot, pun depresije i patnje i bolesti ,zato se uvek zalila sto joj njen Isus ako ga stvarno ima jos jednom ne dodje u san i ne ohrabri je ili je ili ponudi rec utehe. ) Eto toliko o crkvi.

Ovo je vrlo lepo objasnjenje monoteizma i u principu si ponovila ono sto sam rekao u prethodnom postu o monoteizmu, sad pokusaj da otvoris um i shvatis da postoje i drugacija sagledavanja sveta, iako za tvoju perspektivu nelogicna.

Eto toliko o crkvi.

Ako me neko kojim slucajem nije razumeo, jos jednom da naglasim svoj stav koji izlazem u svim postovima.

Hriscanstvo i astrologija objasnjavaju svet na razlicite nacine, ako zelimo da izvrsimo spajanje ta dva pogleda na svet, neophodno je da razumemo hriscanski pogled iskazan kroz Bibliju i astroloski i potom da nadjemo adekvatne paralele, jer ove koje postoje nisu adekvatne, nastale su ili pogresnim interpretiranjem astrologije ili hriscanstva.

Nigde u svojim tekstovima ne govorim niti zelim da govorim o tome da li je stav Crkve jedino ispravan ili ne, to svako mora da odluci za sebe.

Ako me neko kojim slucajem nije razumeo, jos jednom da naglasim svoj stav koji izlazem u svim postovima.

Hriscanstvo i astrologija objasnjavaju svet na razlicite nacine, ako zelimo da izvrsimo spajanje ta dva pogleda na svet, neophodno je da razumemo hriscanski pogled iskazan kroz Bibliju i astroloski i potom da nadjemo adekvatne paralele, jer ove koje postoje nisu adekvatne, nastale su ili pogresnim interpretiranjem astrologije ili hriscanstva.

Nigde u svojim tekstovima ne govorim niti zelim da govorim o tome da li je stav Crkve jedino ispravan ili ne, to svako mora da odluci za sebe.

Ne, ne to je ok. Nego sam je malo skrenula sa teme u off topic komentarisuci crkvenu dogmu koja je i sto se astrologije tice kroz istoriju cas bila za nju , cas je branila a zna se da je po mnogim crkvama ostao trag njihovog zanimanja i bavljenja astrologijom (zodijak kako na ulazima i freskama tako i oko bunara u dvoristu pravoslavnog manastira na Hilandaru ) nekada u srednjem veku kada se retki pismeni bili crkveni poglavari koji su mogli razumeti kao astronomiju tako i filozoiju koja je bila tako daleka obicnom svetu. Neki veruju da se i dalje bave ali u potpunoj tajnosti kako pravoslavno tako i katolicko svestenstvo.

Ne, ne to je ok. Nego sam je malo skrenula sa teme u off topic komentarisuci crkvenu dogmu koja je i sto se astrologije tice kroz istoriju cas bila za nju , cas je branila a zna se da je po mnogim crkvama ostao trag njihovog zanimanja i bavljenja astrologijom (zodijak kako na ulazima i freskama tako i oko bunara u dvoristu pravoslavnog manastira na Hilandaru ) nekada u srednjem veku kada se retki pismeni bili crkveni poglavari koji su mogli razumeti kao astronomiju tako i filozoiju koja je bila tako daleka obicnom svetu. Neki veruju da se i dalje bave ali u potpunoj tajnosti kako pravoslavno tako i katolicko svestenstvo.

O ovome sam pisao u jednom ranijem postu. Ako se prate opisi iz Biblije vidi se da su u njoj opisana barem dva Isusa, Konstantinov koji je olicenje boga Sunca i jevrejski koji je mnogo blizi simbolici Saturna.

Ovo je vrlo lepo objasnjenje monoteizma i u principu si ponovila ono sto sam rekao u prethodnom postu o monoteizmu, sad pokusaj da otvoris um i shvatis da postoje i drugacija sagledavanja sveta, iako za tvoju perspektivu nelogicna.

