електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.191
Mnogo manji broj ljudi nego sto se upisuje na isti.
Реци то надлежнима.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo manji broj ljudi nego sto se upisuje na isti.
Реци то надлежнима.
Zato sto jezik mozes nauciti i na druge nacine bez ikakvih problema, cak i da znanje bude u rangu sa ljudima koji su ga studirali. Ali kad treba da se zaposlis jezik nije nesto preterano perspektivno zanimanje. Jezike treba znati, samo ne znam koliko ih treba studirati.
Ne znam. Cuo sam mnoge ljude koji su i za medicinu tvrdili isto, kako su sami naucili to i to. Nisam bas siguran koliko je to moguce (i kod jezika i kod drugih stvari).
Medicina i jezici nisu iste stvari... i stvarno ne kontam kako to poredis.
Ja ne znam nikoga ko je naucio da leci ljude sam, a znam gomilu ljudi koji nativno pricaju strane jezike, a nisu ih studirali.
Значи, по теби свако ко говори неки језик је аутоматски и професор истог.
Које море глупости...
Nisam ja to nigde napisala.
Тако испада.
Medicina i jezici nisu iste stvari... i stvarno ne kontam kako to poredis.
Ja ne znam nikoga ko je naucio da leci ljude sam, a znam gomilu ljudi koji nativno pricaju strane jezike, a nisu ih studirali.
Ja pripadam mladjoj generaciji, verovatno mladjoj i od tebe. Stvarno znam dosta ljudi koji su jezike ucili preko raznih kurseva, onlajn, onda otisli u zemlju i bukvalno ga pricaju kao da su rodjeni tamo. Engleski koji je sveprisutan je poseban primer toga. Na casovima smo ispravljali profesore koji su ga studirali i zavrsili. Nemacki je isto dobar primer, doduse ne toliko rasprostranjen kao engleski. Jezik moze savrseno da se nauci i bez studiranja istog ako su ljudi dovoljno zainteresovani. Potrebe za tolikim brojem profesora, lektora i prevodioca nemamo, a da neko studira jezik cisto da bi ga pricao je cista baljezgarija.
Ja pripadam mladjoj generaciji, verovatno mladjoj i od tebe. Stvarno znam dosta ljudi koji su jezike ucili preko raznih kurseva, onlajn, onda otisli u zemlju i bukvalno ga pricaju kao da su rodjeni tamo. Engleski koji je sveprisutan je poseban primer toga. Na casovima smo ispravljali profesore koji su ga studirali i zavrsili. Nemacki je isto dobar primer, doduse ne toliko rasprostranjen kao engleski. Jezik moze savrseno da se nauci i bez studiranja istog ako su ljudi dovoljno zainteresovani. Potrebe za tolikim brojem profesora, lektora i prevodioca nemamo, a da neko studira jezik cisto da bi ga pricao je cista baljezgarija.
Моја (млада) рођака је завршила турски и одмах нашла посао у туристичкој агенцији.
Доста више са тим енглеским, на главу ми се попео.
Engleski je samo primer. Jeste on, bar po meni lak jezik, ali ako jedan moze da se nauci mogu svi. Dosta situaciju olaksava i to sto ga ima svuda.
Engleski je najprostiji jezik.
Nemacki ces malo teze nauciti savrseno i bez naglaska da pricas uceci ga "sa distance".
Kao sto rekoh - svaki jezik je bogatstvo. Imam primere ovde u svojoj okolini, gde na primer majka Madjarica, koja je vencana sa Austrijancem, svoju cerki nije naucila da prica madjarski. To je bas steta i po mom misljenju jedna velika greska.
Ja imam 36 leta, u punom sam cvatu zivota.![]()
Ja sam preko deset godina mladja od tebe.
Nema to veze sa tim da li je jezik prost, komplikovan ili sta... niti ima veze sa tim da li je jezik bogatstvo ili ne. Ima veze sa cinjenicom sto ljudi zavrsavaju jezike, mnogo ljudi, ne mogu da nadju posao i posle kukaju, a na fakultet se svake godine brat bratu prima deset puta vise studenata nego sto treba. Sto samim tim povlaci pitanje da li su studenti toliki burzuji da radi strasti mogu sebi priustiti studiranje neceg neprofitabilnog, da li su toliki optimisti da misle da ce naci posao i da li je, ako se obe opcije pokazu kao netacne, vredno studirati jezik da bi ga pricao, a ne radio sa njim nesto konkretnije od toga.
Iznenadim se kada procitam ovako nesto. Odmah mi vuce na agresiju kojoj je paravan ambicija. Ne kazem da je nuzno tako kod tebe, velike su sanse da ti se stav i promeni kada dobijes dete. Ja vazim za vrlo strogu mamu, u odnosu na roditelje dece sa kojima se moje druzi. A neko poput tebe, sa takvim predubedjenjem moze postati vrlo popustljiv
Moj deda je zavrsio dva fakulteta. Tetka jedan, mama od svog na pola odustala, Mi, unuke, sve odugovlacimo, neke sticajem okolnosti neke jer si se ulenjile. Znaci, kod nas sa novim generacijama ispada da nazadujemo. Pa niko nikoga zbog toga nije otpisao. Moze on da mase sa svoje dve diplome ali opet mu praunuk izvuce najsiri kez. Hocu reci da postoje mnogo znacajnije stvari u zovotu od uspeha i reputacije u drustvu.
Jedna od boljih drugarica, jos iz osnovne skole nosi traume i bukvalno bezi od muskaraca u kojima prepozna karakteristike svoga oca. Bio je u politici, sada na visokoj funkciji, ima doktorat (doduse za vreme bombardovanja ga stekao). Ona u Londonu zavrsila fakultet, tamo se zaposlila, karijera joj je smisao zivota, ali... U Novi Sad gleda da dodje kada je tata na putu, da se ne sretnu. Jeste on njoj priustio mogucnost a ona svojim trudom dosla do udobnog zivota, medjutim, nikada mu nece oprostiti detinjstvo samo za knjigom i klavirom.
Вероватно ти компјутер и постове саставља.
Imate dete, imate za njega planove i onda to dete dodje i kaze: necu na fax, necu nista da radim od svog zivota, zaposlicu se kao konobar i ziveti? Kako bi vi ovo podneli? Je l' bi pokusali da ga nagovorite da se mane corava posla i upise fax ili kako?
Verovatno...
A sve sam to napisala, samo iz prevelike želje da se tebi i ostalim forumašima, predstavim boljom nego što jesam, ali eto, odala me nepismenost...
Daj , molim te, nadji nekog drugog da cimaš...
Doci ce u Japan sa znanjem japanskog. I sta, tamo svi znaju japanski? Moze jedino na srpski ili ukoliko zna jos neki jezik da prevodi. Uglavnom ti sto odu sa zavrsenim jezikom negde i rade kao konobari.
Шетај.
Toliko o tebi,tvojim kvalitetima,kulturi i obrazovanju..
Koliko te je lako naterati da pokažeš ko si..
Plicak...
Pa-pa...
Kao neko ko je iz porodice gde se obrazovanje podrazumevalo,ali bez presije, neko koje bio najbolji djak, ko je ambiciozan..ostala sam zatecena...