црна брада
Elita
- Poruka
- 21.097
Pa eto, reci joj ti to što sam ja mislio. Nisam pogrešio, prava si pčelica.A fora iz vrtića "hteo sam nešto da ti kažem, ali sad neću".![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa eto, reci joj ti to što sam ja mislio. Nisam pogrešio, prava si pčelica.A fora iz vrtića "hteo sam nešto da ti kažem, ali sad neću".![]()
Kako ja mogu da znam šta si ti mislio?Pa eto, reci joj ti to što sam ja mislio. Nisam pogrešio, prava si pčelica.![]()
Ti si išla u vrtić.Kako ja mogu da znam šta si ti mislio?
Nisam.Ti si išla u vrtić.
Tacno tako, istog sam misljenjaМислим да се данас од деце праве дебили.
Са једне стране их гурају да буде тениски, програмерски,... геније од малих ногу. Без да се пита да ли то дете жели и може.
А са друге стране истом том детету везује пертле, брише гузу и не да му да се само купа.
Деца су много способнија и била би много самосталнија, и вреднија да их родитељи не спутавају. После би вратили време, али не може.
Рађена су истраживања. Поражавајуће велик број деце не може више да скочи у назад.
Мој брат тренира децу, кошарка. Један мали заборавио флашицу са водом. Жали се да је жедан. Каже му брат да оде и попије воду из руке. Дете га бело гледа. Не зна се ко је више био шокиран да ли дете шта му тренер нуди или мој брат што овај то никада није урадио до сада![]()
Која тачно ће децу пазити до педесете?
И из ког си то поста закључио?
ma verujem da smo svi mi ovde imali svaki dan kuvan obrok, odradjen domaci ali i vremena za igru i setnjuПа не, испадох ја ђубре које лута, породица без реда и тако то. Само је код ње био ред.
Ja nisam tako shvatila. Nije isto igrati se na ulici,a svi smo to radili i da te odgaja ulica.Па не, испадох ја ђубре које лута, породица без реда и тако то. Само је код ње био ред.
A leba,masti i aleve paprike nisi jela dok se igras?ma verujem da smo svi mi ovde imali svaki dan kuvan obrok, odradjen domaci ali i vremena za igru i setnju
ma verujem da smo svi mi ovde imali svaki dan kuvan obrok, odradjen domaci ali i vremena za igru i setnju
ja sam sa vrticem isla na JakljanИ поверење родитеља. Одем са школом на Јакљан, практично пусто острво без телефона на три недеље и само једну карту пошаљем да сам добро.
joj to nisam nikako volela, ali zato sam jela leba, putera i pekmezaA leba,masti i aleve paprike nisi jela dok se igras?
Ja nisam tako shvatila. Nije isto igrati se na ulici,a svi smo to radili i da te odgaja ulica.
О, Боже. Убеђена сам да нико није мислио на тебеПа не, испадох ја ђубре које лута, породица без реда и тако то. Само је код ње био ред.
Ја сам написала да сам лутала градом. Нико други.О, Боже. Убеђена сам да нико није мислио на тебе![]()
Сви смо лутали.Ја сам написала да сам лутала градом. Нико други.
А нису ни сва деца иста, не пали код сваког исти метод васпитања.О, Боже. Убеђена сам да нико није мислио на тебе
Сви ми имамо свој став и метод. Мени је важније да питам дете да ли је срећно, шта га испуњава, како се осећа,... Него коју је оцену добио. А одличан је ђак без икакве контроле школе од почетка. Мој став је био- твоја школа, твоја обавеза. Усадила сам му једино да чим дође из школе уради домаћи, пре оброка, пре одмора, пре свега. Прво домаћи и потпуно самостално. Толико од мене.
А увек ми је било важније да има друга интересовања, да је знатижељан, да није лењ, да није градиво једино што зна. Изеш просек 5,00 ако само то зна.
Масу људи сада срећем која зна само да ради свој посао, само оно што су кроз школе научили. И ништа друго. А и то често стриктно како су учени, узето здраво за готово, без да суштински простудирају и нађу праве одговоре, можда ван опште прихваћеног.
Код нас се брига огледа у обзирности, у одсуству егоизма. Ако има манчмелоу који обожава и неки тврђи слаткиш који не љуби, одрећи ће се овог првог и дати (пра)баки јер она не може да жваће. Ако има пролећни распуст и може да скита и виси по кафићима, он ће ипак отићи код деде да му помогне и приштеди га јер треба да чува срце.
Али, да ли смо добро поступали знаћемо тек када буду имали 30-40 година па видимо ко је где. У смислу спокоја и радости живота првенствено. Не треба нико да се такмичи са другима него данас са собом у односу на јуче.
Истина.А нису ни сва деца иста, не пали код сваког исти метод васпитања.
Важно је да радимо најбоље што умемо и да се надамо најбољем, а пре свега да чујемо своју децу, чак и кад ћуте...
Ни оно за шта ти можда ниси имао храбрости а они имају.Оно што родитељ мора да научи је да ће страха увек бити али нема другог начина да се осамостале.
То што се ја бојим за њих (а бојаћу се увек) не сме да буде кочница њиховој радозналости.
Не можеш детету забранити оно што си и сам радио.
Ни оно за шта ти можда ниси имао храбрости а они имају.