I zaboravila sam da napisem Samopostojeci, sto je vrlo vazna rec cak i za nauku i shvatanje o tome kako je nastao Univerzum i kako i zasto postoji.
Lucifer je pali andjeo koji se odvojio od Boga, odnosno pobunio se, odbio da sluzi Boga i da bude poslusan. Sad ako je bog Sveobuhvatan, on je jednostavno Sve sto postoji, zamisli jednu veliku Pizzu, ako nije moguce objasniti drugacije, Bog je stvorio i Lucifera tako da je Lucifer jedno parce te velike pizze, ali to parce pizze nije moglo da ode nigde drugde izvan velike pizze jer izvan te velike pizze nema nicega, ona je Sve, ona je Apsolut. Lucifer je jos uvek u tom Apsolutu u Bogu, jer Bog je stvorio sve od sebe i u sebi, samo je odbio poslusnost necemu ciji je deo i on sam.
Isto kao sto npr mi sami imamo nase unutrasnje borbe, pa nasa osecanja odbijaju poslusnost Razuma. Bog cak iako je po hriscanskoj definiciji apsolutno dobar, ne mora da ima kontrolu nad svim onim sto se desava u njemu.
Npr. covek se razboli a da to naravno ne zeli i nad tim nema kontrolu, mozda ima ali ne zna kako da tu kontrolu primeni, ili je tuzan, depresivan i to ne moze da suzbije u sebi, i stalno ima neke svoje unutrasnje borbe., znaci ima razlicite delove svoje licnosti koje se bore unutra, na drasticnijoj skali dobijamo ljude koji imaju psihicke smetnje do poremecaja visestrukih licnosti.
A sto se razlicitog sagledavanja sveta tice, problem je u tumacenjima raznih religija i filozofija, ne u njihovoj pravoj prirodi. U svojoj prirodi nijedna religija nije politeisticka. Npr imas ti hinduisticke vernike koji ce reci da u njihovoj religiji ima 300 hiljada bogova ali u sustini to nije tacno, jer Hinudizam ima vrhovnog i sveobuhvatnog Boga iz koga je sve nastalo, ostalo su njegovi delovi, razlicita lica, odnosno personifikacije.
Ne mozete da verujete da ovo ne zna neki tamo visoki pravoslavni svestenik, neki arhimandrit ili patrijarh[ili mozda cak ni neki hinduisticki svestenici] koji se ne libe da pisu tekstove i knjige na ovu temu, o paganizmu naravno, a ustvari ne znaju i nisu upuceni u ono o cemu pisu ocigledno, ili sto je jos gore mozda znaju ali namerno izvrcu istinu i lazu vernike u cilju jacanja svoje religije i svoje pozicije u njoj, a mozda sto je jos gore, stite sebe. Kad pogledam koliko nas narod u proseku [ne svi] ali u proseku vecina mrzi sve sto nije Srbija i Srpsko, a posebno ako je nesto tamo obojeno, azijsko, zuto, ili "ne daj boze" po njima crno, hinduizam, budizam itd, ne bi me cudilo da pravoslavni svestnici ustvari samo propovedaju ono sto je po volji naroda, i istovremeno stite sebe jer ne verujem da su bas toliko neobrazovani.

Poslednja izmena:
Drugim recima, postoji samo jedan nacin da se sagleda Bog i svet uopste, a to je tvoj nacin, svi ostali su ili u zabludi ili lazu. :dash:

hahah, pazi bolece te glava uzasno:D:D
ne, ne mislim ja to, samo da li ti vidis negde cak i u svojim tekstovima objasnjenje toga sta je to Bog? Mislim, poenta je da sam ja jedina napisala neko objasnjenje a niko drugi ukljucujuci tebe nije. Ja sam jedina koja sam napisala jedan od nacina sagledavanja Boga, ti nisi napisao nijedan nacin, ni tvoju predstavu o istom, tako da moj nacin je prakticno ovde jedini:))
Napisi ti svoju predstavu o Bogu i svemu tome, pa cemo imati nesto da uporedjujemo ovako nemamo:)
Kad ja pisem ja napisem sve konkretno i objasnim princip, a ti pises u obliku neuhvatljivog paperja, sve kisa oko kragujevca a sustine nigde>

Ne pisem o svome sagledavanju sveta, ne zato sto ga nemam vec zato sto bi se svaka rasprava svela na ovo sto ti radis, subjektivizam.

Ono sto od pocekta radim je pokusaj da sagledam hriscanstvo objektivno, onako kako ga sagledava vecina ljudi, iako mi se od hriscanskih objasnjena najvise svidja tumacenje koje je dao jedan red ukinut zbog jeresi. Istovremeno pokusavam da objektivno sagledam sta je astrologija koje su njene primarne osobine i na kojim relacijama mogu da spajam hriscanstvo i astrologiju i da dobijem najbolje moguce paralele. Ovo nije pitanja ega, mojih verskih ili drugih stavova, vec prosto zelja da se iskaze praktican i objektivan pristup astrologiji.

Ne pisem o svome sagledavanju sveta, ne zato sto ga nemam vec zato sto bi se svaka rasprava svela na ovo sto ti radis, subjektivizam.

Ono sto od pocekta radim je pokusaj da sagledam hriscanstvo objektivno, onako kako ga sagledava vecina ljudi, iako mi se od hriscanskih objasnjena najvise svidja tumacenje koje je dao jedan red ukinut zbog jeresi. Istovremeno pokusavam da objektivno sagledam sta je astrologija koje su njene primarne osobine i na kojim relacijama mogu da spajam hriscanstvo i astrologiju i da dobijem najbolje moguce paralele. Ovo nije pitanja ega, mojih verskih ili drugih stavova, vec prosto zelja da se iskaze praktican i objektivan pristup astrologiji.

Ako trazimo Boga u natalnoj karti ili bilo sta drugo, da bi dosli do nekog kompromisa moramo da damo nase licno vidjenje istog, jer u suprotnom sve ovo nema nikakvog smisla. Da bi znao gde je nesto, prvo valjda moras da znas sta je to nesto, a kao sto rekoh vidjenja su nam razlicita, ali bez obzira to nesto sto je Bog je svemoguce pa moze da se materijalizuje u bilo sta i u neku koncentrovanu silu koja deluje iz nekog dela univerzuma, i naravno da postoji mogucnost da moze da se vidi u jednom delu natalne karte kao sto Vindex kaze u 12 kuci +Neptun +Ribe. Nesto Svemocno moze Sve nemoj to da zaboravis.
S druge strane ono sto ljudi ne shvataju je da smo svi deo Boga i da bi njega ucinili boljim, moramo prvo sebe da ucinimo boljima.
I nije bitno misljenje vecine, jer vecina ne odredjuje pravila, ako tako kreces ka spoznaji necega sagledavajuci kako vecina to shvata da bi dosao do Istine, kreces pogresnim putem jer ako vecina misli nesto, to ne znaci da je to Istina, i kad hoces da sagledas sustinu neke religije ili religija, ne ides okolo da pitas vernike sta oni misle, nego ides na sam izvor religije i tu je proucavas. Vecina vernika bilo koje religije nije ni procitala svoje svete spise niti ih je proucavala, proucavanjem svega toga se uvek bavi saka ljudi, naucnici, svestenici, a ljudima se propoveda ono sto je bitno za njihov zivot i na nivou njihovog razumevanja, tako da i onaj "najobicniji" i najneobrazovaniji vernik sasvim prosecne ili ispod prosecne svesti moze da razume. Sad tu postoji i opasnost od fanatizma i pogresne interpretacije, jer se u propovedima nikad ne daju precizna objasnjenja procesa kako sve to [Bog] funkcionise, niti sta je on, ni gde je on, onda razum automatski stvara neku svoju sliku, svaki razum drugaciju.Ovo je posebno opasno za ljude "iskrivljene" svesti , jer tako npr dobijamo velike vernike koji u ime Boga krecu da ubijaju nemoralne ljude, npr serijske ubice koji u ime Boga ubijaju prostitutke i slicne stvari.
Sto se Hrista tice, npr on je tvrdio da je bozji sin, to sve moze da se interpretira na vise nacina. Npr jedan je da je on bio obican covek, a posto nas je Bog sve stvorio svi smo mi bozja deca, ili je mozda Boga, sam svemocni razum, odlucio da napravi jedno superiorno bitje koje ce poslati na Zemlju da pomaze ljudima, ili se mozda Svemocni Bog materijalizovao i "sisao" na Zemlju sam iz nekih razloga, jer on je svemocan, on moze da bude i svuda, i istovremeno da bude na jednom mestu npr materijalizovan u ljudskom obliku . "Sve je onako kao izgleda da jeste a istovremeno i nije tako" [moze da bude i drugacije].To su Hristove reci, ja sam to procitala u Novom Testamentu i onda su mi drugi rekli da to u jevandjelju ne postoji. Posle sam pokusala to da nadjem i nisam nasla, ali sam ubedjena da sam procitala, i obelezila sam stranicu, i posle toga to nisam mogla da nadjem, jednostavno ne znam sta se desilo, ali nije bitno..Poenta je da i kontradiktornosti mogu da se pomire, moramo da budemo svesni da svemocni univerzum moze sve i da mi poznajemo samo mali deo njega. Inace Postare moj um je veoma otvoren za sve mogucnosti, ja samo glasno razmisljam i nista sto pisem nije tvrdnja ni konacni zakljucak a najmanje je subjektivizam.

Ako trazimo Boga u natalnoj karti ili bilo sta drugo, da bi dosli do nekog kompromisa moramo da damo nase licno vidjenje istog, jer u suprotnom sve ovo nema nikakvog smisla. Da bi znao gde je nesto, prvo valjda moras da znas sta je to nesto, a kao sto rekoh vidjenja su nam razlicita, ali bez obzira to nesto sto je Bog je svemoguce pa moze da se materijalizuje u bilo sta i u neku koncentrovanu silu koja deluje iz nekog dela univerzuma, i naravno da postoji mogucnost da moze da se vidi u jednom delu natalne karte kao sto Vindex kaze u 12 kuci +Neptun +Ribe . Nesto Svemocno moze Sve nemoj to da zaboravis.

Nakon onako lepog opisa monoteizma, mislio sam da barem ovo(boldovano) nece biti problem.

Mozda gresim, ali moj je utisak da tebe sustina i ne zanima, vec prosto da tvoja bude zadnja.

Kad sam rekao opste prihvaceno misljenje, upravo sam mislio na stavove pravoslavnih, katolicke i protestanske crkve, njih sam neke vise neke manje proucavao, one obuhvataju najveci broj vernika, a nemoguce je prouciti svih 3000 zvanicnih, treba biti praktican. Kao kontra balans citao sam misljenja naucnika koji sagledavaju stvari nepristasno i vise sa stanovista istorijske tacnosti nego verskih ubedjenja. To je ono sto podrazumevam pod opstim misljenje i mislim da je to ono sto si mi stalno zamerala iz posta u post, opisujuci me kao dogmatu. :roll:

Nakon onako lepog opisa monoteizma, mislio sam da barem ovo(boldovano) nece biti problem.

Mozda gresim, ali moj je utisak da tebe sustina i ne zanima, vec prosto da tvoja bude zadnja.

Kad sam rekao opste prihvaceno misljenje, upravo sam mislio na stavove pravoslavnih, katolicke i protestanske crkve, njih sam neke vise neke manje proucavao, one obuhvataju najveci broj vernika, a nemoguce je prouciti svih 3000 zvanicnih, treba biti praktican. Kao kontra balans citao sam misljenja naucnika koji sagledavaju stvari nepristasno i vise sa stanovista istorijske tacnosti nego verskih ubedjenja. To je ono sto podrazumevam pod opstim misljenje i mislim da je to ono sto si mi stalno zamerala iz posta u post, opisujuci me kao dogmatu. :roll:

Jok bre, ti samo ne kapiras da ti i ja imamo isto misljenje o svemu, a ti si protivan mom misljenju:)Blah;)
Ali nije kao da sam ovo dozivela prvi put:)
Kad sam rekla da ides na izvor, to znaci za Hinduizam uzmi Vede i citaj sam, a za Budizam njihove spise , za Hriscanstvo Bibliju i tako dalje, Svestenici, propovednici, vernici i naucnici nizu IZVOR.
Ne razumem zasto proucavas vernike, i sama rec vernik znaci "ne znam ali verujem", svi vernici veruju u isto ali svaki o tome ima razlicitu predstavu u glavi, koju ti vecina nece reci uopste, znaci njih 3000 ustvari mogu da veruju u 3000 razlicitih stvari i to drasticno razlicitih a da svaki to u sta veruje naziva Bogom. Npr evo banalno recimo 1 vernik kaze "Verujem u Boga" a u njegovoj glavi je to neka svetlucava leteca krava sa druge planete, drugi isto kaze "Verujem u Boga" a u njegovoj glavi je to neki svemocnici dekica koji sedi na oblaku i upravlja svetom, i tako dalje. Neki ljudi veruju da su Bog, neki vanzemaljci superiorne tehnologije koji su nas stvorili i upravljaju nasim zivotima, neki veruju da je to neka mocna koncentrovana Energija negde u svemiru koja utice na nas i tako dalje, koliko vernika toliko razlicitih predstava.

Jok bre, ti samo ne kapiras da ti i ja imamo isto misljenje o svemu, a ti si protivan mom misljenju:) Blah;)
Mora da je to u pitanju :lol:

Ako me pitas da li treba citati Bibliju, naravno da treba, mislim da sam o tome dovoljno pisao u ranijim postovima, jer tumaciti hriscanstvo a ne procitati je isto kao da analiziramo roman koji nisamo procitali. Tako da naravno da sam je citao i to mnogo puta.
Zasto citam sta pricaju svestenici, naucnici itd...?

Zato sto su proucavali Bibliju godinama, neki i po 50 i vise godina i izneli su svoje vidjenje IZVORA, svako na svoj nacin. Ti ljudi vec 2000 godina izucavaju IZVOR, prenose znanje jedan na drugog, razvijaju tumacenja. Sa nekim tumacenjima se slazem sa nekim ne, ali mi nikad nije palo na pamet da sa svojih 10-15 godina proucavanja tvrdim kako samo ja razumem o cemu se u Bibliji govori. Vec sam ti rekao u jednom ranijem postu, skoro da ne postoji nesto sto ti mozes da kazes a da neko to vec nije rekao.

Kada smo kod izvora, izvorno tumacenje karmicke astrologije potice iz vedske astrologije, a oni ne koriste Uran, Neptun i Pluton u svojoj analizi. Da li treba i mi da ih izbacimo?

Medjutim sve ovo nema veze sa temom. Ono sto ima veze sa temom:
Da li bi ovaj opis Boga, koji si sama iznela:
Kreator je jedan, on je Apsolut, tu rec valjda ne moram da ti objasnjavam, izvan Apsoluta ne postoji nista jer Apsolut obuhvata sve, tako da je sve u njemu.
povezala sa svim zvezdama, planetama i Zemljom ili mislis da ovom opisu vise odgovara ako ga povezes samo sa Neptunom, 1/12 svemira predstavljenom kroz znak Riba i 1/12 Zemlje predstavljenom kroz 12. kucu, a ostatak svemira prepustis nekome drugome?

Da te podsetim astrologija proucava uticaj nebeskih tela na Zemlju sa posebnim osvrtom na to kakav uticaj vrse na zivot coveka.

Back